MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Matilda19 wrote:Ja tez dostałam skierowanie ma Harmony ale spytałam czy mogę zrobić inny np Nifty to spytała co więcej wykrywa , gdzie robią , czy zaufane laboratorium itp. Poleca Harmony bo o 5 lat u nich robią , do Hamburga jedzie i ma zaufanie do niemieckiej solidności 😉 Nifty robią chyba w Chinach w jakimś największym laboratorium biotechnologicznym w kraju , tez się dowidywalam to wszystkie akredytacje mają i ostatecznie na Nifty się zdecydowałam . Umówiłam już sobie nawet termin na przyszły tydzień 😉👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Anulas wrote:A ze mnie znów czernina wyleciała. Jak widzen ten kolor to trudno mi uwierzyc, że z dzeckiem bedzie dobrze😪
P.s. Nadal masz Prolutex 2x1 czy kazała Ci zmniejszyć ? Bo mi kazała ostatnio 1x1 a jestem chyba ok 1,5 tyg za Tobą wiec tak się zastanawiam co robić ?! -
Matilda19 wrote:Dobrze że się oczyszcza !!! Ja już krwiaka nie mam ale kosmowka przykleić mi się musi jeszcze na kilku cm wiec grzecznie czekam 🤷🏻♀️ Już nie muszę plackiem leżeć ale ogólnie mało chodzić . Z tymi krwinkami to jest taki problem że nawet jak się wchłoną to potem może być podobno jakiś problem z łożyskiem wiec i tak potem stres o przepływy itp itd 💆🏻♀️
P.s. Nadal masz Prolutex 2x1 czy kazała Ci zmniejszyć ? Bo mi kazała ostatnio 1x1 a jestem chyba ok 1,5 tyg za Tobą wiec tak się zastanawiam co robić ?!
Jak tylko zaczelam krwawic to zostawila 2x1 a właśnie mialam zejsc do 1.
Do odwolania acart mam odstawiony
Kurde jaki on musi byc wielki jak ciagle się czysci w takiej ilości 😡Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 18:43
-
dokładnie;) hehehe
A Ty też byłaś u Sz? czy u dr K? Bo widziałam, że jedna dziewczyna też z mojego miasta akurat do dr K czekała;)Nowa38 wrote:A to chyba Cię kojarzę, bo miałyśmy wizytę w tym samym dniu. Blondynka na czarno ubrana byłaś?Bo widziałam jak doszłaś do WC, wyświetlił się numer i się cofnęłaś
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Ja zamawiałam na testdna.pl
polecam się targować np. przez telefon/albo maila;) ( no chyba, że macie kupe kasy;))Ale mi tam zawsze na milion badań szkoda wydawać, zeszli nam z ceny przez maila o 150 zł , mało bo mało ale zawsze coś!
Wynik jest na jednej kartce, wszystko zrozumiesz bez problemu!antonna wrote:Matilda, a na jakiej stronie zamawialas ten test Nifty? Testdna.pl?starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
niezapominajka12345 wrote:Ja zamawiałam na testdna.pl
polecam się targować np. przez telefon/albo maila;) ( no chyba, że macie kupe kasy;))Ale mi tam zawsze na milion badań szkoda wydawać, zeszli nam z ceny przez maila o 150 zł , mało bo mało ale zawsze coś!
Wynik jest na jednej kartce, wszystko zrozumiesz bez problemu!niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyanakonda wrote:Kto robił ci łyżeczkowanie? Mogli uszkodzić endo i jest wtedy problem żeby rosło. Wcześniej miałaś problem z endo czy dopiero teraz. Po drugie po łyżeczkowaniu macica dochodzi 3 miesiące do siebie więc zależy kiedy miałaś zabieg.
-
Robiłam dla świętego spokoju, ale Ci powiem szczerze że tego spokoju i tak nie ma 🙄😅😅😉🙈 bo tydzień po wyniku mega happy a kolejna wizyta u Kru i jakas biała plamka na serduszku....później ok, teraz znowu na połówkowych ta niedomykalność zastawki więc znowu stres, teraz niby w poniedziałek już wszystko ok. Tak więc tak czy inaczej stres będzie z nami do końca 😅😅😉antonna wrote:A to nie wiedzialam, ze robilas Nifty. Ok to sprobuje sie potargowac 😂starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Coral11 wrote:Ubezpieczenie z pzu polega na tym że masz listę badań i zabiegów które są "w pakiecie" i nie trzeba za nie płacić, pod warunkiem, że posiada się na nie skierowanie od lekarza. Oprócz tego jest lista placówek, w których można korzystać z usług lekarza specjalisty w ramach tego pakietu. Na stronie internetowej zgłasza sie badanie, później na miejscu pokazuje skierowanie i za te badania które są w pakiecie nie trzeba płacić. Jak dotąd działałam z tymi badaniami tylko wewnętrznie, czyli między placówkami które sa pod pzu, ale ostatnio przetestowałam czy takie skierowanie z medartu też przyjmą, w końcu nic nie tracę i nie było problemu.
Dzięki -
antonna wrote:Matilda, a na jakiej stronie zamawialas ten test Nifty? Testdna.pl?
antonna lubi tę wiadomość
-
Anulas wrote:Jak tylko zaczelam krwawic to zostawila 2x1 a właśnie mialam zejsc do 1.
Do odwolania acart mam odstawiony
Kurde jaki on musi byc wielki jak ciagle się czysci w takiej ilości 😡
Ja miałam prawie 3 cm ale nie plamilam później z tym ze mówię na usg jest 3 cm miejsce po nim do „odklejenia” 🤷🏻♀️ -
niezapominajka12345 wrote:Robiłam dla świętego spokoju, ale Ci powiem szczerze że tego spokoju i tak nie ma 🙄😅😅😉🙈 bo tydzień po wyniku mega happy a kolejna wizyta u Kru i jakas biała plamka na serduszku....później ok, teraz znowu na połówkowych ta niedomykalność zastawki więc znowu stres, teraz niby w poniedziałek już wszystko ok. Tak więc tak czy inaczej stres będzie z nami do końca 😅😅😉
Struna rzekoma to pasmo mięśniowe w komorze serca, które nie łączy się z zastawkami przedsionkowo-komorowymi, w przeciwieństwie do strun ścięgnistych. Nie jest to niepokojące zjawisko, nie ma charakteru patologii, którą należy leczyć. Strunę rzekomą można traktować w kategorii "urody serca".
P.s tez to mam a w młodości sport wyczynowo uprawiałam i dowiedziałam się o tym w zeszłym roku przypadkowo na echo serca. Kardiologa mam w rodzinie który mi zrobił przypadkiem zupełnym i tylko „mlasnął” dosłownie jak się spytałam co z tym dalej .
Pomysł sobie, że to takie znamię barwnikowe tylko ma sercu a nie znam człowieka który jakiś nie ma i śpij spokojnie 😘😊niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Matilda19 wrote:Ja Acard tez odstawiony , Prolutex chyba pociągnę jeszcze do końca 12 tygodnia a potem zmniejsza bo się boje
Ja miałam prawie 3 cm ale nie plamilam później z tym ze mówię na usg jest 3 cm miejsce po nim do „odklejenia” 🤷🏻♀️
U mnie byl malutki w niedzielę już nie było po nim śladu.
Acard mam nadal a ty czemu juz odstawiony ? Za to prolutex mam od niedzieli raz dziennie i kończę 23 lipca. W koncu -
Matilda19 wrote:Ja Acard tez odstawiony , Prolutex chyba pociągnę jeszcze do końca 12 tygodnia a potem zmniejsza bo się boje
Ja miałam prawie 3 cm ale nie plamilam później z tym ze mówię na usg jest 3 cm miejsce po nim do „odklejenia” 🤷🏻♀️
Ja gdzies doczytalam, że nie ważne jaka leci, ale że to oznaka, że kosmowka dalej się odkleja😡😡😡 już nie wiem w co wierzyć. Jak w to wierzyć to mi z połowa już się odkleiła!!! -
Mamka92 wrote:U mnie byl malutki w niedzielę już nie było po nim śladu.
Acard mam nadal a ty czemu juz odstawiony ? Za to prolutex mam od niedzieli raz dziennie i kończę 23 lipca. W koncu
Clexane tez mi zmniejszyła na 40 bo dobre wyniki mam może dlatego nie wiem? 🤷🏻♀️ Bardzo dużo pije może dlatego jest lepiej z krzepliwością 🤔 Prolutexu boje ale odstawić 😏 -
niezapominajka12345 wrote:Robiłam dla świętego spokoju, ale Ci powiem szczerze że tego spokoju i tak nie ma 🙄😅😅😉🙈 bo tydzień po wyniku mega happy a kolejna wizyta u Kru i jakas biała plamka na serduszku....później ok, teraz znowu na połówkowych ta niedomykalność zastawki więc znowu stres, teraz niby w poniedziałek już wszystko ok. Tak więc tak czy inaczej stres będzie z nami do końca 😅😅😉
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
To brzmi ok, lecz nie wiem czy to to rano, bo mi lekarz mówił że biała plamka to ognisko hiperechogeniczne czy coś takiego, więc nie wiem czy to to samo 🙄😉🙈Matilda19 wrote:Niezapominajka ja Ci wkleję z Wikipedii na temat „białej plamki„ :
Struna rzekoma to pasmo mięśniowe w komorze serca, które nie łączy się z zastawkami przedsionkowo-komorowymi, w przeciwieństwie do strun ścięgnistych. Nie jest to niepokojące zjawisko, nie ma charakteru patologii, którą należy leczyć. Strunę rzekomą można traktować w kategorii "urody serca".
P.s tez to mam a w młodości sport wyczynowo uprawiałam i dowiedziałam się o tym w zeszłym roku przypadkowo na echo serca. Kardiologa mam w rodzinie który mi zrobił przypadkiem zupełnym i tylko „mlasnął” dosłownie jak się spytałam co z tym dalej .
Pomysł sobie, że to takie znamię barwnikowe tylko ma sercu a nie znam człowieka który jakiś nie ma i śpij spokojnie 😘😊Anulas lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Hahaha liczę się z tym i już się stresuje czy dam radę 😉😉🙄😅💪 ale mam nadzieję, że podołam😍Mysza1986 wrote:nie pocieszę pewnie jeśli napiszę że "po" przychodzą kolejne stresy tym razem o Maluszka
Bąbel lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞