X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną len-wspomagacz śluzu
Odpowiedz

len-wspomagacz śluzu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z was stosuje? jesli tak to w jakich proporcjach?

• mandragora Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siemie lniene w kapsułkach rzez cały cykl 3 razy dziennie. Działa ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie dzis kupilam mielony len, zalałam polowe szklanki,goraca wodą,i dodalam lyzeczke lnu,zobaczymy czy to cos da

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupilam len w tabletkach do ssania. a na pierwsza faze kupilam wiesiolek. narazie po 1 kapsulce dziennie. na ulotce pisze ze 1-2 razy dziennie brac.

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się ma do tego olej lniany? Wie ktoś cos?

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie len nie działał. Najpierw postawiłam na ten w ziarenkach i robiłam z niego kisiel - szklanka wody + 2 łyżki siemienia lnianego (można do smaku dodać np. soku malinowego). Potem przerzuciłam się na siemię lniane ostawiane na noc i rano piłam glutki, też nie pomogło ;)
    Później kupiłam len mielony i dodawałam go do wszystkiego - od jogurtów, przez posypywanie nim kanapek, po dodawanie go do sosów i zup. Pomogło :D
    Teraz siemię odstawiłam, a śluzu mam pod dostatkiem :)
    Ale jednak nic nie przebije u mnie ilości śluzu po syropach wykrztuśnych...
    Kopiuję swój stary post, może przyda się tym, które nie są w stanie przełknąć glutów lnianych :)

Syropy wykrztuśne zawierające gwajafenezynę - GuajaVis (ok. 6zł za 150g i ok. 8zł za 200g), Guajazyl (ok. 11zł za 200g), Robitussin Expectorans (ok. 12zl za 100ml), Sudafed Muco (ok. 11zł za 150ml), Vicks MedExpecto (o smaku miodu i imbiru - ok. 17zł za 180ml) :)

Najtańszy jest więc GuajaVis, ale jeśli chodzi o skład, najbardziej opłacalny jest zakup Guajazylu (aż 125mg gwajafenezyny w 5ml), lub jeśli nie lubicie smaku mięty, Sudafed Muco w wersji miód i cytryna (100mg w 5ml) czy Robitussin Expectorans (bodajże wiśniowy - 100mg w 5ml). Vicks też jest całkiem dobry, ale w 5ml mamy niecałe 70mg :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ