X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    A zadzwoń do Novum.. bo u dr L bodajże po 3 nieudanych IVF jest darmowa konsultacja... gdzieś to kiedyś wyczytałam :) Także może mimo, że to Twoje I IVF to też się dostaniesz.

Chyba spróbujemy wiec dam znać dziewczyny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa92 wrote:
    Kolejne dwa zarodki nieprawidłowe wiec koniec pierwszej procedury...

Dziewczyny słyszałyście jakieś opinie kto jest najlepszym specjalista od in vitro w Polsce ?
    Chciałabym jechać na jakieś konsultacje bo Ż nie umie powiedzieć czemu się nie udało i co mamy dalej zrobić.
    Alicja92...tak mi przykro, to nie fair, człowiek robi wszystko, by zwiekszyc szanse na dziecko, a paradoksalnie zmniejsza sobie prawdopodobieństwo ciąży :-( moze spróbuj podejsc do histeroskopii, u Ciebie było ewidentne zagniezdzenie, zarodek byl zdriwy, takze genetyke moim zdaniem mozesz wykluczyc, poszlabym w badanie immunologii i biopsji endometrium. Bedzie dobrze :-*

Alicjaa92 lubi tę wiadomość

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja pewnie, zawsze warto się skonsultować, może akurat powie ci coś jeszcze, zaproponuje dodatkowe badania czy inną stymulację :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, ktore sa w ciazy lub juz urodzily ;-)
    Czy od 20 tc mialyscie jakies skurcze? Jak odroznic ze to skurcze?
    Kluje mnie we wzgorzu lonowym. Nawet nie wiem czy to klucie... Juz zabralam no spe... Nie wspomne o tym ze od 20 tc czesto twardnieje mi macica ale po chwili puszcza. Mam brac magnez i lezec zalecenia od lekarza. Ale zastanawiam sie skad mam wiedziec jak sie czuje skurcze i martwi mnie te klucie....
    Pomozecie? Moze ktos tak mial...

• anakonda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa92 wrote:
    Niestety nie spodziewałam się takiego scenariusza szczególnie ze mam tylko 26 lat i jedyna przyczyna jaka znamy to długie cykle i brak owulacji. Dobrze reagowałam na stymulację, endo było idealne. Chciałabym się dowiedzieć więcej, co poszło nie tak a nie robić kolejne in vitro tak samo ..
    A badałaś immunologie ?

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Mam w czwartek, a betę zrobiłam właśnie z polecenia lekarza. Pamiętasz może, jak przyrastała u Ciebie beta? To były jakieś drobne przyrosty czy po prostu w miarę prawidłowo rosła?
    Nie pamiętam ale wiem że w ciągu tygodnia urosła zamiast spaść mimo że na usg nie było już zarodka

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa92 wrote:
    Niestety nie spodziewałam się takiego scenariusza szczególnie ze mam tylko 26 lat i jedyna przyczyna jaka znamy to długie cykle i brak owulacji. Dobrze reagowałam na stymulację, endo było idealne. Chciałabym się dowiedzieć więcej, co poszło nie tak a nie robić kolejne in vitro tak samo ..

A u męża/ partnera wszystko Ok z nasieniem ?
    U mnie tak samo jak u Ciebie : brak owulacji i długie cykle.
    Ale dr Z upierał się na stymulację cyklu przynajmniej 2-3 razy a potem ewentualnie IUI.
    Robiliście wcześniej iui albo stymulację ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, ktore sa w ciazy lub juz urodzily ;-)
    Czy od 20 tc mialyscie jakies skurcze? Jak odroznic ze to skurcze?
    Kluje mnie we wzgorzu lonowym. Nawet nie wiem czy to klucie... Juz zabralam no spe... Nie wspomne o tym ze od 20 tc czesto twardnieje mi macica ale po chwili puszcza. Mam brac magnez i lezec zalecenia od lekarza. Ale zastanawiam sie skad mam wiedziec jak sie czuje skurcze i martwi mnie te klucie....
    Pomozecie? Moze ktos tak mial...

Ja miałam od 20 tc to co opisujesz. Bardzo skrocila mi się szyjka.
    Dr Kru obstawił mnie mnóstwem lekow i wszystko Ok ale stresów było bardzo dużo ;(

Tacia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    A u męża/ partnera wszystko Ok z nasieniem ?
    U mnie tak samo jak u Ciebie : brak owulacji i długie cykle.
    Ale dr Z upierał się na stymulację cyklu przynajmniej 2-3 razy a potem ewentualnie IUI.
    Robiliście wcześniej iui albo stymulację ?

Tak, wyniki męża ok, miałam raz stymulację i naturalne starania i raz iui i beta nie ruszyła. A po transferze jednak coś się zadziało i to mnie zastanawia..

Gonia masz racje może endo, chociaż za każdym razem było idealne według Ż,
    Tak w ogóle to w czerwcu miałam laparoskopię z histeroskopia na polnej i wszystko było ok.
    Tylko nie miałam robionej tej rysy, a dr mi tego nie zaproponował.
    A Ty kiedy robisz betę ? Trzymam kciuki !

Anakonda nie badałam jeszcze immunologi, przeraża mnie to trochę, myśle ze zagłębie się w to po kolejnej próbie.

• Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, bardzo mi przykro. Jak masz ochotę i chwile czasu to się odezwij na priv. Wysłałam Ci zaproszenie.

l22nej28tcppkg68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiaaa wrote:
    Alicja, bardzo mi przykro. Jak masz ochotę i chwile czasu to się odezwij na priv. Wysłałam Ci zaproszenie.
    Pewnie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja.sie.znowu nawalilam.haha bo jutro endo i zwolnienie do konca tygodnia to nie zalowalam sobie hhehehhe. Trzymajcie kciuki bp jutro wizytaaa

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Dziewczyny ja.sie.znowu nawalilam.haha bo jutro endo i zwolnienie do konca tygodnia to nie zalowalam sobie hhehehhe. Trzymajcie kciuki bp jutro wizytaaa

Winko to chyba najlepsze zalecenie lekarza :) Teraz mam tylko wycie całymi dniami... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 23:49

Berbeć lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Winko to chyba najlepsze zalecenie lekarza :) Teraz mam tylko wycie całymi dniami... :/
    Chce to wycie :) buziale dla Marcysi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 00:10

kornelkornel lubi tę wiadomość

• Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    Ja miałam od 20 tc to co opisujesz. Bardzo skrocila mi się szyjka.
    Dr Kru obstawił mnie mnóstwem lekow i wszystko Ok ale stresów było bardzo dużo ;(
    A do kogo chodzisz? Ja tez mam takie twardnienie nieraz brzuch pobolewa ale ostatnio jak mowilam dr to ze szyjka ok i ze jak mowilam ze na dole to ze ok. Tez sie martwie ze ten brzuch nieraz jak ide twardy jak kamien ale moze to sa jakies skurcze przepowiadajace sama tez tego n ie umiem opisac.

Pelna nadziei
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    A do kogo chodzisz? Ja tez mam takie twardnienie nieraz brzuch pobolewa ale ostatnio jak mowilam dr to ze szyjka ok i ze jak mowilam ze na dole to ze ok. Tez sie martwie ze ten brzuch nieraz jak ide twardy jak kamien ale moze to sa jakies skurcze przepowiadajace sama tez tego n ie umiem opisac.

Teraz już nie chodze do nikogo ;) mam 7 miesięczna córeczkę.
    Z tymi objawami chodziłam w medarcie do dr Kru.
    Wszystko jest Ok dopóki szyjka się nie skraca za bardzo.
    U mnie w ciągu 10-14 dni o 1 cm poleciała w 20tc jakoś wiec przy takim tempie to w ciągu 6 tygodni zostałoby mi 0,5 cm

• Susula Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwsza wizytę do dr k czeka się ok 6tyg :-) nie jest tak źle

MedArt 12/2018
    0d1y3e3kubh4ex0j.png

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    Teraz już nie chodze do nikogo ;) mam 7 miesięczna córeczkę.
    Z tymi objawami chodziłam w medarcie do dr Kru.
    Wszystko jest Ok dopóki szyjka się nie skraca za bardzo.
    U mnie w ciągu 10-14 dni o 1 cm poleciała w 20tc jakoś wiec przy takim tempie to w ciągu 6 tygodni zostałoby mi 0,5 cm
    Tak tak sorki to pytanie do kogo chodzisz mialo byc do Taci:)
    No to jakis konkret ze jak syzjka ok to moze normalne w miare bo ciezko okreslic czy to skurcz czy macica sie rozciaga..
    TACIA a Tobie sie skraca?

Pelna nadziei
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Tak tak sorki to pytanie do kogo chodzisz mialo byc do Taci:)
    No to jakis konkret ze jak syzjka ok to moze normalne w miare bo ciezko okreslic czy to skurcz czy macica sie rozciaga..
    TACIA a Tobie sie skraca?
    Kochana ja nie chodze do medart tylko do swojego ginka. Bylam u niego w czwartek syjka nie skraca sie jest zamknieta i ma 4 cm. Wtedy twardy brzuch mialam zmniejszony a wczoraj wieczirem co jakis czas mi sie stawial. Juz nie wiem czy bola mnie kosci lonowe czy kluje mnie pochwa. Z 2 strony nie chce panikowac ale troche sie naczytalam i nie wiem co mam robic... Maz kazal mi lezec i poczekac co bedzie dalej...

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Kochana ja nie chodze do medart tylko do swojego ginka. Bylam u niego w czwartek syjka nie skraca sie jest zamknieta i ma 4 cm. Wtedy twardy brzuch mialam zmniejszony a wczoraj wieczirem co jakis czas mi sie stawial. Juz nie wiem czy bola mnie kosci lonowe czy kluje mnie pochwa. Z 2 strony nie chce panikowac ale troche sie naczytalam i nie wiem co mam robic... Maz kazal mi lezec i poczekac co bedzie dalej...
    Aha no tak teraz przypominam sobie Twoje doswiadczenia z dr B. No to jak sie nie skraca to mozliwe ze faktycznie sobie doszukujemy problemow. Moze poczekaj do nastepnej wizyty a jak sie bedziesz bardzo martwic napisz lub zadzwon do swojego gin Ja mam wizyte u dr Sz w pon. To podpytam czy to normalne i dam Ci znac.

Tacia lubi tę wiadomość

Pelna nadziei
‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ