luteina i inne specyfiki...
-
Dziewczyny!
Jestem po 1wszej kuracji CLO - 1x1 - niestety owulacji brak. Dodatkowo biorę Dostinex 1/4 tabl. na tydzień oraz Euthyrox 1x1. Ostatnia miesiączka była 30 listopada. Od jakiegoś roku muszę wywoływać ją Luteiną. Tym razem postanowiłam, że wezmę Luteine od 26.12. przez 7 dni, żeby po Nowym Roku zacząć spokojnie kolejny cykl z CLO. Dzisiaj jest 7 dzień przyjmowania a miesiączki brak. Wiem, że zazwyczaj powinna pojawić się po odstawieniu leku, ale u mnie zawsze pojawiała się max w 5 dniu jej brania. Nawet wtedy kiedy miałam przyjmować od 16 dnia cyklu skracała mój cykl i dostawałam okres ok 22 dnia.
W ciąży nie jestem na pewno - byłam wczoraj na becie.
Boję się, że coś jest nie tak Dodatkowo kłuje mnie co jakiś czas w podbrzuszu, a nigdy tak nie miałam. Czy możliwe, że to jakiś skutek uboczny brania CLO ?
Jest Nowy Rok, zamiast mieć nowe nadzieje to ja siedzę i się zamartwiam
-
nick nieaktualny
-
Ja akurat biorę duphaston, a nie luteinę. Przez trzy cykle za każdym razem @ dostawałam w innym dniu, pierwszym razem w drugim dniu ostawienia, później szóstego dnia ostawienia a w tym cyklu czwartego dnia. Poczekaj jeszcze na @, ale jeśli bardzo się niepokoisz to idź na usg.
-
nick nieaktualnyCześć Wszystkim...czy któraś z was bierze może diostinex raz w tygodniu 1/4 tab.+ luteina pod jezyk miedzy 18-25 dniem cyklu? jakie macie efekty? dodatkowo biore letrox 100 bo mam Hashimoto...staramy się od 2 lat i nic..po za tym lekarz mówił żeby się wstrzymać przy braniu diostinexu w staraniu o dziecko a inny ze to nie przeszkadza. Powiem szczerze ze już nie wiem co mam robic?? Proszę poratujcie...
Tosia80 lubi tę wiadomość
-
Cześć Stella
Ja tez od tego cyklu biore Luteine. Dokładnie 2x1 pod język od 15 do 25 dnia cyklu.
Efekt u mnie taki że piersi chcą mi wybuchnąć.
Ja mam pytanie czy powinnam zrobić test 25 dc I jeżeli jest pozytywny to dlaej brać luteine? Czy odtawic I czekać na termin okresu?
Czy zaprzestanie brania luteiny może wpłynąć na ciąże ? -
Sama nie wiem... wrote:Ja mam pytanie czy powinnam zrobić test 25 dc I jeżeli jest pozytywny to dlaej brać luteine? Czy odtawic I czekać na termin okresu?
Czy zaprzestanie brania luteiny może wpłynąć na ciąże ?
Wg instrukcji mojej dr jeśli test wyszedłby pozytywny należy dalej przyjmować progesteron (w zależności co kto bierze - luteinę, duphaston, utrogestan i inne tego typu specyfiki), nie powinno się odstawiać tylko po potwierdzeniu ciąży umówić na wizytę i lekarz zadecyduje, co dalej.
Jeśli test negatywny to odstawia się luteinę i czeka na okres.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 21:08
-