X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną luteina i inne specyfiki...
Odpowiedz

luteina i inne specyfiki...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • myssss Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Jestem po 1wszej kuracji CLO - 1x1 - niestety owulacji brak. Dodatkowo biorę Dostinex 1/4 tabl. na tydzień oraz Euthyrox 1x1. Ostatnia miesiączka była 30 listopada. Od jakiegoś roku muszę wywoływać ją Luteiną. Tym razem postanowiłam, że wezmę Luteine od 26.12. przez 7 dni, żeby po Nowym Roku zacząć spokojnie kolejny cykl z CLO. Dzisiaj jest 7 dzień przyjmowania a miesiączki brak. Wiem, że zazwyczaj powinna pojawić się po odstawieniu leku, ale u mnie zawsze pojawiała się max w 5 dniu jej brania. Nawet wtedy kiedy miałam przyjmować od 16 dnia cyklu skracała mój cykl i dostawałam okres ok 22 dnia.
    W ciąży nie jestem na pewno - byłam wczoraj na becie.
    Boję się, że coś jest nie tak :( Dodatkowo kłuje mnie co jakiś czas w podbrzuszu, a nigdy tak nie miałam. Czy możliwe, że to jakiś skutek uboczny brania CLO ?
    Jest Nowy Rok, zamiast mieć nowe nadzieje to ja siedzę i się zamartwiam :(

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej isc sprawdzic na usg czy jest czysto. A z luteina to u mnie bywa roznie raz dostaje tak a raz inaczej, wiec wg mnie moze sie zmieniac. Zapytaj lekarza o inny lek na owulke.

• agania Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat biorę duphaston, a nie luteinę. Przez trzy cykle za każdym razem @ dostawałam w innym dniu, pierwszym razem w drugim dniu ostawienia, później szóstego dnia ostawienia a w tym cyklu czwartego dnia. Poczekaj jeszcze na @, ale jeśli bardzo się niepokoisz to idź na usg.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim...czy któraś z was bierze może diostinex raz w tygodniu 1/4 tab.+ luteina pod jezyk miedzy 18-25 dniem cyklu? jakie macie efekty? dodatkowo biore letrox 100 bo mam Hashimoto...staramy się od 2 lat i nic..po za tym lekarz mówił żeby się wstrzymać przy braniu diostinexu w staraniu o dziecko a inny ze to nie przeszkadza. Powiem szczerze ze już nie wiem co mam robic?? Proszę poratujcie...

Tosia80 lubi tę wiadomość

• Sama nie wiem... Debiutantka

Wysłany: 9 maja 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Stella

Ja tez od tego cyklu biore Luteine. Dokładnie 2x1 pod język od 15 do 25 dnia cyklu.

Efekt u mnie taki że piersi chcą mi wybuchnąć.

Ja mam pytanie czy powinnam zrobić test 25 dc I jeżeli jest pozytywny to dlaej brać luteine? Czy odtawic I czekać na termin okresu?

Czy zaprzestanie brania luteiny może wpłynąć na ciąże ?

• calineczka88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem... wrote:
    Ja mam pytanie czy powinnam zrobić test 25 dc I jeżeli jest pozytywny to dlaej brać luteine? Czy odtawic I czekać na termin okresu?
    Czy zaprzestanie brania luteiny może wpłynąć na ciąże ?

Wg instrukcji mojej dr jeśli test wyszedłby pozytywny należy dalej przyjmować progesteron (w zależności co kto bierze - luteinę, duphaston, utrogestan i inne tego typu specyfiki), nie powinno się odstawiać tylko po potwierdzeniu ciąży umówić na wizytę i lekarz zadecyduje, co dalej.
    Jeśli test negatywny to odstawia się luteinę i czeka na okres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 21:08

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ