MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
We cudowne wieści przynosisz
We lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
"Celem badania jest wykrywanie przeciwciał IgA przeciwko Helicobacter pylori. Test ten jest wykonywany często jednocześnie z oznaczeniem przeciwciał w klasie IgG, co znacznie zwiększa wartość diagnostyczną samego oznaczenia przeciwciał IgG:.
To znalazlam na stronie alabponad 3 lata starań
3 IUI
11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB
dwie blastki zamrożone
18.03.2017 crio 2 blastki cb -
anakonda wrote:Antonna to co powinnam zbadać bo już nie kumam tego wszystkiego . Mam przyjąć że mam tą bakterie i ja zwalczyć czy zbadać iga ?
Anakonda ja tak dokładnie to nie wiem Test serologiczny wyszedł Ci pozytywny, nie wiem czy IgA coś wniesie do tego wyniku, czy nie. Nie miałaś odezwać się do Paśnika z wynikami? Gdzieś kiedyś czytałam też, że obecność przeciwciał to jeszcze za mało, żeby leczyć Hp, ale nie wiem na ile to prawdziwie. A no i że po antybiotykoterapii nie powtarza się przeciwciał, bo one mimo wyleczenia się wciąż mogą być wysokie. Robi się wtedy inne testy.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Antonna tak mam się zgłosić z wynikami ale to pewnie w czerwcu jak będę miała allo mrl ale to badanie dopiero w maju mogę zrobić. A już bym sobie to wyleczyła a nie czekała . Dziś zadzwonię po pracy i zobaczę co mi Pani powie .
Kicia ty mnie nie straszne gastroskopia bo raz miałam i nigdy więcejStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Anakonda a pytałaś o tę ich współpracę z diagnostyką? H. pylori można też zrobić w IgA bo w IgM to nie kojarzę, przynajmniej w diagnostyce.
IgA to przeciwciała którey wytwarzane są w błonach śluzowych np w nosie, jelitach czy śluzówce żołądka, dlatego przy Helicobcter robi się IgA bo ona siedzi w żołądku jeśli tam jest to te przeciwciała IgA są wydzielane cały czas, natomiast IGM pojawiają się po około 3 tyg od kontaktu z antygenem a zanikają po około 3 miesiącach kiedy to na ich miejsce pojawiają się IGG , a że helico lubi siedziec u nas długo i zazwyczaj daje objawy późno to po IgM trudno byłoby stwierdzić czy to świeże zakażenie czy stare, Nie wiem czy nie zakręciłam za bardzo Wydaje mi się że Paśnik tak czy siak każe przeleczyć przy IgG, ale ja mojemu M tez robiłam i IGG i IGAWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 11:38
I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
elcia_aa wrote:Anakonda a pytałaś o tę ich współpracę z diagnostyką? H. pylori można też zrobić w IgA bo w IgM to nie kojarzę, przynajmniej w diagnostyce.
Edit: ewentualnie jest jeszcze badanie kału - bardziej dokładne (i tansze niz IgA)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 11:46
-
Bella93 wrote:Aaaa przepraszam! Anakonda, IgA - sprawdzilam teraz cennik diag i swoje wyniki mam IgG i IgA.
Edit: ewentualnie jest jeszcze badanie kału - bardziej dokładne (i tansze niz IgA)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 11:55
I i II IVF Medart Poznań
-
elcia_aa wrote:Ale w kale też jest wykrywany antygen IGG o ile dobrze kojarzę
-
Bella93 wrote:Nie wiem, ale to badanie mozna zrobic zeby sprawdzic efekt leczenia, wiec chyba nie tylko IgG sprawdza.I i II IVF Medart Poznań
-
335 11dpt. Progesteron 196 ng/ml trochę mnie wystraszyl ale dr twierdzi, że wporzadku to sobie nie będę tym głowy zaprzatac
Pogoda piękna, życzę wam cudownego dniaMedA, iwonn, a88, elcia_aa, We, Mysza1986, AnnaNata., Nika8686, Ainaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAura spokojnie, przyjdziesz do kliniki, panie zaproszą cię na górę, przyjdzie położna zaprowadzi was do pokoju, tam się rozbierzesz i przygotujesz, zajrzy do ciebie anestezjolog się przywitać i zapytać ile ważysz i później znów przyjdzie po ciebie położna, jak będziesz gotowa to przejdziesz do "zabiegowego" i tam już się zajmie tobą pan anestezjolog - położysz się, wenflonik, kroplóweczka i budzisz się po wszystkim Wracasz do "swojego" pokoiku i sobie leżysz jakiś czas - w zależności od tego jak zareagujesz to możesz leżeć 15-20 min albo i dłużej - generalnie nikt cię nie wygoni W każdym razie jak ty będziesz leżeć i odpoczywać to twój partner pójdzie do innego pokoju oddać nasienie i później do ciebie wróci, anestezjolog przyjdzie sprawdzić czy z tobą ok, jeśli tak to przyjdzie położna, wenflon ściągnie i do domu
Dr albo do ciebie wejdzie jak sobie będziesz leżeć, albo cię poprosi do gabinetu jak już się ogarniesz - to tak naprawdę zależy jaką zadymę będą mieli
I tak samo czas przyjścia anestezjologa, żeby sprawdzić co z tobą, jest zależny od tego ile tych punkcji będą mieli i która ty będziesz w kolejce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 11:27