Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    kochana, ja pragnęłam ciąży naturalnej przez ponad 4 lata, upierałam sie przy niej, IUI nie wychodziły, czas uciekał, dzis jestem po 4ivf i żałuje, ze do IVF wcześniej nie podeszłam, bo miałabym komórki lepszej jakości. Nie bede Ciebie namawiać bo IVF to ważna decyzja i mega koszty, choc sam zabieg i procedura to pikus, a w medarcie taki komfort ze hohoho, po prostu musisz wiedzieć, czy sa szanse na inne dzialania. A co u Was jest problemem i ile macie lat, bo to jest bardzo istotne?
    No ja mam 33 lata mąż 36 co u nas jest problemem to do konca nie wiemy diagnoza nie padla no co męża nasienie ok ja mam endometrioze 1stopnia i torbiel na jednym z jajniku tylko lekarz uwazaze ta torbiel nie przeszkada bo owulacja jest ok z tego drugiego na monitoring cyklu jezdzilam wszystko ok hsg ok hesteroskopie tez mialam polip z macicy usuniety zastanawiam sie jeszcze nad wrogim sluzem

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    6 czerwca chyba powinnam, ale to zależy, jak bede sie czuć, obym czuła Maluszka wtedy :)
    A ty jestes po invitro a podchodzicie z rzadowki czy komercyjnie?jakie sa to koszta?

• gochu Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa, wydaje mi się, że nie można przez te pierwsze dni - wszelkie skurcze są po transferze raczej niewskazane.

Baja, a od dawna masz tę torbiel? U mnie się pojawiła dwa cykle temu i od razu dostałam tabletki antykoncepcyjne żeby się wchlonela.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 19:19

• julajka Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainnaaa nie wolno bo skurcze beda i wtedy nie bedzie sie moglo zagniezdzic wiec narazie sie wstrzymajcie. skurcze macicy sa niewskazane wogole ani sporty

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    baja32, ja podchodze w Medarcie, czyli prywatnie, za nami 4 IVF, koszt jednego to około 7 tys. z lekami ale bez criotransferów.
    Koszt 7 tys.kurcze myslalam balam sie ze wiecej czyli oki

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gochu wrote:
    Ainaa, wydaje mi się, że nie można przez te pierwsze dni - wszelkie skurcze są po transferze raczej niewskazane.

Baja, a od dawna masz tę torbiel? U mnie się pojawiła dwa cykle temu i od razu dostałam tabletki antykoncepcyjne żeby się wchlonela.
    No ja mam torbiel odkad pamietam jest to torbiel endometrialna jeden lekarz mowil laparoskopia drugi mowi ze nie przeszkadza a jak bylam w Medarcie u dr.Żaka bo mąż robil tam badanie nasienia i z wynikiem poszlismy do niego to jak uslyszal o orbieli to powiedzial tylko invitro nie wiem czego tak powiedzial nawet mnie nie

• julajka Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina wyczytalam w necie artykuł ze nie jest wskazane bo skurcze macicy sa a to przeszkafza w zagniezdzeniu.

• julajka Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baja nas wynioslo z lekami 9000 zl + dojazdy bo my nie z poznania. Mrozakow nie mielismy.

• julajka Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainna ale to i tak jeszcze wczesnie. Moze szuka miejsca dopiero wiec chyba nie masz sie co martwić. Bo to drugi dzien wiec moze faktycznie mu pomozesz jak tam pisza.

• gochu Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa, martwieniem się na pewno nie pomożesz, a możesz nawet bardziej zaszkodzić. Stało się - nic już na to nie poradzisz. (Nawiasem mówiąc, to piękne, że Was tak porwało. Mnie przy tych procedurach, bolących jajnikach itd., to ostatnia rzecz, która przychodzi mi do głowy :-)). Teraz skupiaj się na pozytywnym myśleniu i na tej części artykułu w której piszą o pozytywnym wpływie nasienia na ciążę. Będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 06:56

• gochu Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baja, u nas też około 9 tysięcy. Pamiętam jak na jednej z pierwszych wizyt pani doktor nam dokładnie rozpisała koszty i na tej kartce było 8400 zł. Pytanie jeszcze jak to będzie wyglądało z refundacja leków po czerwcu - ta kwestia może wpłynąć na ogólny koszt.

• julajka Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to tak jak gochu ... brak ochoty ... do tego jeszcze te krwawienia caly czas masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny czyli w razie czego ponad 10 tys szykowac jejku masakra
    Ainaa trzymam kciuki zeby tym razem sie wam udalo a nie wiesz co jest przyczyna tego ze zarodek sie nie zagniezdzal?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa musi sie udac!
    Ja dzwonilam do Medartu jak wyglada sytuacja z wizytami z terminami i wychodzi ze nie jest zle na czerwca sie umowie jak juz bede po @ tylko nie wiem czy dr.Żak czy ta druga pani
    A jeszcze jedno pytanie mialyscie iui w Medarcie ?jakie koszty?i czy sie udalo

• gochu Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa, myślę, że zarodek da radę - na pewno czuje, że jest bardzo kochany :-D Przepraszam, ale same głupoty mi się cisną do głowy :-D

Baja, u nas ze względu na słabe parametry M nie było niestety mowy o iui - od razu podchodziliśmy do IVF.

Ja jestem u pani doktor i mogę ją z czystym sumieniem polecać.

• gochu Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybacz :-)

I już nie drąż tego internetu, książkę weź jakąś fajną, kryminał i się oderwij od myślenia i odczuwania. :-)

Wszystko będzie dobrze!

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

A wiesz, że własnie czytam kryminał :D

Aina
  • gochu Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę :-) Jaki czytasz? Coś fajnego? Wciąga? :-)

• julajka Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wciagnelam sie w seriale. Takie malo znane. Noi troche sporciku. Szkoda mi narazie czasu na czytanie poki mozna sie poruszac. Po transferze bele lezec i czytac.

• gochu Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam milenium - świetne książki :-) Ostatnio nawet tę najnowszą cześć, już nie Stiega.

Julajka, jakie? Ja jestem nałogowcem :-)

Ainaa, brak objawów, to też objaw :-)

Ja dzisiaj ostatnia tabletka i czekam na @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 10:26

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ