X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Ja cytomegalii nie przeszłam i też się stresuję. Nie wiem czy tak łatwo się tym dziadostwem zarazić. Taki to okres chyba że człowiek o wszystko drży ;)
    Mi doktor mowil ,ze maluchy maja infekcje zmutowane i starac sie na to uwazac jak bede mies stycznosc .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, przeczytałam Twój post. Miałam podobnie w pierwszej ciąży. Dzieciątko w 32 tygodniu było ułożone poprzecznie i tez usłyszałam, ze będzie cesarka. Nie bardzo to do mnie dotarło i szukałam sposobów w necie na to, żeby się obróciło :) Ja wisialam z głowa w dół, na ławeczce do ćwiczeń. Możesz spróbować położyć się na podłodze a nogi zarzucić na kanapę, tak żeby mieć pod plecami kat 45-60 stopni. Nam to pomogło! 😊😜
    Nowa38 wrote:
    Po ostatniej wizycie okazało się, że Młody jest trochę źle ułożony i lekarz stwierdził, że jak w ciągu 6 tygodni nie zmieni pozycji to może zaproponować mi tylko cesarkę ;/ Znacie jakieś sposoby żeby go zmusić do przesunięcia się? :) Do tego dochodzi waga i długość ponad normę więc lekarz mówi, że może Młody wie co dla niego lepsze i chce wyjść tą a nie inną stroną :D

Nowa38 lubi tę wiadomość

• Alu_87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Mi doktor mowil ,ze maluchy maja infekcje zmutowane i starac sie na to uwazac jak bede mies stycznosc .
    czyli źródłem zakażenia mogą być maluchy? Dobrze wiedzieć...

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama-jaga wrote:
    Nowa, przeczytałam Twój post. Miałam podobnie w pierwszej ciąży. Dzieciątko w 32 tygodniu było ułożone poprzecznie i tez usłyszałam, ze będzie cesarka. Nie bardzo to do mnie dotarło i szukałam sposobów w necie na to, żeby się obróciło :) Ja wisialam z głowa w dół, na ławeczce do ćwiczeń. Możesz spróbować położyć się na podłodze a nogi zarzucić na kanapę, tak żeby mieć pod plecami kat 45-60 stopni. Nam to pomogło! 😊😜

Oooo dziękuję Ci bardzo:) Od dzisiaj będę to robić, bo cesarka mnie przeraża. Po poronieniu miałam laparotomię, cięcie coś na zasadzie cesarki, i wiem jak to jest ciężko samemu się ogarnąć po tym a do tego dochodzi jeszcze dziecko. Więc od dzisiaj zaczynam:)

• Tacia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie może jaką tabletkę mogę zabrać na ból głowy? Tak mnie dziś napiernicza jak nigdy ;-(

• Ewelina185b Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTA_MROWCIA wrote:
    U mnie test ciążowy wyszedł pozytywny, a beta była 112😉 trzymam mocno kciuki 🤞 😁
    Mi test pokazał druga blada kreseczke w 6 dniu po transferze 9 dnia zrobiłam drugi test wieczorem i była już gruba krecha druga a 10 i 12 dnia robiłam bety.

Ewelina185b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Dziewczyny wiecie może jaką tabletkę mogę zabrać na ból głowy? Tak mnie dziś napiernicza jak nigdy ;-(
    Raczej tylko paracetamol ,ibuprom ma kat B i doktor mowil ,ze w 2 teymestrze dozwolone a w 3 to juz dokladnie nie wiem ale chyba bedzie dzialal na takiej samej zasadzie jak acard czyli lepiej nie .

Tacia lubi tę wiadomość

• Tacia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Raczej tylko paracetamol ,ibuprom ma kat B i doktor mowil ,ze w 2 teymestrze dozwolone a w 3 to juz dokladnie nie wiem ale chyba bedzie dzialal na takiej samej zasadzie jak acard czyli lepiej nie .
    Właśnie mi się przypomniało jak leżałam w szpitalu że dawali paracetamol! Dzięki!

• mao Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Nie ma za co :)
    Sanprobi biorę ciągle, Lactovaginal wg ulotki.
    Z tym seksem to sobie sama postawiłam te diagnozę, bo jeśli uda mi się to wyleczyć w końcu to będę chuchać i dmuchać żeby nie złapać znowu ;)

Pom-pon mi dr K wczoraj odpisała i z racji tego, że nie mam przy Sanprobi dobrych bakterii to kazała mi chociaż na jakiś czas zamienić go na
    Vivomixx.. za 10 kapsułek zapłaciłam 50 zł, ale może pomoże...
    Nie wiem czy już go próbowałaś??

201911201770.png

202201014972.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia, Apap i mała czarna kawka powinny pomóc 😊
    Tacia wrote:
    Właśnie mi się przypomniało jak leżałam w szpitalu że dawali paracetamol! Dzięki!

Tacia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu _87 ,cytomegalie o dziwo kiedys przechodzilam ,ale mysle ,ze tez sie lapie ,przychodnie ,szpitale ,chore dzieci ,najszybcij wtedy zlapac :)

• Bibi222 Debiutantka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po nieudanym transferze i odstawieniu leków kiedy dostałyście miesiączke?
    Nam się niestety nie udało i myślimy żeby przystąpić jeszcze raz.

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi222 wrote:
    Dziewczyny po nieudanym transferze i odstawieniu leków kiedy dostałyście miesiączke?
    Nam się niestety nie udało i myślimy żeby przystąpić jeszcze raz.

O to szkoda. 😕Ja dostałam po paru dniach chyba około tygodnia. W terminie w którym miał byc okres. I zaraz jechałam w 3 dc i było wszystko ok i zaczynaliśmy następne podejście.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam transfer😁 zdecydowaliśmy się na oba zarodki. Albo teraz albo nigdy🤷🏼‍♀️ Zobaczymy co czas pokaze🤔

mao, Apolonia87, Mera, WiśniaW, kinga25, truskawka26, MARTA_MROWCIA, agulla1, Malina28., fishka, Anhydra lubią tę wiadomość

• Alu_87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Alu _87 ,cytomegalie o dziwo kiedys przechodzilam ,ale mysle ,ze tez sie lapie ,przychodnie ,szpitale ,chore dzieci ,najszybcij wtedy zlapac :)
    no tak... ja muszę się przestawić chyba na uważanie, bo jakoś to do mnie jeszcze chyba nie dociera. Po następnym usg może się zmieni... Wtedy też okaże się czy są dwie kruszynki nadal na pokładzie.

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • truskawka26 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiśniaW wrote:
    Dziewczyny a przed transferem ile razy robiliście badanie krwi?? Ja miałam tylko raz badane w 3dc, wczoraj tylko usg endometrium, mam być we wtorek (jutro) i dostać progesteron i w niedziele świąteczna Ż przewiduje transfer. Nic nie mówił o kolejnych badaniach 🙄

Truskawka26 w którym dniu cyklu jesteś? ☺️ Ile miałaś już badań krwi?? Się mijamy, ja wczoraj ty dzisiaj, ja jeszcze jutro 😆 daj znac po wizycie ✊

I kolejnej pytanko : Jest szansa, że po progesteronie czyli prolutex i lutinus moje endo zmaleje?? Czy tak jak już jest to będzie? 🤔🤔

Cześć 😁 mijamy się. Ja jestem w 15dc. U mnie tak z badaniami: 3dc - progesteron, estradiol i usg endo; 15dc - progesteron, estradiol i usg endo. Jeszcze z tego co pamiętam z ostatniej wizyty to coś jeszcze przed samym transferem.
    Dziś estradiol 638 pg/ml i progesteron 0,3ng/ml. To chyba dobrze zobaczymy co dr K powie i jakie będzie do tego endo.
    Dam znać po wizycie 😁

starania od październik 2015; mąż ok
    ja: choroba Hashimoto; sarkoidoza; hiperprolaktynemia; nietoleracja laktozy (homozygota); polimorfizm genu MTHFR 677 C/Ti 1298 A/C (heterozygota); AMH 1,0;
    09.2018 - ciąża ektopowa, usunięcie jajowodu; 12.2018 - pierwsze IVF; 02.2019 - drugie/trzecie IVF DuoSTIM; 04.2019 - transfer 2AA; 7dpt - 0,0; 8dpt - 7,3; 10dpt - 28,7; 12dpt - 102; 16dpt - 530; 19dpt-1800; 22dpt-800 [*]
    06.2019 - czwarte IVF; 6AA ❄; 06.2019 - wodniak jajowodu; 08.2019 - usunięcie jajowodu; 09.2019 - histeroskopia; 18.10.2019 - transfer 6.1.1.
    7dpt - bHCG - 73,91; 8dpt - bHCG - 120,66; 11dpt - bHCG - 365,04; 17dpt - bHCG - 8267,13; 21dpt - bHCG - 18773; 23dpt - bHCG - 26852
    28dpt - jest ❤️ dziewczynka - mała wojowniczka

3i49k6nloe8nvjba.png
  • Bibi222 Debiutantka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    O to szkoda. 😕Ja dostałam po paru dniach chyba około tygodnia. W terminie w którym miał byc okres. I zaraz jechałam w 3 dc i było wszystko ok i zaczynaliśmy następne podejście.

Czy jakieś zmiany z lekarzem robiliście przy drugim podejściu?

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi222 wrote:
    Czy jakieś zmiany z lekarzem robiliście przy drugim podejściu?

Tak przy pierwszej punkcji miałam co innego przy pozostałych tez. Tak samo było z transferami. Przy pierwszym miałam inne leki i teraz przy tym drugim tez inne.

• Bibi222 Debiutantka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Tak przy pierwszej punkcji miałam co innego przy pozostałych tez. Tak samo było z transferami. Przy pierwszym miałam inne leki i teraz przy tym drugim tez inne.

To jeszcze zapytam czy się udało:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś miała ctio transfer w 17 dc czy to za wcześnie?

‹‹ 1262 1263 1264 1265 1266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ