Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia to nawet trudno powiedzieć jak to się stało, ważne, że zaskoczyło w końcu :) Aina odpowiadając na Twoje pytanie hiperki nie mam, ale jak tylko zjem cokolwiek to mnie bardzo wzdyma i cały czas czuję jajniki, ale do przeżycia.
    Antonna coś zaczniecie działać, ale sama jestem ciekawa w którym kierunku :) ale raczej nie ivf bo dr stosuje 2 protokoły, albo decapeptyl pod koniec cyklu poprzedzającego cykl z ivf, albo gonapeptyl od 1 dnia cyklu, bo od 3 już się zaczyna stymulację, także podejrzewam, że spróbujecie IUI, żeby też dr wiedziała jak reagujesz i jaką dawkę do ivf ci dać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia co znaczy, że nie tak? W sensie masz niemożliwy wynik i musisz powtórzyć, żeby potwierdzić, czy Alab/klinika coś skopali? A co w ogóle robiłaś? Prog i estradiol?

• antonna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buu no to mnie trochę zmartwiłaś, bo się nastawiłam na in vitro w tym cyklu :( Miałam nadzieję dobrze ten rok zakończyć, a tak to dupa będzie.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA prog,e2, tsh, prolaktyna, badania na celiakię. Pani z kliniki nakleiła zły kod na próbkę z hormonami

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna a ty w ogóle byłaś teraz na antykoncepcji? Wiesz mi się wydaje, że raczej do ivf nie podejdziesz bo miałam już 4 stymulacje i wg tego co ci napisałam, ale ivf nauczy cię cierpliwości, wierz mi :) ja byłam pewna rok temu, że do końca tego roku na pewno będę miała 3 transfery za sobą, a prawda jest taka, że ledwo zdążyłam z 3 stymulacją (bo tej małej nie liczę :)) mimo, że nie robiłam przerw na własne życzenie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kicia to ależ cię pogoniły babki! A hormony musisz mieć, bo startujesz z krio, czy nie? :)

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak hormony ok to startuję. Za 2 tyg wyjdzie celiakia i wtedy najwyżej wystopujemy jak cos wyjdzie.

• antonna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłam na antykoncepcji, a to trzeba być? Z tego co czytałam to krótki protokół zaczyna się w cyklu, w którym jest punkcja itd. Ehhhh jestem strasznie niedouczona w tym temacie :/ To ja już nie wiem po co ona mi kazała przyjść 3dc skoro z góry wiadomo, że grudzień już stracony :( Oby chociaż tę inseminację można było zrobić.

Ja ostatnio chciałam zbadać toxoplasmoze to mi zamiast tego dały skierowanie na przeciwciała przeciw transglutaminazie tkankowej. Cena mi się coś wydawała dziwnie wysoka i dobrze, że to zauważyłam na czas :>

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:
    Dziewczyny!!!
    Normalnie cud się stał! Mrożą mi 6 blastek!!! 4AA, 3AA, 4BA plus 3 ekspandujące blastki, w których nie można określić na razie klasy...;)

Ale super:) Kiedy będziesz miała transfer? Trzymam kciuki :*

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie trzeba być na anty do ivf jeśli jest krótki protokół choć pewna nie jestem.

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    Jak hormony ok to startuję. Za 2 tyg wyjdzie celiakia i wtedy najwyżej wystopujemy jak cos wyjdzie.

Powiedz mi jaki est koszt badan na celiaklię?

iv09df9h3jajy138.png
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda, niby sa 2 łyżeczki soli na szklankę wody, ale ja daje wiecej ;) zacznij od 2. Oczywiście do tego cała seria Prenalen.

Aina
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari sie nie odzywa...czyżby miała juz przy piersi małego ssaka :)

Aina
  • gabisssko Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna, ja na Polnej szłam krótkim protokołem i nie miałam anty w cyklu poprzedzającym.
    Za to jak zapytałam Panią dr czy będzie u mnie robiła krótki czy długi protokół, to powiedziała, że nie wie, ale antyki i tak dostanę. Więc co u Ciebie planuje... nie wiem :/

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyE za progesteron, prolaktynę, tsh, estradiol i celiakię placiłam 382 zł

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra estradiol i proesteron w normie czyli startuję z lekami do crio. Tylko tsh 2,18. Trochę wysoko....

anakonda, MedA lubią tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Nie byłam na antykoncepcji, a to trzeba być? Z tego co czytałam to krótki protokół zaczyna się w cyklu, w którym jest punkcja itd. Ehhhh jestem strasznie niedouczona w tym temacie :/ To ja już nie wiem po co ona mi kazała przyjść 3dc skoro z góry wiadomo, że grudzień już stracony :( Oby chociaż tę inseminację można było zrobić.

Ja ostatnio chciałam zbadać toxoplasmoze to mi zamiast tego dały skierowanie na przeciwciała przeciw transglutaminazie tkankowej. Cena mi się coś wydawała dziwnie wysoka i dobrze, że to zauważyłam na czas :>
    To zależy niekiedy się jest niekiedy nie ja nie byłam przy dwóch pierwszych procedurach ale znam osobę co miała krótki i była . To zależy jakie masz amh i obraz usg i oczywiście hormony.

Aina dziękuję

Ainaa lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli sama celiakia jakieś 200 zł... Hmm muszę spytać u mnie w labo.

iv09df9h3jajy138.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    270 w medarcie placilam za celiakie :/

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna ja zauważyłam, że dr lubi anty dawać przed ivf, bo wszystkim moim znajomym dawała, ale może u ciebie będzie inaczej :) tak czy owak krótki owszem zaczyna się w danym cyklu tylko od 1 dnia zaczynasz blokować, a jak ty idziesz w 3 to obstawiam raczej IUI bo gdybyś miała rinić ivf to by ci kazała gonapeptyl od dnia miesiączki brać... Dr naprawdę lubi inseminacją zacząć i potem ewentualnie do tego się odnosić przy ivf także chyba was czeka IUI, a ivf w nowym roku jak by się nie udało :) a co tam u Eweliny? Też nam zniknęła po becie, czy coś przeoczyłam?

‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ