MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlu_87 wrote:Ja cytomegalii nie przeszłam i też się stresuję. Nie wiem czy tak łatwo się tym dziadostwem zarazić. Taki to okres chyba że człowiek o wszystko drży
-
nick nieaktualnyNowa, przeczytałam Twój post. Miałam podobnie w pierwszej ciąży. Dzieciątko w 32 tygodniu było ułożone poprzecznie i tez usłyszałam, ze będzie cesarka. Nie bardzo to do mnie dotarło i szukałam sposobów w necie na to, żeby się obróciło
Ja wisialam z głowa w dół, na ławeczce do ćwiczeń. Możesz spróbować położyć się na podłodze a nogi zarzucić na kanapę, tak żeby mieć pod plecami kat 45-60 stopni. Nam to pomogło! 😊😜
Nowa38 wrote:Po ostatniej wizycie okazało się, że Młody jest trochę źle ułożony i lekarz stwierdził, że jak w ciągu 6 tygodni nie zmieni pozycji to może zaproponować mi tylko cesarkę ;/ Znacie jakieś sposoby żeby go zmusić do przesunięcia się?Do tego dochodzi waga i długość ponad normę więc lekarz mówi, że może Młody wie co dla niego lepsze i chce wyjść tą a nie inną stroną
Nowa38 lubi tę wiadomość
-
kinga25 wrote:Mi doktor mowil ,ze maluchy maja infekcje zmutowane i starac sie na to uwazac jak bede mies stycznosc .32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019))
Emilka 03.11.2019))
-
mama-jaga wrote:Nowa, przeczytałam Twój post. Miałam podobnie w pierwszej ciąży. Dzieciątko w 32 tygodniu było ułożone poprzecznie i tez usłyszałam, ze będzie cesarka. Nie bardzo to do mnie dotarło i szukałam sposobów w necie na to, żeby się obróciło
Ja wisialam z głowa w dół, na ławeczce do ćwiczeń. Możesz spróbować położyć się na podłodze a nogi zarzucić na kanapę, tak żeby mieć pod plecami kat 45-60 stopni. Nam to pomogło! 😊😜
Oooo dziękuję Ci bardzo:) Od dzisiaj będę to robić, bo cesarka mnie przeraża. Po poronieniu miałam laparotomię, cięcie coś na zasadzie cesarki, i wiem jak to jest ciężko samemu się ogarnąć po tym a do tego dochodzi jeszcze dziecko. Więc od dzisiaj zaczynam:) -
MARTA_MROWCIA wrote:U mnie test ciążowy wyszedł pozytywny, a beta była 112😉 trzymam mocno kciuki 🤞 😁Ewelina185b
-
nick nieaktualnyTacia wrote:Dziewczyny wiecie może jaką tabletkę mogę zabrać na ból głowy? Tak mnie dziś napiernicza jak nigdy ;-(
Tacia lubi tę wiadomość
-
kinga25 wrote:Raczej tylko paracetamol ,ibuprom ma kat B i doktor mowil ,ze w 2 teymestrze dozwolone a w 3 to juz dokladnie nie wiem ale chyba bedzie dzialal na takiej samej zasadzie jak acard czyli lepiej nie .
-
Pom-pon wrote:Nie ma za co
Sanprobi biorę ciągle, Lactovaginal wg ulotki.
Z tym seksem to sobie sama postawiłam te diagnozę, bo jeśli uda mi się to wyleczyć w końcu to będę chuchać i dmuchać żeby nie złapać znowu
Pom-pon mi dr K wczoraj odpisała i z racji tego, że nie mam przy Sanprobi dobrych bakterii to kazała mi chociaż na jakiś czas zamienić go na
Vivomixx.. za 10 kapsułek zapłaciłam 50 zł, ale może pomoże...
Nie wiem czy już go próbowałaś?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bibi222 wrote:Dziewczyny po nieudanym transferze i odstawieniu leków kiedy dostałyście miesiączke?
Nam się niestety nie udało i myślimy żeby przystąpić jeszcze raz.
O to szkoda. 😕Ja dostałam po paru dniach chyba około tygodnia. W terminie w którym miał byc okres. I zaraz jechałam w 3 dc i było wszystko ok i zaczynaliśmy następne podejście.
-
nick nieaktualny
-
kinga25 wrote:Alu _87 ,cytomegalie o dziwo kiedys przechodzilam ,ale mysle ,ze tez sie lapie ,przychodnie ,szpitale ,chore dzieci ,najszybcij wtedy zlapac32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019))
Emilka 03.11.2019))
-
WiśniaW wrote:Dziewczyny a przed transferem ile razy robiliście badanie krwi?? Ja miałam tylko raz badane w 3dc, wczoraj tylko usg endometrium, mam być we wtorek (jutro) i dostać progesteron i w niedziele świąteczna Ż przewiduje transfer. Nic nie mówił o kolejnych badaniach 🙄
Truskawka26 w którym dniu cyklu jesteś? ☺️ Ile miałaś już badań krwi?? Się mijamy, ja wczoraj ty dzisiaj, ja jeszcze jutro 😆 daj znac po wizycie ✊
I kolejnej pytanko : Jest szansa, że po progesteronie czyli prolutex i lutinus moje endo zmaleje?? Czy tak jak już jest to będzie? 🤔🤔
Cześć 😁 mijamy się. Ja jestem w 15dc. U mnie tak z badaniami: 3dc - progesteron, estradiol i usg endo; 15dc - progesteron, estradiol i usg endo. Jeszcze z tego co pamiętam z ostatniej wizyty to coś jeszcze przed samym transferem.
Dziś estradiol 638 pg/ml i progesteron 0,3ng/ml. To chyba dobrze zobaczymy co dr K powie i jakie będzie do tego endo.
Dam znać po wizycie 😁
starania od październik 2015; mąż ok
ja: choroba Hashimoto; sarkoidoza; hiperprolaktynemia; nietoleracja laktozy (homozygota); polimorfizm genu MTHFR 677 C/Ti 1298 A/C (heterozygota); AMH 1,0;
09.2018 - ciąża ektopowa, usunięcie jajowodu; 12.2018 - pierwsze IVF; 02.2019 - drugie/trzecie IVF DuoSTIM; 04.2019 - transfer 2AA; 7dpt - 0,0; 8dpt - 7,3; 10dpt - 28,7; 12dpt - 102; 16dpt - 530; 19dpt-1800; 22dpt-800 [*]
06.2019 - czwarte IVF; 6AA ❄; 06.2019 - wodniak jajowodu; 08.2019 - usunięcie jajowodu; 09.2019 - histeroskopia; 18.10.2019 - transfer 6.1.1.
7dpt - bHCG - 73,91; 8dpt - bHCG - 120,66; 11dpt - bHCG - 365,04; 17dpt - bHCG - 8267,13; 21dpt - bHCG - 18773; 23dpt - bHCG - 26852
28dpt - jest ❤️ dziewczynka - mała wojowniczka
-
Malina28. wrote:O to szkoda. 😕Ja dostałam po paru dniach chyba około tygodnia. W terminie w którym miał byc okres. I zaraz jechałam w 3 dc i było wszystko ok i zaczynaliśmy następne podejście.
Czy jakieś zmiany z lekarzem robiliście przy drugim podejściu? -
nick nieaktualny