MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Alu_87 wrote:Pewnie można jechać do szpitala i wtedy kładą chociaż na dzień ale ja już wolę zapłacić i wykupić lek w aptece i podjadę do Medart by pielęgniarka mi zrobiła zastrzyk.
-
kinga25 wrote:Mi bardzo pomagalo na przywrocenie flory i problem z pieczeniem Zennela Med dwa razy w tygodniu ( lekarz nie mial nic przeciwko ) i co 2 dni Lactovaginal .
Zakupię jeszcze vivomix przy okazji, wiem że jest drogi ale czytałam że warto.
Póki co mam:
invag - bedę sobie dopochwowo co 2 dzień stosować
lacibios femina- doustnie dodatkowo do sanprobi
dieta+ sok z żurawiny z wodą na ogólne zakwaszenie
no i przy najbliższej wizycie of course kontrolny posiew, póki co nic nie mam poza tą suchością, ale wolę chuchać na zimne po tym długim leczeniu żeby znów się cos nie przyplątało do osłabionej flory
PS zennella tez mnie kiedys uratowałaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 15:41
-
Malina28. wrote:Hej bóle były coraz gorsze i umówiłam sie do Z. Wczoraj byłam dał mi relanium 5 i jednorazowo ibuprom i mówił o masazach. I wczoraj narazie do teraz mam spokoj. Ulga niesamowita. Po usg wszystko ok. Dr mówił ze to ucisk może byc albo mącica jest mała. Zobacze jak bedzie dzis. Nie jestem zwolenniczka relanium. No ale co zrobić. Narazie nie mam więcej brać. I mam wrażenie ze mała dis dużo mniej kopie możliwe ze po relanium ?9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
diversik89 wrote:Dziewczyny wczoraj po południu pojawiła się taka dziwna, gęsta,troszke grudkowata wydzielina ( kolor jakby kawa z mlekiem lub lekki pomarańcz, trudno określić ) zastanawiam się czy to plamienia czy pozostałości po leku ( gynalgin )
Dziś sytuacja się powtórzyła. Od dwóch dni już nie biorę tych tabletek. Wizyta dopiero w poniedziałek...
Nie wiem czy prosić o wcześniejszą wizytę czy poczekać do poniedziałku ?
Może któraś z Was miała podobną sytuację ?
Bardzo się martwię, ale nie chce też wyjść na panikare...
Z doświadczenia wiem że do poniedziałku się zadreczysz ....napewno wszystko jest ok ale jeżeli jest możliwość przyspiesz wizytę 🤗😘bo stracisz weekend ...A co do wydzieliny też taka miałam po gynalgin 🤗diversik89 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż
31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
Czekamy na Ciebie synku 😍😍
01.09.2019 17:17 nasz Filip jest już z nami 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍 -
nick nieaktualnyMaggy wrote:Pomożecie? Odebrałam wyniki i wyszło, że mam p/c IGG wirusa cytomegalii, ale p/c IGM są nieobecne. Czy któraś z Was też miała podobną sytuację? Czy stymulacja pójdzie na nic?
Maggy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalinka - to sie ciesze ,ze jest lepiej
Te preparaty typu relanium sa bardzo powoli metabolizowane u plodu i nowordkow tak mi tlumaczyli i raczej dorazna dawka nie ma wiekszeho wplywu ,ale nigdy nie mozna w 100% wykluczyc takiej ewentualnosci o ,ktorej piszesz
Co innego sterydy - tu mialam szal coreczek ,po relanium tez nie widzialam specjalnej roznicy .Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 16:44
-
Dalia90 wrote:Wątpię, że przez relanium. Kiedyś pytałam dra, to mówił, że taka mała dawka raczej na to nie wpływa . U mnie czy brałam czy nie, ruchy były podobne. Dzisiaj Młoda też zbytnio nie szaleje, może przez pogodę 😋
No całkiem możliwe. Może jest bardziej zmęczona po tych moich bolączkach. Ale wiesz ja juz myśle. Bo wole jak mi daje do wiwatu.
A jeszcze jedno. Nie wiem czy mam sie martwić czy co ale dopiero w domu zauważyłam ze od tygodnia bo wtedy byłam u dr Sz do wczoraj u dr Z mała nic nie. Przybrała na wadze. I termin mi sie wydłużył z 9 na 15. Pisałam do Z mówił ze zobaczymy na następnej wizycie ale ja sie juz zastanawiam bo nigdy tak nie było. Co myślicie? Jak przesadzam smialo piszcie. -
kinga25 wrote:Malinka - to sie ciesze ,ze jest lepiej
Te preparaty typu relanium sa bardzo powoli metabolizowane u plodu i nowordkow tak mi tlumaczyli i raczej dorazna dawka nie ma wiekszeho wplywu ,ale nigdy nie mozna w 100% wykluczyc takiej ewentualnosci o ,ktorej piszesz
Co innego sterydy - tu mialam szal coreczek ,po relanium tez nie widzialam specjalnej roznicy .
To może ma taki dzień dzis. Powiem Ci ze ost ciąża mi bardzo powoli leci. Początek tez był powolny potem poszło jak z płatka i teraz znów sie wlecze. Jednak 9 miesięcy to bardzo bardzo długi okres dla mnie.
-
nick nieaktualny
-
mao wrote:A dr K wypisała Ci skierowanie na podanie sterydu? Bo mi pielęgniarka w klinice nie chciała podać immunoglobuliny zaleconej przez dr K, bo nie miałam od niej skierowania. Całe szczęście, że dr była w klinice, ale z około godziny to wszystko trwało...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 17:30
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
kinga25 wrote:Malinka - to sie ciesze ,ze jest lepiej
Co innego sterydy - tu mialam szal coreczek ,po relanium tez nie widzialam specjalnej roznicy .32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
amh 3,8
słabsze nasienie
styczeń 2019 MedArt
Emilka 03.11.2019 )) -
Malina28. wrote:No całkiem możliwe. Może jest bardziej zmęczona po tych moich bolączkach. Ale wiesz ja juz myśle. Bo wole jak mi daje do wiwatu.
A jeszcze jedno. Nie wiem czy mam sie martwić czy co ale dopiero w domu zauważyłam ze od tygodnia bo wtedy byłam u dr Sz do wczoraj u dr Z mała nic nie. Przybrała na wadze. I termin mi sie wydłużył z 9 na 15. Pisałam do Z mówił ze zobaczymy na następnej wizycie ale ja sie juz zastanawiam bo nigdy tak nie było. Co myślicie? Jak przesadzam smialo piszcie.Malina28. lubi tę wiadomość
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
amh 3,8
słabsze nasienie
styczeń 2019 MedArt
Emilka 03.11.2019 )) -
nick nieaktualnyMalina28. wrote:To może ma taki dzień dzis. Powiem Ci ze ost ciąża mi bardzo powoli leci. Początek tez był powolny potem poszło jak z płatka i teraz znów sie wlecze. Jednak 9 miesięcy to bardzo bardzo długi okres dla mnie.
Co do pomiaru to robiac usg co tydzien ,krotki okres czasu nie jestesmy w stanie stwierdzic jak przybiera ,kwestia roznicy szacunkowej pomiaru .
Alu - tak o tych pisalam ,doktor mnie uprzedzal ,ze pierwsze dni moga byc ruchy oslabione ,maluchy spokojniejsze ,potem zaczely byc bardziej aktywne niz zazwyczaj ,ale to wszystko jest normalne ,jedynie co to mi cukry szalaly ,ale po sterydach tak jest ,Ty masz niskie to pewnie nie bedziesz miec problemow ,ogolnie czulam sie dobrze .Alu_87, Malina28. lubią tę wiadomość
-
Magdy dodatnie Igg przy ujemnym Igm świadczy o przechorowanej infekcji w przeszlosci wg mnie bez związku ze stymulacja.3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
nick nieaktualny
-
Witam gdzie w Poznaniu można zrobić te badania wiem ze w medarcie a gdzieś jeszcze?
posiew z szyjki
badanie czystości pochwy
-panel urogenitalny ureaplasma📍Niedoczynność tarczycy
📍MTHFR_c677Thetero
📍29.10.2019 iui 😟
📍10.01.2020 udało się ❤
Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.
-
A gustu wrote:Witam gdzie w Poznaniu można zrobić te badania wiem ze w medarcie a gdzieś jeszcze?
posiew z szyjki
badanie czystości pochwy
-panel urogenitalny ureaplasmaA gustu lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
nick nieaktualny