X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Trzymam mocno kciuki, aby tym razem groszek z Wami został! A jak masz plamienia po aplikacji luteiny, to nie mogłabyś przejść np na Prolutex??

własnie przeszłam, 2 x dziennie czyli szybko zbankrutuję, ja tych plamien to raczej nie mam "po" luteinie ale przy okazji zakładania/ wypływania jej po prostu je widzę, jako takiego śluzu swojego prawie wcale nie mam... ale to juz u mnie od czasów starań i stresów z tym związanych, leczenia hormonalnego tak jest...

nie wiem na ile to leżenie to ma być takie plackiem (przeciez nie widać na usg krwiaka) a na ile po prostu odpoczywanie? mamaginekolog pisze że leżenie płasko nie ma sensu, ale bądź tu mądry i pisz wiersze.

Ja chciałabym zrobić szybciej usg niz za 2 tygodnie i wóz albo przewóz- nie uśmiecha mi się tkwienie w takiej bezradności ale "co Pan zrobisz jak nic nie zrobisz... " dobrego dnia!

bv5tg9v.png
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już chodzimy do Medartu, tzn. miałam tam robione różne badania i badanie drożności jajowodów, to jeśli teraz chciałabym się zdecydować już może nie w tym cyklu tylko w kolejnym na IUI to w październiku zgłosić się w 3 dc czyli podczas miesiączki? (wtedy będzie wykonywał jakieś badania?- bo to trochę niekomfortowo chyba:() czy tylko przepisuje leki itd.? Więc na dobrą sprawę mogłabym się zgłosić w dowolnym dniu?? czy to jest tak wazne, że musi być 3 dc??

Czy muszę się do lekarza zgłaszczac cykl wczesniej?czy mogę np. przez smsa poinformowac go, że jeszcze w kolejnym cyklu (czyli w październiku) będą chciała miec IUI i jakie badania mam wykonać przed i wtedy zgłosić się do niego dopiero w tym cyklu w którym będzie IUI w 3d tak jak mówisz/?
    mao wrote:
    Niezapominajka- ja żałuję, że tak długo próbowaliśmy naturalnie ze „zwykłym” ginekologiem, uważam ze to strata czasu. Także ja bym uderzała już do kliniki.
    Z IUI to tak nie działa, pierwszą wizytę masz w 3 dniu cyklu i rozpisane leki itp i co ileś dni monitoring jak tam pecherzyk/pecherzyki rosną itp.
    Najlepiej zgłosić się cykl wcześniej- dr zleci pełno dodatkowych badań, których jeszcze zapewne nie mieliście robionych i jak wszystko będzie OK, to w następnym cyklu będziecie mogli podchodzić do IUI😊
    Tez za każdym razem jak dostawałam okres byłam załamana i chodziłam po domu popłakując, ale zobacz ilu nam udało się zajść w ciaze przez IUI lub IVF- także macie jeszcze szanse zostać rodzicami, nosek do góry☺️

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 6 września 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż tak szczerze mówiąc to już teraz nawet tak sobie myślę., skoro naturalnie nie da rady, to co taka IUI może dać...? Jak niby wszystkie wyniki ok, to co jest przeszkodą? Czy warto robić IUI w takim przypadku?

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Mera Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Chociaż tak szczerze mówiąc to już teraz nawet tak sobie myślę., skoro naturalnie nie da rady, to co taka IUI może dać...? Jak niby wszystkie wyniki ok, to co jest przeszkodą? Czy warto robić IUI w takim przypadku?
    Według mnie warto IUI, o mnie tez niby wielkich przeszkód nie było a naturalnie nie szło, nawet miałam 2 IUI na Polnej i tez nic. W MedArt za pierwszym razem się udało. Powodzenia😘

MedArt-marzec 2019
    IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
    ilys58d.png[/url]
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze warto. My mieliśmy podchodzić do ivf, ale dr K. uparła się na jedną iui. Nie wierzyłam, że to się uda, a od prawie dwóch miesięcy tulę córeczkę.

Mera lubi tę wiadomość

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    własnie przeszłam, 2 x dziennie czyli szybko zbankrutuję, ja tych plamien to raczej nie mam "po" luteinie ale przy okazji zakładania/ wypływania jej po prostu je widzę, jako takiego śluzu swojego prawie wcale nie mam... ale to juz u mnie od czasów starań i stresów z tym związanych, leczenia hormonalnego tak jest...

nie wiem na ile to leżenie to ma być takie plackiem (przeciez nie widać na usg krwiaka) a na ile po prostu odpoczywanie? mamaginekolog pisze że leżenie płasko nie ma sensu, ale bądź tu mądry i pisz wiersze.

Ja chciałabym zrobić szybciej usg niz za 2 tygodnie i wóz albo przewóz- nie uśmiecha mi się tkwienie w takiej bezradności ale "co Pan zrobisz jak nic nie zrobisz... " dobrego dnia!
    Ja Ci powiem tak ,ja tez chcialam lezec 24 h dzien w dzien w pierwszym trymestrze jak mi sie pojawily krwawienia ,plamienia ,ale lekarz ,ktory mnie potwm przejal na Polnej powiedzial mi wprost ,ze On nie jest za lezeniem plackiem w pierwszym trymestrze jak nie ma krwiakow ,bo to potem kwestia odlezyn i oslabionych miesni ,i tez niestety Oni jako lekarze nie maja az tak duzo mozliwoisci jak w 2 trymestrze i dalej i trzeba poprostu czekac ,i odpoczywac ,ograniczac noszenie ,itd itp .

• mao Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już chodzimy do Medartu, tzn. miałam tam robione różne badania i badanie drożności jajowodów, to jeśli teraz chciałabym się zdecydować już może nie w tym cyklu tylko w kolejnym na IUI to w październiku zgłosić się w 3 dc czyli podczas miesiączki? (wtedy będzie wykonywał jakieś badania?- bo to trochę niekomfortowo chyba:() czy tylko przepisuje leki itd.? Więc na dobrą sprawę mogłabym się zgłosić w dowolnym dniu?? czy to jest tak wazne, że musi być 3 dc??

Czy muszę się do lekarza zgłaszczac cykl wczesniej?czy mogę np. przez smsa poinformowac go, że jeszcze w kolejnym cyklu (czyli w październiku) będą chciała miec IUI i jakie badania mam wykonać przed i wtedy zgłosić się do niego dopiero w tym cyklu w którym będzie IUI w 3d tak jak mówisz/?

Jeżeli jesteś już pacjentka kliniki, to teraz jak dostaniesz okres, zapisz się na na 3dc tylko powiedz o tym panią w rejestracji, ze wtedy masz 3dc to na bank Cie zapiszą i dr zrobi Ci USG- pierwszy raz jak miałam w czasie miesiaczki USG było mi dziwnie.. ale potem już nie zwracałam na to uwagi, lekarz każe Ci zbadać estradiol i progesteron jak wyniki będą OK, to zaczniecie stymulację do IUI 😉 chyba, że będziecie bez wspomagaczy podchodzić... ale to nie wiem jak to jest, bo ja zawsze miałam stymulowaną owulacje.
    Niestety trzeba isc w ten 3 dc, nie przeskoczysz tego- mi dr mowila, że ewentualnie mogę w 2 dc, ale ja w 2 dc mam apogeum krwawienia🙈

atdcj44jv390pb8f.png

bl9czbmhesnf4kc4.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:

Tez czytałam ten artykuł mamyginekolog odnośnie leżenia... Mi doktor mówiła, ze na chwile obecną nie mam rygoru łóżkowego, ale mam zacząć się oszczędzać i jak najwiecej leżeć w ciągu dnia... aby nie było przypadkiem gorzej, bo wtedy już strach do WC będzie iść☹️
    Także tak jak pisała mamaginekolog przestałam dźwigać zakupy, sprzątać itp. Wyręcza mnie w tym wszystkim mąż i pomaga moja mama (co bysmy zrobiły bez naszych mam🥰)
    Ale jakby dr K kazała mi leżeć plackiem to mimo wszystko bym jej opinii zaufała, a nie temu co pisze mamaginelolog...

Ja tez brałam Prolutex 2x1 od transferu do bodajże 12 tc, pamietam jak ten wydatek bolał mój portfel... Potem przeszłyśmy na 1x1 i niestety dalej jestem na Prolutexie, ale teraz biorę 2 razy w tygodniu- jedno opakowanie starcza mi na 3,5 tygodniu, także to jest już do przeżycia 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 16:03

atdcj44jv390pb8f.png

bl9czbmhesnf4kc4.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    ja mam w poniedziałek...całkiem się cieszę;]
    To oby Malutka zechciała ładnie zapozywać do zdjęcie✊ daj znać po, że wszystko jest OK ☺️

Alu_87 lubi tę wiadomość

atdcj44jv390pb8f.png

bl9czbmhesnf4kc4.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulla1 wrote:
    To w sumie lekarze tobie nie powiedzieli jaka jest przyczyna nie powodzeń tych poprzednich transferów ?
    Każdy transfer w MedArt był w zasadzie z dodania beta. Pierwszy w MedArt miałam betę niska potem spadła drugi transfer miałam podany zarodek nieprawidłowy genetycznie (materiał został pobrany w dniu transferu więc nie wiedzieliśmy o tym ale liczyliśmy się z tym) poronienie w 7tc . Teraz beta drgnela z prawidłowym zarodki em ale moje endo miejscami miało 3mm a miejscami 7 więc raczej zarodek próbował zagniezdzic się w najmniejszym endo. Tak na dobrą sprawę dr twierdzi że to przez cienkie endometrium bo z każdego transferu beta dodania była.
    Naturalnie zaszła w ciążę ale serce przestało bić w 13tc i to najprawdopodobniej przez wady o których lekarz na wizycie w 9 Tc mi nie powiedział. Jak pojechałam na kolejną to pokazał mi kartkę że miał już napisane że jest coś nie tak z dzieckiem i zatail to przed nami. Kazał zmienić partnera więc pozegnalam się z nim raz na zawsze.

agulla1 lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
    24.11 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️

url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel9306 wrote:
    Na nasze nie powodzenia B stwierdził : to nie ten zarodek bo wszystko inne już zostało wykluczone.
    Jeśli miałaś przebadany zarodki to nie znaczy że każdy się przyjmie. Jeśli by tak było każda by już dawno miała dzieci. Czasami tak jest ze potrzeba ileś tam transferów aby zaskoczyło. Ja zbadalam immunologie pod tym kątem przeszłam szczepienia i czas pokaże co dalej. Ja mam wielki problem z endometrium bo mi nie rośnie wcale mimo tony leków. Więc szans na transfer średnio mam raz w roku.

Zmiana kliniki MedArt
    29.11.2016 crio 4AA cb
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 15:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 15:49

Wysłany: 6 września 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Miałam już robione takie badania i wszystkie wyniki są ok :

Owulacja jest - byłam na kilku monitoringach
    TSH,
    FT3,
    FT4,
    PROGESTERON,
    HOMOCYSTEINA,
    INSULINA,
    LH,
    FSH,
    ESTRADIOL,
    KORTYZOL,
    PROLAKTYNA,
    WIT.B12,
    WIT.D,
    HEMOGLOBINA,
    CYTOLOGIA,
    PANEL URO-GENITALNY OK
    i u partnera badanie nasienia też ok, wyniki dobre

Czy zatem jeszcze będzie lekarz coś zlecał przed IUI czy będziemy mogli podchodzić,,z marszu" że tak powiem??
    mao wrote:
    Jeżeli jesteś już pacjentka kliniki, to teraz jak dostaniesz okres, zapisz się na na 3dc tylko powiedz o tym panią w rejestracji, ze wtedy masz 3dc to na bank Cie zapiszą i dr zrobi Ci USG- pierwszy raz jak miałam w czasie miesiaczki USG było mi dziwnie.. ale potem już nie zwracałam na to uwagi, lekarz każe Ci zbadać estradiol i progesteron jak wyniki będą OK, to zaczniecie stymulację do IUI 😉 chyba, że będziecie bez wspomagaczy podchodzić... ale to nie wiem jak to jest, bo ja zawsze miałam stymulowaną owulacje.
    Niestety trzeba isc w ten 3 dc, nie przeskoczysz tego- mi dr mowila, że ewentualnie mogę w 2 dc, ale ja w 2 dc mam apogeum krwawienia🙈

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Angel9306 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Jeśli miałaś przebadany zarodki to nie znaczy że każdy się przyjmie. Jeśli by tak było każda by już dawno miała dzieci. Czasami tak jest ze potrzeba ileś tam transferów aby zaskoczyło. Ja zbadalam immunologie pod tym kątem przeszłam szczepienia i czas pokaże co dalej. Ja mam wielki problem z endometrium bo mi nie rośnie wcale mimo tony leków. Więc szans na transfer średnio mam raz w roku.

To leczyłaś się u Doc. P. ?

U mnie z endo nie ma problemu, na estrofenie rosnie. Dwa dni przed transferem mialo 12.8

07.18 IUI :(
    09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki :(
    Zmiana kliniki
    01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
    03.19 (9 tc) 💔:(
    06.19 III procedura, badania NGS
    07.19 transfer :( -złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
    12.19 transfer :( ciąża biochemiczna
    05.20 transfer :( ciąża biochemiczna
    10.20 transfer :( ciąża biochemiczna
    01.21 4dc rysa endometrium
    03.21 histeroskopia
    04.21 transfer :( ciąża biochemiczna
  • mao Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

TSH,
    FT3,
    FT4,
    PROGESTERON,
    HOMOCYSTEINA,
    INSULINA,
    LH,
    FSH,
    ESTRADIOL,
    KORTYZOL,
    PROLAKTYNA,
    WIT.B12,
    WIT.D,
    HEMOGLOBINA,
    CYTOLOGIA,
    PANEL URO-GENITALNY OK

Czy zatem jeszcze będzie lekarz coś zlecał przed IUI czy będziemy mogli podchodzić,,z marszu" że tak powiem??
    3 dc trzeba dr po wizycie jak USG wyjdzie OK to każe zbadać progesteron i estradiol 😉 i estradiol powinien wyjść poniżej 60, a progesteron poniżej 1😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 16:51

atdcj44jv390pb8f.png

bl9czbmhesnf4kc4.png

Wysłany: 6 września 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a czy zrobi wielka różnice jeśli zbadam w 4dc? Wtedy dr Kru jest u mnie w mieście nie musiałabym jechać do poznania i wyniki bym miała z 4dc

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a czy zrobi wielka różnice jeśli zbadam w 4dc? Wtedy dr Kru jest u mnie w mieście nie musiałabym jechać do poznania i wyniki bym miała z 4dc
    Nie umiem Ci powiedzieć, mi doktor K kazała być 3 dc, ewentualnie 2 dc... Najlepiej napisz do dr Kru i zapytaj 😊

atdcj44jv390pb8f.png

bl9czbmhesnf4kc4.png
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

TSH,
    FT3,
    FT4,
    PROGESTERON,
    HOMOCYSTEINA,
    INSULINA,
    LH,
    FSH,
    ESTRADIOL,
    KORTYZOL,
    PROLAKTYNA,
    WIT.B12,
    WIT.D,
    HEMOGLOBINA,
    CYTOLOGIA,
    PANEL URO-GENITALNY OK

U mnie niby też już jest wszystko ok mąż ma wyniki zajebiste i nadal nic :( niestety nie ma reguły trzeba się wziąść w garść i walczyć :* my staramy się 3 lata więc głowa do góry kiedyś Nam się uda :* ja miałam pierwsza IUI na naturalnym cyklu 2. Na stymulowanym we wtorek robię betę po 3 IUI też stymulowanej może w końcu się uda :)

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel9306 wrote:
    To leczyłaś się u Doc. P. ?

U mnie z endo nie ma problemu, na estrofenie rosnie. Dwa dni przed transferem mialo 12.8
    Tak leczylismy się w Łodzi. U mnie w zasadzie endo jest ok 7 a 2 dni przed transferem już 4mm albo jest na poziomie 5mm i dalej nie rośnie.

Zmiana kliniki MedArt
    29.11.2016 crio 4AA cb
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️

‹‹ 1576 1577 1578 1579 1580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ