MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
kornelkornel przykro mi
Co do natury faceta, to po to to in vitro wymyślili, żeby takie problemy obchodzić :> Z tego co pamiętam to A88 dr Ż tez powiedział, że proponuje nasienie dawcy, a jednak udało im się z nasieniem męża. Oczywiście każda Wasza decyzja będzie dobra i nie chcę w to ingerować, natomiast są tu przypadki, które wydawały się gorsze niż Wasz.
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Od początku zakładaliśmy, że jeśli in vitro nam nie wyjdzie decydujemy się na nasienie od dawcy. Na całe szczęście zrobiliśmy genetyczne bo jeden zarodek (4 BA) wyszedł z zespołem Downa i gdyby nie badania zostałby mi podany...
Wychodzimy z założenia, że ojcem jest ten kto wychowa, a nie ten kto spłodzi
-
Lady_E wrote:Ja chyba jednak zostane przy nutridrinkach. Tylko co mam pic jednego dziennie czy więcej? Bo sama nie wiem.
A ty z mutacjami nie podciągasz się pod zapłodnienie wszystkich? Bo tu mysza ciągnęła taki wątek jak do invimedu przeszłaaczkolwiek problem polega na tym, że jeśli zapłodnią ci 18 i załóżmy z tych 18 zostanie Ci 12 blastek a zajdziesz po podaniu pierwszej? dlatego przy pierwszej procedurze zapłodnią 6 żeby wiedzieć jak się zapladniają i też jak ty reagujesz na ich podawanie.
A musisz pamiętać że możesz zajść nawet i z jednego zarodka i trafić w bliźniaki i wtedy nawet jeśli chcecie mieć 3 czy 4 dzieciaczków to i tak nie wybierzesz wszystkich swoich zarodków i pytanie co z nimi zrobić? Tzn.albo pozostaje wam opcja opłacania do końca życia przechowywania albo oddania do adopcji, bo na chwilę obecną klinika musi przechowywać każdy zarodek, także te które były zbadane genetycznie i okazało się że mają wady - nie można ich mimo tego zniszczyć tylko i tak muszą sobie siedzieć w azocie póki co przez 20 lat, a dalej to zależy od władzy jak się będzie zmieniać
Także nie wiem jak inne kliniki ale wydaje mi się że ani medart ani pozostałe nie szukają przy pierwszej procedurze chorób "wspóistniejących" szczególnie jeśli tak jak ty kobieta wyhodowała mnóstwo komórekoczywiście z uwagi na to ze jest ich tak dużo to nie wszystkie będą dojrzałe więc troszkę ci odpadnie z tego powodu ale ileś tam zostanie i zawsze możecie rozważyć ewentualnie zamrożenie dojrzałych komórek...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 08:18
M&K2017
M 😍 2020 -
Kornel wg mnie to zbyt pochopna decyzja. Każda z nas straciła zarodek najpewniej przez jakąś wadę genetyczną ale my ich nie badalysmy więc nie wiemy co było przyczyną. Jak wszystkie się ladnie zaplodnily i dotrwały do 5 doby to nie rozumiem dlaczego Ż zwala na męża. Mój ma morfologie 2% prawidłowych i do icsi w ogóle nie miało to znaczenia. Chociaż ja wierzę, że on ma nosa. Po mojej pierwszej punkcji przyszedł i zaczął mówić o kolejnej stymulacji i choć mieliśmy z niej 2 blastki to żadna z nami nie została
-
Imbirek91 No masz rację. Co będzie jak zapłodnia wiecej a się będą ładnie przyjmować. Chcemy 3 dzieci. Może jednak niech zapłodnia te 6 najwyżej jak się nie uda przy 2 IVF pogadamy żeby zapłodnili więcej.
Kornel wg mnie też. Ja bym walczyła do końca aby mój mąż był biologicznym ojcem naszego dziecka. Ale to wasza decyzja oczywiścieI 1 procedura rzadko się udaje trzeba to mieć na uwadze podchodząc do IVF.
Imbirek91 lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady życzę Ci tej trójeczki z pierwszego podejścia, żebyś już nie musiała się stymulować
a jeśli jednak się nie uda to sądzę że jak zagadasz z dr to tę twoją mutację podciągnie pod choroby współistniejące i zapłodnią ci za drugim razem wszystkie
no o ile nasz rząd pewną nocą nie zabroni w ogóle ivf, bo dziś niestety niczego nie możemy być pewne... Ale zawsze mamy Niemcy lub Czechy tu z naszej strony, zresztą sądzę że medart jest przygotowany na taki numer i ma plan awaryjny w razie czego, pewnie jak większość klinik ivf w naszym kraju
W końcu najważniejszym problemem naszego kraju są dzieci z ivf i aborcja, bo jesteśmy krainą mlekiem i miodem płynącą, że co tam strajk młodych lekarzy, co tam dziura budżetowa - najważniejsze jest ograniczyć prawa kobiet... Ech!M&K2017
M 😍 2020 -
Imbirek91 Ojj temat naszego rządu to temat rzeka. Myślę że w razie czego kliniki sobie z tym poradzą
No mam nadzieję że pierwsze podejście nam się uda. Bo jak nie to kiepsko będziemy musieli na 2 poczekać i podreperować budżet bo ten w tym roku i ślub i grecja i IVF i kasa popłynęła.. W sumie mamy jeszcze czas jesteśmy w miarę młodzi ale instynkt tego nie rozumie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 11:42
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Gabi nie wiem czy nie jest zamknięta klinika bo maja szkolenia w Krakowie i jutro tylko dr B i Kruszyński chyba jest .
Mysza po ilu spadła Ci homocysteina tzn o ile i w jakim czasie . Co oprócz b12 i metafoliny brałaś ? Mam 12,25 i nie wiem co zrobić bo wszystko nie idzie po mojej myśli . Dodam że badałam o 13 a pewnie próbka poszła wieczorem i nie byłam na czczo . Ograniczam białko zwierzęce i co jeszcze ?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
anakonda wrote:Gabi nie wiem czy nie jest zamknięta klinika bo maja szkolenia w Krakowie i jutro tylko dr B i Kruszyński chyba jest .
-
Nie wiem może próbuj dzwonić może panie w rejestracji siedzi . Jak nie to jutro z samego rana się dobijaj od 7 czy 8 rano pracują .
gabrysia111 lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Kurcze dziewczyny, ale mi namieszałyście w głowie
Może macie rację... Mój A z poprzednią żoną prawie 20 lat czekał na potomka i bardzo się załamał wiadomością, że nawet dzięki pomocy medycyny nie może zostać tatą.
Dziękuję za tak podnoszące na duchu wiadomości ! -
Gabi jak się dziś nie dodzwonisz to znaczy, że nikomu l4 nie wystawią bo nikogo nie ma
ale jakoś wierzyć mi się nie chce że w klinice nikt nie siedzi, próbuj! Jak jest jedna kobitka na recepcji to ciężko im ogarnąć pacjentki i telefony (zresztą ostatnio jak są dwie to też im ciężko, szczególnie jak 4 lakarzy przyjmuje)...
gabrysia111 lubi tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
Gabi, nawet jesli nie uda sie wypisac tersz zwolnienia to nic nie szkodzi, ani dla Ciebie ani dla pracodawcy.
Pracodawca placi tylko za 33dni w roku, a skoro jestes od dłuższego czasu na zwolnieniu to zaplaci ZUS.
Lekarz moze takze wpisać kod "A" jako zwolnienie z powodu tej samej choroby.
Podsumowujac nawet jesli Twoje zwolnienia nie beda mialy ciągłości to nic sie nie stanie. -
Cześć, pierwszy raz pojawiam się na tym wątku, będę trzymać za wszystkie kciuki z całej siły. Piszę ponieważ jestem w wielkiej potrzebie, nie mogę w Poznaniu nigdzie kupić leku oralgutan, brakuje mi jednej ampułki na jutro, mam zamówioną na poniedziałek, ale potrzebuję na jutro, ma może któraś z was odsprzedać? Byłabym niezmiernie wdzięczna
-
nick nieaktualny
-
Sabinka udało Ci się znaleźć Orgalutran? Mój doktor mówi że to jest to samo co Cetrotide. Mam to drugie w domu.
Dziewczyny gdzie kupujecie Duphaston? Cena w necie od 20-40 zł i w aptekach chyba też różnie.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu