MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Też chciałam zapytać czy już coś wiadomo co będzie dalej z klinika... Za tydzień w piątek mam wizytę u doktora Ż i nie wiem czy poszukać bliżej jakiegoś lekarza ... Chociaż teraz może być ciężko umówić się do jakiegokolwiek ginekologa*Jajowody drożne
* Nasienie męża ok
* Moje wyniki też ok
19.11.2019 pierwsza IUI -
nick nieaktualnyMyszka93 wrote:Nic nie wiadomo co będzie dalej, dzisiaj byłam na wizycie u Ż niby mam mieć za tydzień w sobotę transfer lecz Ż powiedział że nie ma pewności bo czasem mogą zamknąć klinikę.Trzeba czekać i być dobrej myśli
Ja nawet nie mówię o tym czy zamkną czy nie, ale o tym co powinno się zrobić. .
Jeśli ta sytuacja się utrzyma to ja mam po procedurze i operacji... Bo jeśli zakażeń będzie kilkaset to ja się raczej nie zdecyduje.
Już są odwoływane zabiegi , więc będą to przesuwać w czasie wszystko eh
-
Dr Kru zlecił mi próby wątrobowe zrobiłam dzisiaj i jak zwykle coś źle 🙉🙄😔😱
Norma Alat jest do 40 a mi wyszło 88😔🙉😱
Wiecie może o co chodzi? I czy to coś poważnego?🤔starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Nie wiem. Nie zaczęłam stymulacji jeszcze. Ale sama wizja częstych przyjazdów do Poznania mnie przeraża.
Narazie do 18 mam anty. 17 będę pisać do dr K. co robić dalej.
Ale chyba najrozsądniej będzie po prostu czekać.Berbeć. lubi tę wiadomość
Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
bdziągwa wrote:No ja właśnie chciałam pojechać do rodziców (inne województwo) żeby mieć pomoc bo ledwo daje radę z moim 3 latkiem i tym ogromnym brzuchem
A mam wizytę u dr Sz 24 marca tylko.....Od poniedziałku zamykają Poznań bo to już sprawdzone info....i też nie wiem jak to będzie 😥
A i polna też mają zamknąć tylko na przypadki cieżarnych z 👑- wirusem lub podejrzeniem.
O której masz dr Sz 24.03? Ja też mam tego dnia o 10:20
PS. Diversik czekamy na inf!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 14:14
Nowa38, diversik89 lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Kliniki nie zamkną, dr Kru mówił tylko o tym, że jak mam wizytę za 2 tyg i ewentualnie byłabym przeziębiona to mam dac znać Panią z rejestracji i one będą takie osoby umawialy np z rana aby nie narażać zdrowych Pacjentek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 14:14
-
Ja mam wizytę u dr Kru tyle że w Koninie e poniedziałek i dzisiaj mi Pani dzwoniła z rejestracji że kobiety mają przychodzić same, bez mężów /partnerów 😊a tak się zastanawiałam czy mojego w końcu brać hehe a tu proszę decyzja podjęta...Antonina wrote:Kliniki nie zamkną, dr Kru mówił tylko o tym, że jak mam wizytę za 2 tyg i ewentualnie byłabym przeziębiona to mam dac znać Panią z rejestracji i one będą takie osoby umawialy np z rana aby nie narażać zdrowych Pacjentek.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Paulina Nessa wrote:Nie wiem. Nie zaczęłam stymulacji jeszcze. Ale sama wizja częstych przyjazdów do Poznania mnie przeraża.
Narazie do 18 mam anty. 17 będę pisać do dr K. co robić dalej.
Ale chyba najrozsądniej będzie po prostu czekać.
Ja się zastanawiam co będzie z lekami zwłaszcza z prolutexem u mnie Pani nam powiedziała, że w hurtowniach nie ma, a produkowany chyba jest we Włoszech.Berbeć., Paulina Nessa, Mysza1986 lubią tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Paulina Nessa wrote:Dziewczyny. Powiedzcie jak to teraz wygląda ze względu na sytuację w Polsce.
Mialam zacząć stymulacje za tydz. Czy Medart coś odwołuje?
Czy w ogóle warto się pchać w stymulacje teraz? Czy może przeczekać.. Tylko ile to będzie..
Jestem totalnie w kropce.
Też się dzisiaj zastanawiałam jak to będzie, bo akurat jestem na tab. anty. Się okaże pewnie.Paulina Nessa lubi tę wiadomość
-
AnkaBe wrote:A na jakiej podstawie zamknięcie miast? Możesz powołać się na źródło?
Pozwolę w sobie napisać co ja wiem nt polnej z lekarskich źródeł a nie z internetu, polna nie zostanie zamknieta- będzie wydzielony oddział dla pacjentek z + testem lub dla ich noworodków / tu zależy od miejsc na szwajcarskiej ( jeśli będą miejsca kobieta urodzi tam a niemowlę na polna), potem jak nie będzie miejsc to poród w polnej.
Ciąże fizjologiczne będą z polnej odsyłane, patologiczne będą przyjmowane- taka sytuacja na dzień dzisiejszy.
Nie wiem co dokładnie oznacza zamknięcie miasta. Na pewno będą musieli wypracować jakiś system przepustek itd.
Ja w 97' przeżyłam to jak mnie nie wypuścili do Wrocławia ze względu zamknięcia miasta na czas powodzi. Chyba nikt dokładnie nie wie jak to będzie wyglądało....póki tego nie ogłoszą. Skoro we Włoszech są rejeny gdzie nie ma kategorycznie wjazdu... Ja tez nie chce panikowac pewnie w ostateczności np. Ja będę musiała.poszukac jakiegoś lekarza koło rodziców żeby chociaż sprawdził na usg czy z dziećmi ok.Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyCoś jest na rzeczy, bo przygotowują personel medyczny od poniedziałku na jakieś grubsze ruchy i oby to były plotki 😪
Ja mam zaplanowane badania prenatalne razem z badaniem DNA i wątpię żeby się odbyły, wystawiają tylko e recepty i każą w razie czego jechać na Św. Rodziny. Nie wiem co w Medart się dzieje, bo już tam nie chodzę.. ale możliwe ze Ż ma racje i będą musieli się zamknąć jako placówka na jakiś czas 🤨 -
nick nieaktualnyMrs.P wrote:Też się dzisiaj zastanawiałam jak to będzie, bo akurat jestem na tab. anty. Się okaże pewnie.
Ja zadzwoniłam do przychodni zamówić dodatkowe opakowania anty bo coś czuję że to się szybko nie skończy a ja tak jak Kaach mówi nie chce tracić leków i zdrowia niepotrzebnie gdyby się później okazało że się nie odbędzie albo gdybym się rozchorowała. -
nick nieaktualnybdziągwa wrote:Moja koleżanka pracuje w wojsku. Mają takie informacje uzgodnione z prezydentem Poznania.
Nie wiem co dokładnie oznacza zamknięcie miasta. Na pewno będą musieli wypracować jakiś system przepustek itd.
Ja w 97' przeżyłam to jak mnie nie wypuścili do Wrocławia ze względu zamknięcia miasta na czas powodzi. Chyba nikt dokładnie nie wie jak to będzie wyglądało....póki tego nie ogłoszą. Skoro we Włoszech są rejeny gdzie nie ma kategorycznie wjazdu... Ja tez nie chce panikowac pewnie w ostateczności np. Ja będę musiała.poszukac jakiegoś lekarza koło rodziców żeby chociaż sprawdził na usg czy z dziećmi ok.
Szok. Ale myślę że czym prędzej tym lepiej. Moja koleżanka z Włoch pisze że są objęci kwarantanna na okres od tygodnia już ponad do 4.04 na pewno.... Wyobrazacie sobie tyle czasu nie wychodzić z domu?
-
Dziewczyny miałyscie Może podwyższone te próby wątrobowe ?? Bo się martwię co mi znowu dolega....🙉 🙈 🙄 czy to przez 30 tabletek dziennie czy o co chodzi...starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Myszka93 wrote:Nic nie wiadomo co będzie dalej, dzisiaj byłam na wizycie u Ż niby mam mieć za tydzień w sobotę transfer lecz Ż powiedział że nie ma pewności bo czasem mogą zamknąć klinikę.Trzeba czekać i być dobrej myśli
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Dziewczyny miałyscie Może podwyższone te próby wątrobowe ?? Bo się martwię co mi znowu dolega....🙉 🙈 🙄 czy to przez 30 tabletek dziennie czy o co chodzi...
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny