MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
anna_b wrote:Moly - z Prolutexem to tak jak dziewczyny piszą
Chociaż my po nabraniu wprawy używamy strzykawek insulinówek z igłą 0.3 ( tą samą pobieramy i podajemy ) .
Clexane też przestrzykujemy z ampułkostrzykawki do insulinówki - mniej boli i nie robią się siniaki. -
MalaHD wrote:Tak, oba są podskórne. Polecam robić prolutex wieczorem bo miejsce wkłucia boli jeszcze kilka godzin. W brzuch ale podobno można też w ramię czy udo, nie próbowałam
-
nick nieaktualny
-
gabrysia111 wrote:A ja próbowałam Clexane przelewać do insulinówki kilka razy i za każdym razem nie umiem się pozbyć powietrza, więc dałam sobie spokój... Kłuję się tymi tępymi igłami no i mam siniaki
Ja miałam straszne siniaki po podawaniu ampułkostrzykawką , aż mi miejsca zaczęło na brzuchu brakować na kolejne wkuciaU mnie insulinowki sie sprawdzily ale faktycznie trzeba trochę popstrykać w strzykawkę żeby się pozbyć powietrza.
-
MalaHD wrote:Na brzuchu już ciężko chwycić fałdkę więc ja głównie robię w boczki. I tak sobie jestem fioletowo-sino-zielono-żółta
Oj boję się tego momentu jak będzie ciężko chwycić fałdkę na brzuchuani w bok ani w udo jeszcze nie próbowałam się wbijać
-
anna_b kiedy beta ?
Moly kciuki za środowy transfer
a ja do prolutexu miałam igły brązowe( 0.4) i zielone i były ok choć ja długo ich nie brałam co do clexane był ok czasami zdarzył się siniak ale malutki .
Anatonna gdzie rodzisz ? Spakowana ?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
anna_b wrote:Ja miałam straszne siniaki po podawaniu ampułkostrzykawką , aż mi miejsca zaczęło na brzuchu brakować na kolejne wkucia
U mnie insulinowki sie sprawdzily ale faktycznie trzeba trochę popstrykać w strzykawkę żeby się pozbyć powietrza.
Edit: a do prolutexu mialam hardcorowe igly, bo do podawania miesniowego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 06:56
-
Bella93 wrote:Jakos superekstra nie trzeba sie starac, w apulkostrzykawce tez jest powietrze i nie nalezy go usuwac.
Edit: a do prolutexu mialam hardcorowe igly, bo do podawania miesniowego. -
nick nieaktualny
-
anakonda wrote:anna_b kiedy beta ?
Jestem w 20 tcWstawiłam suwaczek
Od początku na Prolutexie i Clexane wiec już chyba przerobiliśmy wszystkie patenty - zwykle strzykawki/insulinówki/z powietrzem/bez powietrza, ale miejsce podania tylko brzuch.
MałaHD, gabrysia111, antonna - do którego tc byłyście na Prolutexie? Clexana do końca ciąży prawda?
Moly - daj znać jak się czujesz po transferze -
No masz
coś mi się pomieszało z kimś. Ale teraz wszystko ładnie widać. Płeć sama?
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
gabrysia111 wrote:Wydaje mi się, że nie trzeba usuwać powietrza w Clexane 40. W 60-tce wg ulotki tak (jest go sporo). Ja małymi bąbelkami też się nie przejmuję
Nie bralam nigdy 0,6 -
Jej, ale naprodukowałyście przez wczorajszy dzień
! Ja nieustannie robię clexane w brzuch z tym, że przesunęłam się bardzo na bok - siniaków nie mam, tak samo jak po prolutexie (tu robię w okolicy pępka jak już kiedyś wspominałam, ale to jest w tej chwili coraz szerzej pojęta okolica
). Podziwiam wszystkie dziewczyny które dają sobie zastrzyki w inne miejsce niż brzuch bo chyba bym się nie odważyła - mimo wszystko mnie to przeraża!
Anna_b nie wiem do którego lekarza chodzisz ale teoretycznie powoli będziesz mogła odstawiać prolutex na rzecz dużo, dużo tańszej luteiny - no chyba że masz jakieś konkretne wskazaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 09:47
M&K2017
M 😍 2020 -
a88 wrote:P.S. Mała, co tam u Ciebie i Olki?
Dziękuję Ci kochana, czujemy się dobrze. Oprócz tego, że już mi ciężko i dręczy mnie to moje dziecko ale chyba takie uroki 3 trymestruA jak u was? Jak się miewa moja imienniczka?
Clexane mam do końca ale Ż chciał mi odstawić. Brałam i 0,6 i 0,4 i z zadnego nie usuwalam powietrza. Prolutex do 13tc, luteine biorę nadal choć miałam już odstawić ale ja lubię nie słuchać lekarzy w sprawach leków -
anakonda wrote:No masz
coś mi się pomieszało z kimś. Ale teraz wszystko ładnie widać. Płeć sama?
Tyle tu bab ze nie trudno się pogubićBędzie dziewczyna
Imbirek91 - O dzięki za info ! Chodzę do dr K. Obecnie biorę Prolutex raz na 2 dni i do tego duphaston 2x dziennie. Mam nadzieję że na następnej wizycie dr pozwoli odstawić Prolutex bo to zawsze 1 zastrzyk mniej no i finansowo troszkę byłoby lżej