MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
bubuś wrote:Hej. Wygląda na to, że miałyśmy w podobnym czasie stymulację i punkcję.
Od dr K otrzymałam informacje, ile mamy zarodków i jakiej są klasy. Zapytała również, czy chcemy badać wszystkie. Odpisałam, że tak, na drugi dzień otrzymałam fakturę również na 2k za pobranie materiału do badania zarodków itp.
Zapytałam Panią Dr ile czasu teraz czeka się na wynik, odpisała, że do 14 dni.
Ja jestem u A.B. i jeszcze mi nie odpisał wiem, że są święta i nie chce też go dręczyć wiadomościami, ale chociaż tyle chciałabym wiedzieć jakiej klasy zarodki:) Szkoda, że samemu trzeba się o wszystko dopytywać, wiem że jest wiele pacjentek, ale chociaż takie podstawowe informacje mogli by odrazu podawać 🥺 pisałam ostatnio też o biopsji, odczytał dr ale już mi nie odpisał na ten temat 😥 szkoda, bo czas ucieka, będę musiała się przypomnieć znowu 🙈8 lat starań (od 2016)
2018r. Ciąża naturalna - puste jajeczko
➡️MedArt - luty 22’
👩🏽 33l. 2022’
Mięśniaki macicy SS, polip
Niedoczynność tarczycy,
Hiperprolaktynemia,
Pai1 4G - hetero,
Mthfr 1298A>C - hetero,
Amh - 2,60
Niedrożny prawy jajowód.
➡️MedArt - czerwiec 24’ przygotowania do IVF🙏🏽
👨🏽 42l.
07.24’ - 15mln/17%RP/morf.0,5%/
frag. 41%.
👩🏽 35l.
Amh - 2,33
Tsh ⬇️0,25 µlu/ml🙄
10.06- Cytologia, posiewy✅
12.07- Usg 3d, piersi ✅
05.09 - Biopsja endo- stan zapalny (+3) 🙄🥺 Levox/Tinidazolum
11.10 - tsh - 1,46 µlu/ml✅
21.11 - powtórna biopsja.
9.12 - Start stymulacja - protokół krótki - Gonal f/ Orgalutran /Ovitrelle
19.12 - Punkcja -> pobrano 8🥚-> 5 prawidłowo zapłodnionych -> 2❄️❄️ 5AA, 3BB -> oba prawidłowe😍🥳
21.12 - wynik biopsji - ponownie silny stan zapalny (+3)-Amoksiklav/Unidox -
XXX89 wrote:Ja jestem u A.B. i jeszcze mi nie odpisał wiem, że są święta i nie chce też go dręczyć wiadomościami, ale chociaż tyle chciałabym wiedzieć jakiej klasy zarodki:) Szkoda, że samemu trzeba się o wszystko dopytywać, wiem że jest wiele pacjentek, ale chociaż takie podstawowe informacje mogli by odrazu podawać 🥺 pisałam ostatnio też o biopsji, odczytał dr ale już mi nie odpisał na ten temat 😥 szkoda, bo czas ucieka, będę musiała się przypomnieć znowu 🙈
Myślę, że dr odpisał Ci wszystko co sam dostał od embriologa. Dla optymalizacji czasu kontaktu z pacjentami rzeczywiście mogłabyś dostać bardziej szczegółowe informacje.
Mam nadzieję, że szybko otrzymasz informacje jakiej klasy zostały zamrożone blastki.
Co do tych 2k, przy biopsji dostałam do podpisania dokument, że wyrażam zgodę na pobranie materiału do badań przed zamrożeniem, Pani Dr jeszcze w smsie potwierdzała czy badamy i ile.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2024, 21:10
XXX89 lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️ 91’ 🙋🏻♂️ 84’
Starania od 08.2022
MedArt od 03.2024
Ważniejsze odkrycia 🧐
AMH 1,84 🔸 KIR AA 🔸 obydwoje C1/C2 🔸 niedrożny lewy jajowód 🔸 morfologia 2% 🔸 słaba ruchliwość🔸 HLA-DQ2❗️
Leki i suplementy 💊
Euthyrox100🔹Prenatal uno🔹wit. D3🔹Ubichinol🔹Metylowany kwas foliowy i wit. B12🔹Glutation zredukowany🔹inVag🔹Narum Vagine🔹Sanprobi🔹QuenBiotic🔹BestBiotic🔹Colostrum
Rozkład jazdy 🌤️
08.2024 -> 1IUI 💔 5tc
11.2024 -> 1IVF -> Gonapeptyl + Puregon 325 + Ovitrelle
12.2024 -> Biopsja endometrium -> niewielki stan zapalny (+1)-> Levoxa i Tinidazolum
12.2024 -> Punkcja -> 6🥚-> ❄️❄️ -> PGT-A ❄️ -
Asieenika wrote:https://zapodaj.net/plik-oY5QWx0LzZ
W piątek mam zrobić badanie bety, 12 miałam ovitrelle, myślicie ze może jeszcze się utrzymywać, test robiłam dzisiaj rano 6dpt, wczoraj rano 5dpt i przed wczorajXXX89, Asieenika lubią tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
anakonda wrote:Ja w 4dpt miałam już dodatni więc trzymam kciuki by rosła beta
No widzę też właśnie po dwie kreseczki, ale dla mnie to jest tak nie realne że boję się cieszyć na tą chwilę 🥺 czekam do piątku i co dalej będzieMadżka89, Kiraaa lubią tę wiadomość
04.2024 - 1 IUI ❌️
05.2024 - 2 IUI ❌️
06.2024 - 3 IUI ❌️
09.2024 - 3,24 pg/ml AMH
10.09 - biopsja endometrium
17.09 - punkcja - 12 komórek jajowych
6 zapłodnionych prawidłowo
5 zarodków z czego 4 przebadane genetycznie
Wszystkie 4 prawidłowe PGT-A
01.10.2024 przygotowania do procedury IN VITRO
6.10.2024 - przeklekly stan zapalny endometrium, antybiotykoterapia
14.10.2024 - bakteria w moczu Streptococcus agalactiae - antybiotyk
11.2024 - kontrolny posiew moczu - wynik ujemny ✅️
11.2024 - krzywa cukrowa i insulinowa - wyniki prawidłowe ✅️
16.11.2024 - ponowna biopsja endometrium
4.12.2024 - ponowne przygotowanie do transferu
19.12.2024 - pierwszy transfer 5.1.1 😊
27.12.2024 - B-HCG 142,6 prog 49,08
31.12.2024 - B-HCG 613,8 prog 55,74
04.01.2025 - B-HCG 2051,5 prog 130,41
08.01.2025 - B-HCG 4123 prog 27,33
10.01.2025 - B-HCG 6995 prog 129,24
17.01.2025 - mamy serduszko ❤️
12.02.205 - wizyta -
Ewelina czy ja bym mogła na priv . Również się leczę u doktora Janowca prowadzi mi adenomioze nie zgadza się z wieloma rzeczami które robią w Medart mamy jeden zarodek tylko więc podejdę do transferu później zmieniam klinikę bo współpraca z innymi specjalistami jak ktoś ma inne zdanie to niestety jest katorga w tej klinice .Teraz jestem u dr K w zastępstwie dr A.B .
Kiri86 lubi tę wiadomość
-
Asieenika wrote:https://zapodaj.net/plik-oY5QWx0LzZ
W piątek mam zrobić badanie bety, 12 miałam ovitrelle, myślicie ze może jeszcze się utrzymywać, test robiłam dzisiaj rano 6dpt, wczoraj rano 5dpt i przed wczoraj
Myślę że to nie ovitrelle ! On 12 dni chyba się utrzymuje a kreska pięknie ciemnieje. trzymam kciuki za jutrzejszą betę ✊🏻 też jutro jadę ☺️ moja trochę zwolniła ale nadal w normie więc mam nadzieję, że wszystko jest w porządku 🥹starania od 06.2022
👩🏼31 lat
hashimoto ❌
cienkie endo❌
MTHFR, PAI-1 ❌
AMH 4,1✅
kariotyp✅
Owulacje✅
cross match 12% ▶️24,5 %
Kir Bx ✅
ANA 3 ✅ oprócz dsDNA, które słabo dodatnie
ALLO - MLR 30,6 % ▶️ 46,8%
krzywa insulinowa i cukrowa ✅
homocysteina 4,45✅
zespół antyfosfolipidowy wykluczony ✅
👦🏻 33 lata
Ciężka oligospermia❌
Kariotyp ✅
Badanie urologiczne ✅
Badanie w kierunku mikrodelecji regionu AZF chromosomu Y ✅
Badanie w kierunku mutacji w genie CFTR ✅
niedoczynność tarczycy, zbyt wysoka prolaktyna ❌
HLA DQ2/DQ8 ❌
INVIMED POZNAŃ I IVF - ICSI (14 🥚▶️4 ❄️)
- 2 transfery -
- trzeci transfer - dwa zarodki; 8+2 puste jajo
Medart Poznń
II IVF ICSI/MACS- 6.05.2024 - 20 🥚▶️3❄️❄️❄️po PGT-a 2 prawidłowe
zespół ashermana usunięte zrosty i wydaje się, że ok
15.12.24 - transfer ❄️5.1.1. (Atosiban, encorton, acard, intralipid, clexane, relanium) cb 💔 -
XXX89 wrote:Hej dziewczyny dziś się dowiedziałam, ze mamy 2 mrożaczki prawdopodobnie z 6 doby💖 dostałam fakturę na e-mail do zapłaty 2 tys. tylko co dalej… pisałam do dr, ale jeszcze nie odpisał co dalej jeśli chcemy je przebadać. Orientujecie się jak to dalej wygląda ? Szczerze to nie wiem co i jak, czy dostanę jakieś informacje potem jakiej klasy są zarodki ? Jak to u Was wyglądało ?
Ja razem z info o ilości zamrożonych zarodków dostałam informację o klasach i pytanie ile z nich badamyXXX89 lubi tę wiadomość
starania od 06.2022
👩🏼31 lat
hashimoto ❌
cienkie endo❌
MTHFR, PAI-1 ❌
AMH 4,1✅
kariotyp✅
Owulacje✅
cross match 12% ▶️24,5 %
Kir Bx ✅
homocysteina 4,45✅
👦🏻 33 lata
Ciężka oligospermia❌
Kariotyp ✅
Badanie urologiczne ✅
HLA DQ2/DQ8 ❌
- 2 transfery -
Medart Poznń
15.12.24 - transfer ❄️5.1.1. (Atosiban, encorton, acard, intralipid, clexane, relanium) cb 💔 -
Gaja123 wrote:Ewelina czy ja bym mogła na priv . Również się leczę u doktora Janowca prowadzi mi adenomioze nie zgadza się z wieloma rzeczami które robią w Medart mamy jeden zarodek tylko więc podejdę do transferu później zmieniam klinikę bo współpraca z innymi specjalistami jak ktoś ma inne zdanie to niestety jest katorga w tej klinice .Teraz jestem u dr K w zastępstwie dr A.B .
Czy ja mogę mieć do Ciebie również pytanie?
Wysyłam zaproszenie. -
Gaja123 wrote:Ewelina czy ja bym mogła na priv . Również się leczę u doktora Janowca prowadzi mi adenomioze nie zgadza się z wieloma rzeczami które robią w Medart mamy jeden zarodek tylko więc podejdę do transferu później zmieniam klinikę bo współpraca z innymi specjalistami jak ktoś ma inne zdanie to niestety jest katorga w tej klinice .Teraz jestem u dr K w zastępstwie dr A.B .Kiri
-
Przy adenomiozie podstawą jest porządna histeroskopia z oceną macicy czy adenomioza podśluzówkowa / inna jak jest zaawansowana itd itp u mnie w Medart niestety nikt w tym kierunku nic nie proponował a to jest jeden z najgroźniejszych wrogów implantacji jeżeli nie jest odpowiednio leczona . Odezwę się do Was dziewczyny na priv po Świętach.
-
Gaja123 wrote:Przy adenomiozie podstawą jest porządna histeroskopia z oceną macicy czy adenomioza podśluzówkowa / inna jak jest zaawansowana itd itp u mnie w Medart niestety nikt w tym kierunku nic nie proponował a to jest jeden z najgroźniejszych wrogów implantacji jeżeli nie jest odpowiednio leczona . Odezwę się do Was dziewczyny na priv po Świętach.Kiri
-
Do jakiego lekarza poza Janowcem? Ja chciałam sztuczna menopauzę na miesiąc, ale usłyszałam, że nie ma dowodów naukowychi i ze adenomioza obniza możliwość implantacji, ale nie wyklucza. Na czym polega leczenie adenomiozy? Z tego co wiem to tylko dieta antyoksydacyjna. Może wiecie więcej?
-
Cześć, wróciliśmy do Medart po rodzeństwo, mieliśmy stymulację puregonem 275 j. (Amh 1.13) - pobrano 6 komórek, niestety 0 zarodków. Przy wcześniejszych punkcjach też mieliśmy problem z uzyskaniem zarodków, choć wtedy pobierano ok. 15 komórek, a teraz 6, ale przyznam, ze trochę się załamałam wynikiem. Doktor AB wcześniej wspominał o słabej jakości komórek jajowych, wyniki męża nie są rewelacyjne, ale też nie fatalne. Przyjmuję wit. D, kwas foliowy, ubichinol i glutation, mąż również. Czy byłyście w podobnej sytuacji i co robiłyście na poprawę wyników? AB powiedział, że na następnej wizycie rozważymy zmianę w procedurze, ale chciałabym maksymalnie zrobić co mogę.
Medart
Punkcja 11.2021 - 1 zarodek nieprawidłowy genetycznie
Punkcja 02.2022 - 1 zarodek prawidłowy genetycznie
Transfer 05.2022 - udany
Synek ur. 02.2023
Punkcja 12.2024 - 0 zarodków -
Pusia28 wrote:Cześć, wróciliśmy do Medart po rodzeństwo, mieliśmy stymulację puregonem 275 j. (Amh 1.13) - pobrano 6 komórek, niestety 0 zarodków. Przy wcześniejszych punkcjach też mieliśmy problem z uzyskaniem zarodków, choć wtedy pobierano ok. 15 komórek, a teraz 6, ale przyznam, ze trochę się załamałam wynikiem. Doktor AB wcześniej wspominał o słabej jakości komórek jajowych, wyniki męża nie są rewelacyjne, ale też nie fatalne. Przyjmuję wit. D, kwas foliowy, ubichinol i glutation, mąż również. Czy byłyście w podobnej sytuacji i co robiłyście na poprawę wyników? AB powiedział, że na następnej wizycie rozważymy zmianę w procedurze, ale chciałabym maksymalnie zrobić co mogę.
Największym problemem to chyba jest lab.. -
Lili@ wrote:Do jakiego lekarza poza Janowcem? Ja chciałam sztuczna menopauzę na miesiąc, ale usłyszałam, że nie ma dowodów naukowychi i ze adenomioza obniza możliwość implantacji, ale nie wyklucza. Na czym polega leczenie adenomiozy? Z tego co wiem to tylko dieta antyoksydacyjna. Może wiecie więcej?
Najważniejsza jest histeroskopia i zobaczenie jak wygląda macica w jakim miejscu jest adenomioza jakie są warunki do implantacji dr Janowiec mi powiedział, że dopiero po histeroskopi będziemy planować co dalej jakie przygotowanie do transferu pod kątem adenomiozy ,ale ivf będę robiła w Poznaniu tylko w innej klinice bo w Medart nie akceptują zaleceń innych ginekologów i w tym cały problem.Przy adenomiozie też może być zmieniona kurczliwość mięśnia macicy i to też może być przyczyną problemów z utrzymaniem ciąży .Ja wszystko będę wiedziała po histeroskopiiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2024, 18:54
-
ewelina_30 wrote:Dostałam się do dr Janowca dzięki koleżance wymieniliśmy się wizytami i złapał się za głowe jak zobaczył ile biopsji miałam i jak długo trwa leczenie antybiotykami mówił , że zapalenie cd138 powinno być wyleczone przy pierwszym podejściu antybiotykami jeżeli są dobrze dobrane .Nie chce tu pisać na forum jako coś to priv .
-
Też miałam 4 biopsję bodajże. U mnie pomogło jedynie wylyzeczkowanie całej chorej błony. Po tym już biopsja wyszła dobra i w kolejnym cyklu był udany pierwszy transfer.
XXX89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny na wyniki badań genetycznych zarodków ile czekałyście ? Równe 14 dni? Czy szybciej miałyście ? I wyniki wysyła rejestracja czy doktor ?8 lat starań (od 2016)
2018r. Ciąża naturalna - puste jajeczko
➡️MedArt - luty 22’
👩🏽 33l. 2022’
Mięśniaki macicy SS, polip
Niedoczynność tarczycy,
Hiperprolaktynemia,
Pai1 4G - hetero,
Mthfr 1298A>C - hetero,
Amh - 2,60
Niedrożny prawy jajowód.
➡️MedArt - czerwiec 24’ przygotowania do IVF🙏🏽
👨🏽 42l.
07.24’ - 15mln/17%RP/morf.0,5%/
frag. 41%.
👩🏽 35l.
Amh - 2,33
Tsh ⬇️0,25 µlu/ml🙄
10.06- Cytologia, posiewy✅
12.07- Usg 3d, piersi ✅
05.09 - Biopsja endo- stan zapalny (+3) 🙄🥺 Levox/Tinidazolum
11.10 - tsh - 1,46 µlu/ml✅
21.11 - powtórna biopsja.
9.12 - Start stymulacja - protokół krótki - Gonal f/ Orgalutran /Ovitrelle
19.12 - Punkcja -> pobrano 8🥚-> 5 prawidłowo zapłodnionych -> 2❄️❄️ 5AA, 3BB -> oba prawidłowe😍🥳
21.12 - wynik biopsji - ponownie silny stan zapalny (+3)-Amoksiklav/Unidox -
XXX89 wrote:Dziewczyny na wyniki badań genetycznych zarodków ile czekałyście ? Równe 14 dni? Czy szybciej miałyście ? I wyniki wysyła rejestracja czy doktor ?
Ja miałam już po 4 dniach. Dostałam wynik smsemXXX89 lubi tę wiadomość
starania od 06.2022
👩🏼31 lat
hashimoto ❌
cienkie endo❌
MTHFR, PAI-1 ❌
AMH 4,1✅
kariotyp✅
Owulacje✅
cross match 12% ▶️24,5 %
Kir Bx ✅
homocysteina 4,45✅
👦🏻 33 lata
Ciężka oligospermia❌
Kariotyp ✅
Badanie urologiczne ✅
HLA DQ2/DQ8 ❌
- 2 transfery -
Medart Poznń
15.12.24 - transfer ❄️5.1.1. (Atosiban, encorton, acard, intralipid, clexane, relanium) cb 💔