X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia to nawet trudno powiedzieć jak to się stało, ważne, że zaskoczyło w końcu :) Aina odpowiadając na Twoje pytanie hiperki nie mam, ale jak tylko zjem cokolwiek to mnie bardzo wzdyma i cały czas czuję jajniki, ale do przeżycia.
    Antonna coś zaczniecie działać, ale sama jestem ciekawa w którym kierunku :) ale raczej nie ivf bo dr stosuje 2 protokoły, albo decapeptyl pod koniec cyklu poprzedzającego cykl z ivf, albo gonapeptyl od 1 dnia cyklu, bo od 3 już się zaczyna stymulację, także podejrzewam, że spróbujecie IUI, żeby też dr wiedziała jak reagujesz i jaką dawkę do ivf ci dać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia co znaczy, że nie tak? W sensie masz niemożliwy wynik i musisz powtórzyć, żeby potwierdzić, czy Alab/klinika coś skopali? A co w ogóle robiłaś? Prog i estradiol?

• antonna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buu no to mnie trochę zmartwiłaś, bo się nastawiłam na in vitro w tym cyklu :( Miałam nadzieję dobrze ten rok zakończyć, a tak to dupa będzie.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA prog,e2, tsh, prolaktyna, badania na celiakię. Pani z kliniki nakleiła zły kod na próbkę z hormonami

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna a ty w ogóle byłaś teraz na antykoncepcji? Wiesz mi się wydaje, że raczej do ivf nie podejdziesz bo miałam już 4 stymulacje i wg tego co ci napisałam, ale ivf nauczy cię cierpliwości, wierz mi :) ja byłam pewna rok temu, że do końca tego roku na pewno będę miała 3 transfery za sobą, a prawda jest taka, że ledwo zdążyłam z 3 stymulacją (bo tej małej nie liczę :)) mimo, że nie robiłam przerw na własne życzenie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kicia to ależ cię pogoniły babki! A hormony musisz mieć, bo startujesz z krio, czy nie? :)

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak hormony ok to startuję. Za 2 tyg wyjdzie celiakia i wtedy najwyżej wystopujemy jak cos wyjdzie.

• antonna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłam na antykoncepcji, a to trzeba być? Z tego co czytałam to krótki protokół zaczyna się w cyklu, w którym jest punkcja itd. Ehhhh jestem strasznie niedouczona w tym temacie :/ To ja już nie wiem po co ona mi kazała przyjść 3dc skoro z góry wiadomo, że grudzień już stracony :( Oby chociaż tę inseminację można było zrobić.

Ja ostatnio chciałam zbadać toxoplasmoze to mi zamiast tego dały skierowanie na przeciwciała przeciw transglutaminazie tkankowej. Cena mi się coś wydawała dziwnie wysoka i dobrze, że to zauważyłam na czas :>

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:
    Dziewczyny!!!
    Normalnie cud się stał! Mrożą mi 6 blastek!!! 4AA, 3AA, 4BA plus 3 ekspandujące blastki, w których nie można określić na razie klasy...;)

Ale super:) Kiedy będziesz miała transfer? Trzymam kciuki :*

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie trzeba być na anty do ivf jeśli jest krótki protokół choć pewna nie jestem.

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    Jak hormony ok to startuję. Za 2 tyg wyjdzie celiakia i wtedy najwyżej wystopujemy jak cos wyjdzie.

Powiedz mi jaki est koszt badan na celiaklię?

iv09df9h3jajy138.png
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda, niby sa 2 łyżeczki soli na szklankę wody, ale ja daje wiecej ;) zacznij od 2. Oczywiście do tego cała seria Prenalen.

Aina
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari sie nie odzywa...czyżby miała juz przy piersi małego ssaka :)

Aina
  • gabisssko Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna, ja na Polnej szłam krótkim protokołem i nie miałam anty w cyklu poprzedzającym.
    Za to jak zapytałam Panią dr czy będzie u mnie robiła krótki czy długi protokół, to powiedziała, że nie wie, ale antyki i tak dostanę. Więc co u Ciebie planuje... nie wiem :/

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyE za progesteron, prolaktynę, tsh, estradiol i celiakię placiłam 382 zł

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra estradiol i proesteron w normie czyli startuję z lekami do crio. Tylko tsh 2,18. Trochę wysoko....

anakonda, MedA lubią tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Nie byłam na antykoncepcji, a to trzeba być? Z tego co czytałam to krótki protokół zaczyna się w cyklu, w którym jest punkcja itd. Ehhhh jestem strasznie niedouczona w tym temacie :/ To ja już nie wiem po co ona mi kazała przyjść 3dc skoro z góry wiadomo, że grudzień już stracony :( Oby chociaż tę inseminację można było zrobić.

Ja ostatnio chciałam zbadać toxoplasmoze to mi zamiast tego dały skierowanie na przeciwciała przeciw transglutaminazie tkankowej. Cena mi się coś wydawała dziwnie wysoka i dobrze, że to zauważyłam na czas :>
    To zależy niekiedy się jest niekiedy nie ja nie byłam przy dwóch pierwszych procedurach ale znam osobę co miała krótki i była . To zależy jakie masz amh i obraz usg i oczywiście hormony.

Aina dziękuję

Ainaa lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli sama celiakia jakieś 200 zł... Hmm muszę spytać u mnie w labo.

iv09df9h3jajy138.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    270 w medarcie placilam za celiakie :/

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna ja zauważyłam, że dr lubi anty dawać przed ivf, bo wszystkim moim znajomym dawała, ale może u ciebie będzie inaczej :) tak czy owak krótki owszem zaczyna się w danym cyklu tylko od 1 dnia zaczynasz blokować, a jak ty idziesz w 3 to obstawiam raczej IUI bo gdybyś miała rinić ivf to by ci kazała gonapeptyl od dnia miesiączki brać... Dr naprawdę lubi inseminacją zacząć i potem ewentualnie do tego się odnosić przy ivf także chyba was czeka IUI, a ivf w nowym roku jak by się nie udało :) a co tam u Eweliny? Też nam zniknęła po becie, czy coś przeoczyłam?

‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ