Luteina, kiedy po owu?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
marti_88 wrote:dzięki dziewczyny. Dlaczego 7 dni po owulacji? i co mi da ten wynik?
chyba macie rację zdecyduje się na wzięcie 3 dni po owulacji
Ten wynik pokarze czy masz odpowiedni poziom progesteronu i czy nie masz np. niedomogi lutealnej.
Jeżeli miałaś badany przed owulacja to wynik nie jest wiarygodny i mija sie z celem takie badanie i tak naprawdę nadal nie wiadomo czy masz odpowiedni poziom progesteronu.
Porządny lekarz chcący mieć wiarygodny wynik swojej pacjentki zleca jej monitoring owulacji (jeżeli pacjentka nie jest pewna lub nie potrafi wyznaczyć przybliżony dzień wg. obserwacji) aby określić dzień owulki wg. tego wyznaczyć jej odpowiedni dzień do badania. Dziwi mnie że ta lekarka tak nie zrobiła. -
nie będę słuchać lekarki, może to głupie, ale chyba nie jest takim profesjonalistą jak pisały dziewczyny na forach. Może jako ginekolog wykonujący podstawowe badania jest dobra, ale jeśli chodzi o mnie to zamiast mnie słuchać (moje wykresy są dokładne więc wiem kiedy jest owulka) postąpiła jakby wyczytała z podręczników kiedy kobiety owulują... masakra przekonałam się jeszcze po tym jak dzisiaj mi napisałaś, że progesteron zazwyczaj bada się 7dpo. A ona mimo wszystko zleciła mi jego badanie na progesteron wiedząc, że mam fazę folikularną. Bez sensu!!! wszystko mi nie gra a myślałam, że trafiłam na świetnego lekarza.
W każdym razie myślę, żeby do niej pochodzić jeszcze w tym cyklu na monitoring i zobaczę co będzie dalej. Może się poszczęści
A powiedz jest sens iść na ten progesteron jak będę brała lutke od 3dpo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 14:22
-
marti_88 wrote:A powiedz jest sens iść na ten progesteron jak będę brała lutke od 3dpo?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nusia wrote:A na czym konkretnie polega to leczenie?? wiele się słyszy o nim, ale fajnie by było wiedzieć o tym od kogoś kto się tak leczy
Jeżeli masz jakieś konkretne pytania to chętnie odpowiem -
nick nieaktualny
-
Nusia wrote:dziękuję CI bardzo za opis muszę więcej na ten tamet poczytać, bo jest mi obcy i może poszukam u mnie w mieści lekarza od naprotechnologii, chociaż nie wiem czy takiego tu znajdę
A w jakim mieście chcesz szukać? -
nick nieaktualny
-
Nusia wrote:Ja jestem z Rzeszowa, więc z okolic
W lublinie jest na pewno lekarz napro ale może znajdziesz bliżej -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie Dziewczynki,
Venessa ja mam do Ciebie pytanko: dowiedziałam się, że u mnie w mieście organizowane są bezpłatne spotkania informacyjne dotyczące naprotechnologii dla małżeństw...myślisz, że warto się wybrać na takie spotkanie???
Ile leczysz się już tą metodą??? -