X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Manis Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem mysle żeby to rzucić wszystko w cholerę i tyle, trudno. Ale jak patrzę na dzieciaki mojego rodzeństwa to myślę sobie że może jeszcze ...I może się w końcu uda . ❤

Promieniowanie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Hej, hej! Co tam u Was?
    Anakonda, berbeć, jak tam? Pisać mi tu w skrócie, bo nie dam rady nadrobić zaległości :). Diversik, zaglądasz tutaj? Trzymam za Was wszystkie kciuki, zarówno z nowej, jak i ze starej "ekipy" ✊🏻✊🏻😊
    Dalia co u was ? Jak dajecie radę z jedzeniem bo pamiętam że pisałaś o alergiach . Jezu jak to szybko zleciało a pamiętam jak nie dawno w ciąży byłaś . Chyba za długo tu jestem 🙈

• Lilak1992 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manis wrote:
    Rybitwa, wszystkie 5 ciaz naturalnych . Tylko wtedy nie wiedziałem że mam mutacje Mtfhr, i Pai. Teraz mam odpowiednie leki. Ostatnia ciąża była na lekach. Byłam u dr. K ... I ona mówi że trzeba hsg bo dawno ciąży nie było. Zleciła badania ,posiew ,bakteriologiczne badania i jak będzie ok to hsg. Pojechałam na wakacje i przyjechałam w ciąży 😊, pierwszy raz tak pięknie beta przyrastala prawidłowo, i jak była 1200 to tylko czekałam byle do daty usg, no ale zaczęły się plamienia, przyjdę mnie wtedy dr. Kru ,skierował do szpitala bo podejrzenie pozamacicznej. Bardzo byłam zdziwiona że sam pisał jak się czuje, i czy wszystko ok. W szpitalu najpierw nic nie chcieli robić bo myśleli że może coś się jeszcze ukaże, a po 2 dniach beta spadła. Więc zostałam wypisane że poronienie samoistne. Następnie po 2 dniach znów urosła. I znowu Polna, tym razem metotrexat. Za pierwsza dawka spadła nieznacznie, ale mnie wypuścili i stwierdzili że najwyżej przyjdę jeszcze raz. Tragedia. Więc czekałam za tym wynikiem bety w takich nerwach, i tak marzyłam żeby spadła. Było później już ok. Ale po metotrexacie trzeba przynajmniej 4 miesiące przerwy w staraniach, bo to jednak chemia. Teraz jestem po wyłączone ureaplasma ,i jakimś zapaleniu pęcherza czy coś, hsg też wyszło ok . Teraz mam cykl przerwy . Przy następnym okresie mam się odezwać do dr. Kru... pytałam czy jeżeli nie 3 IUI to co. Ale mam się odezwać i tyle 😊

A co to za są mutacje ? Kilka dziewczyn ma wpisane również w stopce a dr K nigdy nic nie kazała mi badać...

• Manis Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak1992 wrote:
    A co to za są mutacje ? Kilka dziewczyn ma wpisane również w stopce a dr K nigdy nic nie kazała mi badać...
    Mialam je zlecone przez innego lekarza po 3 poronieniu, dokładnie w kierunku trombofili. Mutacja mthfr odpowiada za przyswajanie kwasu foliowego. Mi dr. K tłumaczyła że mam ten gen uszkodzony i muszę przyjmować metylowane formy kwasu foliowego i witamin, bo zwykły mogę jeść i może tylko zaszkodzić. A ten Pai w ginekologii może utrudniać zagniezdzenie zarodka , dlatego acard i clexane. Ale .... 1 ciąża bez leków biochem, o 2 niewiedzialaby nawet gdyby nie kontrolą bety po 1 ciąży, 3 ciąża też bez leków ale pozamaciczna,przy 4 wiedziałam już o mutacjach ale lekarz nie zlecił od razu clexane, 5 jak pisałam wyżej. Aczkolwiek zdarzają się ciążę bez komplikacji, z mutacjami bez leków, wszystko indywidualnie. Do tego jeszcze miałam wizytę u hematolog, ona zleciła badania na zespol antyfosfolipidowy, to według niej byłoby bardziej przyczyna niepowodzeń , ale to wyszło dobrze i zakończyła leczenie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 22:56

• Lilak1992 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK, dziękuje za wyjaśnienie ;)

Manis lubi tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Hej, hej! Co tam u Was?
    Anakonda, berbeć, jak tam? Pisać mi tu w skrócie, bo nie dam rady nadrobić zaległości :). Diversik, zaglądasz tutaj? Trzymam za Was wszystkie kciuki, zarówno z nowej, jak i ze starej "ekipy" ✊🏻✊🏻😊

Ja pierdziu jak zaczynałam Was podczytywać Ty zachodzilas w ciążę a tu już 7 miesięcy 🙉🙉🙉 Właśnie jak mała? Sytuacja opanowana?

A w wolnej chwili zapraszamy na https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/medart-w-ciazy,19883,1.html
    Przydadzą nam się rady doświadczonej mamy. I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 23:55

• codziennoscnieplodnosci Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmniej mi chodzi akurat o ta betę, bo z Gniewkiem pierwsza miałam 5 tylko progesteron 0,5...AB mi jeszcze nie odpisał. Jadę dziś do nas do miasta do labo zrobić betę..

Manis lubi tę wiadomość

𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
    6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś 3dpt. Rwie mnie lekko ciągle a to z jednej strony a to z drugiej (okolice jajników, chyba..). Łykam nospę, ale już się denerwuję tymi rwanio-kłuciami. Miałyście tak? Może być ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 09:05

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Rybitwa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Dziewczyny, dziś 3dpt. Rwie mnie lekko ciągle a to z jednej strony a to z drugiej (okolice jajników, chyba..). Łykam nospę, ale już się denerwuję tymi rwanio-kłuciami. Miałyście tak? Może być ok?

ja bym sie w ogole niczym nie sugerowała. Tak dzialaja na nas leki. Jestem po 6 transferach za kazdym razem czulam cos innego, a to klucia a to rwania, nie wczytuj sie w to za bardzo . tylko beta prawde powie;)

Kora88, Manis lubią tę wiadomość

Starania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
    SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
    01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu) :(
    II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI :(
    --> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
    2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
    * ET 7.11.2018 ; 15.11 test :(
    --> II ICSI - start 02.2019
    22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
    *FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04 :(
    *FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06 :(
    14.06. histeroskopia - OK
    27.06 - biopsja endom. - polipowate
    *FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07 :(
    * FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09 :(
    --> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
    31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
    *FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
    "Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?"
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa wrote:
    ja bym sie w ogole niczym nie sugerowała. Tak dzialaja na nas leki. Jestem po 6 transferach za kazdym razem czulam cos innego, a to klucia a to rwania, nie wczytuj sie w to za bardzo . tylko beta prawde powie;)

Ok, dziękuję.
    Google całe już przejechane :p

8.08 transfer
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    codziennoscnieplodnosci wrote:
    Najmniej mi chodzi akurat o ta betę, bo z Gniewkiem pierwsza miałam 5 tylko progesteron 0,5...AB mi jeszcze nie odpisał. Jadę dziś do nas do miasta do labo zrobić betę..

To jak masz w domu jakiś progesteron to weź. Na pewno nie zaszkodziło

• Magnetisme Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:

Ja tak miałam. Też mnie to denerwowało. Poza tym brzuch ogromny. Z tym, że u mnie było to świeżo po punkcji.

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetisme wrote:
    Ja tak miałam. Też mnie to denerwowało. Poza tym brzuch ogromny. Z tym, że u mnie było to świeżo po punkcji.

Ok, u mnie punkcja w czerwcu była także tego.

8.08 transfer
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Manis Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    codziennoscnieplodnosci wrote:
    I jak beta????????

• codziennoscnieplodnosci Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    To jak masz w domu jakiś progesteron to weź. Na pewno nie zaszkodziło

Tak, biorę biorę.

Dziewczyny w innym labo beta jest niższa bo 6,5 ale nie chce się tym sugerowac, bo i inne laboratorium i minęło dopiero kilka h od pierwszej bety. Myślę, że jutrzejszy wynik będzie kluczowy.

𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
    6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
  • AisoG Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zrobiłam bete :(
    22dpt i wynik 843....

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9
    ❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie! :)

I transfer 14.05 😢 beta 4,0

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu

2023 naturals
    27.01 ❤️
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:
    22dpt i wynik 843....
    Co dr na to mówi?

• antonna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:
    22dpt i wynik 843....
    AisoG faktycznie ten wynik moglby byc kurcze wyzszy :-( Jestem w szoku, bo tyle tych bet robilas i wyniki byly w normie :-/ Przykro mi bardzo 😔 Czy lekarz cos odpisal? Sa jeszcze szanse?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • AisoG Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej więc dr Ż odpisal, ze jest źle i mam odstawić leki, ale nie dałam za wygraną i zanim mi odpisał umówiłam się na 20 i przyjął mnie dr Bręb.
    I poprosiłam go o Usg i mam 5tydz +6 i małe bijące serduszko. Powiedział, ze gdybym mu nie opowiedziala o tej becie to wszystko super.
    Mam powtórzyc bete za dwa dni i w żadnym wypadku nie odstawiać leków! Powiedział, że nie moze mi zagwarantować ze bedzie ok, ale nie moze tez w drugą stronę, ze bedzie źle....

Jest mała iskierka :)

Manis, Luluiza, Kaach, Rybitwa lubią tę wiadomość

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

2023 naturals
    27.01 ❤️
  • AisoG Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S
    Jestem mega pozytywnie zaskoczona dr B. Pierwszy raz tak długo byłam w gabinecie, wszystko mi wytłumaczył... chyba przeniosę się do niego. Jakie macie zdanie o nim?

codziennoscnieplodnosci lubi tę wiadomość

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

2023 naturals
    27.01 ❤️
‹‹ 2415 2416 2417 2418 2419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ