MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny dostałam Puregon na stymulację. Brałam go od 3dc około godz. 20:30. Dzisiaj jadę na kontrolne USG i zanim wrócę z Poznania będzie godz. 22.
Mogę o tej porze przyjąć jeszcze zastrzyk, jeśli dr zaleci dalsze podawanie? Czy lepiej wziąć go ze sobą i zrobić gdzieś po drodze, żeby nie było takiej różnicy czasu podania? -
truskawka_93 wrote:Dziewczyny dostałam Puregon na stymulację. Brałam go od 3dc około godz. 20:30. Dzisiaj jadę na kontrolne USG i zanim wrócę z Poznania będzie godz. 22.
Mogę o tej porze przyjąć jeszcze zastrzyk, jeśli dr zaleci dalsze podawanie? Czy lepiej wziąć go ze sobą i zrobić gdzieś po drodze, żeby nie było takiej różnicy czasu podania?Starania od 2022r.
Cross-match 19,5%
Allo 47,1%
🚺 33
✅️ SonoHsg, kariotyp, celiakia, heliko, MUCh
❎️ AMH 1.03, Kir AA, Mthfr c677t hetero, Pai-1 homo, hashimoto, hipoglikemia reaktywna, podejrzenie endometriozy
🚹 35
✅️ kariotyp, hormony
❎️ HLA C1C2, heliko
💔 2 x cb
💔 6t5d
•25.07.24 pierwsza wizyta w klinice
•28.08.24 biopsja endometrium - przewlekłe zapalenie o średnim nasileniu (+2)
Leczenie po punkcji
10 dni Tinidazolum+Levoxa.
•19.09.24 pierwsza stymulacja
Puregon+Gonapeptyl+Ovitrelle
Punkcja: 3 komórki -> 3 dojrzałe -> 2 zapłodnione -> 1 zdrowy ❄️ 5.2.1 🤍
•?.11.24 kontrolna biopsja -
JuluBe wrote:Ja trzymałam się stałych godzin podawania więc pewnie wzięłabym ze sobą i zrobiła w klinice lub aucie
A przez ile dni podawany miałaś Puregon? Pytam z ciekawości, bo to moja pierwsza stymulacja i od razu pierwsza styczność z tymi zastrzykami. Zaczęłam od 3dc, dawka 75ui, przyjmowałam go teraz 4 dni. Dzisiaj 7dc jadę na kontrolne USG i jestem ciekawa czy będzie trzeba przyjmować dalej czy może dzisiaj już się okaże, że nie trzeba go więcejWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:23
-
truskawka_93 wrote:A przez ile dni podawany miałaś Puregon? Pytam z ciekawości, bo to moja pierwsza stymulacja i od razu pierwsza styczność z tymi zastrzykami. Zaczęłam od 3dc, dawka 75ui, przyjmowałam go teraz 4 dni. Dzisiaj 7dc jadę na kontrolne USG i jestem ciekawa czy będzie trzeba przyjmować dalej czy może dzisiaj już się okaże, że nie trzeba go więcejStarania od 2022r.
Cross-match 19,5%
Allo 47,1%
🚺 33
✅️ SonoHsg, kariotyp, celiakia, heliko, MUCh
❎️ AMH 1.03, Kir AA, Mthfr c677t hetero, Pai-1 homo, hashimoto, hipoglikemia reaktywna, podejrzenie endometriozy
🚹 35
✅️ kariotyp, hormony
❎️ HLA C1C2, heliko
💔 2 x cb
💔 6t5d
•25.07.24 pierwsza wizyta w klinice
•28.08.24 biopsja endometrium - przewlekłe zapalenie o średnim nasileniu (+2)
Leczenie po punkcji
10 dni Tinidazolum+Levoxa.
•19.09.24 pierwsza stymulacja
Puregon+Gonapeptyl+Ovitrelle
Punkcja: 3 komórki -> 3 dojrzałe -> 2 zapłodnione -> 1 zdrowy ❄️ 5.2.1 🤍
•?.11.24 kontrolna biopsja -