Łożysko centralnie przodujące 😥
-
Hej kochane ,
Czy któraś z Was zmagała się z tym problemem ?
Na połówkowych w 21 tygodniu wyszlo mi łożysko centralnie przodująceBocian Szczecin, 34 l.
Czynnik męski
2021 - 1 IVF - 3 ❄️❄️❄️
Beta 0 x 3 ;(
Zmiana kliniki
2022 Druga procedura IVF
06.2022 Punkcja nr 2
6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
14.09 Transfer FET (Prolutex, Progesteron Besins, Neoparin,Cyclogest,Estrofem, Acard, Encorton ,wit b12 met + accofil)
Prog. 20,22
🙏🏻💪🏻
10dpt beta 197,6
13dpt beta 799
16dpt beta 2750 prog. 6,6 😭(plamienia od początku)
Plamienia związane z polipem na szyjce. Po odstawieniu estrofemu polip zniknął.
18.11 Usg prenatalne plus SANCO
💙 Zdrowy chłopczyk !🥹
21 tydzień usg połówkowe - niestety łożysko centralnie przodujące.
3 tygodnie później - łożysko brzeznie przodujące. -
Hercia83 wrote:Ja miałam. Ciąża byla dość ciężka bo w kółko dookoła straszyli możliwymi komplikacjami, ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze. Córka wkrótce skończy 3 latka
Powiedz proszę, miałaś jakieś plamienia ? Podniosło się na tyle ,ze miałaś naturalny poród czy jednak cc?Bocian Szczecin, 34 l.
Czynnik męski
2021 - 1 IVF - 3 ❄️❄️❄️
Beta 0 x 3 ;(
Zmiana kliniki
2022 Druga procedura IVF
06.2022 Punkcja nr 2
6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
14.09 Transfer FET (Prolutex, Progesteron Besins, Neoparin,Cyclogest,Estrofem, Acard, Encorton ,wit b12 met + accofil)
Prog. 20,22
🙏🏻💪🏻
10dpt beta 197,6
13dpt beta 799
💙 Zdrowy chłopczyk !🥹
Ogólnie musiałam się oszczędzać, wiadomo nie dźwigać, nie biegać, delikatnie z chodzeniem po schodach, polegiwac. Już nie pamiętam w którym tc, ale bylam w szpitalu na weekend na podanie sterydów na szybszy rozwój płuc u dziecka na wypadek przedwczesnego porodu. Około 20 tc miałam plamienia, a raczej takie brudzenia- po tym właśnie okazało się że mam łożysko przodujące . Potem miałam "tylko" jedno krwawienie, wtedy szybko pojechaliśmy do szpitala, ale na szczęście samo ustało i po 2 dniach mnie wypuścili. Mialam cc w 36+2 tc, bo łożysko się nie podniosło. Tez jestem po IVF.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2023, 21:06
-
Od około 19 tygodnia stwierdzono u mnie łożysko centralnie przodujące. Niestety nie chce się nawet zmienić na brzeżnie przodujące 😔 Zaraz rozpoczynamy 29 tydzień. Niestety będzie CC.
-
Hercia83 wrote:Ogólnie musiałam się oszczędzać, wiadomo nie dźwigać, nie biegać, delikatnie z chodzeniem po schodach, polegiwac. Już nie pamiętam w którym tc, ale bylam w szpitalu na weekend na podanie sterydów na szybszy rozwój płuc u dziecka na wypadek przedwczesnego porodu. Około 20 tc miałam plamienia, a raczej takie brudzenia- po tym właśnie okazało się że mam łożysko przodujące . Potem miałam "tylko" jedno krwawienie, wtedy szybko pojechaliśmy do szpitala, ale na szczęście samo ustało i po 2 dniach mnie wypuścili. Mialam cc w 36+2 tc, bo łożysko się nie podniosło. Tez jestem po IVF.
Ja obecnie jestem w 24 tygodniu i mam nadzieje ,ze ominą mnie krwawienia…
Bocian Szczecin, 34 l.
Czynnik męski
2021 - 1 IVF - 3 ❄️❄️❄️
Beta 0 x 3 ;(
Zmiana kliniki
2022 Druga procedura IVF
06.2022 Punkcja nr 2
6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
Prog. 20,22
🙏🏻💪🏻
10dpt beta 197,6
13dpt beta 799
💙 Zdrowy chłopczyk !🥹
Bazylia wrote:Od około 19 tygodnia stwierdzono u mnie łożysko centralnie przodujące. Niestety nie chce się nawet zmienić na brzeżnie przodujące 😔 Zaraz rozpoczynamy 29 tydzień. Niestety będzie CC.
Ja obecnie 24 tydzień. Narazie bez żadnych plamień… cc się nie boje , tylko wlasnie tego ze będą jakieś komplikacje … miałaś plamienia/krwawienia ?Bocian Szczecin, 34 l.
Czynnik męski
2021 - 1 IVF - 3 ❄️❄️❄️
Beta 0 x 3 ;(
Zmiana kliniki
2022 Druga procedura IVF
06.2022 Punkcja nr 2
6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
Prog. 20,22
🙏🏻💪🏻
10dpt beta 197,6
13dpt beta 799
💙 Zdrowy chłopczyk !🥹
Iris32 wrote:Hej Bazylia! Bardzo mi przykro, wiem przez co przechodzisz.
Ja obecnie 24 tydzień. Narazie bez żadnych plamień… cc się nie boje , tylko wlasnie tego ze będą jakieś komplikacje … miałaś plamienia/krwawienia ?
Póki co żadnych plamien nie miałam. Tzn. miałam w 8 tygodniu krwiaka i wtedy krawiłam. Teraz się obawiam bo pani doktor na prenatalnych powiedziała, że w trzecim trymestrze łozysko staje się bardziej kruche i żeby teraz uważać, więcej leżeć, odpoczywać. -
Bazylia wrote:Póki co żadnych plamien nie miałam. Tzn. miałam w 8 tygodniu krwiaka i wtedy krawiłam. Teraz się obawiam bo pani doktor na prenatalnych powiedziała, że w trzecim trymestrze łozysko staje się bardziej kruche i żeby teraz uważać, więcej leżeć, odpoczywać.
Teraz chyba jakoś trzecie prenatalne będziesz mieć ?
Musimy się przygotować na wszystko tak naprawdę.
Ja tez głównie odpoczywam, ale zwariować idzie.
Plus mały cały czas leży poprzecznieBocian Szczecin, 34 l.
Czynnik męski
2021 - 1 IVF - 3 ❄️❄️❄️
Beta 0 x 3 ;(
Zmiana kliniki
2022 Druga procedura IVF
06.2022 Punkcja nr 2
6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
Prog. 20,22
🙏🏻💪🏻
10dpt beta 197,6
13dpt beta 799
💙 Zdrowy chłopczyk !🥹