MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDalia90 wrote:Hej, hej! Co tam u Was?
Anakonda, berbeć, jak tam? Pisać mi tu w skrócie, bo nie dam rady nadrobić zaległości. Diversik, zaglądasz tutaj? Trzymam za Was wszystkie kciuki, zarówno z nowej, jak i ze starej "ekipy" ✊🏻✊🏻😊
-
Manis wrote:Rybitwa, wszystkie 5 ciaz naturalnych . Tylko wtedy nie wiedziałem że mam mutacje Mtfhr, i Pai. Teraz mam odpowiednie leki. Ostatnia ciąża była na lekach. Byłam u dr. K ... I ona mówi że trzeba hsg bo dawno ciąży nie było. Zleciła badania ,posiew ,bakteriologiczne badania i jak będzie ok to hsg. Pojechałam na wakacje i przyjechałam w ciąży 😊, pierwszy raz tak pięknie beta przyrastala prawidłowo, i jak była 1200 to tylko czekałam byle do daty usg, no ale zaczęły się plamienia, przyjdę mnie wtedy dr. Kru ,skierował do szpitala bo podejrzenie pozamacicznej. Bardzo byłam zdziwiona że sam pisał jak się czuje, i czy wszystko ok. W szpitalu najpierw nic nie chcieli robić bo myśleli że może coś się jeszcze ukaże, a po 2 dniach beta spadła. Więc zostałam wypisane że poronienie samoistne. Następnie po 2 dniach znów urosła. I znowu Polna, tym razem metotrexat. Za pierwsza dawka spadła nieznacznie, ale mnie wypuścili i stwierdzili że najwyżej przyjdę jeszcze raz. Tragedia. Więc czekałam za tym wynikiem bety w takich nerwach, i tak marzyłam żeby spadła. Było później już ok. Ale po metotrexacie trzeba przynajmniej 4 miesiące przerwy w staraniach, bo to jednak chemia. Teraz jestem po wyłączone ureaplasma ,i jakimś zapaleniu pęcherza czy coś, hsg też wyszło ok . Teraz mam cykl przerwy . Przy następnym okresie mam się odezwać do dr. Kru... pytałam czy jeżeli nie 3 IUI to co. Ale mam się odezwać i tyle 😊
A co to za są mutacje ? Kilka dziewczyn ma wpisane również w stopce a dr K nigdy nic nie kazała mi badać... -
Lilak1992 wrote:A co to za są mutacje ? Kilka dziewczyn ma wpisane również w stopce a dr K nigdy nic nie kazała mi badać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 22:56
-
Dalia90 wrote:Hej, hej! Co tam u Was?
Anakonda, berbeć, jak tam? Pisać mi tu w skrócie, bo nie dam rady nadrobić zaległości. Diversik, zaglądasz tutaj? Trzymam za Was wszystkie kciuki, zarówno z nowej, jak i ze starej "ekipy" ✊🏻✊🏻😊
Ja pierdziu jak zaczynałam Was podczytywać Ty zachodzilas w ciążę a tu już 7 miesięcy 🙉🙉🙉 Właśnie jak mała? Sytuacja opanowana?
A w wolnej chwili zapraszamy na https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/medart-w-ciazy,19883,1.html
Przydadzą nam się rady doświadczonej mamy. IWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 23:55
-
Najmniej mi chodzi akurat o ta betę, bo z Gniewkiem pierwsza miałam 5 tylko progesteron 0,5...AB mi jeszcze nie odpisał. Jadę dziś do nas do miasta do labo zrobić betę..
Manis lubi tę wiadomość
𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą
𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈 -
Dziewczyny, dziś 3dpt. Rwie mnie lekko ciągle a to z jednej strony a to z drugiej (okolice jajników, chyba..). Łykam nospę, ale już się denerwuję tymi rwanio-kłuciami. Miałyście tak? Może być ok?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 09:05
-
Kora88 wrote:Dziewczyny, dziś 3dpt. Rwie mnie lekko ciągle a to z jednej strony a to z drugiej (okolice jajników, chyba..). Łykam nospę, ale już się denerwuję tymi rwanio-kłuciami. Miałyście tak? Może być ok?
ja bym sie w ogole niczym nie sugerowała. Tak dzialaja na nas leki. Jestem po 6 transferach za kazdym razem czulam cos innego, a to klucia a to rwania, nie wczytuj sie w to za bardzo . tylko beta prawde powie;)Kora88, Manis lubią tę wiadomość
Starania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu)
II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI
--> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
* ET 7.11.2018 ; 15.11 test
--> II ICSI - start 02.2019
22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
*FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04
*FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06
14.06. histeroskopia - OK
27.06 - biopsja endom. - polipowate
*FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07
* FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09
--> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
*FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
"Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?" -
Rybitwa wrote:ja bym sie w ogole niczym nie sugerowała. Tak dzialaja na nas leki. Jestem po 6 transferach za kazdym razem czulam cos innego, a to klucia a to rwania, nie wczytuj sie w to za bardzo . tylko beta prawde powie;)
Ok, dziękuję.
Google całe już przejechane :p -
codziennoscnieplodnosci wrote:Najmniej mi chodzi akurat o ta betę, bo z Gniewkiem pierwsza miałam 5 tylko progesteron 0,5...AB mi jeszcze nie odpisał. Jadę dziś do nas do miasta do labo zrobić betę..
To jak masz w domu jakiś progesteron to weź. Na pewno nie zaszkodziło -
Kora88 wrote:Dziewczyny, dziś 3dpt. Rwie mnie lekko ciągle a to z jednej strony a to z drugiej (okolice jajników, chyba..). Łykam nospę, ale już się denerwuję tymi rwanio-kłuciami. Miałyście tak? Może być ok?
Ja tak miałam. Też mnie to denerwowało. Poza tym brzuch ogromny. Z tym, że u mnie było to świeżo po punkcji. -
Magnetisme wrote:Ja tak miałam. Też mnie to denerwowało. Poza tym brzuch ogromny. Z tym, że u mnie było to świeżo po punkcji.
Ok, u mnie punkcja w czerwcu była także tego. -
Anulas wrote:To jak masz w domu jakiś progesteron to weź. Na pewno nie zaszkodziło
Tak, biorę biorę.
Dziewczyny w innym labo beta jest niższa bo 6,5 ale nie chce się tym sugerowac, bo i inne laboratorium i minęło dopiero kilka h od pierwszej bety. Myślę, że jutrzejszy wynik będzie kluczowy.𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą
𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈 -
Dziś zrobiłam bete
22dpt i wynik 843....Medart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie!
I transfer 14.05 😢 beta 4,0
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu
2023 naturals
27.01 ❤️ -
AisoG wrote:Dziś zrobiłam bete
22dpt i wynik 843....Jestem w szoku, bo tyle tych bet robilas i wyniki byly w normie
Przykro mi bardzo 😔 Czy lekarz cos odpisal? Sa jeszcze szanse?
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Hej więc dr Ż odpisal, ze jest źle i mam odstawić leki, ale nie dałam za wygraną i zanim mi odpisał umówiłam się na 20 i przyjął mnie dr Bręb.
I poprosiłam go o Usg i mam 5tydz +6 i małe bijące serduszko. Powiedział, ze gdybym mu nie opowiedziala o tej becie to wszystko super.
Mam powtórzyc bete za dwa dni i w żadnym wypadku nie odstawiać leków! Powiedział, że nie moze mi zagwarantować ze bedzie ok, ale nie moze tez w drugą stronę, ze bedzie źle....
Jest mała iskierkaManis, Luluiza, Kaach, Rybitwa lubią tę wiadomość
Medart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
2023 naturals
27.01 ❤️ -
P.S
Jestem mega pozytywnie zaskoczona dr B. Pierwszy raz tak długo byłam w gabinecie, wszystko mi wytłumaczył... chyba przeniosę się do niego. Jakie macie zdanie o nim?codziennoscnieplodnosci lubi tę wiadomość
Medart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
2023 naturals
27.01 ❤️