X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Low Dose Naltroxen - nowa terapia
Odpowiedz

Low Dose Naltroxen - nowa terapia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • klaudinja Debiutantka

Wysłany: 11 lutego, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Dostałam propozycję leczenia Low Dose Naltroxen, ogólnie jest to lek dla alkoholików i narkomanów, ale w małych dawkach może być uznawany za skuteczny przy chorobach autoimmunologicznych i np. endoemtriozie.

Sam lek jest robiony na zamówienie w aptekach w oparciu o receptę. Otrzymałam go u lekarza zajmującego się naprotechnologią.

Najbardziej zniechęca mnie w tym leczeniu kwestia utrzymania go podczas ciąży.
    Czy ktoś z Was słyszał o tej terapii w praktyce lub ma swoje doświadczenia?
    Chętnie poczytam.

1.5 roku starań naturalnych
    30 lat, drożne jajowody, 2cm torbiel endo, zdrowa macica, AMH 4.5
    Hashimoto, celiakia, nigdy nie widziałam dwóch kresek

On: morfologia 6%, wyniki ogólnie bardzo dobre
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudinja wrote:
    Cześć,

Dostałam propozycję leczenia Low Dose Naltroxen, ogólnie jest to lek dla alkoholików i narkomanów, ale w małych dawkach może być uznawany za skuteczny przy chorobach autoimmunologicznych i np. endoemtriozie.

Sam lek jest robiony na zamówienie w aptekach w oparciu o receptę. Otrzymałam go u lekarza zajmującego się naprotechnologią.

Najbardziej zniechęca mnie w tym leczeniu kwestia utrzymania go podczas ciąży.
    Czy ktoś z Was słyszał o tej terapii w praktyce lub ma swoje doświadczenia?
    Chętnie poczytam.

Witaj, ja stosowałam około 7 lat temu na chorobę autoimmunologiczną hashimoto. Nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych. Na początku miałam bardzo intensywne sny. Już nie pamiętam ile miesięcy brałam - przepisuje to endokrynolog z Lublina, Derkacz właśnie na choroby autoimmunologiczne. W tamtym okresie jednak nie starałam się o ciążę.

Na choroby autoimmunologiczne stosowałam też dietę carnivora, witaminę D, selen i protokół z ibuprofenem przez dwa tygodnie w niskich dawkach. Oczywiście nie zachęcam do próbowania bez nadzoru lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 04:33

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG = dwa zarodki - jak na razie słychać jedno ❤️ 6mm 🥹

preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie osobiście największe efekty dała dieta keto ( w moim przypadku jej wersja carnivora) głównie wykluczenie cukrów, słodyczy, glutenu, ograniczenie węglowodanów. Nie jem też olejów roślinnych które mają właściwości prozapalne. Używam masła i smalcu, oliwy z oliwek, która jest z nasion. Jem nabiał, przez jakiś czas odstawiłam ale nie widziałam różnicy więc wróciłam do nabiału. Jak trzymam dietę widzę różnicę w samopoczuciu i w badaniach krwi. Ale rozumiem, że każda z nas jest inna 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 04:34

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG = dwa zarodki - jak na razie słychać jedno ❤️ 6mm 🥹

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ