MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena91aa wrote:Jasne chociaż jedno wiem w 100 %,że klinika nie ma zamiaru nic z tym robić personalnie ,organizacyjnie patrząc na to jak się potoczyła sytuacja z dr Pieńkowskim i tym jak wróciły terminy operacji w MedPolonia . Myślę ciepło o dr Kru aby i za jakiś czas nie był w sytuacji jak dr K czy A .B też ciążę naturalne po inseminacji dr K nie prowadzi i odsyła do dr Kru .
Z MedPolonia to z tego co mi wiadomo, to wyczerpali limit, nie oni jedni. Kierują na Polną do dr Pieńkowskiego właśnie.🙋🏼♀️ 91’ 🙋🏻♂️ 84’
Starania od 08.2022
03.2024 -> MedArt -> AMH 1,84 🔸 KIR AA 🔸 obydwoje C1/C2 🔸 niedrożny lewy jajowód 🔸 morfologia 2% 🔸 słaba ruchliwość
08.2024 -> 1IUI 💔 5tc
11.2024 -> Start 1IVF -> Gonapeptyl + Puregon 325 + Ovitrelle 💉
12.2024 -> Biopsja endometrium
12.2024 -> Punkcja -> 6🥚-> ❄️❄️ -
Lena91aa wrote:Jasne chociaż jedno wiem w 100 %,że klinika nie ma zamiaru nic z tym robić personalnie ,organizacyjnie patrząc na to jak się potoczyła sytuacja z dr Pieńkowskim i tym jak wróciły terminy operacji w MedPolonia . Myślę ciepło o dr Kru aby i za jakiś czas nie był w sytuacji jak dr K czy A .B też ciążę naturalne po inseminacji dr K nie prowadzi i odsyła do dr Kru .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Asieenika wrote:Mamy kolejny przyrost bety, z dzisiaj 2050 plus progesteron 130 🥹 oby tak dalej z nami pozostało 🤞🏽
Asieenika lubi tę wiadomość
8 lat starań (od 2016)
2018r. Ciąża naturalna - puste jajeczko
➡️MedArt - luty 22’
👩🏽 33l. 2022’
Mięśniaki macicy SS, polip
Niedoczynność tarczycy,
Hiperprolaktynemia,
Pai1 4G - hetero,
Mthfr 1298A>C - hetero,
Amh - 2,60
Niedrożny prawy jajowód.
➡️MedArt - czerwiec 24’ przygotowania do IVF🙏🏽
👨🏽 42l.
07.24’ - 15mln/17%RP/morf.0,5%/
frag. 41%.
👩🏽 35l.
Amh - 2,33
Tsh ⬇️0,25 µlu/ml🙄
10.06- Cytologia, posiewy✅
12.07- Usg 3d, piersi ✅
05.09 - Biopsja endo- stan zapalny (+3) 🙄🥺 Levox/Tinidazolum
11.10 - tsh - 1,46 µlu/ml✅
21.11 - powtórna biopsja.
9.12 - Start stymulacja - protokół krótki - Gonal f/ Orgalutran /Ovitrelle
19.12 - Punkcja -> pobrano 8🥚-> 5 prawidłowo zapłodnionych -> 2❄️❄️ 5AA, 3BB ->
21.12 - wynik biopsji - ponownie silny stan zapalny (+3)-Amoksiklav/Unidox -
Madżka89 wrote:Dziękuję 😘
Tak, z pierwszej uzyskaliśmy jeden zdrowy zarodek , który dał nam Córeczkę .
Za tydzień Mąż ma badanie nasienia niestety , ale obawiam się wyników bo już wtedy nie było wesoło .
Naprawdę gdyby udało się uzyskać dwa zarodki byłabym przeszczęśliwa , ale nie chce się na nic nastawiać . Czekam też na wynik AMH 🤔
A jak Twoje samopoczucie ? Tabletki pomogły ?
8 lat starań (od 2016)
2018r. Ciąża naturalna - puste jajeczko
➡️MedArt - luty 22’
👩🏽 33l. 2022’
Mięśniaki macicy SS, polip
Niedoczynność tarczycy,
Hiperprolaktynemia,
Pai1 4G - hetero,
Mthfr 1298A>C - hetero,
Amh - 2,60
Niedrożny prawy jajowód.
➡️MedArt - czerwiec 24’ przygotowania do IVF🙏🏽
👨🏽 42l.
07.24’ - 15mln/17%RP/morf.0,5%/
frag. 41%.
👩🏽 35l.
Amh - 2,33
Tsh ⬇️0,25 µlu/ml🙄
10.06- Cytologia, posiewy✅
12.07- Usg 3d, piersi ✅
05.09 - Biopsja endo- stan zapalny (+3) 🙄🥺 Levox/Tinidazolum
11.10 - tsh - 1,46 µlu/ml✅
21.11 - powtórna biopsja.
9.12 - Start stymulacja - protokół krótki - Gonal f/ Orgalutran /Ovitrelle
19.12 - Punkcja -> pobrano 8🥚-> 5 prawidłowo zapłodnionych -> 2❄️❄️ 5AA, 3BB ->
21.12 - wynik biopsji - ponownie silny stan zapalny (+3)-Amoksiklav/Unidox -
XXX89 wrote:Ja to samo, czekam na wyniki badań genetycznych 2 zarodków, gdyby były zdrowe🙏🏽… byłabym przeszczęśliwa 🥺🙏🏽 im dłużej czekam, tym bardziej się niecierpliwie 🥺🙋🏼♀️ 91’ 🙋🏻♂️ 84’
Starania od 08.2022
03.2024 -> MedArt -> AMH 1,84 🔸 KIR AA 🔸 obydwoje C1/C2 🔸 niedrożny lewy jajowód 🔸 morfologia 2% 🔸 słaba ruchliwość
08.2024 -> 1IUI 💔 5tc
11.2024 -> Start 1IVF -> Gonapeptyl + Puregon 325 + Ovitrelle 💉
12.2024 -> Biopsja endometrium
12.2024 -> Punkcja -> 6🥚-> ❄️❄️ -
Cześć! Czy któraś z Was stosowała długi protokół? Mam zalecenie przyjąć diphereline domiesniowo w 21.dniu cyklu poprzedzającego invitro. Co to znaczy domięśniowo? W brzuch jak każdy inny lek? Czy pośladek? Robiłyście ten zastrzyk same? Dr K nie odpowiada. Pisałam do rejestracji o wizytę online żeby się wszystkiego dowiedzieć ale też cisza.
-
anakonda wrote:Ale z tego co ja pamiętam to od początku jak jestem w klinice dr K odsyłała pacjentki w ciąży do dr Kru i nic się nie zmieniło . Gdyby prowadziła wszystko termin żeby się dostać na wizytę byłby na tyle odległy że chyba każda by zrezygnowała. Ja pamiętam czekałam 3 miesiące na 1 wizytę . Pamiętam moje początki to z kartką pytań chodziła do niej na wizytę by o niczym nie zapomnieć nauczona tym że w poprzedniej klinice nie miałam bezpośredniego kontaktu z lekarzem . Czasami jak z dr K sobie rozmawiałyśmy to dziewczyny pytały o takie brednie i mało istotne rzeczy że aż nie mogłam uwierzyć . Rozumiem że omówienie wyników czy jeśli dr prosi o kontakt z wynikami co dalej robić . Dlatego też trochę tych lekarzy rozumiem . Ale też rozumiem pacjentki bo kiedyś sama byłam na początku tej drogi zielona .
Widzisz wszystko zależy od punktu siedzenia.Po pierwsze nie ma głupich pytań mi u dr K zawsze podobało się właśnie to , że o wszystko można było zapytać jedynie przykro , że dr K tak to odczytuje jako brednie bo u dr A B jeszcze kilka lat temu wizyty były prowadzone w ciszy jak sama nie zapytałaś to nic nie wiedziałaś tym bardziej na początku leczenia jak wszystko jest nowe i nie wiesz o co pytać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 16:21
-
Maryporz wrote:Cześć! Czy któraś z Was stosowała długi protokół? Mam zalecenie przyjąć diphereline domiesniowo w 21.dniu cyklu poprzedzającego invitro. Co to znaczy domięśniowo? W brzuch jak każdy inny lek? Czy pośladek? Robiłyście ten zastrzyk same? Dr K nie odpowiada. Pisałam do rejestracji o wizytę online żeby się wszystkiego dowiedzieć ale też cisza.Starania od 2019:
👧🏼32lat 🧑🏽🦽32lat
▪️KIR BX
▪️Allo 31%
▪️Cross-match 20%,
▪️Ana3 ujemne
▪️Pai homo
▪️ Homocysteina 7,71
◾️Amh 5,8(06.24)
▪️histeroskopia✅
▪️Ureaplasma pokonana✅
▪️cytokiny✅
▪️endometriumScan✅
▪️immunolog Paśnik i Jarosz
▫️2019 Vitrolive Szczecin
1️⃣procedura 2❄️❄️
2xFET nieudane beta 0❌❌
▫️2022 Bocian Szczecin
2️⃣procedura 5❄️❄️❄️❄️❄️
26.08 transfer❄️ 3-dniowca❌
30.09 transfer❄️4aa❌
06.23 transfer 3aa,3bb ❌
09.23 transfer ostatniego❄️❌
▫️2024 MedArt Poznań
3️⃣procedura 🔥🔥
27.06.24 2❄️5.2.2 i 6.2.2
Styczeń 2025 FET⏳
Suple i leki: Euthyrox 50,Metformax 1500mg,Wit.D 4tys,Prenatal Uno,l-karnityna,FeMe complex,L-glutation,probiotyki,magnez. -
A powiedzcie proszę. Jestem po 4rech nieudanych próbach invitro. Brak blastocysty, moje komórki jajowe są słabej jakości, stąd pomysł na długi protokół. W międzyczasie umówiliśmy się na darmową konsultacje do Czech, tam zaproponowali znów krótki protokół ale zamiast ovitrelle na końcu tzw. dual trigger. Myślicie że powiedzieć o tym na wizycie czy zostanie to źle odebrane?
-
Maryporz wrote:A powiedzcie proszę. Jestem po 4rech nieudanych próbach invitro. Brak blastocysty, moje komórki jajowe są słabej jakości, stąd pomysł na długi protokół. W międzyczasie umówiliśmy się na darmową konsultacje do Czech, tam zaproponowali znów krótki protokół ale zamiast ovitrelle na końcu tzw. dual trigger. Myślicie że powiedzieć o tym na wizycie czy zostanie to źle odebrane?
Ja na pewno bym przedyskutowała.Ja często konsultuję różne kwestie z innymi lekarzami i otwarcie o tym dyskutuje z lekarzem prowadzącym w medarcie. To jest oczywiste że walczymy tu o nasze zdrowie i przyszłość i robimy wszystko co w naszej mocy by się udało, więc już bez przesady żeby jeszcze się mieli lekarze obrażać na inne opinie czy pomysły. Powodzenia !Maryporz lubi tę wiadomość
starania od czerwca 2022
👩🏼31 lat
hashimoto
problemy z cienkim endo
AMH 4,1
kariotyp✅
Owulacje własne ✅
cross match 12%
Kir Bx
ANA 3 ✅ oprócz dsDNA, które słabo dodatnie
ALLO - MLR 30,6 %
👦🏻 33 lata
Ciężka oligoteratozoospermia
Kariotyp ✅
Badanie urologiczne ✅
Badanie w kierunku mikrodelecji regionu AZF chromosomu Y ✅
Badanie w kierunku mutacji w genie CFTR ✅
niedoczynność tarczycy, zbyt wysoka prolaktyna,
HLA DQ2/DQ8 ❌
INVIMED POZNAŃ 0.22023 I IVF - ICSI
- 4 ❄️
- dwa transfery nieudane
- trzeci transfer - dwa zarodki; 8+2 - poronienie (puste jajo płodowe)
Medart Poznń
II IVF ICSI/MACS- 6.05.2024 - 20 🥚▶️3❄️❄️❄️--> po PGT-a 2 prawidłowe
po histeroskpii zespół ashermana, usunięte zrosty
15.12.24 - transfer ❄️5.1.1. (Atosiban, encorton, acard, intralipid, clexane, relanium)
6dpt - b 25,5; p 68,4
8dpt - b 82,6; p 83
10 dpt - b 150; p 56,9
12 dpt - b 206 😭
14 dpt - 122 cb 💔 -
Kiraaa wrote:Ja na pewno bym przedyskutowała.Ja często konsultuję różne kwestie z innymi lekarzami i otwarcie o tym dyskutuje z lekarzem prowadzącym w medarcie. To jest oczywiste że walczymy tu o nasze zdrowie i przyszłość i robimy wszystko co w naszej mocy by się udało, więc już bez przesady żeby jeszcze się mieli lekarze obrażać na inne opinie czy pomysły. Powodzenia !
Nie pisze tego aby atakować,ale albo masz jakieś fory u dr A B albo ja nie wiem co napisać padłam na twarz.Nie ukrywam też konsultowałam z innymi lekarzami i jedyne co od dr A.B usłyszałam, że nie uznaje zaleceń tych lekarzy i koniec tematu .Pytam dlatego, że już coraz bardziej jestem otumaniona tym jak lekarze różnie traktują pacjentki w klinice i nie równo .Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 16:00
-
Gimba wrote:Nie pisze tego aby atakować,ale albo masz jakieś fory u dr A B albo ja nie wiem co napisać padłam na twarz.Nie ukrywam też konsultowałam z innymi lekarzami i jedyne co od dr A.B usłyszałam, że nie uznaje zaleceń tych lekarzy i koniec tematu .Pytam dlatego, że już coraz bardziej jestem otumaniona tym jak lekarze różnie traktują pacjentki w klinice i nie równo .
Również jestem bardzo zaskoczona taką informacją.Jechałam na drugi koniec Polski aby mieć najlepszą konsultacje dotycząca endometriozy )adenomiozy u dr Janowca i niestety ani dr K ani A B nie podzielili zdania.Wiadomo my też jesteśmy różne w sensie jedna z nas jest poważna inna jest bardziej otwarta w rozmowie ten kontakt z lekarzem może być inny w zależności od danej osoby ,ale bezwzględnie nie powinien wpływać na sposób i możliwości leczenia a niestety w klinice zaczynać być to widoczne coraz bardziej .Kiri86 lubi tę wiadomość
-
Gaja123 wrote:Również jestem bardzo zaskoczona taką informacją.Jechałam na drugi koniec Polski aby mieć najlepszą konsultacje dotycząca endometriozy )adenomiozy u dr Janowca i niestety ani dr K ani A B nie podzielili zdania.Wiadomo my też jesteśmy różne w sensie jedna z nas jest poważna inna jest bardziej otwarta w rozmowie ten kontakt z lekarzem może być inny w zależności od danej osoby ,ale bezwzględnie nie powinien wpływać na sposób i możliwości leczenia a niestety w klinice zaczynać być to widoczne coraz bardziej .
-
Gimba wrote:Nie pisze tego aby atakować,ale albo masz jakieś fory u dr A B albo ja nie wiem co napisać padłam na twarz.Nie ukrywam też konsultowałam z innymi lekarzami i jedyne co od dr A.B usłyszałam, że nie uznaje zaleceń tych lekarzy i koniec tematu .Pytam dlatego, że już coraz bardziej jestem otumaniona tym jak lekarze różnie traktują pacjentki w klinice i nie równo .
Mogę oczywiście mówić tylko o swojej perspektywie. Ja miałam ogromny problem, bo po histeroskopii zrobiło mi się powikłanie w postaci zrostów wewnatrzmacicznych. Pierwszy zabieg „naprawczy” robił AB. Ale ja byłam tak przerażona że konsultowałam się u 4 innych specjalistów od zespołu Ashermana. Wszystko co mówili omawiałam z AB i ostatecznie na finalny zabieg umówiłam się u kogoś innego. Nie było z tym żadnego problemu, a wręcz w przypadku moich załamań, płaczu itp miałam mega wsparcie od dr AB i obecnie również. Ale to jest moja historia i każdy pewnie ma te relacje inne…starania od czerwca 2022
👩🏼31 lat
hashimoto
problemy z cienkim endo
AMH 4,1
kariotyp✅
Owulacje własne ✅
cross match 12%
Kir Bx
ANA 3 ✅ oprócz dsDNA, które słabo dodatnie
ALLO - MLR 30,6 %
👦🏻 33 lata
Ciężka oligoteratozoospermia
Kariotyp ✅
Badanie urologiczne ✅
Badanie w kierunku mikrodelecji regionu AZF chromosomu Y ✅
Badanie w kierunku mutacji w genie CFTR ✅
niedoczynność tarczycy, zbyt wysoka prolaktyna,
HLA DQ2/DQ8 ❌
INVIMED POZNAŃ 0.22023 I IVF - ICSI
- 4 ❄️
- dwa transfery nieudane
- trzeci transfer - dwa zarodki; 8+2 - poronienie (puste jajo płodowe)
Medart Poznń
II IVF ICSI/MACS- 6.05.2024 - 20 🥚▶️3❄️❄️❄️--> po PGT-a 2 prawidłowe
po histeroskpii zespół ashermana, usunięte zrosty
15.12.24 - transfer ❄️5.1.1. (Atosiban, encorton, acard, intralipid, clexane, relanium)
6dpt - b 25,5; p 68,4
8dpt - b 82,6; p 83
10 dpt - b 150; p 56,9
12 dpt - b 206 😭
14 dpt - 122 cb 💔 -
Mimiiiś wrote:A AB, K zauważyli endometrioze u ciebie, coś z tym zrobili/ mówili na ten temat?
W klinice właśnie nie dopiero jak poszłam najpierw w Poznaniu do lekarza na specjalistyczne USG endometriozy to miałam wykrytą adenomioze i dostałam zalecenia diety , suplementów typowo pod tą chorobę potem dzięki koleżance trafiłam do dr Janowca i już poprowadził leczenie.Miałam wrażenie , że dla lekarzy to mało istotny problem głównie się skupiali w kółko na robieniu biopsji owszem jest to ważne ,ale u mnie mając tak ulokowane ognisko adenomiozy te biopsję to było rozsiewanie stanu zapalnego jeszcze bardziej. -
Gaja123 wrote:W klinice właśnie nie dopiero jak poszłam najpierw w Poznaniu do lekarza na specjalistyczne USG endometriozy to miałam wykrytą adenomioze i dostałam zalecenia diety , suplementów typowo pod tą chorobę potem dzięki koleżance trafiłam do dr Janowca i już poprowadził leczenie.Miałam wrażenie , że dla lekarzy to mało istotny problem głównie się skupiali w kółko na robieniu biopsji owszem jest to ważne ,ale u mnie mając tak ulokowane ognisko adenomiozy te biopsję to było rozsiewanie stanu zapalnego jeszcze bardziej.Kiri
-