MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTak, decapeptyl zawiera jedną, dużą dawkę leku, dlatego bierzesz ten zastrzyk tylko raz, gonapeptyl to małe dawki, ale codzienne. Generalnie ten decapeptyl wywołuje podobno menopauzę na 3 msc, ale tego ci nie potwierdzę, bo i tak zawsze mam cykle sztuczne i ty też nie masz się co tym przejmować, bo jak już zaczniesz działać to nie będziesz miała cyklu naturalnego W każdym razie decapeptyl jest nierefundowany wobec czego zapłacisz bodajże 4 stówki za niego.
-
No tą menopauzą to mnie zszokowałaś! Nie chcę mieć menopauzy jestem za młoda :>
Oki czyli już rozumiem. Po prostu chodzi o dawkę, że decapeptyl można jednorazowo podać. Ponoć nic za niego nie zapłacę, bo oddam im mój gonapeptyl, a dostanę decapeptyl za to.
A pytałam też o moje AMH (7.42) i Pani dr powiedziała, że jest ok i że nie świadczy to o PCO (PCOS? - nie rozróżniam tego). Także oki.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Anakonda trzymam kciuki Mikołaj przyjdzie jak nic
A ja dzwonilam do kliniki o wyniki cytologii i czywiście nikt nie odbiera
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Po decapeptylu depot wpadłam w głęboką menopauzę. Jest ona odczuwalna tylko wtedy, gdy IVF się nie powiedzie. Po @ po nieudanym IVF czekałam na kolejną 2,5 miesiąca, do tego dopadły mnie wszelkie objawy menopauzy i musiałam przyjmować hormonalną terapię zastępczą. Z tego co jednak wiem, taka sytuacja zdarza się bardzo rzadko (miałam pecha). Wiem też, że lekarze w dwojaki sposób podchodzą do "wychodzenia" z decapeptylu. Dr Ż kazał mi po prostu czekać na @, a moja koleżanka w identycznej sytuacji miała @ regularnie wywoływane luteiną, przez co ominęły ją negatywne skutki menopauzy i mogła wcześniej podchodzić do CRIO.Aina
-
nick nieaktualnyAntonna ja menopauzy w ogóle nie odczułam, mimo, że miałam transfer odwołany Także luzik! Będzie dobrze. A dr rzeczywiście mi kiedyś mówiła o mieszaniu z lekami, ale ja tam trzymam sobie gonapeptyl w lodówce - oby mi się więcej nie przydał - oddam do kliniki jak już zaciążę, mam nadzieję!
-
Odwracalne w 200% i szybko, bo 2,5 miesiąca (co podkreślam zdarza się wyjątkowo rzadko) i tak szybko zleciało. No i chyba najważniejsze, że obecnie jestem w ciąży
Zawsze trzeba doszukać się pozytywów, ja taki znalazłam w tym, że skoro podczas punkcji pobrali mi 7 komórek, czyli przeszłam jakby 7 owulacji, to dzięki menopauzie zaoszczędziłam 3 owulacjeAina -
nick nieaktualnyZ tym, że Antonna jest u dr Kubiaczyk więc raczej jej "nie puści wolno" cyklu więc już w ogóle nie odczuje U mnie było tak, że nie miałam transferu więc dała mi duphaston na ileś tam dni, ale okres nawet wcześniej przyszedł, zanim skończyłam leki, potem anty na 21 dni i ta moja mała stymulacja.
A w sumie nie mamy co tu rozkminiać, bo przecież Antonna pożegna się z okresem na co najmniej 9 msc ! -
W sumie to masz rację Ainaa Takie wytłumaczenie mi się podoba
MedA na pewno zaciążysz!! A powiedz co to znaczy, że trzy blastki są ekspandujące? Czy one są gorsze od tych nieekspandujących?
Ojej MedA chciałabym Wtedy termin porodu wypadałby jakoś w moje urodziny. Ale to raczej zbyt piękne, żeby było prawdziwe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 12:29
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyAntonna tu na forum jest naprawdę wiele dziewczyn, którym się udało za pierwszym razem, sama mam też znajomą, która ma cudowne bliźniaczki od dr K i to za pierwszym razem, także nic nie wiadomo!
Jak czytałam blastka ma etap wczesny, ekspandujący i późny i wydedukowałam, że zabrakło im kilka chwil, żeby sobie podrosnąć przed mrożeniem, szczególnie, że mam dwie blastki oznaczone 4 i jedną 3, czyli sobie rosły pozwoli, a z drugiej strony nie można ich było zostawić na następną dobę, bo to już są blastki, czyli gdyby je wyciągnęli następnego dnia to już by było za późno, dlatego je zamrożono tak jak były.
Zobaczymy co dr powie na ten temat. Pewnie w innej klinice je oznaczają w jakiś tam sposób skoro ani tu ani na głównym żadna dziewczyna nie pisała, że miała blastki ekspandujące -
Ja myślę, że dr chciał, aby @ był w 100% naturalna, żebyśmy mieli pewność, że lek już nie działa, ale i takie i takie działanie jest na pewno prawidłowe.
Oj życzę Wam dziewczyny, abyście były tak samo mile zaskoczone ciążą, jak ja. Wiadomo, że jak ktoś podchodzi do IVF to wierzy, że się uda, ale jak już się 3 IVF nie udają, to wynik 4 wydaje się być wiadomy. A jednakAina -
Dziewczyny ile trwa średnio stymulacja w krótkim protokole?
Ja dziś mam pierwszy dzień stymulacji pół ampułki gonapeptylu daily.
Zastanawiam się, czy powinno pójść szybciej skoro z marszu po poprzedniej stymulacji jest druga.
Anakonda trzymam kciuki za betę -
nick nieaktualny