Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki badań i nie można wykluczyć celiakii. Mam jeden z tych 4 alleli dodatni

• ajda Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa ja już byłam 3 razy jutro chciałam iść 4 raz bo czuje sie bezpieczniej jak widze ze rośnie - myślisz że przesadzam?

ajda
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, ze jesli czujesz sie bezpieczniej to nie przesadzasz. Ja za to chyba co drugi dzien sikacze robiłam, zeby widzieć, ze ciemnieją :) Po długich, trudnych staraniach cieżko jest uwierzyć, ze sie udało, człowiek stałe szuka potwierdzenia. Ale rozumiem, ze do tej pory wszystko ok, tj.prawidlowe przyrosty?

Aina
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajda uspokoisz się po usg serduszkowym :) Ja tez myślę że nie przesadzasz, bo każda z nas długo czeka na upragnioną ciążę wiec pewnie mamy małego świra, który jest jak najbardziej usprawiedliwiony ;) kiedy wizyta u Dr?

• ajda Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak doktor mówił że przyrost prawidłowy, wizyte mam w najbliższy czwartek ale nie wiem jak dotrwam tak bardzo się denerwuje... dzięki dziewczyny

bete miałam 306, po 24 godzinach 472 a potem po 72 godzinach już ponad 1300

Ainaa lubi tę wiadomość

ajda
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajda, gwarantuje Ci ze niedługo bedziesz błagać, żeby czas chociaż na chwile przystanął :P Mnie też pierwsze tygodnie sie strasznie dłużyły, a wizyta którą miałam umówiona po czterech tygodniach od transferu, była tak odległa, że codziennie dni odliczałam :) a teraz, sama nie moge uwierzyć ze zaraz zaczyna sie 18 tydzień :)

Ja badałam betę 4 razy, ale tak mnie pani dr instruowała :)

Będzie dobrze! :) <3

Ainaa lubi tę wiadomość

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża to jedna wielka szkoła cierpliwości. Ja odliczam dni do porodu.

Aina
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda, MedA dajcie znać po wizytach.

Katarinka co u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam i czekam i czekam w poczekalni ;) też się zastanawiam - Kata co tam? Co się stało, że tak zamilklas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 21:21

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarinka a nie mogłaby Ci zrobić na antykoncepcji tej histeroskopii?
    Mi swego czasu pani dr dała namiar do psychiatry i tez korzystałam. Warto się wybrać.
    Rozmawiałaś z nią o zdaniu immunologa na temat dalszego leczenia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Campari Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Ciąża to jedna wielka szkoła cierpliwości. Ja odliczam dni do porodu.
    Kochana, magazynuj tę cierpliwość-przyda się ;-) i siły...i jeśli możnaby wyspać się na zapas... ;-) gdzie będziesz rodzić? Ile tam u Ciebie zostało do godziny 0?

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata a to już pewne, że nie dojdzie do histero czy jeszcze masz jedną weryfikację? Ja mogę startować, jeśli hormony w 3 dc będą ok :) no ciekawa jestem! Ale mam spróbować wieczorny estrofem apilkować dopochwowo jeśli nie będzie mnie podrażniał :)

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Kochana, magazynuj tę cierpliwość-przyda się ;-) i siły...i jeśli możnaby wyspać się na zapas... ;-) gdzie będziesz rodzić? Ile tam u Ciebie zostało do godziny 0?
    W planach poród u nas w naszej małej mieścinie. No jeszcze troszkę muszę poczekać, niecałe 2 miesiące, ale już mi trudno (i ciężko) wytrzymać :)
    A co u Was Campari, jak sobie radzicie?

Aina
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiliście test podwójny PAPPA po usg 11-14 tydz? Ja zrobiłam i żałuje wyszedł wynik poniżej normy. Zaczęłam to analizować i podobno przy stymulacji, suplementacji progesteronem i Ew krwawieniach w ciąży nie jest on wiarygodny. Dr Szymański przy wyniku proponował Nifty lub amniopunkcję. Ale amino mnie przeraża. Macie jakieś doświadczenia? USG wyszło ok tylko fala wsteczna a była zauważona w 13 tc.

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• Campari Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robilam Pappa, od samego początku byłam nastawiona na Nifty, z racji wieku, robiłam przed usg genetycznym. Pappa bardzo mocno miesza, dużo jest o tym na wątku na belly: https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/amniopunkcja-nifty-harmony-zeby-nie-zwariowac-czekajac-na-wynik,7201.html Nifty dało nam duży spokój przez całą ciążę.
    Ainaa u nas poza wielkim szczęściem-zmęczenie i niewyspanie głównie. Mały przestawił sobie dzień z nocą, bywa ciężko, liczę na to że jakoś się wyreguluje. Ja walczę z anemią po porodzie, siły wracają powoli. Pracujemy nad jakimś rytmem dnia i nocy, żeby normalnie funkcjonować, bo na razie wszystko stoi na głowie ;-)

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, ja robiłam test PAPP-A po usg u dr Szymańskiego. Przyznam sie szczerze, ze nawet za bardzo nie zainteresowałam sie wynikiem, bo miałam tylko "suche" wartosci z diagnostyki, które przesłałam doktorowi do opracowania. Po kilku dniach dostałam telefon, ze wyniki sa prawidłowe....juz dalej nie drążylam tematu. Doktor proponował Ci nifty i amniopunkcję wprost czy tylko o tym wspominał? Podobno on sie nie myli nigdy, a jak nie jest czegos pewny to po prostu sie nie odzywa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Nika8686 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wynik poniżej normy dla mojego wieku. Dr Sz zaproponował dodatkowe badania żeby się upewnić. Dla mnie jednak ewentualne złe wieści raczej nie byłyby powodem do terminacji ciąży. Nifty z kolei kosztuje 2500zl. Amniopunkcja inwazyjna i dr proponował jak już szpital w Warszawie. Muszę to jeszcze raz przemyśleć ale chyba poczekam do usg w 20 tyg i jak uzna ze teraz coś jest nie tak to zrobię Nifty dla własnej wiedzy. Za długo walczyliśmy o ciąże by teraz statystyka decydowała o badaniu które może ja zakończyć. Dzięki za wasze informacje. Pozdr

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ