MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Termin mam na 21.02. Został tydzien, rodzimy u nas w mieście, mieszkamy spory kawał od Poznania, mamy obok duże miasto, ale narazie w planach szpital miejscowy. Mamy położna, ale to męża kuzynka, wiec super i to tez spowodowało, ze w pierwszej kolejnosci wybieramy ten szpital.
Aina -
Dziewczyny endometrium jest oki, ma 9.5 mm. Jeszcze czekam na wyniki hormonów. Transfer póki co zaplanowany jest na poniedziałek
Czy 139 zł za Lutinus to dobra cena? Pani dr wypisała mi na wszytskie leki recepty twierdząc, że mam nie kupować u nich, bo mają drogo :> Prolutex już kupiłam (175 zł), bo potrzebuję od zaraz, ale Lutinusa mogę poszukać najtańszego.
Czy Wy do crio brałyście encorton? Bo po punkcji brałam, a teraz mi nie wypisała, że mam brać i się zastanawiam czy to pomyłka, czy nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 21:19
MalaHD, iwonn, Mysza1986 lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Antonna, Lutinus najtaniej (właśnie po 139 zł) jest w Aptece Wielkopolskiej na Polnej i to dobra cena. Prolutex kupiłaś też pewnie tam, bo ja też kupowałam za dokładnie tyle i to było drogo. Dziewczyny wcześniej pisały, że można go kupić w:
DOZ 154 zł
Gemini 145 zł
Chyba bym o Encorton dopytała, bo on ma zmniejszać ryzyko odrzucenia zarodka (ja biorę teraz od punkcji przed et) -
Kurcze, teraz żałuję że ślepo kupowałam lutinus w klinice. Nie sądziłam ze sobie robią taka przebitke.. I tak na nas zarabiają a tu taka różnica na 1 opakowaniu.Tak się zastanawiam czy badania krwi tez jakoś extra naliczaja żeby prócz labu im coś zostało, nie wiecie może?
-
Aina trzymaj się kochana! Już bliżej niż dalej :* Ja jeszcze 7/8 tyg w dwupaku a już mam ciężko. Kręgosłup daje mi popalić ale to pewnie przez to ze jestem niska i drobna a sport raczej omijałam szerokim łukiem przed ciążą i teraz mi to wychodzi. Masz jeszcze jakieś wizyty czy juz ktg robisz u siebie?
Ainaa lubi tę wiadomość
-
Ladybirth na krwi na pewno nie ma przebitki. Co do lekow to nie wiem jak to dokladnie dziala, ale moze byc tak, ze nawet jakby chcieli taniej sprzedac to nie moga, bo maja kiepska umowe z hurtownia. Wieksze apteki moga sobie wytargowac lepsze ceny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 22:36
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:No właśnie ja po punkcji też brałam - piszę do niej akurat smsa z wynikami to dopytam. Bo mam wyniki hormonów i estradiol jest 260, a progesteron 0.49, także transfer w poniedziałek
Co do cen to Gabi już napisała
Jeśli klinice by zależało to by sprowadzili jak najtaniej ale wydaje mi się ze i tak zarabiają na tym .
Co do badań hm to wydaję mi sie ze podpisali umowę i mają jakiś tam % bo w końcu płacą tam tym panią co pobierają. Zresztą ja raz płace za E2 i pgr 60zł a nieraz 58zł . Kiedyś z diagnostyką mieli i wtedy było 20 lub 30% dla mnie lepiej było . Krew w zasadzie badam u nich bo i tak jestem tam , po drugie ja do laba mam ok 30 km i za te same pieniądze .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Anakonda pewnie mają jakąś prowizję z badań, ale z perspektywy pacjenta nie ma znaczenia, czy odda krew u nich, czy np. w HCP. Ja przynamniej płaciłam tyle samo w obu miejscach.
Dopytałam o ten Encorton i nie muszę go brać. Pani dr powiedziała, że nie w każdym cyklu zlecają pacjentkom branie Encortonu, ale jeśli chcę to ona nie ma nic przeciwko żeby brać. Ale skoro nie muszę to ja nie chcę.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Mój transfer się nie odbędzie, błona 6mm Dajemy jej jeszcze szansę do niedzieli ale mi nigdy już w drugim tygodniu nie urosła bardziej. Wychodzi na to, że te wszystkie suplementy, witaminy, orzechy itp nic nie pomagają bo na samym estrofemie było ok
-
MalaHD wrote:Mój transfer się nie odbędzie, błona 6mm Dajemy jej jeszcze szansę do niedzieli ale mi nigdy już w drugim tygodniu nie urosła bardziej. Wychodzi na to, że te wszystkie suplementy, witaminy, orzechy itp nic nie pomagają bo na samym estrofemie było okStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
A ja to w sumie nie wiem czy mi przykro. Ta punkcja, potem oczekiwanie na zarodki, po transferze czekanie do bety i to ogromne rozczarowanie. To było coś okropnego, codziennie ryczałam, nie spałam, ja chyba nie chcę jeszcze raz tego przechodzić. Lepiej dla mojej psychiki jak sobie odpocznie miesiąc, dwa i wrócić już mając lekko zatarte te traumatyczne wspomnienia niż tak na świeżo.