X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Magnetisme Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia883 wrote:
    Dziękuję ;) odetchnę dopiero chyba po USG z serduszkiem o ile w ogóle odetchnę 😂. Jutro ostatnia weryfikacja bety 🙏

Nawet po usg serduszkowym nie odetchniesz 🤭

Dominisia883 lubi tę wiadomość

• Klapouszek Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia883 wrote:
    Tak udało się :). Póki co dwie bety za mną i pięknie przyrasta :) kolejna beta w piątek :)

A czujesz coś, tzn jakieś kucie czy ból jak na okres?
    Ja tez idę sprawdzić przyrost bety w piątek, ale od 2 dni nic nie czuje. Wcześniej bolał mnie brzuch i takie kucia a teraz cisza i zaczynam się martwić.
    A przestałam brać nospe.

a8do6vgc0oedwaki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytri89 wrote:
    A otoczki są zawsze nacinane przy ivf? 🤷‍♀️
    Nie, mi dopiero przy ostatnim transferze nacieli. I zrobili to tylko by zwiększyć szanse. Mialam zarodki klasy 4.1.1 i podobno przy takich zarodkach nie ma potrzeby nacinania

• AisoG Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia883 wrote:
    Tak udało się :). Póki co dwie bety za mną i pięknie przyrasta :) kolejna beta w piątek :)

Oo gratuluję :)
    Trzymam kciuki.

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9
    ❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie! :)

I transfer 14.05 😢 beta 4,0

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu

2023 naturals
    27.01 ❤️
  • AisoG Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klapouszek wrote:
    Ja tez idę sprawdzić przyrost bety w piątek, ale od 2 dni nic nie czuje. Wcześniej bolał mnie brzuch i takie kucia a teraz cisza i zaczynam się martwić.
    A przestałam brać nospe.

Nie ma co się na zapas nastawiać :)
    Żadne objawy na takim początku niczego nie potwierdzają i nie wykluczają. Jesteśmy obstawione lekami, więc dopiero wynik HCG da Ci Jednoznaczną odpowiedź.
    Trzymam kciuki ✊

Klapouszek lubi tę wiadomość

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

2023 naturals
    27.01 ❤️
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klapouszek wrote:
    A przestałam brać nospe.
    Ja po tym transferze w ogóle mało dolegliwości miałam :) zero bólu piersi, brzuch też nie bolał i nie boli tylko czasami ten brzuch po prostu czuje ale bólem bym tego nie nazwała. Dziś np w ogóle nic w brzuchu nie czuje póki co. Jedyny objaw który jest ze mną od 8 dpt to dziwny niesmaczny posmak w buzi o utrzymuje się do dziś. Też się martwię oczywiście że może powinnam coś w brzuchu czuć jakieś kłucia itp i może piersi powinny zaczac boleć ale najważniejsze dla mnie jest to że nie mam skurczów zadnych i żadnych plamien bo tak ostatnio objawiała się u mnie biochemiczna. Przed poprzednia betą też nic nie czułam a przyrost 108% 😁. Będzie dobrze 😘 trzyma kciuki 😘

Klapouszek lubi tę wiadomość

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • OlaK Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Właśnie odebrałam wyniki męża, bardzo Was proszę o ocenę ich. Większość z Was jest doświadczona jeżeli chodzi o wyniki nasienia, a ja patrząc na nie nie zabardzo wiem na ile są one dobre.
    Chcielibyśmy podjąć się inseminacji ( 3 lata staramy się naturalnie) jednak niewiem czy wyniki męża na to pozwolą.
    Objetosc 2.5
    Czas upłynnienia 10min
    Ph 7.6
    Lepkość +
    Aglytynacja/ agregacja -
    Wynik HOs testu 86.2
    Koncentracja 48.56 mln/ml 121.40 mln/ejak
    Ruch postepowy A+B 50.98 %
    Ruch nieprawidłowy 49.02%
    Morfologia 1%
    Wady główki 97%
    Wady wstawki 62%

Bardzo proszę o pomoc w interpretacji tych wyników.
    Jakie mamy szanse na udana inseminacje?
    Z góry serdecznie dziękuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z Łodzi od prof Wilczyńskiego. Dostalam listę badan do zrobienia w kierunku immunologii. I dopiero po nich możemy dalej rozmawiać. Badania mogę wykonać dopiero w kolejnym cyklu bo trzeba odczekać, więc będzie to koniec lipca i 21dni na wyniki. Także kolejna wizyta pewnie będzie we wrześniu.
    Na pytanie jak on to widzi i czy jest szansa to powiedział mi że bez dodatkowych badan ciężko się wypowiedzieć ale trudno się leczy kobiety które tak wcześnie tracą ciążę, łatwiej jest z pacjentkami które tracą np. w 9tc

• AisoG Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Wróciłam z Łodzi od prof Wilczyńskiego. Dostalam listę badan do zrobienia w kierunku immunologii. I dopiero po nich możemy dalej rozmawiać. Badania mogę wykonać dopiero w kolejnym cyklu bo trzeba odczekać, więc będzie to koniec lipca i 21dni na wyniki. Także kolejna wizyta pewnie będzie we wrześniu.
    Na pytanie jak on to widzi i czy jest szansa to powiedział mi że bez dodatkowych badan ciężko się wypowiedzieć ale trudno się leczy kobiety które tak wcześnie tracą ciążę, łatwiej jest z pacjentkami które tracą np. w 9tc

😦 Ehh to mnie przeraziłas teraz.
    Dużo masz tych badań do wykonania?

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

2023 naturals
    27.01 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:
    😦 Ehh to mnie przeraziłas teraz.
    Dużo masz tych badań do wykonania?
    B2GPI, ACA, APA, CBA, IMK, LA
    Ja sama rozbita jak szkalnka po tej wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 11:55

• Pepa Znajoma

Wysłany: 18 czerwca 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny, Dzisiaj mam 8dpt, beta z wczoraj 60,39mlU/ml 🥰 Napisałam do dr K m.in czy kontynuować leki bez zmian, ze proszę o e-recepte,kiedy na wizytę...Mam skontaktować się z rejestracją. Czy wam tez nie kazała już badać bety? Na kiedy umawiałyscie się na pierwsza wizytę?

Karo84, Nowa9090, Klapouszek, Adju, Lena 87, Promieniowanie lubią tę wiadomość

• Nowa9090 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepa wrote:
    Cześc dziewczyny, Dzisiaj mam 8dpt, beta z wczoraj 60,39mlU/ml 🥰 Napisałam do dr K m.in czy kontynuować leki bez zmian, ze proszę o e-recepte,kiedy na wizytę...Mam skontaktować się z rejestracją. Czy wam tez nie kazała już badać bety? Na kiedy umawiałyscie się na pierwsza wizytę?

Super, gratulacje i kciuki :) pierwsza wizyta 4 tyg. po transferze, panie w rejestracji policzą jak podasz datę transferu.

Pepa lubi tę wiadomość

• Pepa Znajoma

Wysłany: 18 czerwca 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa9090 wrote:
    Super, gratulacje i kciuki :) pierwsza wizyta 4 tyg. po transferze, panie w rejestracji policzą jak podasz datę transferu.

Dziękuję😘 bete powtorze dla siebie samej jutro tylko niestety w innym laboratorium

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaK wrote:
    Hej dziewczyny.
    Właśnie odebrałam wyniki męża, bardzo Was proszę o ocenę ich. Większość z Was jest doświadczona jeżeli chodzi o wyniki nasienia, a ja patrząc na nie nie zabardzo wiem na ile są one dobre.
    Chcielibyśmy podjąć się inseminacji ( 3 lata staramy się naturalnie) jednak niewiem czy wyniki męża na to pozwolą.
    Objetosc 2.5
    Czas upłynnienia 10min
    Ph 7.6
    Lepkość +
    Aglytynacja/ agregacja -
    Wynik HOs testu 86.2
    Koncentracja 48.56 mln/ml 121.40 mln/ejak
    Ruch postepowy A+B 50.98 %
    Ruch nieprawidłowy 49.02%
    Morfologia 1%
    Wady główki 97%
    Wady wstawki 62%

Bardzo proszę o pomoc w interpretacji tych wyników.
    Jakie mamy szanse na udana inseminacje?
    Z góry serdecznie dziękuję

Moze zapytaj na forum inseminacji, albo męskie sprawy, tutaj Ci nie podpowiedzą 🤦‍♀️, ja niestety się nie znam.

• Figga Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepa wrote:
    Mi kazała jeszcze 4 razy powtarzać betę i dwa razy progesteron.. I jeszcze kilka innych badań z krwi do wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 18:56

Pepa lubi tę wiadomość

• Klapouszek Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepa wrote:
    Mi kazała betę powtarzać 8dpt i 12dpt oraz krzepliwość bo z tym mam problemy, progesteron, tsh i ft4 i morfologię.

Pepa, Promieniowanie lubią tę wiadomość

a8do6vgc0oedwaki.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepa wrote:
    Gratulacje🙃 na wizytę dr K każe umawiać się po 4 tyg od transferu. Ja powtarzałam wiele razy betę, bo miałam bardzo niskie wartości. Ale z tego co pamietam z forum, to dr K z reguły każe powtórzyć kilka razy.

Pepa lubi tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • Pepa Znajoma

Wysłany: 18 czerwca 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 😘 Hm...a mi nic nie napisała żeby powtórzyć 🤔 Przy córce powtarzałam ale wtedy plamiłam i kazała badać co 2 dni. Zrobię dla własnego spokoju a bliżej wizyty dopytam co zrobić

Nowa9090 lubi tę wiadomość

• AniaB90 Nowa

Wysłany: 21 czerwca 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie: ile kosztuje w Medart biopsja endometrium z barwieniem na CD138+ ? i czy dr. Bręborowicz wykonuje histeroskopie w Medart ? jeśli tak to na jaki koszt trzeba się przygotowac ?

• AisoG Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaB90 wrote:
    Hej, mam pytanie: ile kosztuje w Medart biopsja endometrium z barwieniem na CD138+ ? i czy dr. Bręborowicz wykonuje histeroskopie w Medart ? jeśli tak to na jaki koszt trzeba się przygotowac ?

Cennik znajdziesz na stronie Medartu, niestety nie znam ceny tej biopji. W cenniku też tego nie ma, zadzwoń do nich, albo napisz smsa na pewno odpowiedzą :)

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

2023 naturals
    27.01 ❤️
‹‹ 2657 2658 2659 2660 2661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ