MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam nadal raz w miesiącu, jak nic się nie dzieje, nie ma kłopotów z szyjką, łożyskiem, ciśnieniem, cukrzycą, badania są w normie itp. to nie ma potrzeby chodzić częściej. Teraz idę w 36tc i potem będę chciała już przyjść w 38 i 40.
Antonna u Ciebie jakieś widoki na poród? Czy córa się zadomowiła na dobre -
Dopiero pierwszy dzień estrogenów. Wyskoczył mi rumień policzka, ale ja mam naczynia krwionośne bliżej skóry niż normalnie i trądzik różowaty.
Pytam bo po clo przytyłam 6 kilo w 3 miesiące.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Antonna czekamy na Zuzię. Masz położną lub lekarza?
Mnie odbierał śp.dr Kurywczak w tym szpitalu a jego żona nadal ma dyżury.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
-
MalaHD wrote:Antonna u Ciebie jakieś widoki na poród? Czy córa się zadomowiła na dobre
Nic się póki co nie zapowiada. Dwa tygodnie temu moja szyjka miała nadal 4 cm
Alberta wrote:Antonna czekamy na Zuzię. Masz położną lub lekarza?
Mnie odbierał śp.dr Kurywczak w tym szpitalu a jego żona nadal ma dyżury.
Chciałam mieć położną, ale nie mam, bo w szpitalu Św. Rodziny od lutego jest to zabronione. Także idę na żywioł
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
To były czasy przed USG i konkretnie lekarze musieli się namacać a płeć była niespodzianką. Położnicy nawet do dziś muszą mieć siłę i kręgosłup mocny bo przy porodach często trzeba wspomóc maluchy.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
-
Ale zazdroszczę im tej chwili gdy maluch właśnie się urodził. Chyba nie ma nic bardziej wzniosłego. One born every minute polecam odcinki na YouTube.
Antonna popieram Twoje podejście, na spokojnie i zaufanie do personelu.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
-
Alberta wrote:One born every minute polecam odcinki na YouTube.
Alberta, ja brałam Estrofem i plastry Fem7 do tego i nie zauważyłam skutków ubocznych, ale na mnie generalnie słabo objawowo hormony działają.
Anna_b ja od 30tc zaczęłam wizyty co 2 tygodnie ze względu na przepływy w pępowinie, które raz wychodzą prawidłowe, a raz nieprawidłowe. Podejrzewam, że gdyby nie to, to nadal byłyby raz w miesiącu.
I ze swojej strony również polecam dr Kruanna_b lubi tę wiadomość
-
Mam za wysoki progesteron 1.44 ale ustaliliśmy, że dziś pierwszy dzień cyklu także powtórka w środę. Czy znacie przypadki, że progesteron spadł przez dwie doby poniżej wymaganej jedynki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 23:00
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
-
A propos prowadzenia ciąży u dr K-ja prowadziłam całą, ciażę zagrożoną. Usg zawsze szczegółowe, mały pomierzony, fakt-przepływów nie sprawdzała, jak zapytałam to odesłała mnie do dr Sz bo mówiła, że nie ma możliwości sprzętowych u siebie w gabinecie. Nie skorzystałam bo więcej stresu u Sz niż pożytku he he
wody sprawdzała jak poprosiłam. Ja chodziłam co 2tyg od 16tyg (co drugi to pomiar szyjki). Generalnie nigdy nie proponowała, że mnie ,,odda” i nigdy nie wysłała do kogoś innego jeśli tylko była na miejscu. Ale też my bylismy tym szczególnym przypadkiem
(nie jedynym zapewne nad ktorym dr chce sprawowac pieczę osobiście)
-
Cześć Bobisia. Ja mialam inseminacje. Na pierwszej wizycie wymazy, posiewy na bakterie, wit.d, b12, homocysteina. Potem sonoHSG. I mężowi robiliśmy badanie nasienia i posiew. Inseminacja kosztuje 1100 zl. Każda ocena cyklu 150 zl, czyli wizyta np. 3, 8, 12 dnia cyklu. Oceny sa odejmowane od całego kosztu inseminacji, wiec mając 3 oceny płacisz w dzień inseminacji 650 zl.do tej ceny dochodzi koszt leków i stymulacji. Stymulacja jest na puregonie. Refundowane sa 3 cykle, chyba że już korzystałaś. A że są 3 cykle to trzeba sie zastanowić czy chce się korzystać z refundacji, czy nie zostawić jej na ewentualne później.
Do jakiego lekarza planujesz iść?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 08:46
-
Bobisia wrote:Hej. Dziewczyny mam pytanko do was.
Mialyscie w medart inseminacje? Jakie badania zalecają przed? Ile kosztuje sam zabieg ? ❤chce się zapisać do kliniki tylko chce się obeznac w cenie.
Dzięki za odpowiedź
Badania - to zależy, co już macie wykonane i jaki występuje u Was problem. Ja generalnie na zupełnie pierwszej wizycie miałam pobrany posiew z pochwy, cytologię (w sumie coś koło 500 zł płaciłam przy tej wizycie), potem badania krwi moje i męża to jakieś 600-700 zł -
Campari że tak powiem za twoich czasów było inaczej i teraz też jest inaczej i wiedzę to po sobie . Jeszcze rok temu dr K przyjmowała od świtu do nocy . W tej chwili pracuje dużo mniej wczoraj był a dopiero od 17 wcześniej tylko do 18 czy 20 i koniec maja nie zapisywać pacjentek lub do kogoś innego mają iść. Ja wczoraj na wizycie usłyszałam że jak endometrium nie ruszy to mnie "odda" komuś innemu później dodała że mogę sobie wybrać. Zostaje mi dr Ż bo do B nie pójdę już więcej.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
anakonda wrote:Campari że tak powiem za twoich czasów było inaczej i teraz też jest inaczej i wiedzę to po sobie . Jeszcze rok temu dr K przyjmowała od świtu do nocy . W tej chwili pracuje dużo mniej wczoraj był a dopiero od 17 wcześniej tylko do 18 czy 20 i koniec maja nie zapisywać pacjentek lub do kogoś innego mają iść. Ja wczoraj na wizycie usłyszałam że jak endometrium nie ruszy to mnie "odda" komuś innemu później dodała że mogę sobie wybrać. Zostaje mi dr Ż bo do B nie pójdę już więcej.
-
Mysza1986 wrote:O kurcze Anakonda a jak Ty sie czujesz z tym ewentualnym oddaniem?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
nick nieaktualny
-
E to faktycznie. No prawda to, że było to jakiś czas temu, spory czas...
nie jestem już w temacie kliniki.
Anakonda ale jak to odda? W sensie, że nie ma już pomysłu co robić? Bo zabrzmiało to jak groźba jakiejś kary. A probowałaś moźe odstawić wszystkie leki i zobaczyć jak będzie z endo? -
Moly wrote:Anakonda byłaś pacjentką dr B i zmieniłaś? Czymś Ci podpadł?
Tak pytam, bo ja np miałam kilka wizyt u dr Ż i jednak lepiej mi się "współpracuje" z dr B.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne