MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie przygotowań do crio.
Od 3 dnia cyklu jestem na:
- 2 tab. dziennie estrofemu,
- 2 x 2 saszetki divigelu 1 mg,
- 1 x encorton
-2 x dziennie medargin
-1 x dziennie aspiryna cardio
We wtorek kolejne USG i hormony a to 14 dzień cyklu.
Jeśli byłyście na podobnym zestawie leków ,to powiedzcie proszę jak dalej wyglądają przygotowania, jeśli oczywiście endo jest ok ..jakie we wtorek powinny być wartości hormonów (mam zbadać estradiol,progesteron) i kiedy ewentualnie transfer (mamy zarodek 5.1.1.) będę wdzięczna za info 🙂Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
Catlady wrote:Dziewczyny, melduję że brzuszek zwolniony
Urodziłam dzisiaj o 12:55, 3220g 54cm 10pkt
Poród sn, bez znieczulenia. Było ciężko, ale jestem przeszczęśliwa.
Dochodź szybciutko do siebie, a dla Tadzika dużo zdrówka! -
Nowanadzieja wrote:Właśnie w szpitalu powiedzieli, że ważne aby nie dopuścić do krwawienia bo wtedy rokowania są gorsze
Nowanadzieja lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ☺️ mam pytanko, czy lekarze wpisuja w książeczki ciazy że Wasza ciąża jest z in vitro? W pierwszej ciąży lekarz wpisał a teraz się zastanawiam czy nie namówić go żeby nie pisał ☺️ jak nasze dziecko się urodziło i wychodziliśmy że szpitala do domu to wpisali mu w książeczke zdrowia że jest z in vitro 🙄 musieliśmy później latać żeby to zmienili, nie rozumiem po co taka informacja. U Was też tak było?
-
nick nieaktualnyJa mam tez w karcie ciąży wpisane ciąża po AIH, w rubryce choroby współistniejące. Na etapie ciąży może i to ma znaczenie, ale potem bym nie chciała już tej informacji w dokumentach dziecka🤔 może po prostu trzeba potem powiedzieć w szpitalu.
Marusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymao wrote:Gratulacje!!!! nacieszcie się takim malutkim synkiem- bo tak szybko te bąble rosną🙈
Dochodź szybciutko do siebie, a dla Tadzika dużo zdrówka!
Oj tak rosną zdecydowanie za szybko 🙈, ja ostatnio porównałam body jak były malutkie a teraz i trochę zatesknilam😏Pięknego dnia dziecka dla Was. ☺️ -
Mamka92 wrote:Ktoś jutro wizytuje?
My jutro w 22 dpt wizyta u dr Ż mega stres...
✊✊starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer -
5 IMSI - 06.2025- 3 ❄️ -
Marusia wrote:Hej dziewczyny ☺️ mam pytanko, czy lekarze wpisuja w książeczki ciazy że Wasza ciąża jest z in vitro? W pierwszej ciąży lekarz wpisał a teraz się zastanawiam czy nie namówić go żeby nie pisał ☺️ jak nasze dziecko się urodziło i wychodziliśmy że szpitala do domu to wpisali mu w książeczke zdrowia że jest z in vitro 🙄 musieliśmy później latać żeby to zmienili, nie rozumiem po co taka informacja. U Was też tak było?
Ja miałam wpisane ale dr K ostrzegała że jakbym trafiła na Polna to tam pewnie mi wpiszą i mam to sprawdzić przed wyjściem. Rodziłam w świętej rodzinie i tam nie wpisują. Ale pewnie nie będzie problemu jeśli poprosisz żeby nie wpisali ze ciaza z ivf
Antonna mam rodzic w Śremie lub w świętej rodzinie i dr Kru zna tam ordynatorow i ma się z nimi w razie czego kontaktować. W poprzedniej ciąży też miałam to cięcie załatwione tylko wszystko rozbiło sie o to kiedy je zrobić, bo ja chciałam jak najszybciej, dr który ma na pieńku z medartem a akurat tego dnia on robił cięcia zaczął wymyślać a ordynator wybrał środkowa wersje między moim terminem a tego lekarza 🤣M&K2017
M 😍 2020 -
Imbirek91 wrote:Ja miałam wpisane ale dr K ostrzegała że jakbym trafiła na Polna to tam pewnie mi wpiszą i mam to sprawdzić przed wyjściem. Rodziłam w świętej rodzinie i tam nie wpisują. Ale pewnie nie będzie problemu jeśli poprosisz żeby nie wpisali ze ciaza z ivf
Antonna mam rodzic w Śremie lub w świętej rodzinie i dr Kru zna tam ordynatorow i ma się z nimi w razie czego kontaktować. W poprzedniej ciąży też miałam to cięcie załatwione tylko wszystko rozbiło sie o to kiedy je zrobić, bo ja chciałam jak najszybciej, dr który ma na pieńku z medartem a akurat tego dnia on robił cięcia zaczął wymyślać a ordynator wybrał środkowa wersje między moim terminem a tego lekarza 🤣
Oj to widzę, że dr Kru dzieli pacjentów na tym, którym pomaga i tym, którym nie, ja jestem u dr B, ake kolezanka prowadziła ciążę po leczeniu u dr Kru i i jak wylądowała w św Rodzinie to doktor mówił, że teraz jest Pani pod opieką lekarzy że szpitala to oni decydują , a też miała przeboje z porodem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 09:39
Synek - 35 +4 tc 24.11.2020. -
Imbirek91 wrote:Ja miałam wpisane ale dr K ostrzegała że jakbym trafiła na Polna to tam pewnie mi wpiszą i mam to sprawdzić przed wyjściem. Rodziłam w świętej rodzinie i tam nie wpisują. Ale pewnie nie będzie problemu jeśli poprosisz żeby nie wpisali ze ciaza z ivf
Antonna mam rodzic w Śremie lub w świętej rodzinie i dr Kru zna tam ordynatorow i ma się z nimi w razie czego kontaktować. W poprzedniej ciąży też miałam to cięcie załatwione tylko wszystko rozbiło sie o to kiedy je zrobić, bo ja chciałam jak najszybciej, dr który ma na pieńku z medartem a akurat tego dnia on robił cięcia zaczął wymyślać a ordynator wybrał środkowa wersje między moim terminem a tego lekarza 🤣
Edit. Wysłałam Wam dziewczyny wiadomości, zerknijcie do skrzynek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 09:42
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Nowanadzieja wrote:Oj to widzę, że dr Kru dzieli pacjentów na tym, którym pomaga i tym, którym nie, ja jestem u dr B, ake kolezanka prowadziła ciążę po leczeniu u dr Kru i i jak wylądowała w św Rodzinie to doktor mówił, że teraz jest Pani pod opieką lekarzy że szpitala to oni decydują , a też miała przeboje z porodem.
W poprzedniej ciąży mnie prowadziła K i to w zasadzie ona rozmawiała z tym ordynatorema jak będzie teraz w praktyce to nie wiem, będę wiedziała po porodzie bo to na razie tylko teoria 😉 niemniej teraz jestem już ja mądrzejsza i wiem że nie można się bać lekarza tylko nie dać sobie w kaszę dmuchać, zresztą z położnymi to samo, bo jak byłam tam trochę w tym szpitalu to widziałam że może i nie lubią pacjentek które się stawiają ale generlanie w najgorszej pozycji jest kobieta która boi się odezwać, bo wtedy sobie po niej jeżdżą jak chcą 🤷♀️
M&K2017
M 😍 2020 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja właśnie rodziłam w Świętej rodzinie i mi wpisali... -
Ja rodziłam w Św. Rodzinie i córka w książeczce zdrowia nie ma tego wpisanego. Zresztą w karcie ciąży tez nie miałam wpisane in vitro. Wiedzieli o tym tylko dlatego, że im to powiedziałam. Wpisali mi to w karte informacyjną z porodu.👧 2017
👧 2021
👶 2022