X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Kamellia30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bubuś wrote:
    Kiedy planujecie transfer? 🙂
    Na początku marca 🥹 planować to ja planuje a jaka będzie rzeczywistość to się dowiemy 😜

Starania od 2019:
    👧🏼32lat 🧑🏽‍🦽32lat
    ▪️KIR BX
    ▪️Allo 31%
    ▪️Cross-match 20%,
    ▪️Ana3 ujemne
    ▪️Pai homo
    ▪️ Homocysteina 7,71
    ◾️Amh 5,8(06.24)
    ▪️histeroskopia✅
    ▪️Ureaplasma pokonana✅
    ▪️cytokiny✅
    ▪️endometriumScan✅
    ▪️immunolog Paśnik i Jarosz
    ▫️2019 Vitrolive Szczecin
    1️⃣procedura 2❄️❄️
    2xFET nieudane beta 0❌❌
    ▫️2022 Bocian Szczecin
    2️⃣procedura 5❄️❄️❄️❄️❄️
    3-26.08 transfer❄️ 3-dniowca❌
    4-30.09 transfer❄️4aa❌
    5-06.23 transfer 3aa,3bb ❌
    6-09.23 transfer ostatniego❄️❌
    ▫️2024 MedArt Poznań
    3️⃣procedura 🔥🔥
    27.06.24 2❄️5.2.2 i 6.2.2
    7-06.01.25 FET 7dpt 23 9dpt 16💔CB
    8 FET soon 💪🏼
    „Najlepsze rzeczy przychodzą do tych,którzy potrafią czekać”💖
    Suple i leki: Euthyrox 50,Metformax 1500mg,Wit.D 4tys,Prenatal Uno,l-karnityna,FeMe complex,L-glutation,probiotyki,magnez.
  • bubuś Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamellia30 wrote:
    Na początku marca 🥹 planować to ja planuje a jaka będzie rzeczywistość to się dowiemy 😜
    Trzeba wierzyć, że się uda 🫶🏻
    Wysyłam Ci zaproszenie do przyjaciółek, mam pytanie

🙋🏼‍♀️ 91’ 🙋🏻‍♂️ 84’

Starania od 08.2022
    MedArt od 03.2024

Ważniejsze odkrycia 🧐
    AMH 1,84 🔸 KIR AA 🔸 obydwoje C1/C2 🔸 niedrożny lewy jajowód 🔸 morfologia 2% 🔸 słaba ruchliwość🔸 HLA-DQ2❗️

08.2024 -> 1IUI 💔 5tc
    🍀
  • Kamellia30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bubuś wrote:
    Trzeba wierzyć, że się uda 🫶🏻
    Wysyłam Ci zaproszenie do przyjaciółek, mam pytanie
    Przyjęłam :)

bubuś lubi tę wiadomość

Starania od 2019:
    👧🏼32lat 🧑🏽‍🦽32lat
    ▪️KIR BX
    ▪️Allo 31%
    ▪️Cross-match 20%,
    ▪️Ana3 ujemne
    ▪️Pai homo
    ▪️ Homocysteina 7,71
    ◾️Amh 5,8(06.24)
    ▪️histeroskopia✅
    ▪️Ureaplasma pokonana✅
    ▪️cytokiny✅
    ▪️endometriumScan✅
    ▪️immunolog Paśnik i Jarosz
    ▫️2019 Vitrolive Szczecin
    1️⃣procedura 2❄️❄️
    2xFET nieudane beta 0❌❌
    ▫️2022 Bocian Szczecin
    2️⃣procedura 5❄️❄️❄️❄️❄️
    3-26.08 transfer❄️ 3-dniowca❌
    4-30.09 transfer❄️4aa❌
    5-06.23 transfer 3aa,3bb ❌
    6-09.23 transfer ostatniego❄️❌
    ▫️2024 MedArt Poznań
    3️⃣procedura 🔥🔥
    27.06.24 2❄️5.2.2 i 6.2.2
    7-06.01.25 FET 7dpt 23 9dpt 16💔CB
    8 FET soon 💪🏼
    „Najlepsze rzeczy przychodzą do tych,którzy potrafią czekać”💖
    Suple i leki: Euthyrox 50,Metformax 1500mg,Wit.D 4tys,Prenatal Uno,l-karnityna,FeMe complex,L-glutation,probiotyki,magnez.
  • Natka638847 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bubuś wrote:
    Od razu Ci mogę powiedzieć, że docent zaneguje tę ilość accofilu zaproponowana przez dr Jarosz no chyba, że się mylę.
    Pokazałam swoje zalecenia na ostatniej wizycie dr K, powiedziała, że możemy spróbować, ale to końskie dawki accofilu i sama z siebie dałaby mi accofil ale na takich zaleceniach jak robi to dr Paśnik, czyli od transferu a nie już przed (tzn tylko 1/3 ampułki co drugi dzień) dr Jarosz twierdzi, że jeśli nie mam żalnego KIR implantacyjnego to 1/3 co drugi dzień od transferu to za mało.
    Ostatecznie będziemy próbować transfer na zaleceniach dr Jarosz, tylko czekam na wyniki cross i allomlr.
    Wiem, że docent jest znany i jeśli zajdzie potrzeba to również się do niego udam, ale dr Jarosz pracuje głównie z pacjentami IVF, stąd ja osobiście mam większe przekonanie do niej.
    Dzięki za informację. U mnie podobna sytuacja z KIRami, podobne zalecenia. Już miałam Accofil od transferu i ciąża biochemiczna, więc argumentacja dr Jarosz do mnie trafia. Dr AB mi odradzał dr Jarosz i kierował do dr Paśnika, dlatego chcę skonsultować to i z nim. Jeszcze nie wiem, co zrobię jak zalecenia będą bardzo rozbieżne

bubuś lubi tę wiadomość

HSG - jajowody drożne

01.24 IUI ❌
    02.24 IUI ❌

Jama macicy prawidłowa, endometrium bez stanu zapalnego

07.24 IVF, 4❄️❄️❄️❄️, PTG-A - jeden prawidłowy, jeden mozaika, dwa nieprawidłowe

09.24 FET - zarodek zdrowy 6.2.1, ciąża biochemiczna 💔

KIR AA, mąż C1/C2, PAI homo, MTHFR homo, białko S obniżone, cross-match 39%, allo-mlr 0%

01.25 FET mozaiki 5.1.1, Accofil, immunoglobuliny, Encorton, Acard, Clexane, Atosiban, cykl przed Equoral i Encorton, kolejna ciąża biochemiczna 💔

02.25 IVF, 8 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
‹‹ 3163 3164 3165 3166 3167
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ