MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
bdziągwa wrote:A czemu będzie znieczulenie ogólne? To standard przy bliźniakach? Matko zaczęłam się stresować 🙉
Nie, ja miałam normalne znieczulenie od pasa w dół nie narkozępewnie dziewczyny miały wskazania - ja całą operację byłam świadoma 😊
bdziągwa lubi tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
nick nieaktualny
-
Luluiza wrote:Czy progesteron w ciąży mam dalej brać skoro po 3 dniach z 26 skończyło na 36 ?
Chyba już sama go wytwarzam a AB nic nie mówił ..
Mam luteinę 2 x dziennie i duph 2x dziennie.. noe chce przedobrzyć z tym 😒Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyLuluiza wrote:Czy progesteron w ciąży mam dalej brać skoro po 3 dniach z 26 skończyło na 36 ?
Mam luteinę 2 x dziennie i duph 2x dziennie.. noe chce przedobrzyć z tym 😒
Najlepiej do niego zadzwoń. Wydaje mi się ze skoro dostałaś progesteron a jesteś w ciąży to będziesz brać napewno w pierwszy trymestrze jak nie cała ciąże. Lekarz wie co robi, czemu miałabyś przedobrzyć i miałoby ci to zaszkodzić? Teraz najważniejsza jest dzidzi....Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 14:03
-
Luluiza wrote:Czy progesteron w ciąży mam dalej brać skoro po 3 dniach z 26 skończyło na 36 ?
Progesteron zaczyna się wytwarzać w dużych ilościach jak pojawia się łożysko czyli koło 12 tcdlatego u nas zalecają przyjmowanie progesteronu do tego 12 tc co najmniej a niektóre dziewczyny i cała ciążę biorą. I to większe ilości niż Ty masz więc spokojnie - nie przedobrzysz
lekarz pewnie na wizycie serduszkowej pozmienia ci dawki ale na razie bierz jak miałaś.
Luluiza, Mysza1986 lubią tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyImbirek91 wrote:Progesteron zaczyna się wytwarzać w dużych ilościach jak pojawia się łożysko czyli koło 12 tc
dlatego u nas zalecają przyjmowanie progesteronu do tego 12 tc co najmniej a niektóre dziewczyny i cała ciążę biorą. I to większe ilości niż Ty masz więc spokojnie - nie przedobrzysz
lekarz pewnie na wizycie serduszkowej pozmienia ci dawki ale na razie bierz jak miałaś.
Dobra, tak zrobię, bo nie chce się rządzić tylko za niedługo chciałabym zmienić gina na Jachowskiego ze św rodziny, bo kiedyś do niego chodziłam i na razie jeszcze poczekam 🙃 chociaż do tego 12 tygodnia, żeby było wszystko dobrze 🌺 -
nick nieaktualnyLuluiza wrote:Dobra, tak zrobię, bo nie chce się rządzić tylko za niedługo chciałabym zmienić gina na Jachowskiego ze św rodziny, bo kiedyś do niego chodziłam i na razie jeszcze poczekam 🙃 chociaż do tego 12 tygodnia, żeby było wszystko dobrze 🌺
A czy A.B. prowadzi ciąże ? Z ciekawości zapytam))
Luluiza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuluiza wrote:Czy progesteron w ciąży mam dalej brać skoro po 3 dniach z 26 skończyło na 36 ?
Mi mój gin mówił, że progesteron między 30/40 w pierwszym trymestrze ciąży jest uznawany za wynik bezpieczny i ewentualnie można lekko zmniejszyć dawki, ale wiem, że dr B, ciągnie i Luteine i duphaston. Więc jeszcze lepiej bierz. 🙂Luluiza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
bdziągwa wrote:A czemu będzie znieczulenie ogólne? To standard przy bliźniakach? Matko zaczęłam się stresować 🙉
bdziągwa, Antonina lubią tę wiadomość
Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
Nowa38 wrote:Dlatego przestaję wierzyć w te badania:( Napisałam, bo chciałam poznać wyniki innych osób i jak widać...
Podchodzicie do kolejnej procedury?
Ale właśnie duży odsetek zarodków jest nieprawidłowy- niekiedy na 5-6 potrafią być wszystkie z błędami genetycznymi, a czasami większość zdrowa. Ciężko przewidzieć bo to dany cykl i dane gamety maja na to wpływ. Ja bym na to spojrzała tak ze wiedza ze zarodki Nie dadzą zdrowej ciąży, uchroniła was przed duża strata cennego czasu.
Kaach, Nowa38 lubią tę wiadomość
3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
Mam luteinę 2 x dziennie i duph 2x dziennie.. noe chce przedobrzyć z tym 😒 -
Luluiza wrote:No to powodzenia, bo widzę ze świeżo po IUI jesteś. ☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️
Nam tez pomógł, ale to począteczek.
Tak, AB również prowadzi ciążę.
Trzymam kciuki za pozytywny wynik za 14 dni 🤞
Luluiza, ja też biorę i duphaston i luteine pomimo dobrych wyników. Nie kombinowałabym. To tylko 2 tabletki dupka i 2 luteiny, a mogą tylko pomóc dzidzi.sandiklove, Luluiza lubią tę wiadomość
Medart Poznań
1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
3 IUI- cudzie trwaj ❤
37 tydzień - synek, 10 punktów -
Ja na początku ciąży miałam progesteron ponad 100 i do 12 tc i tak doktor AB mi go utrzymywałLuluiza lubi tę wiadomość
Starania od lutego 2018r.
30.05.2018 ocena drożności jajowodów (HyCoSy): P -, L +
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
Punkcja- pobrano 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki
23.09.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
20.10.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
8dpt beta 97,5
10 dpt beta 241,5 prog 82
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
19 dpt beta 8847, prog 178 -
Luluiza wrote:Ale bierzesz i luteinę i duphaston ?
ale schodzilam rzeczywiście z dużych dawek!
Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
-
Ruda2017 wrote:W 34 tc z morfologii wyszła mi małopłytkowość krwi i dostałam skierowanie na patologie ciąży na drugi dzień. Wynik był bardzo niski. Muszę mieć narkoze, bo możliwe że będzie potrzebna transfuzja jeśli dostanę krwotoku przez te płytki. To jedyne wskazanie do narkozy u mnie.Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️