X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna_b wrote:
    Moly - z Prolutexem to tak jak dziewczyny piszą :) Chociaż my po nabraniu wprawy używamy strzykawek insulinówek z igłą 0.3 ( tą samą pobieramy i podajemy ) .
    Clexane też przestrzykujemy z ampułkostrzykawki do insulinówki - mniej boli i nie robią się siniaki.
    A ja próbowałam Clexane przelewać do insulinówki kilka razy i za każdym razem nie umiem się pozbyć powietrza, więc dałam sobie spokój... Kłuję się tymi tępymi igłami no i mam siniaki :/

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Tak, oba są podskórne. Polecam robić prolutex wieczorem bo miejsce wkłucia boli jeszcze kilka godzin. W brzuch ale podobno można też w ramię czy udo, nie próbowałam ;)
    Ja od kilku miesięcy Clexane w uda. Chyba ciut bardziej boli i mam wrażenie, że częściej trafiam jakieś naczynko, ale jakoś w brzuch mam już opory. I nie chcę, żeby był posiniaczony :)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly - oba wymagają podania podskórnego. Ja aplikuję w fałdę brzucha ale można tez w udo ( nie próbowałam , podobno boli bardziej ). W razie czego na youtube są filmiki :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na brzuchu już ciężko chwycić fałdkę więc ja głównie robię w boczki. I tak sobie jestem fioletowo-sino-zielono-żółta ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Na brzuchu już ciężko chwycić fałdkę więc ja głównie robię w boczki. I tak sobie jestem fioletowo-sino-zielono-żółta ;)
    Ooooooj, ja raz w boczek spróbowałam, to miałam tak wielkiego siniaka jak nigdy. I dałam spokój

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo dziękuję :)

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    A ja próbowałam Clexane przelewać do insulinówki kilka razy i za każdym razem nie umiem się pozbyć powietrza, więc dałam sobie spokój... Kłuję się tymi tępymi igłami no i mam siniaki :/

Ja miałam straszne siniaki po podawaniu ampułkostrzykawką , aż mi miejsca zaczęło na brzuchu brakować na kolejne wkucia ;) U mnie insulinowki sie sprawdzily ale faktycznie trzeba trochę popstrykać w strzykawkę żeby się pozbyć powietrza.

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Oj boję się tego momentu jak będzie ciężko chwycić fałdkę na brzuchu ;) ani w bok ani w udo jeszcze nie próbowałam się wbijać :/

• antonna Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Clexane robię w boczki :) Siniaków nie mam ostatnio w ogóle. A boli mnie to miejsce też tylko przez chwilę. Chyba się już mi skóra zahartowała ;)

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna_b kiedy beta ?
    Moly kciuki za środowy transfer :)

a ja do prolutexu miałam igły brązowe( 0.4) i zielone i były ok choć ja długo ich nie brałam co do clexane był ok czasami zdarzył się siniak ale malutki .

Anatonna gdzie rodzisz ? Spakowana ?

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna_b wrote:
    Ja miałam straszne siniaki po podawaniu ampułkostrzykawką , aż mi miejsca zaczęło na brzuchu brakować na kolejne wkucia ;) U mnie insulinowki sie sprawdzily ale faktycznie trzeba trochę popstrykać w strzykawkę żeby się pozbyć powietrza.
    Jakos superekstra nie trzeba sie starac, w apulkostrzykawce tez jest powietrze i nie nalezy go usuwac.

Edit: a do prolutexu mialam hardcorowe igly, bo do podawania miesniowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 06:56

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Jakos superekstra nie trzeba sie starac, w apulkostrzykawce tez jest powietrze i nie nalezy go usuwac.

Edit: a do prolutexu mialam hardcorowe igly, bo do podawania miesniowego.
    Wydaje mi się, że nie trzeba usuwać powietrza w Clexane 40. W 60-tce wg ulotki tak (jest go sporo). Ja małymi bąbelkami też się nie przejmuję ;)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. Mała, co tam u Ciebie i Olki? :)

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    anna_b kiedy beta ?

Jestem w 20 tc :) Wstawiłam suwaczek :)
    Od początku na Prolutexie i Clexane wiec już chyba przerobiliśmy wszystkie patenty - zwykle strzykawki/insulinówki/z powietrzem/bez powietrza, ale miejsce podania tylko brzuch.

MałaHD, gabrysia111, antonna - do którego tc byłyście na Prolutexie? Clexana do końca ciąży prawda?

Moly - daj znać jak się czujesz po transferze :)

• anakonda Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masz :) coś mi się pomieszało z kimś. Ale teraz wszystko ładnie widać. Płeć sama?

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Wydaje mi się, że nie trzeba usuwać powietrza w Clexane 40. W 60-tce wg ulotki tak (jest go sporo). Ja małymi bąbelkami też się nie przejmuję ;)
    Masz racje :)
    Nie bralam nigdy 0,6

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, ale naprodukowałyście przez wczorajszy dzień ;)! Ja nieustannie robię clexane w brzuch z tym, że przesunęłam się bardzo na bok - siniaków nie mam, tak samo jak po prolutexie (tu robię w okolicy pępka jak już kiedyś wspominałam, ale to jest w tej chwili coraz szerzej pojęta okolica ;)). Podziwiam wszystkie dziewczyny które dają sobie zastrzyki w inne miejsce niż brzuch bo chyba bym się nie odważyła - mimo wszystko mnie to przeraża! ;)
    Anna_b nie wiem do którego lekarza chodzisz ale teoretycznie powoli będziesz mogła odstawiać prolutex na rzecz dużo, dużo tańszej luteiny - no chyba że masz jakieś konkretne wskazania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 09:47

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    P.S. Mała, co tam u Ciebie i Olki? :)

Dziękuję Ci kochana, czujemy się dobrze. Oprócz tego, że już mi ciężko i dręczy mnie to moje dziecko ale chyba takie uroki 3 trymestru ;) A jak u was? Jak się miewa moja imienniczka? :)

Clexane mam do końca ale Ż chciał mi odstawić. Brałam i 0,6 i 0,4 i z zadnego nie usuwalam powietrza. Prolutex do 13tc, luteine biorę nadal choć miałam już odstawić ale ja lubię nie słuchać lekarzy w sprawach leków :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    No masz :) coś mi się pomieszało z kimś. Ale teraz wszystko ładnie widać. Płeć sama?

Tyle tu bab ze nie trudno się pogubić ;) Będzie dziewczyna :)

Imbirek91 - O dzięki za info ! Chodzę do dr K. Obecnie biorę Prolutex raz na 2 dni i do tego duphaston 2x dziennie. Mam nadzieję że na następnej wizycie dr pozwoli odstawić Prolutex bo to zawsze 1 zastrzyk mniej no i finansowo troszkę byłoby lżej ;)

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy po transferze brałyście wolne w pracy do czasu testowania ?

Ola i Julia 2.07.18 ☺

‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ