X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • bubuś Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena91aa wrote:
    Jasne chociaż jedno wiem w 100 %,że klinika nie ma zamiaru nic z tym robić personalnie ,organizacyjnie patrząc na to jak się potoczyła sytuacja z dr Pieńkowskim i tym jak wróciły terminy operacji w MedPolonia . Myślę ciepło o dr Kru aby i za jakiś czas nie był w sytuacji jak dr K czy A .B też ciążę naturalne po inseminacji dr K nie prowadzi i odsyła do dr Kru .
    Dr Pieńkowski nie pracuje już w medart?
    Z MedPolonia to z tego co mi wiadomo, to wyczerpali limit, nie oni jedni. Kierują na Polną do dr Pieńkowskiego właśnie.

🙋🏼‍♀️ 91’ 🙋🏻‍♂️ 84’

Starania od 08.2022

03.2024 -> MedArt -> AMH 1,84 🔸 KIR AA 🔸 obydwoje C1/C2 🔸 niedrożny lewy jajowód 🔸 morfologia 2% 🔸 słaba ruchliwość

08.2024 -> 1IUI 💔 5tc
    11.2024 -> Start 1IVF -> Gonapeptyl + Puregon 325 + Ovitrelle 💉
    12.2024 -> Biopsja endometrium
    12.2024 -> Punkcja -> 6🥚-> ❄️❄️
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena91aa wrote:
    Jasne chociaż jedno wiem w 100 %,że klinika nie ma zamiaru nic z tym robić personalnie ,organizacyjnie patrząc na to jak się potoczyła sytuacja z dr Pieńkowskim i tym jak wróciły terminy operacji w MedPolonia . Myślę ciepło o dr Kru aby i za jakiś czas nie był w sytuacji jak dr K czy A .B też ciążę naturalne po inseminacji dr K nie prowadzi i odsyła do dr Kru .
    Ale z tego co ja pamiętam to od początku jak jestem w klinice dr K odsyłała pacjentki w ciąży do dr Kru i nic się nie zmieniło . Gdyby prowadziła wszystko termin żeby się dostać na wizytę byłby na tyle odległy że chyba każda by zrezygnowała. Ja pamiętam czekałam 3 miesiące na 1 wizytę . Pamiętam moje początki to z kartką pytań chodziła do niej na wizytę by o niczym nie zapomnieć nauczona tym że w poprzedniej klinice nie miałam bezpośredniego kontaktu z lekarzem . Czasami jak z dr K sobie rozmawiałyśmy to dziewczyny pytały o takie brednie i mało istotne rzeczy że aż nie mogłam uwierzyć . Rozumiem że omówienie wyników czy jeśli dr prosi o kontakt z wynikami co dalej robić . Dlatego też trochę tych lekarzy rozumiem . Ale też rozumiem pacjentki bo kiedyś sama byłam na początku tej drogi zielona .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
    24.11 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️

url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • XXX89 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieenika wrote:
    Mamy kolejny przyrost bety, z dzisiaj 2050 plus progesteron 130 🥹 oby tak dalej z nami pozostało 🤞🏽
    Pięknie 🥳 gratulacje 🥳

Asieenika lubi tę wiadomość

8 lat starań (od 2016)
    2018r. Ciąża naturalna - puste jajeczko :(

➡️MedArt - luty 22’
    👩🏽 33l. 2022’
    Mięśniaki macicy SS, polip
    Niedoczynność tarczycy,
    Hiperprolaktynemia,
    Pai1 4G - hetero,
    Mthfr 1298A>C - hetero,
    Amh - 2,60
    Niedrożny prawy jajowód.

➡️MedArt - czerwiec 24’ przygotowania do IVF🙏🏽
    👨🏽 42l.
    07.24’ - 15mln/17%RP/morf.0,5%/
    frag. 41%.

👩🏽 35l.
    Amh - 2,33
    Tsh ⬇️0,25 µlu/ml🙄
    10.06- Cytologia, posiewy✅
    12.07- Usg 3d, piersi ✅
    05.09 - Biopsja endo- stan zapalny (+3) 🙄🥺 Levox/Tinidazolum
    11.10 - tsh - 1,46 µlu/ml✅
    21.11 - powtórna biopsja.
    9.12 - Start stymulacja - protokół krótki - Gonal f/ Orgalutran /Ovitrelle
    19.12 - Punkcja -> pobrano 8🥚-> 5 prawidłowo zapłodnionych -> 2❄️❄️ 5AA, 3BB ->
    21.12 - wynik biopsji - ponownie silny stan zapalny (+3)-Amoksiklav/Unidox
  • XXX89 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89 wrote:
    Dziękuję 😘
    Tak, z pierwszej uzyskaliśmy jeden zdrowy zarodek , który dał nam Córeczkę .
    Za tydzień Mąż ma badanie nasienia niestety , ale obawiam się wyników bo już wtedy nie było wesoło .
    Naprawdę gdyby udało się uzyskać dwa zarodki byłabym przeszczęśliwa , ale nie chce się na nic nastawiać . Czekam też na wynik AMH 🤔
    A jak Twoje samopoczucie ? Tabletki pomogły ?
    Ja to samo, czekam na wyniki badań genetycznych 2 zarodków, gdyby były zdrowe🙏🏽… byłabym przeszczęśliwa 🥺🙏🏽 im dłużej czekam, tym bardziej się niecierpliwie 🥺

8 lat starań (od 2016)
    2018r. Ciąża naturalna - puste jajeczko :(

➡️MedArt - luty 22’
    👩🏽 33l. 2022’
    Mięśniaki macicy SS, polip
    Niedoczynność tarczycy,
    Hiperprolaktynemia,
    Pai1 4G - hetero,
    Mthfr 1298A>C - hetero,
    Amh - 2,60
    Niedrożny prawy jajowód.

➡️MedArt - czerwiec 24’ przygotowania do IVF🙏🏽
    👨🏽 42l.
    07.24’ - 15mln/17%RP/morf.0,5%/
    frag. 41%.

👩🏽 35l.
    Amh - 2,33
    Tsh ⬇️0,25 µlu/ml🙄
    10.06- Cytologia, posiewy✅
    12.07- Usg 3d, piersi ✅
    05.09 - Biopsja endo- stan zapalny (+3) 🙄🥺 Levox/Tinidazolum
    11.10 - tsh - 1,46 µlu/ml✅
    21.11 - powtórna biopsja.
    9.12 - Start stymulacja - protokół krótki - Gonal f/ Orgalutran /Ovitrelle
    19.12 - Punkcja -> pobrano 8🥚-> 5 prawidłowo zapłodnionych -> 2❄️❄️ 5AA, 3BB ->
    21.12 - wynik biopsji - ponownie silny stan zapalny (+3)-Amoksiklav/Unidox
  • bubuś Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XXX89 wrote:
    Ja to samo, czekam na wyniki badań genetycznych 2 zarodków, gdyby były zdrowe🙏🏽… byłabym przeszczęśliwa 🥺🙏🏽 im dłużej czekam, tym bardziej się niecierpliwie 🥺
    No ja też już powoli świruje 🥺

🙋🏼‍♀️ 91’ 🙋🏻‍♂️ 84’

Starania od 08.2022

03.2024 -> MedArt -> AMH 1,84 🔸 KIR AA 🔸 obydwoje C1/C2 🔸 niedrożny lewy jajowód 🔸 morfologia 2% 🔸 słaba ruchliwość

08.2024 -> 1IUI 💔 5tc
    11.2024 -> Start 1IVF -> Gonapeptyl + Puregon 325 + Ovitrelle 💉
    12.2024 -> Biopsja endometrium
    12.2024 -> Punkcja -> 6🥚-> ❄️❄️
  • Maryporz Nowa

Wysłany: 5 stycznia, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Czy któraś z Was stosowała długi protokół? Mam zalecenie przyjąć diphereline domiesniowo w 21.dniu cyklu poprzedzającego invitro. Co to znaczy domięśniowo? W brzuch jak każdy inny lek? Czy pośladek? Robiłyście ten zastrzyk same? Dr K nie odpowiada. Pisałam do rejestracji o wizytę online żeby się wszystkiego dowiedzieć ale też cisza.

• Lena91aa Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Ale z tego co ja pamiętam to od początku jak jestem w klinice dr K odsyłała pacjentki w ciąży do dr Kru i nic się nie zmieniło . Gdyby prowadziła wszystko termin żeby się dostać na wizytę byłby na tyle odległy że chyba każda by zrezygnowała. Ja pamiętam czekałam 3 miesiące na 1 wizytę . Pamiętam moje początki to z kartką pytań chodziła do niej na wizytę by o niczym nie zapomnieć nauczona tym że w poprzedniej klinice nie miałam bezpośredniego kontaktu z lekarzem . Czasami jak z dr K sobie rozmawiałyśmy to dziewczyny pytały o takie brednie i mało istotne rzeczy że aż nie mogłam uwierzyć . Rozumiem że omówienie wyników czy jeśli dr prosi o kontakt z wynikami co dalej robić . Dlatego też trochę tych lekarzy rozumiem . Ale też rozumiem pacjentki bo kiedyś sama byłam na początku tej drogi zielona .

Widzisz wszystko zależy od punktu siedzenia.Po pierwsze nie ma głupich pytań mi u dr K zawsze podobało się właśnie to , że o wszystko można było zapytać jedynie przykro , że dr K tak to odczytuje jako brednie bo u dr A B jeszcze kilka lat temu wizyty były prowadzone w ciszy jak sama nie zapytałaś to nic nie wiedziałaś tym bardziej na początku leczenia jak wszystko jest nowe i nie wiesz o co pytać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 16:21

• Kamellia30 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryporz wrote:
    Cześć! Czy któraś z Was stosowała długi protokół? Mam zalecenie przyjąć diphereline domiesniowo w 21.dniu cyklu poprzedzającego invitro. Co to znaczy domięśniowo? W brzuch jak każdy inny lek? Czy pośladek? Robiłyście ten zastrzyk same? Dr K nie odpowiada. Pisałam do rejestracji o wizytę online żeby się wszystkiego dowiedzieć ale też cisza.
    Domięśniowy czyli w pośladek,raczej podadzą ten zastrzyk w klinice bo nie słyszałam żeby ktokolwiek sam sobie robił.

Starania od 2019:
    👧🏼32lat 🧑🏽‍🦽32lat
    ▪️KIR BX
    ▪️Allo 31%
    ▪️Cross-match 20%,
    ▪️Ana3 ujemne
    ▪️Pai homo
    ▪️ Homocysteina 7,71
    ◾️Amh 5,8(06.24)
    ▪️histeroskopia✅
    ▪️Ureaplasma pokonana✅
    ▪️cytokiny✅
    ▪️endometriumScan✅
    ▪️immunolog Paśnik i Jarosz
    ▫️2019 Vitrolive Szczecin
    1️⃣procedura 2❄️❄️
    2xFET nieudane beta 0❌❌
    ▫️2022 Bocian Szczecin
    2️⃣procedura 5❄️❄️❄️❄️❄️
    26.08 transfer❄️ 3-dniowca❌
    30.09 transfer❄️4aa❌
    06.23 transfer 3aa,3bb ❌
    09.23 transfer ostatniego❄️❌
    ▫️2024 MedArt Poznań
    3️⃣procedura 🔥🔥
    27.06.24 2❄️5.2.2 i 6.2.2
    Styczeń 2025 FET⏳
    Suple i leki: Euthyrox 50,Metformax 1500mg,Wit.D 4tys,Prenatal Uno,l-karnityna,FeMe complex,L-glutation,probiotyki,magnez.
  • Maryporz Nowa

Wysłany: 5 stycznia, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamellia30 wrote:
    Domięśniowy czyli w pośladek,raczej podadzą ten zastrzyk w klinice bo nie słyszałam żeby ktokolwiek sam sobie robił.

No też właśnie przeraża mnie samodzielne podanie. Muszę zadzwonić do kliniki jutro, umówić się na podanie leku.

• Maryporz Nowa

Wysłany: 5 stycznia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie proszę. Jestem po 4rech nieudanych próbach invitro. Brak blastocysty, moje komórki jajowe są słabej jakości, stąd pomysł na długi protokół. W międzyczasie umówiliśmy się na darmową konsultacje do Czech, tam zaproponowali znów krótki protokół ale zamiast ovitrelle na końcu tzw. dual trigger. Myślicie że powiedzieć o tym na wizycie czy zostanie to źle odebrane?

• Kiraaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryporz wrote:
    A powiedzcie proszę. Jestem po 4rech nieudanych próbach invitro. Brak blastocysty, moje komórki jajowe są słabej jakości, stąd pomysł na długi protokół. W międzyczasie umówiliśmy się na darmową konsultacje do Czech, tam zaproponowali znów krótki protokół ale zamiast ovitrelle na końcu tzw. dual trigger. Myślicie że powiedzieć o tym na wizycie czy zostanie to źle odebrane?

Ja na pewno bym przedyskutowała.Ja często konsultuję różne kwestie z innymi lekarzami i otwarcie o tym dyskutuje z lekarzem prowadzącym w medarcie. To jest oczywiste że walczymy tu o nasze zdrowie i przyszłość i robimy wszystko co w naszej mocy by się udało, więc już bez przesady żeby jeszcze się mieli lekarze obrażać na inne opinie czy pomysły. Powodzenia !

Maryporz lubi tę wiadomość

starania od czerwca 2022
    👩🏼31 lat
    hashimoto
    problemy z cienkim endo
    AMH 4,1
    kariotyp✅
    Owulacje własne ✅
    cross match 12%
    Kir Bx
    ANA 3 ✅ oprócz dsDNA, które słabo dodatnie
    ALLO - MLR 30,6 %
    👦🏻 33 lata
    Ciężka oligoteratozoospermia
    Kariotyp ✅
    Badanie urologiczne ✅
    Badanie w kierunku mikrodelecji regionu AZF chromosomu Y ✅
    Badanie w kierunku mutacji w genie CFTR ✅
    niedoczynność tarczycy, zbyt wysoka prolaktyna,
    HLA DQ2/DQ8 ❌
    INVIMED POZNAŃ 0.22023 I IVF - ICSI
    - 4 ❄️
    - dwa transfery nieudane
    - trzeci transfer - dwa zarodki; 8+2 - poronienie (puste jajo płodowe)
    Medart Poznń
    II IVF ICSI/MACS- 6.05.2024 - 20 🥚▶️3❄️❄️❄️--> po PGT-a 2 prawidłowe
    po histeroskpii zespół ashermana, usunięte zrosty
    15.12.24 - transfer ❄️5.1.1. (Atosiban, encorton, acard, intralipid, clexane, relanium)
    6dpt - b 25,5; p 68,4
    8dpt - b 82,6; p 83
    10 dpt - b 150; p 56,9
    12 dpt - b 206 😭
    14 dpt - 122 cb 💔
  • JaNowa Nowa

Wysłany: 6 stycznia, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiecie może czy w skończonym 10tc jest jeszcze usg dopochwowe czy już przez brzuch?

• Gimba Debiutantka

Wysłany: 6 stycznia, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiraaa wrote:
    Ja na pewno bym przedyskutowała.Ja często konsultuję różne kwestie z innymi lekarzami i otwarcie o tym dyskutuje z lekarzem prowadzącym w medarcie. To jest oczywiste że walczymy tu o nasze zdrowie i przyszłość i robimy wszystko co w naszej mocy by się udało, więc już bez przesady żeby jeszcze się mieli lekarze obrażać na inne opinie czy pomysły. Powodzenia !

Nie pisze tego aby atakować,ale albo masz jakieś fory u dr A B albo ja nie wiem co napisać padłam na twarz.Nie ukrywam też konsultowałam z innymi lekarzami i jedyne co od dr A.B usłyszałam, że nie uznaje zaleceń tych lekarzy i koniec tematu .Pytam dlatego, że już coraz bardziej jestem otumaniona tym jak lekarze różnie traktują pacjentki w klinice i nie równo .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 16:00

• Gaja123 Debiutantka

Wysłany: 6 stycznia, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gimba wrote:
    Nie pisze tego aby atakować,ale albo masz jakieś fory u dr A B albo ja nie wiem co napisać padłam na twarz.Nie ukrywam też konsultowałam z innymi lekarzami i jedyne co od dr A.B usłyszałam, że nie uznaje zaleceń tych lekarzy i koniec tematu .Pytam dlatego, że już coraz bardziej jestem otumaniona tym jak lekarze różnie traktują pacjentki w klinice i nie równo .

Również jestem bardzo zaskoczona taką informacją.Jechałam na drugi koniec Polski aby mieć najlepszą konsultacje dotycząca endometriozy )adenomiozy u dr Janowca i niestety ani dr K ani A B nie podzielili zdania.Wiadomo my też jesteśmy różne w sensie jedna z nas jest poważna inna jest bardziej otwarta w rozmowie ten kontakt z lekarzem może być inny w zależności od danej osoby ,ale bezwzględnie nie powinien wpływać na sposób i możliwości leczenia a niestety w klinice zaczynać być to widoczne coraz bardziej .

Kiri86 lubi tę wiadomość

• Mimiiiś Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja123 wrote:
    Również jestem bardzo zaskoczona taką informacją.Jechałam na drugi koniec Polski aby mieć najlepszą konsultacje dotycząca endometriozy )adenomiozy u dr Janowca i niestety ani dr K ani A B nie podzielili zdania.Wiadomo my też jesteśmy różne w sensie jedna z nas jest poważna inna jest bardziej otwarta w rozmowie ten kontakt z lekarzem może być inny w zależności od danej osoby ,ale bezwzględnie nie powinien wpływać na sposób i możliwości leczenia a niestety w klinice zaczynać być to widoczne coraz bardziej .
    A AB, K zauważyli endometrioze u ciebie, coś z tym zrobili/ mówili na ten temat?

• Kiraaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gimba wrote:

Mogę oczywiście mówić tylko o swojej perspektywie. Ja miałam ogromny problem, bo po histeroskopii zrobiło mi się powikłanie w postaci zrostów wewnatrzmacicznych. Pierwszy zabieg „naprawczy” robił AB. Ale ja byłam tak przerażona że konsultowałam się u 4 innych specjalistów od zespołu Ashermana. Wszystko co mówili omawiałam z AB i ostatecznie na finalny zabieg umówiłam się u kogoś innego. Nie było z tym żadnego problemu, a wręcz w przypadku moich załamań, płaczu itp miałam mega wsparcie od dr AB i obecnie również. Ale to jest moja historia i każdy pewnie ma te relacje inne…

starania od czerwca 2022
    👩🏼31 lat
    hashimoto
    problemy z cienkim endo
    AMH 4,1
    kariotyp✅
    Owulacje własne ✅
    cross match 12%
    Kir Bx
    ANA 3 ✅ oprócz dsDNA, które słabo dodatnie
    ALLO - MLR 30,6 %
    👦🏻 33 lata
    Ciężka oligoteratozoospermia
    Kariotyp ✅
    Badanie urologiczne ✅
    Badanie w kierunku mikrodelecji regionu AZF chromosomu Y ✅
    Badanie w kierunku mutacji w genie CFTR ✅
    niedoczynność tarczycy, zbyt wysoka prolaktyna,
    HLA DQ2/DQ8 ❌
    INVIMED POZNAŃ 0.22023 I IVF - ICSI
    - 4 ❄️
    - dwa transfery nieudane
    - trzeci transfer - dwa zarodki; 8+2 - poronienie (puste jajo płodowe)
    Medart Poznń
    II IVF ICSI/MACS- 6.05.2024 - 20 🥚▶️3❄️❄️❄️--> po PGT-a 2 prawidłowe
    po histeroskpii zespół ashermana, usunięte zrosty
    15.12.24 - transfer ❄️5.1.1. (Atosiban, encorton, acard, intralipid, clexane, relanium)
    6dpt - b 25,5; p 68,4
    8dpt - b 82,6; p 83
    10 dpt - b 150; p 56,9
    12 dpt - b 206 😭
    14 dpt - 122 cb 💔
  • Gaja123 Debiutantka

Wysłany: 6 stycznia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimiiiś wrote:
    A AB, K zauważyli endometrioze u ciebie, coś z tym zrobili/ mówili na ten temat?

W klinice właśnie nie dopiero jak poszłam najpierw w Poznaniu do lekarza na specjalistyczne USG endometriozy to miałam wykrytą adenomioze i dostałam zalecenia diety , suplementów typowo pod tą chorobę potem dzięki koleżance trafiłam do dr Janowca i już poprowadził leczenie.Miałam wrażenie , że dla lekarzy to mało istotny problem głównie się skupiali w kółko na robieniu biopsji owszem jest to ważne ,ale u mnie mając tak ulokowane ognisko adenomiozy te biopsję to było rozsiewanie stanu zapalnego jeszcze bardziej.

• trzu Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaNowa wrote:
    Dziewczyny, wiecie może czy w skończonym 10tc jest jeszcze usg dopochwowe czy już przez brzuch?

w 10tc to raczej tylko przezpochwowo :)

• Kiri86 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja123 wrote:
    W klinice właśnie nie dopiero jak poszłam najpierw w Poznaniu do lekarza na specjalistyczne USG endometriozy to miałam wykrytą adenomioze i dostałam zalecenia diety , suplementów typowo pod tą chorobę potem dzięki koleżance trafiłam do dr Janowca i już poprowadził leczenie.Miałam wrażenie , że dla lekarzy to mało istotny problem głównie się skupiali w kółko na robieniu biopsji owszem jest to ważne ,ale u mnie mając tak ulokowane ognisko adenomiozy te biopsję to było rozsiewanie stanu zapalnego jeszcze bardziej.
    Mogłabyś się podzielić (np na priv) jakie suplementy dostałaś na endometrioze i adenomioze? Mam ten sam problem... Ogólnie mam bardzo podobna historie bo też byłam u dr Janowca i w medarcie nie zgadzają się z tym co mówił dr...

Kiri
  • Dotipik Debiutantka

Wysłany: 6 stycznia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gimba wrote:
    Chyba coś w tym jest, w nierównym traktowaniu. Ale Oni też jak zwykli ludzie mają swoich faworytów. Ja na pewno nie bylam ich faworytem:) I też poczułam się raz zlekceważona, i skoro tak...to czy będzie komuś zależało żeby zachować należytą staranność przy moich zabiegach in-vitro? Nie wiem. Z jednej strony fajnie, że A.B "wytyka" błędy innych lekarzy, może naprawdę jest dobry i przeświadczony o słuszności swoich racji? Na pewno naraża się tym na krytykę z naszej strony. Ale czy ta krytyka Go obchodzi:) nie sądzę. Miejmy nadzieję, że jest dobry:)powodzenia

‹‹ 3137 3138 3139 3140 3141
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ