MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Pom-pon wrote:Tak. Na każdym USG oprócz jednego wychodziło około 200-300 gramów różnicy. Finalnie prawie 700 gramów.
Dzięki 🙏 trochę mi lepiej bo już mnie dr Kru nastraszył. A w którym tyg urodziły się twoje Chłopaki ?Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Melduję się po wizycie, Maluch 2, 966kg, trochę zwolnił na szczęście z przybieraniem na wadze. Jak nic się nie zadzieje samo przez 2 tyg to będziemy go poganiać sexem spacerami etc. Lutke mam brać do końca opakowań które mi zostały... Magnez do 37tyg.
Ktg to straszna nuda zwłaszcza a ta maska na twarzy średnio 🙄
PS wiecie po co na każdej wizycie dr pyta mnie o wybrany szpital? Chyba zacznę mu kłamać bo mam dość zrzedzenia na Polną... Po co mam tego słuchać po raz 3 kiedy decyzję podejmuje ja nie On...niezapominajka12345, antonna, alexxandra_aa, Antonina, Kaach, Catlady, kinga25, Luluiza, truskawka26, Gaja88, diversik89, Starajacsieocud, Berbeć., Mera lubią tę wiadomość
-
Mysza1986 wrote:Melduję się po wizycie, Maluch 2, 966kg, trochę zwolnił na szczęście z przybieraniem na wadze. Jak nic się nie zadzieje samo przez 2 tyg to będziemy go poganiać sexem spacerami etc. Lutke mam brać do końca opakowań które mi zostały... Magnez do 37tyg.
Ktg to straszna nuda zwłaszcza a ta maska na twarzy średnio 🙄
PS wiecie po co na każdej wizycie dr pyta mnie o wybrany szpital? Chyba zacznę mu kłamać bo mam dość zrzedzenia na Polną... Po co mam tego słuchać po raz 3 kiedy decyzję podejmuje ja nie On...
I powiedział że w 2018 dużo specjalistów i lekarzy z doświadczeniem ok 50 odeszło z polnej że względu na nowe ruchy, napełnianie miejsc na oddziałach młodymi rezydentami bo to szpital kliniczny itd.....
Trochę w tym prawdy jest bo znam 5 lekarzy którzy faktycznie z stamtąd odeszli a opinię mają super...
Mnie po cc też zszywała młoda lekarka pod nadzorem innego lekarza i po prostu się na mnie uczyła ( akurat z szycia nie jestem zadowolona)....
Ja będę patrzyła na rozwój sytuacji. I tak na razie w grę wchodzi tylko polna Ale.moze jak z dziećmi będzie dobrze i dotrwam do bezpiecznego terminu to zdecyduje się na Św Rodzinę Imbirek tak zachwalała 😉 jeszcze zobaczę.
Dr Kru mówił że jakbym zaczęła rodzić mam natychmiast do niego dzwonić....Więc zobaczę co to będzie 😀 czekam jeszcze na info AnkaBe 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 19:05
Mysza1986, diversik89, Starajacsieocud lubią tę wiadomość
Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
-
bdziągwa wrote:Ja będę patrzyła na rozwój sytuacji. I tak na razie w grę wchodzi tylko polna Ale.moze jak z dziećmi będzie dobrze i dotrwam do bezpiecznego terminu to zdecyduje się na Św Rodzinę Imbirek tak zachwalała 😉 jeszcze zobaczę.
Dr Kru mówił że jakbym zaczęła rodzić mam natychmiast do niego dzwonić....Więc zobaczę co to będzie 😀 czekam jeszcze na info AnkaBe 😍
Eee no bez przesady z tym zachwalaniem 🤣 szału nie było, ale do przeżycia 😄
Moi urodzili się dokładnie z taką samą wagą a na usg jeden miał być o 300-400g większy od drugiego, z tym że ten 'większy' urodził się z wielką głową więc już główka zakłamywała szacunkiniemniej przez długi długi czas nawet na usg szli równiusieńko, dopiero w tym ostatnim okresie niby się rozjechali, no ale jak się okazało urodzili się z dokładnie taką samą wagą 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 19:32
bdziągwa, Mysza1986 lubią tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
Imbirek91 wrote:Eee no bez przesady z tym zachwalaniem 🤣 szału nie było, ale do przeżycia 😄
Moi urodzili się dokładnie z taką samą wagą a na usg jeden miał być o 300-400g większy od drugiego, z tym że ten 'większy' urodził się z wielką głową więc już główka zakłamywała szacunkiniemniej przez długi długi czas nawet na usg szli równiusieńko, dopiero w tym ostatnim okresie niby się rozjechali, no ale jak się okazało urodzili się z dokładnie taką samą wagą 😂
No i tak po twojej opinii i koleżanki bardziej skłaniam się do Św rodziny jakby co 😉
U nas już jest niby różnica 400g Ale też mamy chłopca i dziewczynke.... Więc ona że względu na płeć może być mniejsza 😉
Co nie zmienia faktu że mam jeść białko żeby podtuczyć te moje 🐥🐥Imbirek91 lubi tę wiadomość
Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
-
nick nieaktualnyMedartka wrote:Do tych, które przeszły (Niestety) poronienie po transferze - Po jakim czasie podchodziłyscie do kriotransferu i jak się do niego przygotowywaliście? Trzeba ileś czasu konkretnie odczekać, jakieś zalecenia są konkretne, badania nowe itd? Rozumiem, ze o tym, czy Kriotransfer Będzie na cyklu stymulowany czy „zwykłym” decyduje lekarz? Podzielicie się doświadczeniami, które opcje dla Was były lepsze/gorsze (w efektach) itd?
Ja miałam transfer na cyklu lekko stymulowanym, ale ja ze względów zdrowotnych nie mogę podchodzić na sztucznym i brać długo estrogenów, więc defekto nie było wyboru. Doktor B, robi głównie transfery na cyklu sztucznym, mówił, że jest minimalna przewaga na plus dla transferow na cyklu naturalnym,Mi się udało na stymulowanym, koleżanki miały na sztucznym i wyniki pozytywne, więc ciężko zarekomendowac któryś bardziejMedartka lubi tę wiadomość
-
bdziągwa wrote:Dzięki 🙏 trochę mi lepiej bo już mnie dr Kru nastraszył. A w którym tyg urodziły się twoje Chłopaki ?
Udało się dotrwać do 37+4.
U mnie przekłamanie wynikało chyba z ułożenia dzieci, ciężko było ich pomierzyć, nawet dr Sz miał problem. I miesiąc przed porodem wg niego Michał ważył tyle ile w dniu porodu.bdziągwa lubi tę wiadomość
-
Oblivion wrote:U nas dzisiaj 3300 i skierowanie na 14.04 na cięcie...
Lutycka ?1.2004 Junior
12.2018 laparoskopia endometrioza
02.2019 ciąża naturalnie na clo (*)
04.2019 poronienie
07.2019 (PUREGON I OVITRELLE)❤️
13 dpo Beta 53,6
15 dpo Beta 210,9
24 dpo Beta 9266,0
27 dpo Beta 16678,0❤️
04.2020 Laura Zofia❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hdcud95ch.png -
anakonda wrote:Mi zaleciła pani dr brałam chyba 2 miesiące ale miałam zamieniony Puregon na Gonal na własne życzenie. Efekt taki ze połowę więcej zarodków miałam.
Pamiętasz jakie dawki Ci zleciła? Tak samo jak Nowa38, ubiquinol 50mg dwie tabletki dziennie i glutathione 200mg dwie tabletki dziennie firmy Swanson?👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Oblivion wrote:U nas dzisiaj 3300 i skierowanie na 14.04 na cięcie...
Wow! czyli już wkrótce się będzie tu mały wysyp. Też czekam na info od AnkiBe jak tam u niej...
Oblivion: czyli skierowanie do konkretnego szpitala jest wypisywane?
PS a zdradzisz czemu cięcie? nie możesz/ chcesz naturalnie ?Oblivion lubi tę wiadomość
-
Anulas wrote:Medartka, dr mówiła że najlepiej podchodzić jak najszybciej jezeli jest sie w dobrym stanie psychicznym. Oczywiscie beta musi sposc do min. Tez bylam na anty. Potem puregonu w malej dawce. Ale niestety noe udalo się.
Na razie to mi nie odp na SMS z pytaniem co dalej, czy i kiedy wizyta czy co:/ „nie udało się”masz na mysli kriotransfer po poronieniu? Po jakim czasie Ty robiłaś krio (czy nie robiłaś i piszesz o nieudanym ET/poronieniu po nim)?
PS. Także mi przykro, ze i u Ciebie nie wyszło:(((
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
Mysza1986 wrote:Wow! czyli już wkrótce się będzie tu mały wysyp. Też czekam na info od AnkiBe jak tam u niej...
Oblivion: czyli skierowanie do konkretnego szpitala jest wypisywane?
PS a zdradzisz czemu cięcie? nie możesz/ chcesz naturalnie ?
Tak, jest adres szpitala.
Jestem po dwóch cięciachwięc wyboru nie ma.
Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Oblivion wrote:Takie dostałam, bo ktoś tam niby jest „od nich”. W sumie to zaczyna mi być wszystko jedno- byleby ścięli, nie zakazili i mieli jeszcze maseczki itp
To pewnie chodzi o mojego lekarza dr Przybylski bo dzięki niemu trafiłam do AB i MedArt. Pracował kiedyś też na Polnej.Oblivion lubi tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Dziewczyny, dopadła mnie chyba jakaś infekcja intymna
Mogę sobie pomóc czymś bez recepty, czy pisać do dr, że swędzi mnie pipa?
Data produkcji: 1984r.
Start: maj 2016
09.2016 - 6tc |'|
02.2018 - 10tc |'|
10.2018 - 9tc |'|
05.2019 - IUI
09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
13.12.2019 - FET 5.1.2
14dpt - beta 1556
29dpt - jest serduszko ❤️
05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
❤️T. 👣
//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //
02.01.2024 FET 6.3.1
7dpt - beta 78
9dpt - beta 172
13dpt - beta 930
16dpt - beta 3349
30dpt - jest serduszko ❤️
04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy
//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero// -
mika_do wrote:Dziewczyny, dopadła mnie chyba jakaś infekcja intymna
Mogę sobie pomóc czymś bez recepty, czy pisać do dr, że swędzi mnie pipa?
Miałam taka sytuację przed transferem, że Tylko mnie mega swędziało, myślałam że sobie pipke wydrapie i doktor Ż polecił mi... tantum verde...Żeby sobie psiknąć raz na jakiś czas.
Ulga była NIEZIEMSKA 😁 i po 2 czy 3 dniach śladu nie było 😎mika_do, Mrs.P lubią tę wiadomość