X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Low Dose Naltroxen - nowa terapia
Odpowiedz

Low Dose Naltroxen - nowa terapia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • klaudinja Debiutantka

Wysłany: 11 lutego, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Dostałam propozycję leczenia Low Dose Naltroxen, ogólnie jest to lek dla alkoholików i narkomanów, ale w małych dawkach może być uznawany za skuteczny przy chorobach autoimmunologicznych i np. endoemtriozie.

Sam lek jest robiony na zamówienie w aptekach w oparciu o receptę. Otrzymałam go u lekarza zajmującego się naprotechnologią.

Najbardziej zniechęca mnie w tym leczeniu kwestia utrzymania go podczas ciąży.
    Czy ktoś z Was słyszał o tej terapii w praktyce lub ma swoje doświadczenia?
    Chętnie poczytam.

1.5 roku starań naturalnych
    30 lat, drożne jajowody, 2cm torbiel endo, zdrowa macica, AMH 4.5
    Hashimoto, celiakia, nigdy nie widziałam dwóch kresek

On: morfologia 6%, wyniki ogólnie bardzo dobre
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudinja wrote:
    Cześć,

Dostałam propozycję leczenia Low Dose Naltroxen, ogólnie jest to lek dla alkoholików i narkomanów, ale w małych dawkach może być uznawany za skuteczny przy chorobach autoimmunologicznych i np. endoemtriozie.

Sam lek jest robiony na zamówienie w aptekach w oparciu o receptę. Otrzymałam go u lekarza zajmującego się naprotechnologią.

Najbardziej zniechęca mnie w tym leczeniu kwestia utrzymania go podczas ciąży.
    Czy ktoś z Was słyszał o tej terapii w praktyce lub ma swoje doświadczenia?
    Chętnie poczytam.

Witaj, ja stosowałam około 7 lat temu na chorobę autoimmunologiczną hashimoto. Nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych. Na początku miałam bardzo intensywne sny. Już nie pamiętam ile miesięcy brałam - przepisuje to endokrynolog z Lublina, Derkacz właśnie na choroby autoimmunologiczne. W tamtym okresie jednak nie starałam się o ciążę.

Na choroby autoimmunologiczne stosowałam też dietę carnivora, witaminę D, selen i protokół z ibuprofenem przez dwa tygodnie w niskich dawkach. Oczywiście nie zachęcam do próbowania bez nadzoru lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 04:33

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie osobiście największe efekty dała dieta keto ( w moim przypadku jej wersja carnivora) głównie wykluczenie cukrów, słodyczy, glutenu, ograniczenie węglowodanów. Nie jem też olejów roślinnych które mają właściwości prozapalne. Używam masła i smalcu, oliwy z oliwek, która jest z nasion. Jem nabiał, przez jakiś czas odstawiłam ale nie widziałam różnicy więc wróciłam do nabiału. Jak trzymam dietę widzę różnicę w samopoczuciu i w badaniach krwi. Ale rozumiem, że każda z nas jest inna 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 04:34

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ