X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Leki za granicą
Odpowiedz

Leki za granicą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ren91 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny jest nas dużo i pewnie nie jedna podróżowała na różnym etapie leczenia. Mam pytanie otóż czeka mnie wyjazd (Cypr) na którym będę musiała zacząć branie gonalpeptydu. I wiem żeby go zabrać lepiej mieć na lotnisku ze soba receptę a jego zapakować w podręczny w opakowaniu termicznym. Natomiast zastanawiam się co na miejscu zrobić ze zużytymi ampulkostrzykawkami?

• Frankfurterka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przewoziłam leki samolotem. W bagażu nadawanym w ogóle nic nie musisz zgłaszać, w podręcznym dobrze mieć receptę jeżeli masz powyżej 1000ml ( ja miałam dużo heparyny). W innym przypadku wykładasz z płynami. Wszystkie leki dopuszczone do obrotu w jednym kraju UE mogą być wożone do innego kraju UE

Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.

5 nieudanych transferów na własnych komórkach.
    KD: 02.2024
    VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
    VII transfer 03.08. FET 5 d. 💔
    VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ