Low Dose Naltroxen - nowa terapia
-
Cześć,
Dostałam propozycję leczenia Low Dose Naltroxen, ogólnie jest to lek dla alkoholików i narkomanów, ale w małych dawkach może być uznawany za skuteczny przy chorobach autoimmunologicznych i np. endoemtriozie.
Sam lek jest robiony na zamówienie w aptekach w oparciu o receptę. Otrzymałam go u lekarza zajmującego się naprotechnologią.
Najbardziej zniechęca mnie w tym leczeniu kwestia utrzymania go podczas ciąży.
Czy ktoś z Was słyszał o tej terapii w praktyce lub ma swoje doświadczenia?
Chętnie poczytam.1.5 roku starań naturalnych
30 lat, drożne jajowody, 2cm torbiel endo, zdrowa macica, AMH 4.5
Hashimoto, celiakia, nigdy nie widziałam dwóch kresek
On: morfologia 6%, wyniki ogólnie bardzo dobre -
klaudinja wrote:Cześć,
Dostałam propozycję leczenia Low Dose Naltroxen, ogólnie jest to lek dla alkoholików i narkomanów, ale w małych dawkach może być uznawany za skuteczny przy chorobach autoimmunologicznych i np. endoemtriozie.
Sam lek jest robiony na zamówienie w aptekach w oparciu o receptę. Otrzymałam go u lekarza zajmującego się naprotechnologią.
Najbardziej zniechęca mnie w tym leczeniu kwestia utrzymania go podczas ciąży.
Czy ktoś z Was słyszał o tej terapii w praktyce lub ma swoje doświadczenia?
Chętnie poczytam.
Witaj, ja stosowałam około 7 lat temu na chorobę autoimmunologiczną hashimoto. Nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych. Na początku miałam bardzo intensywne sny. Już nie pamiętam ile miesięcy brałam - przepisuje to endokrynolog z Lublina, Derkacz właśnie na choroby autoimmunologiczne. W tamtym okresie jednak nie starałam się o ciążę.
Na choroby autoimmunologiczne stosowałam też dietę carnivora, witaminę D, selen i protokół z ibuprofenem przez dwa tygodnie w niskich dawkach. Oczywiście nie zachęcam do próbowania bez nadzoru lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 04:33
✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-
Według mnie osobiście największe efekty dała dieta keto ( w moim przypadku jej wersja carnivora) głównie wykluczenie cukrów, słodyczy, glutenu, ograniczenie węglowodanów. Nie jem też olejów roślinnych które mają właściwości prozapalne. Używam masła i smalcu, oliwy z oliwek, która jest z nasion. Jem nabiał, przez jakiś czas odstawiłam ale nie widziałam różnicy więc wróciłam do nabiału. Jak trzymam dietę widzę różnicę w samopoczuciu i w badaniach krwi. Ale rozumiem, że każda z nas jest inna 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 04:34
✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-