MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
AnkaBe wrote:Cześć u kogo się leczysz w medarcie? Trzymam kciuki
Chodzę do dr AB.AnkaBe, Mysza1986 lubią tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
nick nieaktualnyGaja88 wrote:Cześć Witam się i pewnie przez jakiś czas z Wami zostanę. Po 3 nieudanych procedurach przyszedł czas na zmianę kliniki i jestem już po kilku wizytach w Medarcie. Jeśli nic nie wypadnie to kolejne podejście pewnie styczeń/luty. Czy któraś z Was może polecić mi jakiegoś sprawdzonego dietetyka w Poznaniu?
Mnie doktor B wyslal do Katarzyny Pastusiak ,ale ja z nim mialam ugadane ,ze stosuje te zasady co od swojego gina dostalam bo mi sluza ,ale u Niej bylam na 2 wizytach .Gaja88 lubi tę wiadomość
-
Mysza1986 wrote:też jestem po 2 stratach więc wiem co to za lęk, ale na razie beta ładnie ros ie i trzeba wierzyć że tym razem będzie inaczej. Ja mocno trzymam kciuki za Was 💪😊
Jestem obstawioniona lekami zaraz po owulacji, więc mam nadzieje ze to też pomoże
Wczoraj wieczorem czułam kłucie z lewej strony i zaraz panika, ale poszłam spać i dziś już jest ok..
Mąż już wczoraj też uwierzył ze to sie dzieje naprawdę
niezapominajka12345, diversik89 lubią tę wiadomość
*Jajowody drożne
* Nasienie męża ok
* Moje wyniki też ok
19.11.2019 pierwsza IUI -
kinga25 wrote:Kach -jeszcze troche i igla nie bedzie straszna Powodzenia bo do punkcji coraz blizej
Kinga25 dzięki póki co najgorsze są z clexane, ale na szczęście jeszcze nie biorę Dziś mam trochę stresa przed wizytą wczoraj mnie jajniki bolaly mam nadzieję że nic tam nie popekalo za wcześnieHSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Paulina90 wrote:Dziękuję bardzo
Jestem obstawioniona lekami zaraz po owulacji, więc mam nadzieje ze to też pomoże
Wczoraj wieczorem czułam kłucie z lewej strony i zaraz panika, ale poszłam spać i dziś już jest ok..
Mąż już wczoraj też uwierzył ze to sie dzieje naprawdę
Paulina, akurat kłucia w ciąży w okolicach jajników są normalne, nie boimy się ich jak mawia Pani dr K ja też je mam zwłaszcza jak np. zerwę się szybko z łóżka albo mocno zaśmiejęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 12:18
-
Hej
Tak właśnie wróciłam, wróciłam ok. Widać 2 pęcherzyki ok.10-11 m, i jeszcze jeden ok 8 więc ok, tylko trochę endometrium mnie zmartwiło, bo dziś 9 dc (w sumie na wizycie byłam o 10 więc początek dnia) a endo ma 4,5 mm nie wiem czy to ok jak na ten dzien?😬Kru nic nie mówił, więc może i ok ale ja jak zwykle sobie coś wkręcam, że za cienkie. Dziewczyny wiecie może w jakim tempie endo rośnie na dobę? Wydaje nam się że owu będzie czwartek-piatek tak jak przepuszczałam, teraz mam kolejna wizyte w medarcie w środę, zobaczymy co to będzie 😊🙈
A no i co na poprawę endo tak jakby co?? Orzechy wcinam😄anka1987 wrote:niezapominajka jak wizyta u dr Kru? zadowolona? pozdrawiamstarania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
nick nieaktualnyKaach wrote:Kinga25 dzięki póki co najgorsze są z clexane, ale na szczęście jeszcze nie biorę Dziś mam trochę stresa przed wizytą wczoraj mnie jajniki bolaly mam nadzieję że nic tam nie popekalo za wcześnie
Antagonista zabezpiecza wiec nie popekaja
Co do jajnikow tez czulam najgorzej bylo w dzien przed punkcja po zastrzyku z Ovitritrele na ostateczne dojrzewanie ,tylko myslalam aby juz byc po -
Aniu dr Kru teraz zmienił gabinet w Koninie jakby co, ja się dzisiaj naszukałam hehe bo się zdziwiłam jak pojechałam tam gdzie zawsze, a mi powiedzieli że już tutaj nie przyjmuje 🙉 teraz na Starym Koninie mniej więcej tak gdzie się spotkałyśmy 😊pozdrawiam.anka1987 wrote:niezapominajka jak wizyta u dr Kru? zadowolona? pozdrawiamstarania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
niezapominajka12345 wrote:Hej
Tak właśnie wróciłam, wróciłam ok. Widać 2 pęcherzyki ok.10-11 m, i jeszcze jeden ok 8 więc ok, tylko trochę endometrium mnie zmartwiło, bo dziś 9 dc (w sumie na wizycie byłam o 10 więc początek dnia) a endo ma 4,5 mm nie wiem czy to ok jak na ten dzien?😬Kru nic nie mówił, więc może i ok ale ja jak zwykle sobie coś wkręcam, że za cienkie. Dziewczyny wiecie może w jakim tempie endo rośnie na dobę? Wydaje nam się że owu będzie czwartek-piatek tak jak przepuszczałam, teraz mam kolejna wizyte w medarcie w środę, zobaczymy co to będzie 😊🙈
A no i co na poprawę endo tak jakby co?? Orzechy wcinam😄
moje endo 4,5 mm w 10 dc ma teraz 17 tygodni także tenniezapominajka12345, Catlady lubią tę wiadomość
-
O to mnie pocieszyłaś, ja mam teraz dość wcześnie owu więc pewnie będzie za jakieś 3-4 dni więc mam nadzieję że urośnie chociaż do jakiś 8 mm😬 chociaż nie wiem ile rośnie na dobę, czy to u każdego inaczej czy jak...Mysza1986 wrote:moje endo 4,5 mm w 10 dc ma teraz 17 tygodni także tenstarania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
niezapominajka12345 wrote:O to mnie pocieszyłaś, ja mam teraz dość wcześnie owu więc pewnie będzie za jakieś 3-4 dni więc mam nadzieję że urośnie chociaż do jakiś 8 mm😬 chociaż nie wiem ile rośnie na dobę, czy to u każdego inaczej czy jak...
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Orzechy brazylijskie wcinam już z pół roku, więc to chyba placebo heheh ale zawsze jest przynajmniej ta myśl, że się coś robiło:D;))
No nic, pozostaje czekać Mam nadzieję, że owu będzie czwartek-piątek, bo w weekend dr Kru nie ma a jakoś nie chciałabym iść do AB (jak tu zresztą kilka z Was zdązyła zauważyć że ciężko się z nim dogadac:D) hehe
Tak w ogóle to cieszę się, bo odzyskałam głos, nie wiem co pomogło bo brałam i piłam wszystko, ale akurat na sobotę (calutką) odebrało mi mowę, próbowałam wydusić z siebie jakieś dźwięki i nic...mówiłam szeptem, tak to jeszcze nigdy nie miałam, a dzisiaj już nagle ok:DMysza1986 wrote:to bardzo różnie, i też w jedym cyklu może być inaczej niż w drugim więc bez nakręcania, możesz jeść ananasa i orzechy brazylijskie na wzrost endo chociaż nie wiem na ile to pomaga a na ile to głowa że "coś robię", PS ja tez mam bardzo krótkie cykle 24/25 dniMysza1986 lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
A i jeszcze mam taką małą rozkminę, bo zapomniałam Kru zapytać, wiem że przed IUI najlepiej chociaż z 3 dni abstynencji zachować, z tym że nie wiadomo kiedy owu i IUI będą, przepuszczamy, że może piątek, to czy teraz warto już zachować wstrzemięźliwość ?(hehe jak oficjalnie to brzmi:D), jeśli sex był wczoraj, to w sumie byłoby prawie 5 dni, nie wiem czy nie za dużo? Czy lepiej jeszcze działać coś np. jutro rano i dalej już STOP czekamy na IUI? Bo i za krótka przerwa źle i za długa też źle...nie wiem jak to rozgryźć
Mysza1986 lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
niezapominajka12345 wrote:A i jeszcze mam taką małą rozkminę, bo zapomniałam Kru zapytać, wiem że przed IUI najlepiej chociaż z 3 dni abstynencji zachować, z tym że nie wiadomo kiedy owu i IUI będą, przepuszczamy, że może piątek, to czy teraz warto już zachować wstrzemięźliwość ?(hehe jak oficjalnie to brzmi:D), jeśli sex był wczoraj, to w sumie byłoby prawie 5 dni, nie wiem czy nie za dużo? Czy lepiej jeszcze działać coś np. jutro rano i dalej już STOP czekamy na IUI? Bo i za krótka przerwa źle i za długa też źle...nie wiem jak to rozgryźć
-
No też myśle, że 2-3 dni starczą, a nie zaraz z 6 bo różnie już się słyszy;)Mysza1986 wrote:ja IUI miałam chyba w 2016 więc już nie pamiętam ale chyba tu dziewczyny pisały że 2 dni abstynencji wystarczą...starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Aniu dr Kru teraz zmienił gabinet w Koninie jakby co, ja się dzisiaj naszukałam hehe bo się zdziwiłam jak pojechałam tam gdzie zawsze, a mi powiedzieli że już tutaj nie przyjmuje 🙉 teraz na Starym Koninie mniej więcej tak gdzie się spotkałyśmy 😊pozdrawiam.
Jak ja się przygotowywałam do transferu a on zastępował dr K to absolutny zakaz współżycia . Zabił mnie wzrokiem . Bałam się męża dotknąć 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 16:36
Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
hahaha dobre:D serio?? Kurcze to może warto napisać smsa z zapytaniem (chociaż trochę głupie pyt. heh że też dzisiaj zapomniałam na wizycie:D) bo ja mam w planach jeszcze jutro podziałać jakby co:D
Teraz przyjmuje na ul. Śliska 2/U3 w Starym Koninie, od razu jak zjeżdzasz z głównej ulicy Grunwaldzkiej to taka mała uliczka w prawo;) Gabinet super, przestrzeń duża, ale i spódniczki medartowe sąZa dużo wrote:O chętnie się dowiem gdzie przyjmuję . W sumie dobrze bo tam było tak ciasno że masakra .
Jak ja się przygotowywałam do transferu a on zastępował dr K to absolutny zakaz współżycia . Zabił mnie wzrokiem . Bałam się męża dotknąć 😅starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
niezapominajka12345 wrote:hahaha dobre:D serio?? Kurcze to może warto napisać smsa z zapytaniem (chociaż trochę głupie pyt. heh że też dzisiaj zapomniałam na wizycie:D) bo ja mam w planach jeszcze jutro podziałać jakby co:D
Teraz przyjmuje na ul. Śliska 2/U3 w Starym Koninie, od razu jak zjeżdzasz z głównej ulicy Grunwaldzkiej to taka mała uliczka w prawo;) Gabinet super, przestrzeń duża, ale i spódniczki medartowe są
Z tego co slyszalam 3-7 przerwy w seksie. Nie polecam juz probowac. 5 dni to dobra przerwa.Mera lubi tę wiadomość