X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Low Dose Naltroxen - nowa terapia
Odpowiedz

Low Dose Naltroxen - nowa terapia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • klaudinja Debiutantka

Wysłany: 11 lutego, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Dostałam propozycję leczenia Low Dose Naltroxen, ogólnie jest to lek dla alkoholików i narkomanów, ale w małych dawkach może być uznawany za skuteczny przy chorobach autoimmunologicznych i np. endoemtriozie.

Sam lek jest robiony na zamówienie w aptekach w oparciu o receptę. Otrzymałam go u lekarza zajmującego się naprotechnologią.

Najbardziej zniechęca mnie w tym leczeniu kwestia utrzymania go podczas ciąży.
    Czy ktoś z Was słyszał o tej terapii w praktyce lub ma swoje doświadczenia?
    Chętnie poczytam.

1.5 roku starań naturalnych
    30 lat, drożne jajowody, 2cm torbiel endo, zdrowa macica, AMH 4.5
    Hashimoto, celiakia, nigdy nie widziałam dwóch kresek

On: morfologia 6%, wyniki ogólnie bardzo dobre
  • Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 11 lutego, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudinja wrote:
    Cześć,

Dostałam propozycję leczenia Low Dose Naltroxen, ogólnie jest to lek dla alkoholików i narkomanów, ale w małych dawkach może być uznawany za skuteczny przy chorobach autoimmunologicznych i np. endoemtriozie.

Sam lek jest robiony na zamówienie w aptekach w oparciu o receptę. Otrzymałam go u lekarza zajmującego się naprotechnologią.

Najbardziej zniechęca mnie w tym leczeniu kwestia utrzymania go podczas ciąży.
    Czy ktoś z Was słyszał o tej terapii w praktyce lub ma swoje doświadczenia?
    Chętnie poczytam.

Witaj, ja stosowałam około 7 lat temu na chorobę autoimmunologiczną hashimoto. Nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych. Na początku miałam bardzo intensywne sny. Już nie pamiętam ile miesięcy brałam - przepisuje to endokrynolog z Lublina, Derkacz właśnie na choroby autoimmunologiczne. W tamtym okresie jednak nie starałam się o ciążę.

Na choroby autoimmunologiczne stosowałam też dietę carnivora, witaminę D, selen i protokół z ibuprofenem przez dwa tygodnie w niskich dawkach. Oczywiście nie zachęcam do próbowania bez nadzoru lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 04:33

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
  • Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 11 lutego, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie osobiście największe efekty dała dieta keto ( w moim przypadku jej wersja carnivora) głównie wykluczenie cukrów, słodyczy, glutenu, ograniczenie węglowodanów. Nie jem też olejów roślinnych które mają właściwości prozapalne. Używam masła i smalcu, oliwy z oliwek, która jest z nasion. Jem nabiał, przez jakiś czas odstawiłam ale nie widziałam różnicy więc wróciłam do nabiału. Jak trzymam dietę widzę różnicę w samopoczuciu i w badaniach krwi. Ale rozumiem, że każda z nas jest inna 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 04:34

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ