X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • MajkaPo Nowa

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂

Rybitwa bardzo mi przykro☹️

Tydzień temu miałam transfer, cykl sztuczny, wczoraj 7dpt, beta 2, 4. To raczej już nic z tego?

Rybitwa lubi tę wiadomość

• codziennoscnieplodnosci Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa wrote:
    ja tylko informuje, ze sie nie udalo. Pierwszy raz po 6 transferach beta byla dodatnia ,niestety ciaza biochem.
    teraz juz uzbieralam chyba wszystko.

Bardzo mi przykro 😭 miałam ogromna nadzieje, że wszystko skończy się dobrze... 💔 życzę Ci dużo siły, nie poddawaj się

𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
    6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak1992 wrote:
    A ja dzisiaj transfer! Trzymajcie kciuki!

Pomyślności ❤❤❤

Lilak1992 lubi tę wiadomość

6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajkaPo wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Rybitwa bardzo mi przykro☹️

Tydzień temu miałam transfer, cykl sztuczny, wczoraj 7dpt, beta 2, 4. To raczej już nic z tego?

Ale <2, 4 czy 2,4? Jeśli to drugie to do powtórki beta

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
  • MajkaPo Nowa

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    codziennoscnieplodnosci wrote:
    Ale <2, 4 czy 2,4? Jeśli to drugie to do powtórki beta

<2,4, zrobię jeszcze 9 dpt jak A. B kazał i mu napisze czy odstawiać leki już czy co.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajkaPo wrote:
    <2,4, zrobię jeszcze 9 dpt jak A. B kazał i mu napisze czy odstawiać leki już czy co.

Najlepiej zrob tą powtórkę, ale niestety wynik nie wygląda dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć.. wrote:
    Luluiza wlasnie jadę na wizytę, dziś do 11 będę w Poznaniu i mogłabym odebrać puregon, nie jestem z Poznania , potrzebny mi na już

Dopiero odczytałam, ale i tak dopiero wracamy z weekendu do Poz..

• Anka _o Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od którego dnia po transferze dostałyście haparynę?

• Rybitwa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19, Paulina Nessa, Anulas, Kaach, antonna, Magnetisme, maraquja, AisoG, coral11, Gaja88, Catlady, majkaPo, codziennoscnieplodnosci, dziękuję Wam za dobre slowa.

Lilak1992 masz racje..zmieniliśmy klinike i pierwszy raz beta byla dodatnia wlasnie u dr K..bardzo sie boje, bo zostal nam 1 zarodek..strasznie sie boje ;...( trzymam kciuki za Twoje malenstwo.

dziewczyny, powiedzcie, czy ja mam prawo miec nadzieje, ze w koncu sie uda?:..( jestem tak zalamana tym co sie stalo, po tylu latach, 6 transferach w koncu beta pozytywna i ciaza biochem
    ..dlaczego :..(
    jesli ostatni nie da rady, nie stac nas na kolejna procedure..to wszystko jest jak jakis koszmar ;(

Starania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
    SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
    01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu) :(
    II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI :(
    --> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
    2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
    * ET 7.11.2018 ; 15.11 test :(
    --> II ICSI - start 02.2019
    22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
    *FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04 :(
    *FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06 :(
    14.06. histeroskopia - OK
    27.06 - biopsja endom. - polipowate
    *FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07 :(
    * FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09 :(
    --> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
    31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
    *FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
    "Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?"

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa wrote:
    Matilda19, Paulina Nessa, Anulas, Kaach, antonna, Magnetisme, maraquja, AisoG, coral11, Gaja88, Catlady, majkaPo, codziennoscnieplodnosci, dziękuję Wam za dobre slowa.

Lilak1992 masz racje..zmieniliśmy klinike i pierwszy raz beta byla dodatnia wlasnie u dr K..bardzo sie boje, bo zostal nam 1 zarodek..strasznie sie boje ;...( trzymam kciuki za Twoje malenstwo.

dziewczyny, powiedzcie, czy ja mam prawo miec nadzieje, ze w koncu sie uda?:..( jestem tak zalamana tym co sie stalo, po tylu latach, 6 transferach w koncu beta pozytywna i ciaza biochem
    jesli ostatni nie da rady, nie stac nas na kolejna procedure..to wszystko jest jak jakis koszmar ;(

Kochana nam udało się zająć w ciążę po 4latach starań, pierwsza ciąża trwała dłużej bo 16 tygodni ale dziękujemy za każdy dzień, dla nas to piękny dowód i nadzieja na to, że będziemy rodzicami. Gniewko nie zostawił po sobie smutku, zostawił piękne wspomnienia i nadzieję na to, że będzie pięknie. Masz dowód na to, że możesz! Będzie dobrze

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
  • Manis Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa wrote:

Musimy mieć nadzieję i siły 😊 myślę że dopóki lekarze dają zielone światło trzeba walczyć. Choć wiem ile to nerwów, sił,czasu, kosztuje , i niestety kosztuje też dosłownie. Za mną 5 poronien w tym 2 ciążę pozamaciczne . Teraz 2 IUI nieudane. Jutro pisze do lekarza co dalej ,ale muszę cykl odpocząć. Rybitwa kochana wiem jak to jest być tak blisko i jak to jest gdy się nie udaje. Myślę że wszystko jest po coś, i te nasze starania będą wynagrodzone

• Paulina90 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy orientujecie się czy poród może zacząć się sam jeśli dziecko ułożone jest miednicowo??? Czy większość przypadków kończy się planowaną cesarka... U nas dziś 39+2 i na razie cisza... Tak się zastanawiam czy to ułożenie dziecka ma jakieś znaczenie czy raczej nie ...

*Jajowody drożne
    * Nasienie męża ok
    * Moje wyniki też ok

19.11.2019 pierwsza IUI :-)w4squgpj6eja2r1h.png
  • AisoG Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa wrote:

Ja nie rozumiem skąd bierze się ciąza biochemiczns jeśli beta była pozytywna, a zarodki przebadane... zupełnie tego nie rozumiem.

Czekam na usg, które jest dopiero za tydzień w poniedziałek i jestem przerażona... Doktor Ż powiedział, zebym juz bety noe robila tylko czekala...

Jesteś w Medarcie i potraktuj to jako pierwszą próbę... tak jakby wczesniej nic sie nie wydarzylo... ja zanim trafilam do Medartu chodzulam przez 3 lata do zwyklego ginekologa, który stwierdzil, ze mam PCOS i inne dolegliwosci: mnóstwo badań, a najgorsze to to, ze przyjmowalam mbostwo strasznie drogich lekow hormonalnych i badania nasienia męża były zdiagnozowane jako idealne...
    Przenieślismy sie do dr Ż, ktory jak to wszystko zobaczyl to wykluczyl moje choroby, a nasienie męza wyszlo złe... dodał, ze moj poprzedni doktir powinien zaprzestać leczenia innych ludzi!!

Moim przykładem chce Ci pokazac, ze jesteśmy w dobrych rękach i gdzies kiedys przeczytalam, ze pierwszy transfer to metoda prób i błedow, lekarz nie wie jak organizm zareaguje.

Będzie dobrze! Musi być 😗

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9
    ❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie! :)

I transfer 14.05 😢 beta 4,0

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu

2023 naturals
    27.01 ❤️
  • Lilak1992 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Rybitwa pozytywne nastawienie to połowa sukcesu! Musisz myśleć pozytywnie ! Jeden krok do przodu, zarodek się zagnieździł ! Tak mi powiedziała dr K przy pierwszym transferze!

Ja tam samo miałam 2 lata co miesiąc ocena cyklu, która każda kosztowałA 250 zł, leki, i inne, parametry nasienia ocenił jako dobre.
    Na pytanie czy jakieś badanie, drożność jajowodów słyszałam odpowiedz „ po co ? To bolesne „.
    Aż w końcu trafiłam do innego lekarza, który był w końcu konkretny i powiedział, ze jak nie chcemy tracić czasu do in vitro, i tak dostałam namiar na dr K. I przyjść jak będę w ciąży :)
    W medarcie w połowie sierpnia puknie Nam rok, ale to czas niestracony.
    Teraz tylko zła jestem na siebie i Żałuje, ze tyle czasu spędziłam u tamtego ginekologa.

AisoG lubi tę wiadomość

• Zoska Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzyna wrote:
    Przykro mi, że się nie udało...
    Macie jakiś dalszy plan?
    Dr Z zaproponował cykl przerwy jak mu napisałem smsa z wiadomością o wynikach bety.... I narazie nic więcej nie wiem. Zastanawiam się czy zostać u niego czy przenieść się do dr K

• mao Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa wrote:

Kochana, nie wiem czy widziałaś, ale ostatnio pisała tutaj Ewelina- ciążę dał jej dopiero 10 transfer, a teraz jest w kolejnej naturalnej ciąży ☺️☺️
    Także wszystko może się zdarzyć ✊✊
    Ale trzeba wierzyć w tego mrozaczka co Wam pozastał.
    O Ile mnie pamięć nie myli to Nowa38 miała badane zarodki i pierwszy transfer nie dał jej ciąży, a drugi już tak☺️
    Trzymam nieustannie bardzo mocno kciuki.

201911201770.png

202201014972.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina90 wrote:
    Dziewczyny czy orientujecie się czy poród może zacząć się sam jeśli dziecko ułożone jest miednicowo??? Czy większość przypadków kończy się planowaną cesarka... U nas dziś 39+2 i na razie cisza... Tak się zastanawiam czy to ułożenie dziecka ma jakieś znaczenie czy raczej nie ...
    Z tego co wiem to jeśli miednicowe i się nie ułoży to wtedy cesarka . Ale można też jeszcze zadziałać ćwiczeniami aby dziecko chciało się obrócić.

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie, 33 dzień cyklu, 18 (?) dpo.
    Nie zapowiada się na okres, dr AB zalecił na cito betę, progesteron i estradiol.
    Ciekawe kiedy będą wyniki, nie wiem czy macie trzymać kciuki. Bo odstawilam już wszystkie leki i się zaczynam stresować trochę 🙈

Mąż już po badaniu, czekamy teraz na informacje czy uda zrobić się komputerowo badanie.

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
  • Mrs.P Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie i za nas kciuki. Później Wam opowiem co i jak, ale potrzebuję dobrej energii żeby sama nie sfiksować. 🙊

Lilak1992, Carolineee, Julitka123, Paulina Nessa, Gaja88, Matilda19, Aguś93 lubią tę wiadomość

uwo9s65govurilvf.png
  • Lumiko Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Dziewczyny trzymajcie i za nas kciuki. Później Wam opowiem co i jak, ale potrzebuję dobrej energii żeby sama nie sfiksować. 🙊

Trzymamy bardzo mocno ✊✊✊✊🍀🍀

Mrs.P lubi tę wiadomość

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
‹‹ 2413 2414 2415 2416 2417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ