X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • MajkaPo Nowa

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂

Rybitwa bardzo mi przykro☹️

Tydzień temu miałam transfer, cykl sztuczny, wczoraj 7dpt, beta 2, 4. To raczej już nic z tego?

Rybitwa lubi tę wiadomość

• codziennoscnieplodnosci Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa wrote:
    ja tylko informuje, ze sie nie udalo. Pierwszy raz po 6 transferach beta byla dodatnia ,niestety ciaza biochem.
    teraz juz uzbieralam chyba wszystko.

Bardzo mi przykro 😭 miałam ogromna nadzieje, że wszystko skończy się dobrze... 💔 życzę Ci dużo siły, nie poddawaj się

𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
    6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak1992 wrote:
    A ja dzisiaj transfer! Trzymajcie kciuki!

Pomyślności ❤❤❤

Lilak1992 lubi tę wiadomość

6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajkaPo wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Rybitwa bardzo mi przykro☹️

Tydzień temu miałam transfer, cykl sztuczny, wczoraj 7dpt, beta 2, 4. To raczej już nic z tego?

Ale <2, 4 czy 2,4? Jeśli to drugie to do powtórki beta

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
  • MajkaPo Nowa

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    codziennoscnieplodnosci wrote:
    Ale <2, 4 czy 2,4? Jeśli to drugie to do powtórki beta

<2,4, zrobię jeszcze 9 dpt jak A. B kazał i mu napisze czy odstawiać leki już czy co.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajkaPo wrote:
    <2,4, zrobię jeszcze 9 dpt jak A. B kazał i mu napisze czy odstawiać leki już czy co.

Najlepiej zrob tą powtórkę, ale niestety wynik nie wygląda dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć.. wrote:
    Luluiza wlasnie jadę na wizytę, dziś do 11 będę w Poznaniu i mogłabym odebrać puregon, nie jestem z Poznania , potrzebny mi na już

Dopiero odczytałam, ale i tak dopiero wracamy z weekendu do Poz..

• Anka _o Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od którego dnia po transferze dostałyście haparynę?

• Rybitwa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19, Paulina Nessa, Anulas, Kaach, antonna, Magnetisme, maraquja, AisoG, coral11, Gaja88, Catlady, majkaPo, codziennoscnieplodnosci, dziękuję Wam za dobre slowa.

Lilak1992 masz racje..zmieniliśmy klinike i pierwszy raz beta byla dodatnia wlasnie u dr K..bardzo sie boje, bo zostal nam 1 zarodek..strasznie sie boje ;...( trzymam kciuki za Twoje malenstwo.

dziewczyny, powiedzcie, czy ja mam prawo miec nadzieje, ze w koncu sie uda?:..( jestem tak zalamana tym co sie stalo, po tylu latach, 6 transferach w koncu beta pozytywna i ciaza biochem
    ..dlaczego :..(
    jesli ostatni nie da rady, nie stac nas na kolejna procedure..to wszystko jest jak jakis koszmar ;(

Starania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
    SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
    01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu) :(
    II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI :(
    --> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
    2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
    * ET 7.11.2018 ; 15.11 test :(
    --> II ICSI - start 02.2019
    22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
    *FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04 :(
    *FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06 :(
    14.06. histeroskopia - OK
    27.06 - biopsja endom. - polipowate
    *FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07 :(
    * FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09 :(
    --> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
    31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
    *FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
    "Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?"

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa wrote:
    Matilda19, Paulina Nessa, Anulas, Kaach, antonna, Magnetisme, maraquja, AisoG, coral11, Gaja88, Catlady, majkaPo, codziennoscnieplodnosci, dziękuję Wam za dobre slowa.

Lilak1992 masz racje..zmieniliśmy klinike i pierwszy raz beta byla dodatnia wlasnie u dr K..bardzo sie boje, bo zostal nam 1 zarodek..strasznie sie boje ;...( trzymam kciuki za Twoje malenstwo.

dziewczyny, powiedzcie, czy ja mam prawo miec nadzieje, ze w koncu sie uda?:..( jestem tak zalamana tym co sie stalo, po tylu latach, 6 transferach w koncu beta pozytywna i ciaza biochem
    jesli ostatni nie da rady, nie stac nas na kolejna procedure..to wszystko jest jak jakis koszmar ;(

Kochana nam udało się zająć w ciążę po 4latach starań, pierwsza ciąża trwała dłużej bo 16 tygodni ale dziękujemy za każdy dzień, dla nas to piękny dowód i nadzieja na to, że będziemy rodzicami. Gniewko nie zostawił po sobie smutku, zostawił piękne wspomnienia i nadzieję na to, że będzie pięknie. Masz dowód na to, że możesz! Będzie dobrze

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
  • Manis Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa wrote:

Musimy mieć nadzieję i siły 😊 myślę że dopóki lekarze dają zielone światło trzeba walczyć. Choć wiem ile to nerwów, sił,czasu, kosztuje , i niestety kosztuje też dosłownie. Za mną 5 poronien w tym 2 ciążę pozamaciczne . Teraz 2 IUI nieudane. Jutro pisze do lekarza co dalej ,ale muszę cykl odpocząć. Rybitwa kochana wiem jak to jest być tak blisko i jak to jest gdy się nie udaje. Myślę że wszystko jest po coś, i te nasze starania będą wynagrodzone

• Paulina90 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy orientujecie się czy poród może zacząć się sam jeśli dziecko ułożone jest miednicowo??? Czy większość przypadków kończy się planowaną cesarka... U nas dziś 39+2 i na razie cisza... Tak się zastanawiam czy to ułożenie dziecka ma jakieś znaczenie czy raczej nie ...

*Jajowody drożne
    * Nasienie męża ok
    * Moje wyniki też ok

19.11.2019 pierwsza IUI :-)w4squgpj6eja2r1h.png
  • AisoG Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa wrote:

Ja nie rozumiem skąd bierze się ciąza biochemiczns jeśli beta była pozytywna, a zarodki przebadane... zupełnie tego nie rozumiem.

Czekam na usg, które jest dopiero za tydzień w poniedziałek i jestem przerażona... Doktor Ż powiedział, zebym juz bety noe robila tylko czekala...

Jesteś w Medarcie i potraktuj to jako pierwszą próbę... tak jakby wczesniej nic sie nie wydarzylo... ja zanim trafilam do Medartu chodzulam przez 3 lata do zwyklego ginekologa, który stwierdzil, ze mam PCOS i inne dolegliwosci: mnóstwo badań, a najgorsze to to, ze przyjmowalam mbostwo strasznie drogich lekow hormonalnych i badania nasienia męża były zdiagnozowane jako idealne...
    Przenieślismy sie do dr Ż, ktory jak to wszystko zobaczyl to wykluczyl moje choroby, a nasienie męza wyszlo złe... dodał, ze moj poprzedni doktir powinien zaprzestać leczenia innych ludzi!!

Moim przykładem chce Ci pokazac, ze jesteśmy w dobrych rękach i gdzies kiedys przeczytalam, ze pierwszy transfer to metoda prób i błedow, lekarz nie wie jak organizm zareaguje.

Będzie dobrze! Musi być 😗

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9
    ❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie! :)

I transfer 14.05 😢 beta 4,0

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu

2023 naturals
    27.01 ❤️
  • Lilak1992 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Rybitwa pozytywne nastawienie to połowa sukcesu! Musisz myśleć pozytywnie ! Jeden krok do przodu, zarodek się zagnieździł ! Tak mi powiedziała dr K przy pierwszym transferze!

Ja tam samo miałam 2 lata co miesiąc ocena cyklu, która każda kosztowałA 250 zł, leki, i inne, parametry nasienia ocenił jako dobre.
    Na pytanie czy jakieś badanie, drożność jajowodów słyszałam odpowiedz „ po co ? To bolesne „.
    Aż w końcu trafiłam do innego lekarza, który był w końcu konkretny i powiedział, ze jak nie chcemy tracić czasu do in vitro, i tak dostałam namiar na dr K. I przyjść jak będę w ciąży :)
    W medarcie w połowie sierpnia puknie Nam rok, ale to czas niestracony.
    Teraz tylko zła jestem na siebie i Żałuje, ze tyle czasu spędziłam u tamtego ginekologa.

AisoG lubi tę wiadomość

• Zoska Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzyna wrote:
    Przykro mi, że się nie udało...
    Macie jakiś dalszy plan?
    Dr Z zaproponował cykl przerwy jak mu napisałem smsa z wiadomością o wynikach bety.... I narazie nic więcej nie wiem. Zastanawiam się czy zostać u niego czy przenieść się do dr K

• mao Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa wrote:

Kochana, nie wiem czy widziałaś, ale ostatnio pisała tutaj Ewelina- ciążę dał jej dopiero 10 transfer, a teraz jest w kolejnej naturalnej ciąży ☺️☺️
    Także wszystko może się zdarzyć ✊✊
    Ale trzeba wierzyć w tego mrozaczka co Wam pozastał.
    O Ile mnie pamięć nie myli to Nowa38 miała badane zarodki i pierwszy transfer nie dał jej ciąży, a drugi już tak☺️
    Trzymam nieustannie bardzo mocno kciuki.

201911201770.png

202201014972.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina90 wrote:
    Dziewczyny czy orientujecie się czy poród może zacząć się sam jeśli dziecko ułożone jest miednicowo??? Czy większość przypadków kończy się planowaną cesarka... U nas dziś 39+2 i na razie cisza... Tak się zastanawiam czy to ułożenie dziecka ma jakieś znaczenie czy raczej nie ...
    Z tego co wiem to jeśli miednicowe i się nie ułoży to wtedy cesarka . Ale można też jeszcze zadziałać ćwiczeniami aby dziecko chciało się obrócić.

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie, 33 dzień cyklu, 18 (?) dpo.
    Nie zapowiada się na okres, dr AB zalecił na cito betę, progesteron i estradiol.
    Ciekawe kiedy będą wyniki, nie wiem czy macie trzymać kciuki. Bo odstawilam już wszystkie leki i się zaczynam stresować trochę 🙈

Mąż już po badaniu, czekamy teraz na informacje czy uda zrobić się komputerowo badanie.

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
  • Mrs.P Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie i za nas kciuki. Później Wam opowiem co i jak, ale potrzebuję dobrej energii żeby sama nie sfiksować. 🙊

Lilak1992, Carolineee, Julitka123, Paulina Nessa, Gaja88, Matilda19, Aguś93 lubią tę wiadomość

uwo9s65govurilvf.png
  • Lumiko Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Dziewczyny trzymajcie i za nas kciuki. Później Wam opowiem co i jak, ale potrzebuję dobrej energii żeby sama nie sfiksować. 🙊

Trzymamy bardzo mocno ✊✊✊✊🍀🍀

Mrs.P lubi tę wiadomość

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
‹‹ 2413 2414 2415 2416 2417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ