X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Leki za granicą
Odpowiedz

Leki za granicą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ren91 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny jest nas dużo i pewnie nie jedna podróżowała na różnym etapie leczenia. Mam pytanie otóż czeka mnie wyjazd (Cypr) na którym będę musiała zacząć branie gonalpeptydu. I wiem żeby go zabrać lepiej mieć na lotnisku ze soba receptę a jego zapakować w podręczny w opakowaniu termicznym. Natomiast zastanawiam się co na miejscu zrobić ze zużytymi ampulkostrzykawkami?

• Frankfurterka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przewoziłam leki samolotem. W bagażu nadawanym w ogóle nic nie musisz zgłaszać, w podręcznym dobrze mieć receptę jeżeli masz powyżej 1000ml ( ja miałam dużo heparyny). W innym przypadku wykładasz z płynami. Wszystkie leki dopuszczone do obrotu w jednym kraju UE mogą być wożone do innego kraju UE

Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.

5 nieudanych transferów na własnych komórkach.
    KD: 02.2024
    VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
    VII transfer 03.08. FET 5 d. 💔
    VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ