X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Łożysko centralnie przodujące 😥
Odpowiedz

Łożysko centralnie przodujące 😥

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Iris32 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2023, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ,
    Czy któraś z Was zmagała się z tym problemem ?
    Na połówkowych w 21 tygodniu wyszlo mi łożysko centralnie przodujące :(

Bocian Szczecin, 34 l.
    Czynnik męski
    2021 - 1 IVF - 3 ❄️❄️❄️
    Beta 0 x 3 ;(
    Zmiana kliniki
    2022 Druga procedura IVF
    06.2022 Punkcja nr 2
    6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    14.09 Transfer FET (Prolutex, Progesteron Besins, Neoparin,Cyclogest,Estrofem, Acard, Encorton ,wit b12 met + accofil)
    Prog. 20,22
    🙏🏻💪🏻
    10dpt beta 197,6
    13dpt beta 799
    16dpt beta 2750 prog. 6,6 😭(plamienia od początku)
    Plamienia związane z polipem na szyjce. Po odstawieniu estrofemu polip zniknął.
    18.11 Usg prenatalne plus SANCO
    💙 Zdrowy chłopczyk !🥹
    21 tydzień usg połówkowe - niestety łożysko centralnie przodujące.
    3 tygodnie później - łożysko brzeznie przodujące.
  • Hercia83 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam. Ciąża byla dość ciężka bo w kółko dookoła straszyli możliwymi komplikacjami, ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze. Córka wkrótce skończy 3 latka :)

• Iris32 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hercia83 wrote:
    Ja miałam. Ciąża byla dość ciężka bo w kółko dookoła straszyli możliwymi komplikacjami, ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze. Córka wkrótce skończy 3 latka :)
    Hej Hercia, dziękuje za odzew.
    Powiedz proszę, miałaś jakieś plamienia ? Podniosło się na tyle ,ze miałaś naturalny poród czy jednak cc?

Bocian Szczecin, 34 l.
    Czynnik męski
    2021 - 1 IVF - 3 ❄️❄️❄️
    Beta 0 x 3 ;(
    Zmiana kliniki
    2022 Druga procedura IVF
    06.2022 Punkcja nr 2
    6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    14.09 Transfer FET (Prolutex, Progesteron Besins, Neoparin,Cyclogest,Estrofem, Acard, Encorton ,wit b12 met + accofil)
    Prog. 20,22
    🙏🏻💪🏻
    10dpt beta 197,6
    13dpt beta 799
    💙 Zdrowy chłopczyk !🥹
  • Hercia83 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie musiałam się oszczędzać, wiadomo nie dźwigać, nie biegać, delikatnie z chodzeniem po schodach, polegiwac. Już nie pamiętam w którym tc, ale bylam w szpitalu na weekend na podanie sterydów na szybszy rozwój płuc u dziecka na wypadek przedwczesnego porodu. Około 20 tc miałam plamienia, a raczej takie brudzenia- po tym właśnie okazało się że mam łożysko przodujące . Potem miałam "tylko" jedno krwawienie, wtedy szybko pojechaliśmy do szpitala, ale na szczęście samo ustało i po 2 dniach mnie wypuścili. Mialam cc w 36+2 tc, bo łożysko się nie podniosło. Tez jestem po IVF.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2023, 21:06

• Bazylia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od około 19 tygodnia stwierdzono u mnie łożysko centralnie przodujące. Niestety nie chce się nawet zmienić na brzeżnie przodujące 😔 Zaraz rozpoczynamy 29 tydzień. Niestety będzie CC.

age.png

1 transfer... 😞💔
    2 transfer:
    9 dpt: 163,4 mlU
    11 dpt: 450,3 mlU
    13 dpt: 1920 mlU
    ♥️
  • Iris32 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hercia83 wrote:
    Ogólnie musiałam się oszczędzać, wiadomo nie dźwigać, nie biegać, delikatnie z chodzeniem po schodach, polegiwac. Już nie pamiętam w którym tc, ale bylam w szpitalu na weekend na podanie sterydów na szybszy rozwój płuc u dziecka na wypadek przedwczesnego porodu. Około 20 tc miałam plamienia, a raczej takie brudzenia- po tym właśnie okazało się że mam łożysko przodujące . Potem miałam "tylko" jedno krwawienie, wtedy szybko pojechaliśmy do szpitala, ale na szczęście samo ustało i po 2 dniach mnie wypuścili. Mialam cc w 36+2 tc, bo łożysko się nie podniosło. Tez jestem po IVF.
    Dziękuje za informacje.
    Ja obecnie jestem w 24 tygodniu i mam nadzieje ,ze ominą mnie krwawienia…

Bocian Szczecin, 34 l.
    Czynnik męski
    2021 - 1 IVF - 3 ❄️❄️❄️
    Beta 0 x 3 ;(
    Zmiana kliniki
    2022 Druga procedura IVF
    06.2022 Punkcja nr 2
    6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    Prog. 20,22
    🙏🏻💪🏻
    10dpt beta 197,6
    13dpt beta 799
    💙 Zdrowy chłopczyk !🥹
  • Iris32 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylia wrote:
    Od około 19 tygodnia stwierdzono u mnie łożysko centralnie przodujące. Niestety nie chce się nawet zmienić na brzeżnie przodujące 😔 Zaraz rozpoczynamy 29 tydzień. Niestety będzie CC.
    Hej Bazylia! Bardzo mi przykro, wiem przez co przechodzisz.
    Ja obecnie 24 tydzień. Narazie bez żadnych plamień… cc się nie boje , tylko wlasnie tego ze będą jakieś komplikacje … miałaś plamienia/krwawienia ?

Bocian Szczecin, 34 l.
    Czynnik męski
    2021 - 1 IVF - 3 ❄️❄️❄️
    Beta 0 x 3 ;(
    Zmiana kliniki
    2022 Druga procedura IVF
    06.2022 Punkcja nr 2
    6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    Prog. 20,22
    🙏🏻💪🏻
    10dpt beta 197,6
    13dpt beta 799
    💙 Zdrowy chłopczyk !🥹
  • Bazylia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iris32 wrote:
    Hej Bazylia! Bardzo mi przykro, wiem przez co przechodzisz.
    Ja obecnie 24 tydzień. Narazie bez żadnych plamień… cc się nie boje , tylko wlasnie tego ze będą jakieś komplikacje … miałaś plamienia/krwawienia ?

Póki co żadnych plamien nie miałam. Tzn. miałam w 8 tygodniu krwiaka i wtedy krawiłam. Teraz się obawiam bo pani doktor na prenatalnych powiedziała, że w trzecim trymestrze łozysko staje się bardziej kruche i żeby teraz uważać, więcej leżeć, odpoczywać.

age.png

1 transfer... 😞💔
    2 transfer:
    9 dpt: 163,4 mlU
    11 dpt: 450,3 mlU
    13 dpt: 1920 mlU
    ♥️
  • Iris32 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylia wrote:
    Póki co żadnych plamien nie miałam. Tzn. miałam w 8 tygodniu krwiaka i wtedy krawiłam. Teraz się obawiam bo pani doktor na prenatalnych powiedziała, że w trzecim trymestrze łozysko staje się bardziej kruche i żeby teraz uważać, więcej leżeć, odpoczywać.
    Mamy pod górkę niestety…
    Teraz chyba jakoś trzecie prenatalne będziesz mieć ?
    Musimy się przygotować na wszystko tak naprawdę.
    Ja tez głównie odpoczywam, ale zwariować idzie.
    Plus mały cały czas leży poprzecznie

Bocian Szczecin, 34 l.
    Czynnik męski
    2021 - 1 IVF - 3 ❄️❄️❄️
    Beta 0 x 3 ;(
    Zmiana kliniki
    2022 Druga procedura IVF
    06.2022 Punkcja nr 2
    6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    Prog. 20,22
    🙏🏻💪🏻
    10dpt beta 197,6
    13dpt beta 799
    💙 Zdrowy chłopczyk !🥹
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ