MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Potwierdzam, ale pamietajmy, ze blastka, blastce nierówna.
Ponadto pamietam, jak przed tamtym CRIO czytałam, ze rzeczywiscie rozmrożona blastka może potrzebować więcej czasu niż świeża, pytałam o to doktora i nie potwierdził.
Kata bete zrób w środe, a wiarygodny test we wtorek powinien juz być. Jutrzejszy moze byc bardzo blady, ledwie dostrzegalny pod światło.
Wiem, ze przedwczesnym robieniem testów potrafimy same siebie skrzywdzic, zwłaszcza, jak był podany ovitrelle, ale sama należe do tych, które potrafia wykonać 3 testy dzienniei nic i nikt mnie od tego nie odwiedzie.
Aina -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
katariiinkaa wrote:Nie strasz mnie, ja tu licze ze w poniedzialek juz bedzie sikacz w miare a ty mi wyskakujesz ze sie pozniej zagnieżdża
Ainaa tez miala crio 5aa i pisala ze cien cienia juz 4dpt widzialaAinaa lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
margott koszt 1100 zł. W cenę wliczone są oceny cyklu. Pojawiasz się w 3 dc na pierwszej ocenie, wykonujesz badania estradiolu i progesteronu. Jeśli wyniki są ok rozpoczynasz stymulację. Kolejna wizyta jest w dniu 7 dawki leków na stymulaję, następne co 2-3 dni. Gdy pęcherzyki osiągną odpowiednią wielkość bierzesz ovitrelle i po ok 36h odbywa się inseminacja. Jeżeli w czasie inseminacji pęcherzyk jeszcze nie pękł to następnego dnia masz usg dla potwierdzenia jego pęknięcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 18:16
Lady_E, margott lubią tę wiadomość
-
Kata, jeśli częste testy Ci pomagają, to pewnie nikt Cię od nich nie odwiedzie
Zastanów się tylko, czy nie jest też tak, że się po nich bardziej nakręcasz i stresujesz. Ja jestem raczej z tych, co za wcześnie nie sprawdzają, więc nie będę tutaj stwierdzała, co lepsze. Rób tak, żeby Tobie było lepiej
MedA trzymam kciuki za stymulkę. Twój przypadek jest mi bliski ze względu na cb, życzę by tym razem to było to szczęśliwe IVF!
Kicia gratulacje pięknych zarodków!
Ewelina - jak samopoczucie po punkcji?
Ja dzisiaj (14dc) miałam wizytę u pani dr. Jest pęcherzyk dominujący 11mm - we wtorek sprawdzamy czy urośnie i jeśli tak, to robimy IUI. A kolejne kroki to anty i IVF.
Gdybyście się zastanawiały, jak będzie w klinice w Święta, to dziś dopytałam. Wszyscy biorą długie urlopy w październiku, żeby w Święta możliwe było kontynuowanie procedur (nie robią normalnych wizyt, ale punkcje, transfery i to, co wokół tego tak). -
Dziewczyny a powiedzcie mi jak to wygląda po pozytywnym teście z tabletkami na tarczyce bierze się je całą ciążę? I jak dalej acard? Też całą ciążę? I wiem że dostajecie clexane, czy to ileś tylko zastrzyków i koniec czy jak to wygląda?Starania od 2013r.
w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem
Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
Córka październik 3260g. -
nick nieaktualnygabisssko wrote:Kata, jeśli częste testy Ci pomagają, to pewnie nikt Cię od nich nie odwiedzie
Zastanów się tylko, czy nie jest też tak, że się po nich bardziej nakręcasz i stresujesz. Ja jestem raczej z tych, co za wcześnie nie sprawdzają, więc nie będę tutaj stwierdzała, co lepsze. Rób tak, żeby Tobie było lepiej
MedA trzymam kciuki za stymulkę. Twój przypadek jest mi bliski ze względu na cb, życzę by tym razem to było to szczęśliwe IVF!
Kicia gratulacje pięknych zarodków!
Ewelina - jak samopoczucie po punkcji?
Ja dzisiaj (14dc) miałam wizytę u pani dr. Jest pęcherzyk dominujący 11mm - we wtorek sprawdzamy czy urośnie i jeśli tak, to robimy IUI. A kolejne kroki to anty i IVF.
Gdybyście się zastanawiały, jak będzie w klinice w Święta, to dziś dopytałam. Wszyscy biorą długie urlopy w październiku, żeby w Święta możliwe było kontynuowanie procedur (nie robią normalnych wizyt, ale punkcje, transfery i to, co wokół tego tak). -
Ainaa wrote:We, leki na tarczyce bierzesz w zależności od wyników badan, zapewne całą ciąże. Acard bierze się do końca drugiego trymestru (w trzecim jest zakazany), a clexane bierze się jak wyniki krzepliwości są złe, bywa, że i całą ciążę.
Dzięki Ainna bo zastanawiam się właśnie nad tym, bo jeśli ten transfer okazał by się dla mnie szczęśliwy to chciałabym być zorientowana bo całkiem możliwe ze niedlugo czeka mine przeprowadzka I ciezko byloby no dojezdzac 400 kma nie worm czy zwykly ginekolog bylby w run wszystkim zorientowany
Starania od 2013r.
We wrote:Dzięki Ainna bo zastanawiam się właśnie nad tym, bo jeśli ten transfer okazał by się dla mnie szczęśliwy to chciałabym być zorientowana bo całkiem możliwe ze niedlugo czeka mine przeprowadzka I ciezko byloby no dojezdzac 400 km
a nie wiem czy zwykly ginekolog bylby w tym wszystkim zorientowany
Starania od 2013r.
We, ginekolodzy nie związani IVF często nie znają się na postępowaniu po transferach, chyba ktoś tu pisał, że zwykły gin kazał odstawić natychmiast raczej niewskazany w ciąży estrofem, a tymczasem lek ten jest konieczny po CRIO na cyklu sztucznym co najmniej do końca 3 miesiąca ciąży. To może dotyczyć również innych leków (Acard też jest lekiem w ciąży niewskazanym). Ja właśnie obawiając się braku doświadczenia u innych lekarzy, pozostałam w Medarcie na czas ciąży, ale 400 km rozumiem, jednak znalazłabym wówczas inną klinikę IVF możliwie blisko miejsca zamieszkania i tam poszukała gina.Aina
-
We też myślę ze zwykły gin może nie być zorientowany. Szukalabym takiego z kliniki chociaż w 1 trymestrze. Dlatego ja też kiedyś tu pisałam i się zastanawiałam i mimo to zostanę u Pani dr .
Ainaa lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualny
-