Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Liczba pecherzykow antralnych- kiedy badac, jak szybko spada
Odpowiedz

Liczba pecherzykow antralnych- kiedy badac, jak szybko spada

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Emmaf Nowa

Wysłany: 19 października 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, mam 34 lata i staram sie o pierwszego malucha. W sierpniu 3 DC mialam wykonane badanie AFC w Szwajcarii- lekarz naliczyl w sumie 13 pecherzykow antralnych. To samo badanie bylo powtorzone w pazdzierniku w Polsce- 2 dni przed owulacja- lekarz naliczyl tylko 7 pecherzykow antralnych I na tej podstawie postawil diagnoze zmniejszonej rezerwy jajnikowej ( parametry biochemiczne takie jak AMH,FSH itp sa w normie ).Czym jest spowodowany tak nagly spadek AFC?Czy dzien cyklu ma wplyw na wynik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 09:53

Emmaf.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos zle policzyl.....one tak nagle nie mogly zniknac przeciez. Bylas stymulowana mocno w miedzy czasie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 10:29

• Emmaf Nowa

Wysłany: 19 października 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie mialam nigdy stymulacji, wszystkie badania na cyklach naturalnych.

Emmaf.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ktos zle policzyl.....hehe z ciekawosci juz wielkiej bo pewnie pojdziesz znowu do gina i pewnie innego,napisz prosze co powiedzial trzeci niezalezny gin.

• Emmaf Nowa

Wysłany: 19 października 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mam wizyte jutro u Naprotechnologa. Zobaczymy co powie,ile on naliczy pecherzykow...dam znac.

Justi77 lubi tę wiadomość

Emmaf.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ