X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Kurcze ja jakoś sobie nie wyobrażam siebie na BG. Mój mąż odżywia się pieczywem, pizza i makaronem i nie wiem kiedy miałabym sobie sama gotować jak pracuje do 18 :(
    Mysza to niezle przeboje. Mnie też wkurza to czekanie po godzinę na umówiona wizytę czy to, że nie da się do dr dodzwonić ale zawsze odpisuje na moje smsy
    Jeśli to byłaby ostatnia deska ratunku dałabyś radę. Ja też pracuję i nie widzę przeszkód by sobie ugotować makaron ryżowy , możesz sama chleb zrobić zajmie to raptem 5 min z kaszy gryczana.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Ale z tego co się orientuję oni nie robią zwykłego chleba

Oni nie, chodziło mi o inne piekarnie co robią chleb bg

1JyDp2.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała dałabyś radę. Wszystko jest kwestią motywacji i samozaparcia :) ja po porodzie planuję wrócić do glutenu na kilka miesięcy i zrobić gastroskopię z biopsją kosmków aby raz na zawsze wiedzieć czy mam celiakię czy nie

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    Mała dałabyś radę. Wszystko jest kwestią motywacji i samozaparcia :) ja po porodzie planuję wrócić do glutenu na kilka miesięcy i zrobić gastroskopię z biopsją kosmków aby raz na zawsze wiedzieć czy mam celiakię czy nie

A ja już nie planuje wracać do glutenu :) może nie będę trzymać diety tak restrykcyjnie bo czasem mam ochotę na pączka albo ciastko francuskie :):) ale mi np minęła bezsenność i depresja po przejściu na dietę.

1JyDp2.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie jakie badania w tym kierunku należałoby zrobić? Mi wyszedł jeden gen pozytywny

Dzdzownica ja dobrze pamiętam, że ty dopiero miesiąc jesteś na bg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 09:29

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza współczuję tego czekania w gotowości na SMS, domyślam się jak takie coś może być wkurzające. Ja raz tylko czekałam 30 min, aż odpisze czy mam robić zastrzyk, czy nie i ten sms wstrzymywał mnie od pójścia spać, ale o 23 sama z siebie odpisała i mogłam iść spać ;)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A powiedzcie jakie badania w tym kierunku należałoby zrobić? Mi wyszedł jeden gen pozytywny

Dzdzownica ja dobrze pamiętam, że ty dopiero miesiąc jesteś na bg?

Już ponad bo od świąt. Ale ja zawsze jadłam mało chleba a makaronu prawie wcale. A i tak źle na mnie Gluten działał.
    Jak masz wynik genu to robisz przeciwciała. Jeśli nie wyjdą to i tak na dietę i możesz dalej działać. A jeśli wyjdą przeciwciała to mi dr mówił że trzeba będzie poczekać ok 6 miesięcy na kolejny transfer.

1JyDp2.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wyszedł jeden gen ale ten DQ8. Ja nie czuje różnicy w samopoczuciu, więc nie zamierzam dietować jeśli nie mam celiakii. Ja sie czuje zupełnie tak samo jak przed dietą, różnicy nie widzę żadnej.

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po wczorajszym Clexane nad miejscem wkłucia wyskoczył mi 5cm siniak. Co zrobiłam źle?

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia nic. Trafiłaś w naczynko. Jesli bierzesz dawke 0,4 to nie usuwaj pęcherzyka. On trochę "zamyka" miejsce wkłucia i nie ma siniaków.

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Mysza współczuję tego czekania w gotowości na SMS, domyślam się jak takie coś może być wkurzające. Ja raz tylko czekałam 30 min, aż odpisze czy mam robić zastrzyk, czy nie i ten sms wstrzymywał mnie od pójścia spać, ale o 23 sama z siebie odpisała i mogłam iść spać ;)

Antonna Dzięki za zrozumienie, nie chciałam być upier***wa ale to było dla mnie baaardzo ważne. Mam nadzieję, że już nie będzie takich sytuacji.

kiciakocia A Ty nadal masz w zaleceniach odpoczywanie czy już możesz śmigać?

Wszystkie dziewczyny na diecie BG podziwiam ze pracę jaką wkładają w przygotowywanie posiłków i wybieranie produktów.

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza obyśmy my też nie przechodziły na bg...

Jak mi znów się nie uda to drugą procedurę też spróbuję na BG. Wczoraj cały dzień ryczałam, od samego rana, w poczekalni w urzędzie, nawet smarkałam pani przy okienku, pojechałam na siłownie ryczałam w aucie, nie mogłam się zebrać żeby wyjść a potem jeszcze wyłam na bieżni. Jestem w fatalnym stanie emocjonalnym, czuje się jak wariatka.

Dziś przyszła apteka, ja łyknęłam bez problemu ten medargin ;) Do tego mam jeszcze witamine D, E i B complex i kwas foliowy to już od dawna. Coś jeszcze warto ćpać?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu się dzieje. Trzymam kciuki za kazda procedurę.
    Gabi piekne zarodki. Clexane rób z dała od pępka, aby nie trafić w mięsień, wówczas sa duże siniaki, chyba ze jakieś duże naczynie. Ja po całej ciazy mam juz taka wprawę, ze kto widzi moj brzuch nie wierzy, ze biorę Clexane, nie mam żadnego śladu.
    Ciekawa sprawa z ta dieta bg, czemu w klinice aż taki nacisk.
    My na ostatnich juz nogach, moze do końca tygodnia sie rozpakujemy.

MalaHD, dżdżownica, gabrysia111, elcia_aa, AnnaNata. lubią tę wiadomość

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, ja ostatnio odkrylam jasny makaron bg, swiderki. Smakuje jak normalny, gdybym nie wiedziala, to bym w zyciu nie powiedziala, ze jest bez gluta ;)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też raz jadłam z kukurydzy spaghetii, wyglądało identycznie ale smakowało ochydnie :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio kupiłam taki makaron w Biedronce i był prawie jak normalny :> Ja też póki co nie jestem na diecie BG. Nie miałam nawet robionych badań w tym kierunku.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za podpowiedzi. Mam Clexane 60, spróbuję kłuć bardziej boczki :)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ale my też mieliśmy biegunkę po brownie z tej cukierni... A jeśli chodzi o chleb bg z piekarni to stowarzyszenie celiakii bada takie produkty i zawsze mają przekroczona normę jeśli w tej samej piekarni robią zwykły chleb.
    Ale oni nie robią tam zwykłego chleba tylko BG. Dziwne z tymi biegunkami, bo rozumiem jakby tam jajka było albo coś co może się zepsuć, ale w zasadzie tam wszystko wegańskie.

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Mysza obyśmy my też nie przechodziły na bg...

Jak mi znów się nie uda to drugą procedurę też spróbuję na BG. Wczoraj cały dzień ryczałam, od samego rana, w poczekalni w urzędzie, nawet smarkałam pani przy okienku, pojechałam na siłownie ryczałam w aucie, nie mogłam się zebrać żeby wyjść a potem jeszcze wyłam na bieżni. Jestem w fatalnym stanie emocjonalnym, czuje się jak wariatka.

Dziś przyszła apteka, ja łyknęłam bez problemu ten medargin ;) Do tego mam jeszcze witamine D, E i B complex i kwas foliowy to już od dawna. Coś jeszcze warto ćpać?

MałaHD- ja rozumiem, tak jak pisałam dla mnie też walka od 2 lat z niepłodnością wyprało mnie psychicznie <3 wirtualne uściski

bv5tg9v.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza śmiganiem bym tego nie nazwała. Powoli wracam do aktywności. 6h jestem sama z dwulatką także ruchu trochę mam. Popołudniami odpoczywam.

Mysza1986 lubi tę wiadomość

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ