MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
diversik89 wrote:Wyobraź sobie pół ciąży 8 tabsow dziennie 🙈
Dzięki za kciuki❣
Miałam mieć wizytę 17.20 a dostałam smsa , że mam na 18 !? 🤔
Ps: biorę probiotyki provag na zmianę z sanprobi...
Trzymam kciuki i koniecznie odezwij się po wizycie będzie dobrze 😍diversik89, Mysza1986, Angel9306 lubią tę wiadomość
1.2004 Junior
12.2018 laparoskopia endometrioza
02.2019 ciąża naturalnie na clo (*)
04.2019 poronienie
07.2019 (PUREGON I OVITRELLE)❤️
13 dpo Beta 53,6
15 dpo Beta 210,9
24 dpo Beta 9266,0
27 dpo Beta 16678,0❤️
04.2020 Laura Zofia❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hdcud95ch.png -
Pytanie do dziewczyn, które mialy rozpoczac stymulacje, a ze wzgledu na wirus noe zaczely. Czy dr kaze być wam na antyk.? Ja mam do czwartku plaster. Potem miala byc procedura, ale pewnie nie bedzie z tego co piszecie. I zastanawiam się czy faszerowac się ta chemia. Niby to na wyciszenie jajników. Moje nie musza sie bardziej wyciszac.
-
Dziewczyny które przygotowują się do procedury , o ile się odbędzie 🤷🏻♀️
Czy macie zalecone jakieś specjalne suplementy jak jeszcze jesteście na antykoncepcji ? Ja tylko wit E, D i Pregna start i teraz sama sobie koenzym Q10 włączyłam bo wcześniej czytałam że niektóre z Was brały .
Czy coś jeszcze można przyjmować ? Chodzi o poprawę jakości komórek bo u mnie z racji wieku już pewnie z tym gorzej -
Dzień Dobry
Medartka robiłaś betę?
Dziewczyny mocno trzymam kciuki za Was!
Myszka oby plamienie dobrze zwiastowało!
Ja do procedury miałam brać standardowe ciążowe suple i wit. D, bo mam niedobory. A wit. E na co?
Oprócz tego sama włączyłam sobie ubichinol, czyli ten koenzym i glutation z polecenia tutaj, aby właśnie komórki były lepsze. -
Anulas wrote:Pytanie do dziewczyn, które mialy rozpoczac stymulacje, a ze wzgledu na wirus noe zaczely. Czy dr kaze być wam na antyk.? Ja mam do czwartku plaster. Potem miala byc procedura, ale pewnie nie bedzie z tego co piszecie. I zastanawiam się czy faszerowac się ta chemia. Niby to na wyciszenie jajników. Moje nie musza sie bardziej wyciszac.
-
Mrs.P wrote:
Ja do procedury miałam brać standardowe ciążowe suple i wit. D, bo mam niedobory. A wit. E na co?
Oprócz tego sama włączyłam sobie ubichinol, czyli ten koenzym i glutation z polecenia tutaj, aby właśnie komórki były lepsze.
Czyli glutation jeszcze .... a jakiś konkretny polecacie , dawka , firma , będę wdzięczna za wskazówki
Z Wit E to nie wiem do końca na co przyznam ale przed iui miałam zalecone na endometrium niby i mam kontynuować ( biorę Tokovit E 400 1 x 1) -
kinga25 wrote:U mnie z cyklami też czasem ciężko, teraz jestem na antykoncepcji doustnej bo walczę z endometrium , mój gin na spirale ani wkładki nie chce się zgodzić jeszcze dopiero po zakończeniu reprodukcji, myślę, że jest to najlepsza metoda antykoncepcji przy nieregularnych cyklachi jak już się nie myśli o kolejnej ciąży, a miesiaczki muszą być.
No właśnie ja antyków nie chcę, ewentualnie wkładka wydzielająca hormony... Nie wiem sama. Czy muszą być te miesiączki wywoływane? -
nick nieaktualnyPom-pon wrote:No właśnie ja antyków nie chcę, ewentualnie wkładka wydzielająca hormony... Nie wiem sama. Czy muszą być te miesiączki wywoływane?
Ja mam co jakiś czas wywoływane miesiaczki jak dłużej nie mam jak mam to ok, doktor A.B podczas jednej z moich wizyt nie omieszkal mi zaznaczyć, że u kobiet,które rzadko miesiączkuja jest większy ryzyko rozwoju raka endometrium więc te miesiaczki muszą być.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 12:45
Pom-pon lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnulas wrote:Pytanie do dziewczyn, które mialy rozpoczac stymulacje, a ze wzgledu na wirus noe zaczely. Czy dr kaze być wam na antyk.? Ja mam do czwartku plaster. Potem miala byc procedura, ale pewnie nie bedzie z tego co piszecie. I zastanawiam się czy faszerowac się ta chemia. Niby to na wyciszenie jajników. Moje nie musza sie bardziej wyciszac.
Kaach, Panna Migotka, Angel9306, Starajacsieocud lubią tę wiadomość
-
Pom-pon wrote:No właśnie ja antyków nie chcę, ewentualnie wkładka wydzielająca hormony... Nie wiem sama. Czy muszą być te miesiączki wywoływane?
Ja wiedząc że w grę wchodzi 3 dziecko to po bliźniakach brałam anty przez rok, żeby na pewno nie zajść zanim nie uplynie co najmniej te dwa lata od cesarki do cesarki a teraz jak urodzę to albo wkładka albo myślałam jeszcze o implancie. Wolałabym implant raczej no ale to muszę obgadać z dr KruPom-pon lubi tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
Matilda19 wrote:Czyli glutation jeszcze .... a jakiś konkretny polecacie , dawka , firma , będę wdzięczna za wskazówki
Z Wit E to nie wiem do końca na co przyznam ale przed iui miałam zalecone na endometrium niby i mam kontynuować ( biorę Tokovit E 400 1 x 1)
Swanson ubiquinol 100 mg
Swanson l-glutation 500 mg zredukowany
Zamawiałam na allegro, bo było najtaniej.Matilda19 lubi tę wiadomość
-
Za dużo wrote:Anulas tak ja ale nie biorę anty . Dr K nic nie kazała a ja nie pytałam . Ja bym na twoim miejscu nie brała kto wie może coś zaskoczy ? ( Jak u myszy naszej ) 😉Cholera wie ile to potrwa i kiedy będziemy mogły zacząć przygotowania . A tak zawsze nadzieja jest . W sumie to jak mam być szczera czuję ulgę taki spokuj ,że mogę odpocząć od IVF bo wiem że to nie z mojej winy nie podchodzimy i wiem że niczego nie muszę brać. A i pretekst mam żeby mąż nie zasypiał za wcześnie 😂
Pojde w Twoje ślady. Troche odpoczniemy. W sumie juz zaczynam odpoczuwac🤣Starajacsieocud lubi tę wiadomość
-
diversik89 wrote:Wyobraź sobie pół ciąży 8 tabsow dziennie 🙈
Dzięki za kciuki❣
Miałam mieć wizytę 17.20 a dostałam smsa , że mam na 18 !? 🤔
A dostałaś jakąś informację o konieczności przyjścia w maseczce i rękawiczkach? Zastanawiam się bo też mam dzisiaj wizytę i nikt się ze mną nie kontaktował w tej sprawie...starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer -
5 IMSI - 06.2025- 3 ❄️ -
Mysza1986 wrote:Tak naprawdę na tym etapie nic nie wiadomo, ani czy to zagnieżdzenie, czy zwiastun okresu. Musisz poczekać spokojnie do bety...
PS gdzie najlepiej w Poznaniu zrobić teraz badania labo? Mam całą listę a moje ulubione RCKiK nie przyjmuje komercyjnie teraz. Chciałam pójść do diagnostyki w Swarzędzu ale po telefonie okazało się że duzo ludzi tma nadal przychodzi... wiem, że któraś z Was wspominała alab na Milczańśkiej... ktoś coś?
Ja robię badania laboratoryjne na Polnej - najtaniej i szybko wyniki (maja już odbiór online).
Jak muszę prywatnie (np. w weekend, bo Polna już nie robi w weekendu ze względu na pandemie), to MedArt - oni wysyłają do HCP (wiec i w HCP pewnie zrobisz). Polna zdecydowanie najtańsza.Mysza1986 lubi tę wiadomość
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
Gaja88 wrote:A dostałaś jakąś informację o konieczności przyjścia w maseczce i rękawiczkach? Zastanawiam się bo też mam dzisiaj wizytę i nikt się ze mną nie kontaktował w tej sprawie...
pewnie jeszcze taki wywiad zrobią czy za granicą nie byłaś itd..
We wtorek mało, która Pani miała taki zestaw jeszcze, ja żeby nie było idealnie miałam gotówkę i mówiły że już tylko karta będą płatności od następnej wizyty.Gaja88 lubi tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Kaach wrote:Może Panie zapomniały zadzwonić, albo dopiero Cie poinformują o tym ja we wtorek miałam i maseczke i rękawiczki
pewnie jeszcze taki wywiad zrobią czy za granicą nie byłaś itd..
We wtorek mało, która Pani miała taki zestaw jeszcze, ja żeby nie było idealnie miałam gotówkę i mówiły że już tylko karta będą płatności od następnej wizyty.
Kaach a Ty mialas jakies objawy czekajac na betę w 7dpt? Czy kompletnie nic nie czułaś?👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
Matilda19 wrote:Dziewczyny które przygotowują się do procedury , o ile się odbędzie 🤷🏻♀️
Czy macie zalecone jakieś specjalne suplementy jak jeszcze jesteście na antykoncepcji ? Ja tylko wit E, D i Pregna start i teraz sama sobie koenzym Q10 włączyłam bo wcześniej czytałam że niektóre z Was brały .
Czy coś jeszcze można przyjmować ? Chodzi o poprawę jakości komórek bo u mnie z racji wieku już pewnie z tym gorzej -
Gaja88 wrote:A dostałaś jakąś informację o konieczności przyjścia w maseczce i rękawiczkach? Zastanawiam się bo też mam dzisiaj wizytę i nikt się ze mną nie kontaktował w tej sprawie...