MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
antonna wrote:We no to jesteś przede mną, bo ja 8.11 (chociaż wg USG genetycznego 4.11)
a jakieś rozwarcie masz, albo szyjka Ci się skraca?
Szyjka powoli się skraca, rozwarcia całe szczęście na razie nie ma, ale mała strasznie napiera... czuję ja już nisko w kroczu i mój doktor mówi że pcha się dziewczyna mojaStarania od 2013r.
w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem
Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
Córka październik 3260g. -
We pamiętam jak napisałaś ,że jesteś w ciąży a tu lada chwila i mała będzie po tej stronie
We lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Dziękuję za gratulacje i kciuki.
My się powoli uczymy siebie, wczoraj cała noc walczyliśmy o laktacje i dziś o 6 rano polecialy kropelki i nareszcie Antus zjadł i zasnął. Dostaje dużo środków przeciwbólowych ale boli jak cholera, nawet siku to wyzwanie na miarę nagrody Nobla
Mada29, kiciakocia lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny po dwóch nieudanych inseminacjach
Za namową koleżanki postanowiłam umówić się do dr żaka na wizyte okazało się ze nasienie do bani i tylko invitro . Postanowilismy ze będziemy działać odrazu powiedzcie mi proszę czy tylko ja się tego tak bardzo boje ?Ola i Julia 2.07.18 ☺
-
Karincia wrote:Hej dziewczyny po dwóch nieudanych inseminacjach
Za namową koleżanki postanowiłam umówić się do dr żaka na wizyte okazało się ze nasienie do bani i tylko invitro . Postanowilismy ze będziemy działać odrazu powiedzcie mi proszę czy tylko ja się tego tak bardzo boje ?
Hej,
U nas też nasienie jak to ujęłaś do "bani"... Pod koniec sierpnia zaczęliśmy procedurę do in vitro u dr. Żaka, ja ogólnie zdrowotnie rewelacja żadnych zastrzeżeń nic tylko zachodzić w ciąże, ale mój partner niestety ma tylko 3 % prawidłowych plemników (w zeszłym roku miał 100 % nieprawidłowych, ale brał Profertil). Stymulowałam się super pobrano mi 15 jajeczek z czego 6 się zapłodniło do 5 dnia przetrwały tylko 2. Na samym początku zdecydowaliśmy się na badania genetyczne z uwagi na słabe nasienie. I niestety te 2 wyszły nieprawidłowe genetycznie więc zostaliśmy bez zarodków. Nie chcieliśmy dalej podchodzić, bo oboje stwierdziliśmy, że to nie ma sensu więc zdecydowaliśmy na inseminacje z nasieniem dawcy i ten czwartek podchodzimy do 1 próbyTakże polecam zrobić genetyczne są one drogie, ale w tej sytuacji pieniądze nie grają roli.
-
nick nieaktualnyw poniedziałek mam do zbadania progesteron i jeśli nie będzie niespodzianek to w przyszłą środę transfer więc trzymajcie kciuki
dostałam spis leków i zastrzyków, czy u was też było tego tak dużo na ten tydzień przed transferem ?MalaHD lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanakonda wrote:We pamiętam jak napisałaś ,że jesteś w ciąży a tu lada chwila i mała będzie po tej stronie
Właśnie to miałam napisać, pamiętam jak dziś jak nas ucieszyłaś tą wiadomością o ciąży, a tu już rozmowy o porodzie, szok!We lubi tę wiadomość
-
dżdżownica Gratuluję synka
Aż się mordka cieszy na takie wiadomości
We niesz malutka jeszcze troszkę posiedzi w brzuszkutrzymam za ciebie kciuki
Juz niedługo marzenia sie spełnia
kornalkornel a co twój partner na nasienie dawcy? 3% to nie jest tragedia. Znam parę która nie miała wcale plemników ale dzieki uporowi i walce mają swoje biologiczne dziecko. Nie wiem ale ja bym walczyła do końca aby mój mąż miał swoje genetyczne dziecko. Dla mnie to jest ważne. Ale trzyma za was kciuki
U nas 4 dzien stymulacji. Badałam w sobote homocysteine i ładnie spadła z 15 na 8Jajca juz bolą
Staram sie o tym nie mysleć...
We lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyEstrofem i Divigel biorę już od około 2 tygodni, od czwartku mam zapisany Prolutex, Duphaston, Acard i Clexane, mam nadzieję, że niczego nie pomylę.
Dopiero w domu zobaczyłam, że Prolutex nie ma załączonych strzykawek, kupowałyście je w aptece? Pytam, bo zawsze miałam sprzęt do zastrzyków albo w pakiecie z lekiem albo dostawałam w Medarcie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 21:55
-
kornelkornel mam nadzieję, że inseminacja się powiedzie
Ale nie rozumiem, czemu to, że zarodki miały wady było zwalone na nasienie - może to był przypadek? My podchodziliśmy do in vitro z gorszymi parametrami nasienia i jeden z dwóch podanych zarodków zaowocował ciążą (nie badaliśmy ich genetycznie).
Lady_E ładnie Ci spadła homocysteinaNie myśl za dużo o punkcji. Pójdziesz, wezmą jajeczka i będzie Ci lżej na jajnikach :> Mnie bolało tylko chwilę po zabiegu, ale ketonal dał radę. W kolejne dni czułam dyskomfort podczas poruszania się, a tak to nic
Moly strzykawki i igły musisz kupić w aptece. Na jedno podanie prolutexu potrzebujesz dwie igły -> jedną dużą do nabrania płynu do strzykawki i drugą cienką do podania zastrzyku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 21:59
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualny
-
Trzeba kupić samemu. Strzykawki (2ml) i 2 igły, jedna większa do nabierania (ja miałam 0,5) i mniejsza do wkłuwań (0,3 ale zamówiłam je w necie w aptece 0,4 były najcieńsze). No i prolutex boli niestety, a clexane ma tępę dzidy te igły i zostawia siniaki. Tak, że same "przyjemności"
-
Karincia nie ma sie czego bać
Dla mnie największym problemem były zastrzyki przy stymulacji, ale mąż robił wiec nie patrzyłam jak wbijał igłęPunkcja w znieczuleniu ogólnym wiec zasypiasz i "za chwilę " się budzisz. Transfer to tak jak iseminacja.
Punkcja wypadla mi w weekend, transfer w tygodniu po pracy. Nawet się nie obejrzysz a będzie po
-
nick nieaktualnydziękuję, MalaHD to bardzo "dobre" wiadomości, bo każdy zastrzyk przy stymulacji był dla mnie wyzwaniem, a tu z deszczu pod rynnę
Ostatnie pytanie, czy jeśli zastrzyk robię sama to i Prolutex i Clexane mam wkłuwać tylko podskórnie w fałdę brzucha jak przy stymulacji? -
Moly - z Prolutexem to tak jak dziewczyny piszą
Chociaż my po nabraniu wprawy używamy strzykawek insulinówek z igłą 0.3 ( tą samą pobieramy i podajemy ) .
Clexane też przestrzykujemy z ampułkostrzykawki do insulinówki - mniej boli i nie robią się siniaki. -
Moly wrote:Ostatnie pytanie, czy jeśli zastrzyk robię sama to i Prolutex i Clexane mam wkłuwać tylko podskórnie w fałdę brzucha jak przy stymulacji?