MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Anulas wrote:Kurde ja dziś walcze z zatokami. Glowa chce eksplodowac🥵. Myslicie, że mogę nasmarowac się Vick?
Jeżeli masz sól fizjologiczną, to zrób sobie inhalacje.
Mi na zawalone zatoki pomaga też prysznic (dużo pary i te sprawy)Data produkcji: 1984r.
Start: maj 2016
09.2016 - 6tc |'|
02.2018 - 10tc |'|
10.2018 - 9tc |'|
05.2019 - IUI
09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
13.12.2019 - FET 5.1.2
14dpt - beta 1556
29dpt - jest serduszko ❤️
05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
❤️T. 👣
//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //
02.01.2024 FET 6.3.1
7dpt - beta 78
9dpt - beta 172
13dpt - beta 930
16dpt - beta 3349
30dpt - jest serduszko ❤️
04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy
//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero// -
Catlady wrote:Zgodnie z ustawą można zapłodnić 6 komórek.
Jednak lekarz może podjąć decyzję o zapłodnieniu większej liczby, biorąc pod uwagę wiek kobiety (powyżej 35 roku życia), chorobę współistniejącą z niepłodnością czy dwukrotne wcześniejsze niepowodzenie leczenia z zastosowaniem metody zapłodnienia pozaustrojowego.
Przykładowo u nas - brak ruchliwych plemników - lekarz zgodził się na zapłodnienie wszystkich komórek.Starania od 2015r., usunięcie polipów, później histeroskopia z laparoskopią- endometria; 3 nieudane IUI- szpital na polnej; MedAart- usunięcie polipów endometrialnych,
2 pełne procedury IVF- z pierwszej 1 blastocysta 5AA i 1 eksandująca blastocysta(transfer obu mrożaków- ciąża, poronienie), druga procedura - 1x 5AA, 2x 4AA i 1x 4BB; transfer 2 świeżaków (ciąża, poronienie); transfer 1 mrożaka (ciąża, poronienie). Zostały 2 śnieżynki. Zrobione badania kariotypu-ok, badania u immunologa- szczepienia. -
Anulas wrote:Kurde ja dziś walcze z zatokami. Glowa chce eksplodowac🥵. Myslicie, że mogę nasmarowac się Vick?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 09:30
Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Cześć dziewczyny
Mam do Was pytanie, jestem po udanym ivf u dr Z, na czas prowadzenia ciąży przeszłam do dr Kru, ale zaczęły się schody ponieważ od 20 Tc doszło nadciśnienie indukowane ciąża, spore dawki leków, raz byłam na hospitalizacji w SW Rodzinie i zostałam tam zostawiona sama sobie, doktor tylko odpisał, że teraz jestem pod opieką lekarzy że szpitala i mam się ich słuchać, trochę zawiedziona i nauczony doświadczeniem planuje zmienić lekarza, aczkolwiek doktor jest miły, sympatyczny, odpowiada na pytanie,czy znacie może jakiegoś lekarza, który pracuje w szpitalu na Polnej bo raczej tam mi przyjdzie rodzic?
Gratulacje pozytywnych bet. ☺️ -
Iwa20 wrote:Dziewczyny pomocy, czy któraś z Was miala straszny świąd skóry od 36 tyg? Co na to stosowalyscie? Zwariować można swędzi najgorzej w nocy. Dr kru kazał odstawic truskawki i obserwowac.Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
-
Kludia27 wrote:Cześć dziewczyny
Mam do Was pytanie, jestem po udanym ivf u dr Z, na czas prowadzenia ciąży przeszłam do dr Kru, ale zaczęły się schody ponieważ od 20 Tc doszło nadciśnienie indukowane ciąża, spore dawki leków, raz byłam na hospitalizacji w SW Rodzinie i zostałam tam zostawiona sama sobie, doktor tylko odpisał, że teraz jestem pod opieką lekarzy że szpitala i mam się ich słuchać, trochę zawiedziona i nauczony doświadczeniem planuje zmienić lekarza, aczkolwiek doktor jest miły, sympatyczny, odpowiada na pytanie,czy znacie może jakiegoś lekarza, który pracuje w szpitalu na Polnej bo raczej tam mi przyjdzie rodzic?
Gratulacje pozytywnych bet. ☺️
Powiem Ci tak jak miałam w pierwszej ciąży nadciśnienie prowadziła mnie dr K .....też trafiłam do szpitala na polnej (I całe szczęście byłam w 36 tc bo mnie trztmali aż nie rozwiązali ciąży) ...tylko to jest tak że oni moga to leczyć za pomocą leków i regularnego mierzenia ciśnienia i nic więcej nie zrobią.... I najbezpieczniejsza jesteś w szpitalu. Taki lekarz z Med Art czy inny nic więcej nie może zrobić serio. Więc to nie jest jego zła wola A brak środków do walczenia z tym skaczacym nadciśnieniem.
Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
-
nick nieaktualnyDziewczyny, czy zdarzały się Wam podrażnienia szyjki po aplikacji luteiny tym patykiem ?
Bo mam takie mikro plamienie od wczoraj, brązowe. Bez żadnych innych objawów.
Kiedyś mi lekarz mówił, żeby właśnie tym patykiem nie robić ale mi jakoś bardziej higieniczne to się wydawało.. może tu już był ten wątek i przeoczyłam 😉 -
nick nieaktualny
-
Iwa20 wrote:Nie, bo mam to drugi dzien dopiero.
Niby mi wyszły ok ale i tak swedza dłonie, stopy, skóra. Mam trochę wrażenie że wszystko się tak strasznie napina i jakby mi krew buzowala pod skórą...no ale oprócz letnich kąpieli mi nic więcej nie pomaga....ja już jestem na ostatniej prostej i czekam do porodu bo wiem że minie zaraz po 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 10:33
Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
-
Dziewczyny, jakie witaminy brałyście w pierwszym trymestrze? Do tej pory brałam stały zestaw - wit d 2000, folian i b12 (metylokobalamina), pytałam dr na wizycie czy powinnam jeszcze coś brać i mi powiedział, że jeśli chce mogę sobie kupić jeszcze jakiś zestaw na I trymestr. Ale jak tak patrzę na składy to są w nich też witaminy, które biorę osobno... I teraz się zastanawiam, czy powinnam to brać zamiast czy dodatkowo?starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Ja też robię tym aplikatorem, póki co żadnych podrażnień nie miałam, no chyba że....te moje ostatnie Plamienia były właśnie od tego 😏🙄 ale tego to nie wiem, bo nie miałam wtedy ani żadnych krwiaków ani nic a Plamienia się pojawiły, ale to być może po wizycie u Sz, Ty też miałaś teraz połówkowe, może Cie gdzieś tam za bardzo Twój lekarz ponaciskal i dlatego tak jest...😏Luluiza wrote:Dziewczyny, czy zdarzały się Wam podrażnienia szyjki po aplikacji luteiny tym patykiem ?
Bo mam takie mikro plamienie od wczoraj, brązowe. Bez żadnych innych objawów.
Kiedyś mi lekarz mówił, żeby właśnie tym patykiem nie robić ale mi jakoś bardziej higieniczne to się wydawało.. może tu już był ten wątek i przeoczyłam 😉starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
nick nieaktualny
-
bdziągwa wrote:Mi też się tak zaczęło...powinno się zrobić badanie Alat, Astat, kwasy żółciowe.
Niby mi wyszły ok ale i tak swedza dłonie, stopy, skóra. Mam trochę wrażenie że wszystko się tak strasznie napina i jakby mi krew buzowala pod skórą...no ale oprócz letnich kąpieli mi nic więcej nie pomaga....ja już jestem na ostatniej prostej i czekam do porodu bo wiem że minie zaraz po 🙏 -
Spokojnie, to na pewno od tego patyka, musisz być bardziej ostrożna hehe ja to mega mega delikatnie go wkładam, czasem wyczuwam ze jest tam ciaśniej to najwyżej nie wkładam aż tak głęboko i tyle 😊😏🙈Luluiza wrote:Nie, to było tydzień temu. 😉A plamienie raczej łącze z tym patykiem, bo czasem sobie za mocno wcisnę.. wiadomo ze wole mieć pewność🙃 oczywiście takie rzeczy musza się dziać w piątek wiecxorem 😒
Luluiza lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Gaja88 wrote:Dziewczyny, jakie witaminy brałyście w pierwszym trymestrze? Do tej pory brałam stały zestaw - wit d 2000, folian i b12 (metylokobalamina), pytałam dr na wizycie czy powinnam jeszcze coś brać i mi powiedział, że jeśli chce mogę sobie kupić jeszcze jakiś zestaw na I trymestr. Ale jak tak patrzę na składy to są w nich też witaminy, które biorę osobno... I teraz się zastanawiam, czy powinnam to brać zamiast czy dodatkowo?
Ja oprócz tego co Ty, brałam jeszcze Prenatal Uno, dr K mi poleciła brać jeszcze przed ciążą.Gaja88 lubi tę wiadomość
-
bdziągwa wrote:Powiem Ci tak jak miałam w pierwszej ciąży nadciśnienie prowadziła mnie dr K .....też trafiłam do szpitala na polnej (I całe szczęście byłam w 36 tc bo mnie trztmali aż nie rozwiązali ciąży) ...tylko to jest tak że oni moga to leczyć za pomocą leków i regularnego mierzenia ciśnienia i nic więcej nie zrobią.... I najbezpieczniejsza jesteś w szpitalu. Taki lekarz z Med Art czy inny nic więcej nie może zrobić serio. Więc to nie jest jego zła wola A brak środków do walczenia z tym skaczacym nadciśnieniem.
Pewnie też masz trochę racji, ale to moja pierwsza ciąża,, strach o synka, nagle w 22 tc wylądowałam w szpitalu, spędziłam tam dwa tygodnie, każdy lekarz mówil co innego, dr Kru też nie pomagał i dlatego po wyjściu strach jest duży w razie ponownej hospitalizacji i myślę o zmianie. -
Paulina90 wrote:Dziewczyny czy któraś z was czuła kłucie z prawej strony brzucha? Jak leżę to jest ok a jak chodzę to czuje dyskomfort. Jestem w 28 tygodniu i od kilku dni czuje taki ból. Boje się żeby nie był to wyrostek. Czy któraś z was może przechodziła przez coś takiego ?
Ja miałam coś takiego w 26/27 tc.
Też myślałam że to wyrostek, bo bol był dość duży.
Pojechałam wtedy na IP i już tam zostałam 5 dni.
Niestety nie wiadomo do końca co to było.
Ale na pewno nie wyrostek.
Możliwe, że Mała się wtedy tak ulozyla że mi "cos" zgniatala. Oczywiście podali mi w kroplowce magnez i przeciwbólowe Ale średnio pomogło.
Chyba po 2 dniach jakos samo przeszlo.
Ale nie żałuję że pojechałam do szpitala, przynajmniej miałam dobra opieką i się nie denerwowalam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 12:33
-
Gaja88 wrote:Dziewczyny, jakie witaminy brałyście w pierwszym trymestrze? Do tej pory brałam stały zestaw - wit d 2000, folian i b12 (metylokobalamina), pytałam dr na wizycie czy powinnam jeszcze coś brać i mi powiedział, że jeśli chce mogę sobie kupić jeszcze jakiś zestaw na I trymestr. Ale jak tak patrzę na składy to są w nich też witaminy, które biorę osobno... I teraz się zastanawiam, czy powinnam to brać zamiast czy dodatkowo?
Gaja ja na polecenie dr K biore to co Ty plus do tego Prenatal Uno. I dr Kru tez mi taki zestaw kazal brac. Czyli możesz to brac dodatkowo.Gaja88 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021