Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • truskawka_93 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam Puregon na stymulację. Brałam go od 3dc około godz. 20:30. Dzisiaj jadę na kontrolne USG i zanim wrócę z Poznania będzie godz. 22.
    Mogę o tej porze przyjąć jeszcze zastrzyk, jeśli dr zaleci dalsze podawanie? Czy lepiej wziąć go ze sobą i zrobić gdzieś po drodze, żeby nie było takiej różnicy czasu podania?

• JuluBe Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawka_93 wrote:
    Dziewczyny dostałam Puregon na stymulację. Brałam go od 3dc około godz. 20:30. Dzisiaj jadę na kontrolne USG i zanim wrócę z Poznania będzie godz. 22.
    Mogę o tej porze przyjąć jeszcze zastrzyk, jeśli dr zaleci dalsze podawanie? Czy lepiej wziąć go ze sobą i zrobić gdzieś po drodze, żeby nie było takiej różnicy czasu podania?
    Ja trzymałam się stałych godzin podawania więc pewnie wzięłabym ze sobą i zrobiła w klinice lub aucie :)

Starania od 2022r.
    Cross-match 19,5%
    Allo 47,1%
    🚺 33
    ✅️ SonoHsg, kariotyp, celiakia, heliko, MUCh
    ❎️ AMH 1.03, Kir AA, Mthfr c677t hetero, Pai-1 homo, hashimoto, hipoglikemia reaktywna, podejrzenie endometriozy
    🚹 35
    ✅️ kariotyp, hormony
    ❎️ HLA C1C2, heliko

💔 2 x cb
    💔 6t5d

•25.07.24 pierwsza wizyta w klinice
    •28.08.24 biopsja endometrium - przewlekłe zapalenie o średnim nasileniu (+2)
    Leczenie po punkcji
    10 dni Tinidazolum+Levoxa.
    •19.09.24 pierwsza stymulacja
    Puregon+Gonapeptyl+Ovitrelle
    Punkcja: 3 komórki -> 3 dojrzałe -> 2 zapłodnione -> 1 zdrowy ❄️ 5.2.1 🤍
    •?.11.24 kontrolna biopsja
  • truskawka_93 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuluBe wrote:
    Ja trzymałam się stałych godzin podawania więc pewnie wzięłabym ze sobą i zrobiła w klinice lub aucie :)

A przez ile dni podawany miałaś Puregon? Pytam z ciekawości, bo to moja pierwsza stymulacja i od razu pierwsza styczność z tymi zastrzykami. Zaczęłam od 3dc, dawka 75ui, przyjmowałam go teraz 4 dni. Dzisiaj 7dc jadę na kontrolne USG i jestem ciekawa czy będzie trzeba przyjmować dalej czy może dzisiaj już się okaże, że nie trzeba go więcej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:23

• JuluBe Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawka_93 wrote:
    A przez ile dni podawany miałaś Puregon? Pytam z ciekawości, bo to moja pierwsza stymulacja i od razu pierwsza styczność z tymi zastrzykami. Zaczęłam od 3dc, dawka 75ui, przyjmowałam go teraz 4 dni. Dzisiaj 7dc jadę na kontrolne USG i jestem ciekawa czy będzie trzeba przyjmować dalej czy może dzisiaj już się okaże, że nie trzeba go więcej :)
    8 dni, też od 3dc.

Starania od 2022r.
    Cross-match 19,5%
    Allo 47,1%
    🚺 33
    ✅️ SonoHsg, kariotyp, celiakia, heliko, MUCh
    ❎️ AMH 1.03, Kir AA, Mthfr c677t hetero, Pai-1 homo, hashimoto, hipoglikemia reaktywna, podejrzenie endometriozy
    🚹 35
    ✅️ kariotyp, hormony
    ❎️ HLA C1C2, heliko

💔 2 x cb
    💔 6t5d

•25.07.24 pierwsza wizyta w klinice
    •28.08.24 biopsja endometrium - przewlekłe zapalenie o średnim nasileniu (+2)
    Leczenie po punkcji
    10 dni Tinidazolum+Levoxa.
    •19.09.24 pierwsza stymulacja
    Puregon+Gonapeptyl+Ovitrelle
    Punkcja: 3 komórki -> 3 dojrzałe -> 2 zapłodnione -> 1 zdrowy ❄️ 5.2.1 🤍
    •?.11.24 kontrolna biopsja
‹‹ 3104 3105 3106 3107 3108
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ