MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
alexxandra_aa wrote:Właśnie dzwonił do mnie dr Szymański i powiedział że generalnie wszystko jest ok, ale długa analiza Spowodowana była tym, ze zastanawiał się, bo mój test ma ryzyko z krwi wyszło Wprawdzie nam jakieś tam niewielkie ryzyko i dlatego jednak rekomenduję do zrobienia tych dodatkowych testów.
Jestem załamana
Kochana na tym etapie absolutnie się nie martw!!!
Test Pappa to najgorszy syf! To tylko głupie statystyki, kompletnie nie wiem po co każą nam ja robić!
Moja szwagierka 2 lata temu robiła test pappa, wyszedł jej tragicznie. Nie pamiętam już parametrów. Lekarz ja nastraszyl i przez to wylądowała z krwotokiem w szpitalu.
Zrobiła amniopunkcje w której wyszło że maluszek zdrowy jak ryba.
Lekarz później sam mówił że te testy to tylko statystyki i prosił ja o opisanie swojego przypadku na forum. Później się również okazało, że ma jakieś tendencje że zawsze w pappa zawsze wyjdzie jej ten współczynnik źle... Także na chwile obecna nie stresuj się aby Maluszkowi nie zaszkodzić 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 18:18
-
alexxandra_aa wrote:W MED art chodzę do doktora AB. Na Ułańskiej będę pierwszy raz za rada dziewczyn z forum, które bardzo chwała prowadzenie ciąży właśnie u doktora Macieja.
Mam 34 lata
Dziękuje za Twoje słowa ❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyCzytam.Wasze wpisy i zastawiam sie co mozemy zrobić oprocz naszego pomarudzenia. Ja ostanio wyszlam od dr, bylam na przedostatnim usg przed tranferem a pani z rejestracji z takim usmiechem pyta:"i jak tam serduszko bije?". Zrobilam duze oczy i powiedzialam, ze jeszcze nawet tranferu nie mialam. Boze niech tylko sie nie pomylą przy podawaniu nam nasienia lub zarodków tylko jak to im powiedziec zeby zwrocili na to uwage.
A przy okazji mam do Was pytanie, czy zdarzylo sie Wam po stymulacji prolutexem i divigelem krawienie przypominjace miesiaczke juz 18 dc? Bo doiero co we wtorek dr odwołał transfer ze wzgledu na progesteron 14 a dzisiaj popoludniu pojawilo sie teoche krwi. Czy to juz@ -
Pappa to wynik statystyczny; ma na niego wpływ wiek; procedura ivf, pomiar bhcg. Dlatego ja jestem zwolennikiem od razu badania wolnego płodowego dna. Wynik bardziej miarodajny.
alexxandra_aa, Mysza1986, kinga25, iMonia, Mera lubią tę wiadomość
3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
Hiacynta48 wrote:Czytam.Wasze wpisy i zastawiam sie co mozemy zrobić oprocz naszego pomarudzenia. Ja ostanio wyszlam od dr, bylam na przedostatnim usg przed tranferem a pani z rejestracji z takim usmiechem pyta:"i jak tam serduszko bije?". Zrobilam duze oczy i powiedzialam, ze jeszcze nawet tranferu nie mialam. Boze niech tylko sie nie pomylą przy podawaniu nam nasienia lub zarodków tylko jak to im powiedziec zeby zwrocili na to uwage.
A przy okazji mam do Was pytanie, czy zdarzylo sie Wam po stymulacji prolutexem i divigelem krawienie przypominjace miesiaczke juz 18 dc? Bo doiero co we wtorek dr odwołał transfer ze wzgledu na progesteron 14 a dzisiaj popoludniu pojawilo sie teoche krwi. Czy to juz@ -
Mnie też już doprowadza do szału ten Nieogar w klinice....
Zawsze zachwalałam dr k bo opisywała na każdego SMS A od września co wizytę prosi o przesłanie wyników A jeszcze ani razu nie odpisała do tego w pod koniec grudnia już mówila że na dniach urodze ale czysto teoretycznie mam się umówić do dr Sz. Na przepływy..... minęły 3 tygodnie od jej wizyty A ja dalej się kulam bez żadnego konkretnego planu... 😳😳😳😳😫😫😫😫Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Mikka wrote:Mnie też już doprowadza do szału ten Nieogar w klinice....
Zawsze zachwalałam dr k bo opisywała na każdego SMS A od września co wizytę prosi o przesłanie wyników A jeszcze ani razu nie odpisała do tego w pod koniec grudnia już mówila że na dniach urodze ale czysto teoretycznie mam się umówić do dr Sz. Na przepływy..... minęły 3 tygodnie od jej wizyty A ja dalej się kulam bez żadnego konkretnego planu... 😳😳😳😳😫😫😫😫 -
Antonina wrote:Kochana na tym etapie absolutnie się nie martw!!!
Test Pappa to najgorszy syf! To tylko głupie statystyki, kompletnie nie wiem po co każą nam ja robić!
Moja szwagierka 2 lata temu robiła test pappa, wyszedł jej tragicznie. Nie pamiętam już parametrów. Lekarz ja nastraszyl i przez to wylądowała z krwotokiem w szpitalu.
Zrobiła aminopuncje w której wyszło że maluszek zdrowy jak ryba.
Lekarz później sam mówił że te testy to tylko statystyki i prosił ja o opisanie swojego przypadku na forum. Później się również okazało, że ma jakieś tendencje że zawsze w pappa zawsze wyjdzie jej ten współczynnik źle... Także na chwile obecna nie stresuj się aby Maluszkowi nie zaszkodzić 😘
Ojejku. To tez swoje przeżyła. Najważniejsze, ze wszytko dobrze się skończyło!
Staram się nie myśleć za dużo, mąż próbuje mnie czymś zająć.
Pozytywna strona tego jest taka, ze niedługo mam wizytę i będę mogła to z innym lekarzem skonsultować.
Doktor Sz dzwonił o 15 a ja do tej pory nie dostałam na maila opisu:(
Antonina lubi tę wiadomość
Starania od lutego 2018r.
30.05.2018 ocena drożności jajowodów (HyCoSy): P -, L +
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
Punkcja- pobrano 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki
23.09.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
20.10.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
8dpt beta 97,5
10 dpt beta 241,5 prog 82
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
19 dpt beta 8847, prog 178 -
Iwa20 wrote:A mozesz napisać do mnie na priv: [email protected]
Napisałam prywatna wiadomość. Zajrzyj czy dostałaśStarania od lutego 2018r.
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
8dpt beta 97,5
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
AnkaBe wrote:Pappa to wynik statystyczny; ma na niego wpływ wiek; procedura ivf, pomiar bhcg. Dlatego ja jestem zwolennikiem od razu badania wolnego płodowego dna. Wynik bardziej miarodajny.
Pamietam właśnie jak o tym pisałaś.
Mnie uspokoiły prenatalne i Pappa zrobiłam tak dodatkowo. Nie myśląc w ogóle, ze potem tyle stresów z tym będzie.
Teraz zdecydowanie nie zrobiłabym tego po raz drugi. Rzeczywiście lepiej zainwestować od razu w droższe badaniaStarania od lutego 2018r.
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
8dpt beta 97,5
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
alexxandra_aa wrote:Ojejku. To tez swoje przeżyła. Najważniejsze, ze wszytko dobrze się skończyło!
Staram się nie myśleć za dużo, mąż próbuje mnie czymś zająć.
Pozytywna strona tego jest taka, ze niedługo mam wizytę i będę mogła to z innym lekarzem skonsultować.
Doktor Sz dzwonił o 15 a ja do tej pory nie dostałam na maila opisu:(
Napisz do Pań sms przypominającego i opisujące że dr Sz prosił je aby przeslaly Tobie wynik na @. -
alexxandra_aa wrote:Powiedział, ze zaraz przekaże panią z rejestracji wyniki, aby mi wysłały.
Nic więcej. Tylko tyle, ze generalnie jest ok. Całe usg i budowa płodu, ale ze w którymś parametrze wyszła mi ta najniższa grupa ryzyka Z uwagi na wiek i jakiś parametr z krwi . I dlatego rekomenduje Harmony.
Za tydzień mam wizytę u doktora Brazerta, bo zamierzam się do niego przenieść i chce jeszcze z nim to przeanalizować
Strasznie się popłakałam. Bo byłam przekonana, ze skoro usg jest ok to nie mam się o co martwić- a tu taka niemiła niespodzianka -
nick nieaktualny
-
Iwa20 wrote:Dr K prowadzi ciaze? Bo ostatnio mi sie obilo o uszy, ze nie. To jest straszne zostac samemu jak palec. Jak mozna nie odpisywać na wyniki nie czaje tego. Ja chodze do dr Kru i on mi zawsze poki co odpisuje.
Też kiedyś slyszalam że nie prowadzi ale na pierwszej wizycie powiedziała że mogę zostać u niej A możemy się pożegnać i ona się nie pogniewa, ale nic nie wspomniała że nie będzie prowadzić i tak zostałam
Ja byłam bardzo zadowolona z niej i mi zależało aby zostać. Czulam się bezpiecznie i wiedziałam że to do powie jest święte.... fakt że te moje wyniki nie były jakiś super źle ale myślę że krótka wiadomość że jest dobrze by wystarczyła.
A najgorzej teraz....🙈 nawet mi się nie chce do niej pisać co dalej.... jutro mam wizytę u dr kru... może on jakoś mi pomoże -
Mikka wrote:Też kiedyś slyszalam że nie prowadzi ale na pierwszej wizycie powiedziała że mogę zostać u niej A możemy się pożegnać i ona się nie pogniewa, ale nic nie wspomniała że nie będzie prowadzić i tak zostałam
Ja byłam bardzo zadowolona z niej i mi zależało aby zostać. Czulam się bezpiecznie i wiedziałam że to do powie jest święte.... fakt że te moje wyniki nie były jakiś super źle ale myślę że krótka wiadomość że jest dobrze by wystarczyła.
A najgorzej teraz....🙈 nawet mi się nie chce do niej pisać co dalej.... jutro mam wizytę u dr kru... może on jakoś mi pomoże -
alexxandra_aa wrote:Powiedział, ze zaraz przekaże panią z rejestracji wyniki, aby mi wysłały.
Nic więcej. Tylko tyle, ze generalnie jest ok. Całe usg i budowa płodu, ale ze w którymś parametrze wyszła mi ta najniższa grupa ryzyka Z uwagi na wiek i jakiś parametr z krwi . I dlatego rekomenduje Harmony.
Za tydzień mam wizytę u doktora Brazerta, bo zamierzam się do niego przenieść i chce jeszcze z nim to przeanalizować
Strasznie się popłakałam. Bo byłam przekonana, ze skoro usg jest ok to nie mam się o co martwić- a tu taka niemiła niespodzianka
Oj , idź od razu na harmony ... nie wiem ile masz lat .. ja mam 38 i robiłam od razu harmony odpuściłam totalnie pappa ... Za co dr Sz mnie delikatnie mówiąc opierd... ze sama się rządze bez konsultacji po jego usg
jeśli tylko jeden wynik jest poniżej to nie oznacza najgorszego,
Wiem ze nic teraz nie uspokoi nerwów Ale przytulam mocno
1.2004 Junior
12.2018 laparoskopia endometrioza
02.2019 ciąża naturalnie na clo (*)
04.2019 poronienie
07.2019 (PUREGON I OVITRELLE)❤️
13 dpo Beta 53,6
15 dpo Beta 210,9
24 dpo Beta 9266,0
27 dpo Beta 16678,0❤️
04.2020 Laura Zofia❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hdcud95ch.png -
Mikka wrote:Też kiedyś slyszalam że nie prowadzi ale na pierwszej wizycie powiedziała że mogę zostać u niej A możemy się pożegnać i ona się nie pogniewa, ale nic nie wspomniała że nie będzie prowadzić i tak zostałam
A najgorzej teraz....🙈 nawet mi się nie chce do niej pisać co dalej.... jutro mam wizytę u dr kru... może on jakoś mi pomoże
Kurczę przykro mi; mi dr K odpisywała cały czas, nie wiem od czego to zależy ;(
3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
AnkaBe wrote:Kurczę przykro mi; mi dr K odpisywała cały czas, nie wiem od czego to zależy ;(
Dlatego uważam że K jest super ekstra do zachodzenia w ciążę ale nawet jeśli bym dzięki niej zaszła w kolejną ciążę to zaraz po pozytywnym teście uciekam - mimo mojej ogromnej sympatii do niej i wdzięczności za chłopców. Jednak nie można być alfą i omegą w dwóch tak wymagających dziedzinach jak leczenie niepłodności i prowadzenie ciąż 🤷♀️
Zdecydowanie bardziej mi pasuje Kru, zobaczymy czy do końca będę zadowolonaM&K 2017
M 😍 2020