X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki badań i nie można wykluczyć celiakii. Mam jeden z tych 4 alleli dodatni

• ajda Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa ja już byłam 3 razy jutro chciałam iść 4 raz bo czuje sie bezpieczniej jak widze ze rośnie - myślisz że przesadzam?

ajda
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, ze jesli czujesz sie bezpieczniej to nie przesadzasz. Ja za to chyba co drugi dzien sikacze robiłam, zeby widzieć, ze ciemnieją :) Po długich, trudnych staraniach cieżko jest uwierzyć, ze sie udało, człowiek stałe szuka potwierdzenia. Ale rozumiem, ze do tej pory wszystko ok, tj.prawidlowe przyrosty?

Aina
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajda uspokoisz się po usg serduszkowym :) Ja tez myślę że nie przesadzasz, bo każda z nas długo czeka na upragnioną ciążę wiec pewnie mamy małego świra, który jest jak najbardziej usprawiedliwiony ;) kiedy wizyta u Dr?

• ajda Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak doktor mówił że przyrost prawidłowy, wizyte mam w najbliższy czwartek ale nie wiem jak dotrwam tak bardzo się denerwuje... dzięki dziewczyny

bete miałam 306, po 24 godzinach 472 a potem po 72 godzinach już ponad 1300

Ainaa lubi tę wiadomość

ajda
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajda, gwarantuje Ci ze niedługo bedziesz błagać, żeby czas chociaż na chwile przystanął :P Mnie też pierwsze tygodnie sie strasznie dłużyły, a wizyta którą miałam umówiona po czterech tygodniach od transferu, była tak odległa, że codziennie dni odliczałam :) a teraz, sama nie moge uwierzyć ze zaraz zaczyna sie 18 tydzień :)

Ja badałam betę 4 razy, ale tak mnie pani dr instruowała :)

Będzie dobrze! :) <3

Ainaa lubi tę wiadomość

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża to jedna wielka szkoła cierpliwości. Ja odliczam dni do porodu.

Aina
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda, MedA dajcie znać po wizytach.

Katarinka co u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam i czekam i czekam w poczekalni ;) też się zastanawiam - Kata co tam? Co się stało, że tak zamilklas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 21:21

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarinka a nie mogłaby Ci zrobić na antykoncepcji tej histeroskopii?
    Mi swego czasu pani dr dała namiar do psychiatry i tez korzystałam. Warto się wybrać.
    Rozmawiałaś z nią o zdaniu immunologa na temat dalszego leczenia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Campari Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Ciąża to jedna wielka szkoła cierpliwości. Ja odliczam dni do porodu.
    Kochana, magazynuj tę cierpliwość-przyda się ;-) i siły...i jeśli możnaby wyspać się na zapas... ;-) gdzie będziesz rodzić? Ile tam u Ciebie zostało do godziny 0?

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata a to już pewne, że nie dojdzie do histero czy jeszcze masz jedną weryfikację? Ja mogę startować, jeśli hormony w 3 dc będą ok :) no ciekawa jestem! Ale mam spróbować wieczorny estrofem apilkować dopochwowo jeśli nie będzie mnie podrażniał :)

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Kochana, magazynuj tę cierpliwość-przyda się ;-) i siły...i jeśli możnaby wyspać się na zapas... ;-) gdzie będziesz rodzić? Ile tam u Ciebie zostało do godziny 0?
    W planach poród u nas w naszej małej mieścinie. No jeszcze troszkę muszę poczekać, niecałe 2 miesiące, ale już mi trudno (i ciężko) wytrzymać :)
    A co u Was Campari, jak sobie radzicie?

Aina
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiliście test podwójny PAPPA po usg 11-14 tydz? Ja zrobiłam i żałuje wyszedł wynik poniżej normy. Zaczęłam to analizować i podobno przy stymulacji, suplementacji progesteronem i Ew krwawieniach w ciąży nie jest on wiarygodny. Dr Szymański przy wyniku proponował Nifty lub amniopunkcję. Ale amino mnie przeraża. Macie jakieś doświadczenia? USG wyszło ok tylko fala wsteczna a była zauważona w 13 tc.

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• Campari Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robilam Pappa, od samego początku byłam nastawiona na Nifty, z racji wieku, robiłam przed usg genetycznym. Pappa bardzo mocno miesza, dużo jest o tym na wątku na belly: https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/amniopunkcja-nifty-harmony-zeby-nie-zwariowac-czekajac-na-wynik,7201.html Nifty dało nam duży spokój przez całą ciążę.
    Ainaa u nas poza wielkim szczęściem-zmęczenie i niewyspanie głównie. Mały przestawił sobie dzień z nocą, bywa ciężko, liczę na to że jakoś się wyreguluje. Ja walczę z anemią po porodzie, siły wracają powoli. Pracujemy nad jakimś rytmem dnia i nocy, żeby normalnie funkcjonować, bo na razie wszystko stoi na głowie ;-)

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, ja robiłam test PAPP-A po usg u dr Szymańskiego. Przyznam sie szczerze, ze nawet za bardzo nie zainteresowałam sie wynikiem, bo miałam tylko "suche" wartosci z diagnostyki, które przesłałam doktorowi do opracowania. Po kilku dniach dostałam telefon, ze wyniki sa prawidłowe....juz dalej nie drążylam tematu. Doktor proponował Ci nifty i amniopunkcję wprost czy tylko o tym wspominał? Podobno on sie nie myli nigdy, a jak nie jest czegos pewny to po prostu sie nie odzywa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Nika8686 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wynik poniżej normy dla mojego wieku. Dr Sz zaproponował dodatkowe badania żeby się upewnić. Dla mnie jednak ewentualne złe wieści raczej nie byłyby powodem do terminacji ciąży. Nifty z kolei kosztuje 2500zl. Amniopunkcja inwazyjna i dr proponował jak już szpital w Warszawie. Muszę to jeszcze raz przemyśleć ale chyba poczekam do usg w 20 tyg i jak uzna ze teraz coś jest nie tak to zrobię Nifty dla własnej wiedzy. Za długo walczyliśmy o ciąże by teraz statystyka decydowała o badaniu które może ja zakończyć. Dzięki za wasze informacje. Pozdr

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ