X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    A zadzwoń do Novum.. bo u dr L bodajże po 3 nieudanych IVF jest darmowa konsultacja... gdzieś to kiedyś wyczytałam :) Także może mimo, że to Twoje I IVF to też się dostaniesz.

Chyba spróbujemy wiec dam znać dziewczyny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa92 wrote:
    Kolejne dwa zarodki nieprawidłowe wiec koniec pierwszej procedury...

Dziewczyny słyszałyście jakieś opinie kto jest najlepszym specjalista od in vitro w Polsce ?
    Chciałabym jechać na jakieś konsultacje bo Ż nie umie powiedzieć czemu się nie udało i co mamy dalej zrobić.
    Alicja92...tak mi przykro, to nie fair, człowiek robi wszystko, by zwiekszyc szanse na dziecko, a paradoksalnie zmniejsza sobie prawdopodobieństwo ciąży :-( moze spróbuj podejsc do histeroskopii, u Ciebie było ewidentne zagniezdzenie, zarodek byl zdriwy, takze genetyke moim zdaniem mozesz wykluczyc, poszlabym w badanie immunologii i biopsji endometrium. Bedzie dobrze :-*

Alicjaa92 lubi tę wiadomość

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja pewnie, zawsze warto się skonsultować, może akurat powie ci coś jeszcze, zaproponuje dodatkowe badania czy inną stymulację :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, ktore sa w ciazy lub juz urodzily ;-)
    Czy od 20 tc mialyscie jakies skurcze? Jak odroznic ze to skurcze?
    Kluje mnie we wzgorzu lonowym. Nawet nie wiem czy to klucie... Juz zabralam no spe... Nie wspomne o tym ze od 20 tc czesto twardnieje mi macica ale po chwili puszcza. Mam brac magnez i lezec zalecenia od lekarza. Ale zastanawiam sie skad mam wiedziec jak sie czuje skurcze i martwi mnie te klucie....
    Pomozecie? Moze ktos tak mial...

• anakonda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa92 wrote:
    Niestety nie spodziewałam się takiego scenariusza szczególnie ze mam tylko 26 lat i jedyna przyczyna jaka znamy to długie cykle i brak owulacji. Dobrze reagowałam na stymulację, endo było idealne. Chciałabym się dowiedzieć więcej, co poszło nie tak a nie robić kolejne in vitro tak samo ..
    A badałaś immunologie ?

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Mam w czwartek, a betę zrobiłam właśnie z polecenia lekarza. Pamiętasz może, jak przyrastała u Ciebie beta? To były jakieś drobne przyrosty czy po prostu w miarę prawidłowo rosła?
    Nie pamiętam ale wiem że w ciągu tygodnia urosła zamiast spaść mimo że na usg nie było już zarodka

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa92 wrote:
    Niestety nie spodziewałam się takiego scenariusza szczególnie ze mam tylko 26 lat i jedyna przyczyna jaka znamy to długie cykle i brak owulacji. Dobrze reagowałam na stymulację, endo było idealne. Chciałabym się dowiedzieć więcej, co poszło nie tak a nie robić kolejne in vitro tak samo ..

A u męża/ partnera wszystko Ok z nasieniem ?
    U mnie tak samo jak u Ciebie : brak owulacji i długie cykle.
    Ale dr Z upierał się na stymulację cyklu przynajmniej 2-3 razy a potem ewentualnie IUI.
    Robiliście wcześniej iui albo stymulację ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, ktore sa w ciazy lub juz urodzily ;-)
    Czy od 20 tc mialyscie jakies skurcze? Jak odroznic ze to skurcze?
    Kluje mnie we wzgorzu lonowym. Nawet nie wiem czy to klucie... Juz zabralam no spe... Nie wspomne o tym ze od 20 tc czesto twardnieje mi macica ale po chwili puszcza. Mam brac magnez i lezec zalecenia od lekarza. Ale zastanawiam sie skad mam wiedziec jak sie czuje skurcze i martwi mnie te klucie....
    Pomozecie? Moze ktos tak mial...

Ja miałam od 20 tc to co opisujesz. Bardzo skrocila mi się szyjka.
    Dr Kru obstawił mnie mnóstwem lekow i wszystko Ok ale stresów było bardzo dużo ;(

Tacia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    A u męża/ partnera wszystko Ok z nasieniem ?
    U mnie tak samo jak u Ciebie : brak owulacji i długie cykle.
    Ale dr Z upierał się na stymulację cyklu przynajmniej 2-3 razy a potem ewentualnie IUI.
    Robiliście wcześniej iui albo stymulację ?

Tak, wyniki męża ok, miałam raz stymulację i naturalne starania i raz iui i beta nie ruszyła. A po transferze jednak coś się zadziało i to mnie zastanawia..

Gonia masz racje może endo, chociaż za każdym razem było idealne według Ż,
    Tak w ogóle to w czerwcu miałam laparoskopię z histeroskopia na polnej i wszystko było ok.
    Tylko nie miałam robionej tej rysy, a dr mi tego nie zaproponował.
    A Ty kiedy robisz betę ? Trzymam kciuki !

Anakonda nie badałam jeszcze immunologi, przeraża mnie to trochę, myśle ze zagłębie się w to po kolejnej próbie.

• Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, bardzo mi przykro. Jak masz ochotę i chwile czasu to się odezwij na priv. Wysłałam Ci zaproszenie.

l22nej28tcppkg68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiaaa wrote:
    Alicja, bardzo mi przykro. Jak masz ochotę i chwile czasu to się odezwij na priv. Wysłałam Ci zaproszenie.
    Pewnie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja.sie.znowu nawalilam.haha bo jutro endo i zwolnienie do konca tygodnia to nie zalowalam sobie hhehehhe. Trzymajcie kciuki bp jutro wizytaaa

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Dziewczyny ja.sie.znowu nawalilam.haha bo jutro endo i zwolnienie do konca tygodnia to nie zalowalam sobie hhehehhe. Trzymajcie kciuki bp jutro wizytaaa

Winko to chyba najlepsze zalecenie lekarza :) Teraz mam tylko wycie całymi dniami... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 23:49

Berbeć lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Winko to chyba najlepsze zalecenie lekarza :) Teraz mam tylko wycie całymi dniami... :/
    Chce to wycie :) buziale dla Marcysi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 00:10

kornelkornel lubi tę wiadomość

• Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    Ja miałam od 20 tc to co opisujesz. Bardzo skrocila mi się szyjka.
    Dr Kru obstawił mnie mnóstwem lekow i wszystko Ok ale stresów było bardzo dużo ;(
    A do kogo chodzisz? Ja tez mam takie twardnienie nieraz brzuch pobolewa ale ostatnio jak mowilam dr to ze szyjka ok i ze jak mowilam ze na dole to ze ok. Tez sie martwie ze ten brzuch nieraz jak ide twardy jak kamien ale moze to sa jakies skurcze przepowiadajace sama tez tego n ie umiem opisac.

Pelna nadziei
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    A do kogo chodzisz? Ja tez mam takie twardnienie nieraz brzuch pobolewa ale ostatnio jak mowilam dr to ze szyjka ok i ze jak mowilam ze na dole to ze ok. Tez sie martwie ze ten brzuch nieraz jak ide twardy jak kamien ale moze to sa jakies skurcze przepowiadajace sama tez tego n ie umiem opisac.

Teraz już nie chodze do nikogo ;) mam 7 miesięczna córeczkę.
    Z tymi objawami chodziłam w medarcie do dr Kru.
    Wszystko jest Ok dopóki szyjka się nie skraca za bardzo.
    U mnie w ciągu 10-14 dni o 1 cm poleciała w 20tc jakoś wiec przy takim tempie to w ciągu 6 tygodni zostałoby mi 0,5 cm

• Susula Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwsza wizytę do dr k czeka się ok 6tyg :-) nie jest tak źle

MedArt 12/2018
    0d1y3e3kubh4ex0j.png

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    Teraz już nie chodze do nikogo ;) mam 7 miesięczna córeczkę.
    Z tymi objawami chodziłam w medarcie do dr Kru.
    Wszystko jest Ok dopóki szyjka się nie skraca za bardzo.
    U mnie w ciągu 10-14 dni o 1 cm poleciała w 20tc jakoś wiec przy takim tempie to w ciągu 6 tygodni zostałoby mi 0,5 cm
    Tak tak sorki to pytanie do kogo chodzisz mialo byc do Taci:)
    No to jakis konkret ze jak syzjka ok to moze normalne w miare bo ciezko okreslic czy to skurcz czy macica sie rozciaga..
    TACIA a Tobie sie skraca?

Pelna nadziei
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Tak tak sorki to pytanie do kogo chodzisz mialo byc do Taci:)
    No to jakis konkret ze jak syzjka ok to moze normalne w miare bo ciezko okreslic czy to skurcz czy macica sie rozciaga..
    TACIA a Tobie sie skraca?
    Kochana ja nie chodze do medart tylko do swojego ginka. Bylam u niego w czwartek syjka nie skraca sie jest zamknieta i ma 4 cm. Wtedy twardy brzuch mialam zmniejszony a wczoraj wieczirem co jakis czas mi sie stawial. Juz nie wiem czy bola mnie kosci lonowe czy kluje mnie pochwa. Z 2 strony nie chce panikowac ale troche sie naczytalam i nie wiem co mam robic... Maz kazal mi lezec i poczekac co bedzie dalej...

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Kochana ja nie chodze do medart tylko do swojego ginka. Bylam u niego w czwartek syjka nie skraca sie jest zamknieta i ma 4 cm. Wtedy twardy brzuch mialam zmniejszony a wczoraj wieczirem co jakis czas mi sie stawial. Juz nie wiem czy bola mnie kosci lonowe czy kluje mnie pochwa. Z 2 strony nie chce panikowac ale troche sie naczytalam i nie wiem co mam robic... Maz kazal mi lezec i poczekac co bedzie dalej...
    Aha no tak teraz przypominam sobie Twoje doswiadczenia z dr B. No to jak sie nie skraca to mozliwe ze faktycznie sobie doszukujemy problemow. Moze poczekaj do nastepnej wizyty a jak sie bedziesz bardzo martwic napisz lub zadzwon do swojego gin Ja mam wizyte u dr Sz w pon. To podpytam czy to normalne i dam Ci znac.

Tacia lubi tę wiadomość

Pelna nadziei
‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ