bubuś wrote:
Od razu Ci mogę powiedzieć, że docent zaneguje tę ilość accofilu zaproponowana przez dr Jarosz no chyba, że się mylę.
Pokazałam swoje zalecenia na ostatniej wizycie dr K, powiedziała, że możemy spróbować, ale to końskie dawki accofilu i sama z siebie dałaby mi accofil ale na takich zaleceniach jak robi to dr Paśnik, czyli od transferu a nie już przed (tzn tylko 1/3 ampułki co drugi dzień) dr Jarosz twierdzi, że jeśli nie mam żalnego KIR implantacyjnego to 1/3 co drugi dzień od transferu to za mało.
Ostatecznie będziemy próbować transfer na zaleceniach dr Jarosz, tylko czekam na wyniki cross i allomlr.
Wiem, że docent jest znany i jeśli zajdzie potrzeba to również się do niego udam, ale dr Jarosz pracuje głównie z pacjentami IVF, stąd ja osobiście mam większe przekonanie do niej.
Dzięki za informację. U mnie podobna sytuacja z KIRami, podobne zalecenia. Już miałam Accofil od transferu i ciąża biochemiczna, więc argumentacja dr Jarosz do mnie trafia. Dr AB mi odradzał dr Jarosz i kierował do dr Paśnika, dlatego chcę skonsultować to i z nim. Jeszcze nie wiem, co zrobię jak zalecenia będą bardzo rozbieżne
bubuś lubi tę wiadomość
HSG - jajowody drożne
01.24 IUI ❌
02.24 IUI ❌
Jama macicy prawidłowa, endometrium bez stanu zapalnego
07.24 IVF, 4❄️❄️❄️❄️, PTG-A - jeden prawidłowy, jeden mozaika, dwa nieprawidłowe
09.24 FET - zarodek zdrowy 6.2.1, ciąża biochemiczna 💔
KIR AA, mąż C1/C2, PAI homo, MTHFR homo, białko S obniżone, cross-match 39%, allo-mlr 0%
01.25 FET mozaiki 5.1.1, Accofil, immunoglobuliny, Encorton, Acard, Clexane, Atosiban, cykl przed Equoral i Encorton, kolejna ciąża biochemiczna 💔
02.25 IVF, 8 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
bubuś lubi tę wiadomość
HSG - jajowody drożne
01.24 IUI ❌
02.24 IUI ❌
Jama macicy prawidłowa, endometrium bez stanu zapalnego
07.24 IVF, 4❄️❄️❄️❄️, PTG-A - jeden prawidłowy, jeden mozaika, dwa nieprawidłowe
09.24 FET - zarodek zdrowy 6.2.1, ciąża biochemiczna 💔
KIR AA, mąż C1/C2, PAI homo, MTHFR homo, białko S obniżone, cross-match 39%, allo-mlr 0%
01.25 FET mozaiki 5.1.1, Accofil, immunoglobuliny, Encorton, Acard, Clexane, Atosiban, cykl przed Equoral i Encorton, kolejna ciąża biochemiczna 💔
02.25 IVF, 8 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️