MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Rybitwa wrote:ja tylko informuje, ze sie nie udalo. Pierwszy raz po 6 transferach beta byla dodatnia ,niestety ciaza biochem.
teraz juz uzbieralam chyba wszystko.
Bardzo mi przykro 😭 miałam ogromna nadzieje, że wszystko skończy się dobrze... 💔 życzę Ci dużo siły, nie poddawaj sięRybitwa lubi tę wiadomość
𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą
𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈 -
Lilak1992 wrote:A ja dzisiaj transfer! Trzymajcie kciuki!
Pomyślności ❤❤❤Lilak1992 lubi tę wiadomość
6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą
𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈 -
MajkaPo wrote:Cześć dziewczyny 🙂
Rybitwa bardzo mi przykro☹️
Tydzień temu miałam transfer, cykl sztuczny, wczoraj 7dpt, beta 2, 4. To raczej już nic z tego?
Ale <2, 4 czy 2,4? Jeśli to drugie to do powtórki beta𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈 -
nick nieaktualny
-
Matilda19, Paulina Nessa, Anulas, Kaach, antonna, Magnetisme, maraquja, AisoG, coral11, Gaja88, Catlady, majkaPo, codziennoscnieplodnosci, dziękuję Wam za dobre slowa.
Lilak1992 masz racje..zmieniliśmy klinike i pierwszy raz beta byla dodatnia wlasnie u dr K..bardzo sie boje, bo zostal nam 1 zarodek..strasznie sie boje ;...( trzymam kciuki za Twoje malenstwo.
dziewczyny, powiedzcie, czy ja mam prawo miec nadzieje, ze w koncu sie uda?:..( jestem tak zalamana tym co sie stalo, po tylu latach, 6 transferach w koncu beta pozytywna i ciaza biochem
..dlaczego :..(
jesli ostatni nie da rady, nie stac nas na kolejna procedure..to wszystko jest jak jakis koszmar ;(Starania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu)
II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI
--> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
* ET 7.11.2018 ; 15.11 test
--> II ICSI - start 02.2019
22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
*FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04
*FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06
14.06. histeroskopia - OK
27.06 - biopsja endom. - polipowate
*FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07
* FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09
--> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
*FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
"Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?" -
Rybitwa wrote:Matilda19, Paulina Nessa, Anulas, Kaach, antonna, Magnetisme, maraquja, AisoG, coral11, Gaja88, Catlady, majkaPo, codziennoscnieplodnosci, dziękuję Wam za dobre slowa.
Lilak1992 masz racje..zmieniliśmy klinike i pierwszy raz beta byla dodatnia wlasnie u dr K..bardzo sie boje, bo zostal nam 1 zarodek..strasznie sie boje ;...( trzymam kciuki za Twoje malenstwo.
dziewczyny, powiedzcie, czy ja mam prawo miec nadzieje, ze w koncu sie uda?:..( jestem tak zalamana tym co sie stalo, po tylu latach, 6 transferach w koncu beta pozytywna i ciaza biochem
jesli ostatni nie da rady, nie stac nas na kolejna procedure..to wszystko jest jak jakis koszmar ;(
Kochana nam udało się zająć w ciążę po 4latach starań, pierwsza ciąża trwała dłużej bo 16 tygodni ale dziękujemy za każdy dzień, dla nas to piękny dowód i nadzieja na to, że będziemy rodzicami. Gniewko nie zostawił po sobie smutku, zostawił piękne wspomnienia i nadzieję na to, że będzie pięknie. Masz dowód na to, że możesz! Będzie dobrzeRybitwa lubi tę wiadomość
𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈 -
Rybitwa wrote:Matilda19, Paulina Nessa, Anulas, Kaach, antonna, Magnetisme, maraquja, AisoG, coral11, Gaja88, Catlady, majkaPo, codziennoscnieplodnosci, dziękuję Wam za dobre slowa.
jesli ostatni nie da rady, nie stac nas na kolejna procedure..to wszystko jest jak jakis koszmar ;(Rybitwa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy orientujecie się czy poród może zacząć się sam jeśli dziecko ułożone jest miednicowo??? Czy większość przypadków kończy się planowaną cesarka... U nas dziś 39+2 i na razie cisza... Tak się zastanawiam czy to ułożenie dziecka ma jakieś znaczenie czy raczej nie ...*Jajowody drożne
* Nasienie męża ok
* Moje wyniki też ok
19.11.2019 pierwsza IUI -
jesli ostatni nie da rady, nie stac nas na kolejna procedure..to wszystko jest jak jakis koszmar ;(
Ja nie rozumiem skąd bierze się ciąza biochemiczns jeśli beta była pozytywna, a zarodki przebadane... zupełnie tego nie rozumiem.
Czekam na usg, które jest dopiero za tydzień w poniedziałek i jestem przerażona... Doktor Ż powiedział, zebym juz bety noe robila tylko czekala...
Jesteś w Medarcie i potraktuj to jako pierwszą próbę... tak jakby wczesniej nic sie nie wydarzylo... ja zanim trafilam do Medartu chodzulam przez 3 lata do zwyklego ginekologa, który stwierdzil, ze mam PCOS i inne dolegliwosci: mnóstwo badań, a najgorsze to to, ze przyjmowalam mbostwo strasznie drogich lekow hormonalnych i badania nasienia męża były zdiagnozowane jako idealne...
Przenieślismy sie do dr Ż, ktory jak to wszystko zobaczyl to wykluczyl moje choroby, a nasienie męza wyszlo złe... dodał, ze moj poprzedni doktir powinien zaprzestać leczenia innych ludzi!!
Moim przykładem chce Ci pokazac, ze jesteśmy w dobrych rękach i gdzies kiedys przeczytalam, ze pierwszy transfer to metoda prób i błedow, lekarz nie wie jak organizm zareaguje.
Będzie dobrze! Musi być 😗
Rybitwa lubi tę wiadomość
Medart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie!
I transfer 14.05 😢 beta 4,0
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu
2023 naturals
27.01 ❤️ -
@Rybitwa pozytywne nastawienie to połowa sukcesu! Musisz myśleć pozytywnie ! Jeden krok do przodu, zarodek się zagnieździł ! Tak mi powiedziała dr K przy pierwszym transferze!
Ja tam samo miałam 2 lata co miesiąc ocena cyklu, która każda kosztowałA 250 zł, leki, i inne, parametry nasienia ocenił jako dobre.
Na pytanie czy jakieś badanie, drożność jajowodów słyszałam odpowiedz „ po co ? To bolesne „.
Aż w końcu trafiłam do innego lekarza, który był w końcu konkretny i powiedział, ze jak nie chcemy tracić czasu do in vitro, i tak dostałam namiar na dr K. I przyjść jak będę w ciąży
W medarcie w połowie sierpnia puknie Nam rok, ale to czas niestracony.
Teraz tylko zła jestem na siebie i Żałuje, ze tyle czasu spędziłam u tamtego ginekologa.AisoG lubi tę wiadomość
-
Muzyna wrote:Przykro mi, że się nie udało...
Macie jakiś dalszy plan? -
Także wszystko może się zdarzyć ✊✊
Ale trzeba wierzyć w tego mrozaczka co Wam pozastał.
O Ile mnie pamięć nie myli to Nowa38 miała badane zarodki i pierwszy transfer nie dał jej ciąży, a drugi już tak☺️
Trzymam nieustannie bardzo mocno kciuki. -
nick nieaktualnyPaulina90 wrote:Dziewczyny czy orientujecie się czy poród może zacząć się sam jeśli dziecko ułożone jest miednicowo??? Czy większość przypadków kończy się planowaną cesarka... U nas dziś 39+2 i na razie cisza... Tak się zastanawiam czy to ułożenie dziecka ma jakieś znaczenie czy raczej nie ...
-
Dziewczyny jestem po wizycie, 33 dzień cyklu, 18 (?) dpo.
Nie zapowiada się na okres, dr AB zalecił na cito betę, progesteron i estradiol.
Ciekawe kiedy będą wyniki, nie wiem czy macie trzymać kciuki. Bo odstawilam już wszystkie leki i się zaczynam stresować trochę 🙈
Mąż już po badaniu, czekamy teraz na informacje czy uda zrobić się komputerowo badanie.𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈 -
Mrs.P wrote:Dziewczyny trzymajcie i za nas kciuki. Później Wam opowiem co i jak, ale potrzebuję dobrej energii żeby sama nie sfiksować. 🙊
Trzymamy bardzo mocno ✊✊✊✊🍀🍀Mrs.P lubi tę wiadomość
Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak