X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Figga Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny . Już dawno mnie tu nie było 🙈 czasem zaglądam ,czytam i uciekam do mojego małego brzdąca, którego mamy dzięki dr K i MedArt ❤️ udało się IVF za pierwszym razem,bez badań genetycznych i ciąża też przebiegała spokojnie.
    Ale nie ukrywam, że naszemu Leonkowi przydało by się rodzeństwo ❤️ mamy jeszcze mrożaczki i myślimy nad kolejnym podejściem. W związku z tym chciałam zapytać na jakie koszty ,jeśli chodzi o crio mamy się szykować.. 🤔 jest ktoś na tym etapie i może mniej więcej nakreślić temat,jak to wygląda?
    Pozdrawiam wszystkie starające się mamusie, trzymam mocno ✊✊

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia wrote:
    Hej dziewczyny, jak długo po udanym transferze przyjmowałyscie lutinus i prolutex?

Ja Prolutex na chwilkę miałam odstawiony, ale wróciliśmy do niego i biorę do teraz i dr mówił że narazie będę brać, wiec rzeczywiście to indywidualny temat chyba.

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak1992 wrote:
    Wykrakałam, bo już mam plamienia wiec na dniach miesiączka.
    Dr K napisała, ze mam w tym cyklu iść do dr Ż.
    Dziewczyny, które chodzą do doktora, kontakt jest podobny jak u dr K?
    Wyniki wysyłacie SMS nawet późnym wieczorem ? Zobaczymy jak będzie, jakieś rady na wizyty ? ;)

Nie mam porównania, ale odpisuje jak potrzeba, dość krótko ale rzeczowo. Jest konkretny, ale rzeczywiście lepiej czasami o coś dopytać jak będziesz niepewna.

Ania8733 lubi tę wiadomość

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    No ja 2 tygodnie temu odstawiłam

No po odstawieniu progesteronu to tak mówią do 2 tygodniu powinno się dostać, to nie wiem o jeszcze mogę doradzic z poprostu jechałam na usg i decydowaliśmy co dalej.

Znając Ciebie to test ciążowy już zrobiłaś 🙂

• anakonda Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    No po odstawieniu progesteronu to tak mówią do 2 tygodniu powinno się dostać, to nie wiem o jeszcze mogę doradzic z poprostu jechałam na usg i decydowaliśmy co dalej.

Znając Ciebie to test ciążowy już zrobiłaś 🙂
    Pisałam tydzień temu do dr K nie odpisała. Napiszę jutro jeszcze raz i zobaczę.
    Nie, testu nie robiłam i nie robię bo dr dała mi jakieś leki cyclo progynova i miałam łykać potem progesteron i miała być miesiączka a jej nie ma i nie wiem o co chodzi. Ciąży na bank nie ma bo duże dawki brałam tego leku czyli tak jakby cykl sztuczny więc możliwości nie ma.
    PS testu nie robiłam z 3 lata jak nie więcej...

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Pisałam tydzień temu do dr K nie odpisała. Napiszę jutro jeszcze raz i zobaczę.
    Nie, testu nie robiłam i nie robię bo dr dała mi jakieś leki cyclo progynova i miałam łykać potem progesteron i miała być miesiączka a jej nie ma i nie wiem o co chodzi. Ciąży na bank nie ma bo duże dawki brałam tego leku czyli tak jakby cykl sztuczny więc możliwości nie ma.
    PS testu nie robiłam z 3 lata jak nie więcej...

Moj gin mi zapisywał cyclo progynove, ale to jak miałam torbiel3 i na regulowanie cyklu, duża dawki ta są, może cis się hormonalnie zaburzylo.

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny😊
    Co u Was?
    Kiedy się szykują jakieś transfery?bety?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 87 wrote:
    Cześć Dziewczyny😊
    Co u Was?

U mnie okaże się w piątek jeśli endo będzie ok to gdzieś za tydzień transfer:)

Figga pamietam Cię bo mialysmy podobny termin z pierwszymi bobaskami, ja teraz podchodzę do crio, mamy ostatniego mrozaka, to już trzecie podejście bo do kliniki wróciliśmy już w sierpniu ale jeszcze nie doszło do transferu bo ciagle coś nie tak. Transfer 1800 zł chyba jak wtedy, koszt zależy od tego czy cykl będzie sztuczny ( tańsza opcja ) czy stymulowany. Oceny jak zawsze 150zl. U mnie już się uzbierała spora kwota bo dużo już było tych wizyt i badań hormonow, puregonu wiec wole tego nie zliczać..
    Trzymam kciuki za rodzeństwo ✊🏼😌

Figga, Lena 87 lubią tę wiadomość

• Migi Znajoma

Wysłany: 2 grudnia 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niestety zdecydowaliśmy się odłożyć w czasie wszystko. Z doktorem Ż. obgadany był plan ze podchodzimy do pełnej procedury - 3 z kolei, a transferować będziemy śnieżynkę z poprzedniej procedury. Te, które uda sie pozyskać w nowej chcemy przebadać. Więc zdaniem doktorka szkoda byłoby naszego czasu i kasy na sam transfer. Więc zdecydowaliśmy się na tą opcję 2 w 1 ;)
    Decyzję tą podjęliśmy przez ten covid. Martwię się, że w trakcie stymulacji okaże się że mam kwarantanne albo coś...... I ostatnia szansa na refundowane leki przepadnie
    Czekamy, aż się wszystko trochę uspokoi.

Lena 87 lubi tę wiadomość

Starania od 2015r., usunięcie polipów, później histeroskopia z laparoskopią- endometria; 3 nieudane IUI- szpital na polnej; MedAart- usunięcie polipów endometrialnych,
    2 pełne procedury IVF- z pierwszej 1 blastocysta 5AA i 1 eksandująca blastocysta(transfer obu mrożaków- ciąża, poronienie), druga procedura - 1x 5AA, 2x 4AA i 1x 4BB; transfer 2 świeżaków (ciąża, poronienie); transfer 1 mrożaka (ciąża, poronienie). Zostały 2 śnieżynki. Zrobione badania kariotypu-ok, badania u immunologa- szczepienia.
  • Ania8733 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 87 wrote:
    Cześć Dziewczyny😊
    Co u Was?
    Cześć cześć ja mam mieć w sobotę nasze drugie podejście.. pierwsze nieudane 😑tym razem cykl naturalny

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90 wrote:

Figga pamietam Cię bo mialysmy podobny termin z pierwszymi bobaskami, ja teraz podchodzę do crio, mamy ostatniego mrozaka, to już trzecie podejście bo do kliniki wróciliśmy już w sierpniu ale jeszcze nie doszło do transferu bo ciagle coś nie tak. Transfer 1800 zł chyba jak wtedy, koszt zależy od tego czy cykl będzie sztuczny ( tańsza opcja ) czy stymulowany. Oceny jak zawsze 150zl. U mnie już się uzbierała spora kwota bo dużo już było tych wizyt i badań hormonow, puregonu wiec wole tego nie zliczać..
    Ooo to tak jak my, też ostatni zarodek i próbowaliśmy od sierpnia ale ciągle coś. Musiałam powtórzyć wszystkie badania, bo tamten "przeterminowany się". Jutro wizyta i jak wszystko ok to w następnym tygodniu transfer. Nasz ostatni.

Lena 87, Figga lubią tę wiadomość

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    czy zdarzało Wam się, że podczas antykoncepcji prolaktyna była podwyższona? Jestem na Marvellonie i mam sporo wyższy wynik niż zazwyczaj.

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym
  • Figga Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90 wrote:

• Malina1984 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 87 wrote:
    Cześć Dziewczyny😊
    Co u Was?

U mnie się szykuje transfer za tydzień (czwartek, piątek) oczywiście jak wszystko pójdzie zgodnie z planem. Narazie jest ok 8dc endo 7,4 na puregonie i sildenafilu.

• Muzyna Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!
    Powodzenia i kciuki dla wszystkich przystępujących do czegokolwiek 😁✊✊✊ja w piątek wizyta 14dc,czekamy na trzeci już criotransfer. Mamy niezbadane zarodki więc tym razem po rozmrożeniu będzie badany i transferowany... Zobaczymy co wyjdzie.. przeszliśmy od dr Ż do dr K, i jeżeli chodzi o kontakt to jestem bardziej zadowolona. Mam teraz zupełnie inny zestaw leków niz poprzednio. Więc zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie.

2017 IV Syn naturalnie CC
    2018 IV początek starań o drugie
    2019 V MedArt
    Badanie nasienia ok
    2019 VI stymulacje i naturalne starania
    2019 IX inseminacja
    2020 III punkcja: 6 zarodków (nie zbadane)
    2020 V transfer 5.1.1.☹️
    7dpt beta 56|9dpt beta 54|11dpt beta 47
    2020 VI transfer 3.1.1. ☹️
    7dpt beta 50|9dpt beta 124,31|13dpt beta 365,67|16dpt beta 520,90|18dpt beta 366,55
    2020 XII transfer 3.1.1. ok genetycznie ☹️
    7dpt <0,1
    3.03.2021 transfer 3.1.1.
    7dpt beta 108,6|9dpt bta 422,5|13dpt beta 2232
    29dpt ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Ooo to tak jak my, też ostatni zarodek i próbowaliśmy od sierpnia ale ciągle coś. Musiałam powtórzyć wszystkie badania, bo tamten "przeterminowany się". Jutro wizyta i jak wszystko ok to w następnym tygodniu transfer. Nasz ostatni.
    W takim razie trzymam kciuki ✊🏼 A na jakiś lekach jesteś tym razem ?
    Ja robiłam te wszystkie posiewy koniec lipca, a te badanie są ważne pół roku czy ile ?

• Madżka89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki wracam z podglądu jajek😉 są trzy pecherzyki wiec Wasze kciuki działają cuda😊wszystkie po 19mm wiec w piątek o 11 IUI, właśnie wzięłam ovitrelle, Dr się śmiał czy jestem gotowa na trojaczki , niech chociaż jeden zostanie z nami❤️ Mąż jutro rano jedzie oddać nasienie , niestety musi służbowo wyjechać i zamrażamy wiec proszę o kolejne kciuki😘😘😘

Magdaa90, Kora88, Lena 87, Kaach lubią tę wiadomość

event.png
    🙍🏻‍♀️
    Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
    🙎🏻‍♂️
    Teratozoospermia, fragmentacja39%
    08.2017 poronienie 9 tc 👼
    10.20-04.21 3x IUI 🐒
    10.2021-przygotowanie IVF🍀
    01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
    02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
    21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
    10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
    17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
    7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
    14.06- USG- CRL 1,42cm
    28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
    18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
    28.08. USG- CRL 9cm
    18.08. USG- 185g
    2.09. USG- 308g
    20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
    30.09. USG- 612g
    21.10. USG- 970g
    10.11. USG - 1588g
    25.11. USG III TRYM.- 1650g
    01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗
  • Figga Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za was wszystkie ✊ Ja myślę,że my na spokojnie po nowym roku odwiedzimy Medart i mam nadzieję że uda nam się drugie maleństwo 😍 a jak by była dziewczynka to już nic więcej od życia nie chcę ❤️❤️

Magdaa90, Lena 87 lubią tę wiadomość

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Dziewczyny ✊✊✊🤗ja czekam na @ i zobaczymy co dalej.Jak wszystko będzie Oki w 3 d.c to wracamy po ostatniego ❄mam nadzieję,że nie będziemy znowu walczyć pół roku z endo😔też muszę powtórzyć badania bo się przeterminowaly.Za każdym razem mówię,że już może ostatni raz je powtarzam ale jak widać nic z tego😋

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90 wrote:
    W takim razie trzymam kciuki ✊🏼 A na jakiś lekach jesteś tym razem ?
    Ja robiłam te wszystkie posiewy koniec lipca, a te badanie są ważne pół roku czy ile ?
    Tak chyba pół roku. Biorę teraz estrofem, divigel, medargin i acard. Zobaczymy co dzisiaj AB powie.

‹‹ 2518 2519 2520 2521 2522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ