X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Marta12 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Czy wiecie może co się dzisiaj dzieje w klinice? Mam wizytę po południu u dra Kru i panie z rejestracji dzwoniły, żeby ją usilnie przełożyć na jutro... Nie zgodziłam się, bo jutro wyjeżdżamy i mam już plany.
    I teraz się zastanawiam czy w ogóle zastanę doktora jak przyjadę, bo w sumie ta rozmowa skończyła się dość dziwnie

Ja byłam rano i powiem Ci że pusto było bardzo nawet może kilka par .... edytuje ja byłam koło 12 jak by co

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 15:46

Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż

31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
    Czekamy na Ciebie synku 😍😍
    01.09.2019 17:17 nasz Filip jest już z nami 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
  • Marta12 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    250 zł za 3 min wizyty niestety mnie nie dziwi.
    Płaciłam tyle za krótsze wizyty, albo 150 zł za odbiór recepty...
    Prywatna służba zdrowia!
    Ostatnio nie czuje się tam komfortowo.

U nas płaciłas 150 zł za odbiór recepty 😱😱😱

Nowa38 lubi tę wiadomość

31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
  • Susula Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mera wrote:
    Dziewczyny już trochę nie ogarniam tej bety w poniedziałek było 8333 a dzisiaj 18591 czy jest prawidłowy przyrost???? Błagam powiedzcie

Jest ok, po 6000 beta podwaja się co 4 dni albo nawet jeszcze wolniej. Też przechodziłam ten stres ale dr K nawet mi potwierdzila że jest wszystko ok 😉

Mera lubi tę wiadomość

MedArt 12/2018
    0d1y3e3kubh4ex0j.png
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apolonia, spoko, ja mam na razie tylko ciuszki;) dzisiaj zajrzałam na online aptekę gemini i to wszystko dowożą w 24godziny. Nie ma co panikowac :) ja sie zbiorę na koniec lipca

Apolonia87 lubi tę wiadomość

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta12 wrote:
    U nas płaciłas 150 zł za odbiór recepty 😱😱😱

Nie, nie, za receptę nie w Medart.
    Kurczę, chciałam edytować tamten wpis i sprostować, ale go Usunelam. Bo rzeczywiście można tak to zrozumieć.
    Mam doswiadczenie z wieloma klinikami i lekarzami przyjmującymi prywatnie. W większości trafiałam na fantastycznych ludzi, ale kilka razy byłam zszokowana, jak zostałam potraktowana i gdzie i za co trzeba było płacić.
    A pisząc, ze nie czuje się tam komfortowo, miałam na myśli nie Medart, a ogólnie prywatna służbę zdrowia. Niby płacisz-wymagasz, ale kilka ostatnich wizyt w różnych gabinetach wspominam średnio. Przeniosłam się do polecanych lekarzy przyjmujących na NFZ i na te chwile jestem zadowolona, a koszty żadne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 16:17

Aina
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Kurczę, chciałam edytować tamten wpis i sprostować, ale go Usunelam. Bo rzeczywiście można tak to zrozumieć.
    Mam doswiadczenie z wieloma klinikami i lekarzami przyjmującymi prywatnie. W większości trafiałam na fantastycznych ludzi, ale kilka razy byłam zszokowana, jak zostałam potraktowana i gdzie i za co trzeba było płacić.
    A pisząc, ze nie czuje się tam komfortowo, miałam na myśli nie Medart, a ogólnie prywatna służbę zdrowia. Niby płacisz-wymagasz, ale kilka ostatnich wizyt w różnych gabinetach wspominam średnio. Przeniosłam się do polecanych lekarzy przyjmujących na NFZ i na te chwile jestem zadowolona, a koszty żadne.
    Ainaa, zgadzam się w 100%. Ja nie byłam na wizycie, byłam przyjęta między pacjentkami, to nie miała być normalna wizyta. Ż powiedział, że dr tylko założy holter i tak też było, dosłownie 2-3 min. Dzisiaj jadę na zdjęcie i opis i tu rozumiem, że za to powinnam zapłacić. Ale kurde no, pierwszy raz wyszłam stamtąd taka wkurzona. U Ż też wizyty trwają krótko, ale chociaż widzę Małą i o wszystko wypytam. Ale tym wczoraj jestem zniesmaczona. W ogóle kto decyduje o kosztach? Lekarze czy panie z rejestracji?

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Marta12 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:

W sumie to masz rację, każda z nas napewno przez lata walki miała takie sytuacje więc rozumiem Cię i to bardzo

31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
  • Marta12 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Ainaa, zgadzam się w 100%. Ja nie byłam na wizycie, byłam przyjęta między pacjentkami, to nie miała być normalna wizyta. Ż powiedział, że dr tylko założy holter i tak też było, dosłownie 2-3 min. Dzisiaj jadę na zdjęcie i opis i tu rozumiem, że za to powinnam zapłacić. Ale kurde no, pierwszy raz wyszłam stamtąd taka wkurzona. U Ż też wizyty trwają krótko, ale chociaż widzę Małą i o wszystko wypytam. Ale tym wczoraj jestem zniesmaczona. W ogóle kto decyduje o kosztach? Lekarze czy panie z rejestracji?

Nie no wydaje mi się że lekarze, wątpię że Panie w rejestracji zrobily by sobie samowolke

31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie, bo to tez jest tak, ze inaczej płaci się 250 zł za godzinna wizytę, na której rozmawia się, ustala plan, jest dokładne badanie, a inaczej za 3 min, ale i tu i tu wizyta się odbyła. Myśle, ze korzystając z prywatnych usług musimy się z tym liczyć, choć niesmak rozumiem. Ważne jednak aby dziecko rozwijało się prawidłowo, nic innego się nie liczy.

Marta12 lubi tę wiadomość

Aina
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, miałaś umówiona ocenę, a płaciłas jak za wizytę?
    Ja kilka razy posiedzialam dużo za długo na ocenie i zawsze płaciłam jak za ocenę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 16:54

Aina
  • Mera Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Czy wiecie może co się dzisiaj dzieje w klinice? Mam wizytę po południu u dra Kru i panie z rejestracji dzwoniły, żeby ją usilnie przełożyć na jutro... Nie zgodziłam się, bo jutro wyjeżdżamy i mam już plany.
    I teraz się zastanawiam czy w ogóle zastanę doktora jak przyjadę, bo w sumie ta rozmowa skończyła się dość dziwnie
    Dr Kru chciał szybciej skończyć dlatego przełożyli pacjentki na jutro😏

MedArt-marzec 2019
    IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
    ilys58d.png[/url]
  • Mera Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susula wrote:
    Jest ok, po 6000 beta podwaja się co 4 dni albo nawet jeszcze wolniej. Też przechodziłam ten stres ale dr K nawet mi potwierdzila że jest wszystko ok 😉
    Uffffff dzięki za uspokojenie😍

MedArt-marzec 2019
    ilys58d.png[/url]
  • Mera Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda2017 wrote:
    Wychodzę z tego samego założenia. Mera nie stresuj się. Ważne że są przyrosty. Ja już nie badalam , czekam na jutro.
    Ty będziesz szybciej wiedziała jutro 😉 powodzenia
    Na która jesteś jutro? Ja się mega stresuje😏trzymam kciuki za Ciebie✊

MedArt-marzec 2019
    ilys58d.png[/url]
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trudno, muszę to jakoś przeboleć. Jeszcze jedno kobietki.
    Od początku, po transferze miałam badane Tsh, te wszystkie krzepnięcia, Ft4, morfologia.
    Teraz nie miałam żadnych innych zleconych, ani tsh do powtórki ani moczu. Ostatni posiew rok temu. To jest ok? Czy tylko ja tak mam?
    Trochę się denerwuję, że z moim szczęściem coś tam jeszcze wylezie 😒. A teraz idę do niego dopiero za 5 tygodni i to już będzie leciał 16 tydzień...

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta12 wrote:
    Ja byłam rano i powiem Ci że pusto było bardzo nawet może kilka par .... edytuje ja byłam koło 12 jak by co

My też byliśmy około 12 i było spoko. U dr K tylko 40 minut opóźnienia ;)

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    No trudno, muszę to jakoś przeboleć. Jeszcze jedno kobietki.
    Od początku, po transferze miałam badane Tsh, te wszystkie krzepnięcia, Ft4, morfologia.
    Teraz nie miałam żadnych innych zleconych, ani tsh do powtórki ani moczu. Ostatni posiew rok temu. To jest ok? Czy tylko ja tak mam?
    Trochę się denerwuję, że z moim szczęściem coś tam jeszcze wylezie 😒. A teraz idę do niego dopiero za 5 tygodni i to już będzie leciał 16 tydzień...

U dr K raczej nie, badania krwi mam co wizytę. Jak u dr Z to nie mam pojęcia.

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Marta12 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    My też byliśmy około 12 i było spoko. U dr K tylko 40 minut opóźnienia ;)

Tylko 40 min opóźnienia haha to dużo 😱😱ja u dr.Kru weszłam dziś prawie że punktualnie aż byłam w szoku bo z racji moich dojazdów itd Zawsze wizytę liczę jako dzień w którym już noc nie zrobię...A dziś nawet z jedzeniem po.drodze byłam koło 15 w domu więc super 🤗😘

31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
  • Figga Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Mnie tez czasem brzuch boli w roznych miejscsch ,w 2 trymestrze moze tak byc ,doktor mowil ,w okolicy pepka tez mi sie zdaje ,mnie najbardziej kluje w pozycji siedzacej .
    Czyli trzeba to przeżyć 🙉 dr K mi napisała że no-spę i paracetamol mam wziąść w razie potrzeby..

• Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mera wrote:
    Na która jesteś jutro? Ja się mega stresuje😏trzymam kciuki za Ciebie✊
    Na 11.
    Padne na zawał na poczekalni, już to wiem 😜

Mera lubi tę wiadomość

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta12 wrote:
    Tylko 40 min opóźnienia haha to dużo 😱😱ja u dr.Kru weszłam dziś prawie że punktualnie aż byłam w szoku bo z racji moich dojazdów itd Zawsze wizytę liczę jako dzień w którym już noc nie zrobię...A dziś nawet z jedzeniem po.drodze byłam koło 15 w domu więc super 🤗😘

Tylko, pisze serio ;)

Dziewczyny, czy któraś wie kiedy dr Sz wraca z urlopu?

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
‹‹ 1429 1430 1431 1432 1433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ