MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Myśle, ze jesli czujesz sie bezpieczniej to nie przesadzasz. Ja za to chyba co drugi dzien sikacze robiłam, zeby widzieć, ze ciemnieją Po długich, trudnych staraniach cieżko jest uwierzyć, ze sie udało, człowiek stałe szuka potwierdzenia. Ale rozumiem, ze do tej pory wszystko ok, tj.prawidlowe przyrosty?Aina
-
Tak doktor mówił że przyrost prawidłowy, wizyte mam w najbliższy czwartek ale nie wiem jak dotrwam tak bardzo się denerwuje... dzięki dziewczyny
bete miałam 306, po 24 godzinach 472 a potem po 72 godzinach już ponad 1300Ainaa lubi tę wiadomość
ajda -
nick nieaktualnyAjda, gwarantuje Ci ze niedługo bedziesz błagać, żeby czas chociaż na chwile przystanął Mnie też pierwsze tygodnie sie strasznie dłużyły, a wizyta którą miałam umówiona po czterech tygodniach od transferu, była tak odległa, że codziennie dni odliczałam a teraz, sama nie moge uwierzyć ze zaraz zaczyna sie 18 tydzień
Ja badałam betę 4 razy, ale tak mnie pani dr instruowała
Będzie dobrze!Ainaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Campari wrote:Kochana, magazynuj tę cierpliwość-przyda się i siły...i jeśli możnaby wyspać się na zapas... gdzie będziesz rodzić? Ile tam u Ciebie zostało do godziny 0?
A co u Was Campari, jak sobie radzicie?Aina -
Dziewczyny robiliście test podwójny PAPPA po usg 11-14 tydz? Ja zrobiłam i żałuje wyszedł wynik poniżej normy. Zaczęłam to analizować i podobno przy stymulacji, suplementacji progesteronem i Ew krwawieniach w ciąży nie jest on wiarygodny. Dr Szymański przy wyniku proponował Nifty lub amniopunkcję. Ale amino mnie przeraża. Macie jakieś doświadczenia? USG wyszło ok tylko fala wsteczna a była zauważona w 13 tc.
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
Ja nie robilam Pappa, od samego początku byłam nastawiona na Nifty, z racji wieku, robiłam przed usg genetycznym. Pappa bardzo mocno miesza, dużo jest o tym na wątku na belly: https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/amniopunkcja-nifty-harmony-zeby-nie-zwariowac-czekajac-na-wynik,7201.html Nifty dało nam duży spokój przez całą ciążę.
Ainaa u nas poza wielkim szczęściem-zmęczenie i niewyspanie głównie. Mały przestawił sobie dzień z nocą, bywa ciężko, liczę na to że jakoś się wyreguluje. Ja walczę z anemią po porodzie, siły wracają powoli. Pracujemy nad jakimś rytmem dnia i nocy, żeby normalnie funkcjonować, bo na razie wszystko stoi na głowie -
nick nieaktualnyNika, ja robiłam test PAPP-A po usg u dr Szymańskiego. Przyznam sie szczerze, ze nawet za bardzo nie zainteresowałam sie wynikiem, bo miałam tylko "suche" wartosci z diagnostyki, które przesłałam doktorowi do opracowania. Po kilku dniach dostałam telefon, ze wyniki sa prawidłowe....juz dalej nie drążylam tematu. Doktor proponował Ci nifty i amniopunkcję wprost czy tylko o tym wspominał? Podobno on sie nie myli nigdy, a jak nie jest czegos pewny to po prostu sie nie odzywa.
-
nick nieaktualny
-
U nas wynik poniżej normy dla mojego wieku. Dr Sz zaproponował dodatkowe badania żeby się upewnić. Dla mnie jednak ewentualne złe wieści raczej nie byłyby powodem do terminacji ciąży. Nifty z kolei kosztuje 2500zl. Amniopunkcja inwazyjna i dr proponował jak już szpital w Warszawie. Muszę to jeszcze raz przemyśleć ale chyba poczekam do usg w 20 tyg i jak uzna ze teraz coś jest nie tak to zrobię Nifty dla własnej wiedzy. Za długo walczyliśmy o ciąże by teraz statystyka decydowała o badaniu które może ja zakończyć. Dzięki za wasze informacje. Pozdr
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc