X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadal raz w miesiącu, jak nic się nie dzieje, nie ma kłopotów z szyjką, łożyskiem, ciśnieniem, cukrzycą, badania są w normie itp. to nie ma potrzeby chodzić częściej. Teraz idę w 36tc i potem będę chciała już przyjść w 38 i 40.

Antonna u Ciebie jakieś widoki na poród? Czy córa się zadomowiła na dobre :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Czyli jeszcze 1 raz w miesiącu wystarczy :)
    A pamiętacie w którym tygodniu robiłyście krzywą cukrową? Akurat w tym tyg by mi pasowało podjechać od rana ale to będzie dopiero 24tc wiec nie wiem czy nie za szybko.

• Alberta Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero pierwszy dzień estrogenów. Wyskoczył mi rumień policzka, ale ja mam naczynia krwionośne bliżej skóry niż normalnie i trądzik różowaty.
    Pytam bo po clo przytyłam 6 kilo w 3 miesiące.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna czekamy na Zuzię. Masz położną lub lekarza?
    Mnie odbierał śp.dr Kurywczak w tym szpitalu a jego żona nadal ma dyżury.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
  • antonna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Antonna u Ciebie jakieś widoki na poród? Czy córa się zadomowiła na dobre :)

Nic się póki co nie zapowiada. Dwa tygodnie temu moja szyjka miała nadal 4 cm :D
    Alberta wrote:
    Antonna czekamy na Zuzię. Masz położną lub lekarza?
    Mnie odbierał śp.dr Kurywczak w tym szpitalu a jego żona nadal ma dyżury.

Chciałam mieć położną, ale nie mam, bo w szpitalu Św. Rodziny od lutego jest to zabronione. Także idę na żywioł ;-)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To były czasy przed USG i konkretnie lekarze musieli się namacać a płeć była niespodzianką. Położnicy nawet do dziś muszą mieć siłę i kręgosłup mocny bo przy porodach często trzeba wspomóc maluchy.

• Alberta Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zazdroszczę im tej chwili gdy maluch właśnie się urodził. Chyba nie ma nic bardziej wzniosłego. One born every minute polecam odcinki na YouTube.
    Antonna popieram Twoje podejście, na spokojnie i zaufanie do personelu.

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    One born every minute polecam odcinki na YouTube.
    Oglądałam jakiś czas temu i beczałam na każdym odcinku :)

Alberta, ja brałam Estrofem i plastry Fem7 do tego i nie zauważyłam skutków ubocznych, ale na mnie generalnie słabo objawowo hormony działają.

Anna_b ja od 30tc zaczęłam wizyty co 2 tygodnie ze względu na przepływy w pępowinie, które raz wychodzą prawidłowe, a raz nieprawidłowe. Podejrzewam, że gdyby nie to, to nadal byłyby raz w miesiącu.

I ze swojej strony również polecam dr Kru :)

anna_b lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam za wysoki progesteron 1.44 ale ustaliliśmy, że dziś pierwszy dzień cyklu także powtórka w środę. Czy znacie przypadki, że progesteron spadł przez dwie doby poniżej wymaganej jedynki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 23:00

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wizyty co 2 tyg w pierwszym trymestrze, potem co 3 tyg i na koniec znowu co 2 :) ale ja to panikara jestem :)

anna_b lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Bobisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny mam pytanko do was.
    Mialyscie w medart inseminacje? Jakie badania zalecają przed? Ile kosztuje sam zabieg ? ❤chce się zapisać do kliniki tylko chce się obeznac w cenie.
    Dzięki za odpowiedź

[link=https://www.suwaczki.com/]nzjddqk300ej2dix.png[/link]
  • Campari Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos prowadzenia ciąży u dr K-ja prowadziłam całą, ciażę zagrożoną. Usg zawsze szczegółowe, mały pomierzony, fakt-przepływów nie sprawdzała, jak zapytałam to odesłała mnie do dr Sz bo mówiła, że nie ma możliwości sprzętowych u siebie w gabinecie. Nie skorzystałam bo więcej stresu u Sz niż pożytku he he ;-) wody sprawdzała jak poprosiłam. Ja chodziłam co 2tyg od 16tyg (co drugi to pomiar szyjki). Generalnie nigdy nie proponowała, że mnie ,,odda” i nigdy nie wysłała do kogoś innego jeśli tylko była na miejscu. Ale też my bylismy tym szczególnym przypadkiem ;-) (nie jedynym zapewne nad ktorym dr chce sprawowac pieczę osobiście)

r9bzabd.png
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Bobisia. Ja mialam inseminacje. Na pierwszej wizycie wymazy, posiewy na bakterie, wit.d, b12, homocysteina. Potem sonoHSG. I mężowi robiliśmy badanie nasienia i posiew. Inseminacja kosztuje 1100 zl. Każda ocena cyklu 150 zl, czyli wizyta np. 3, 8, 12 dnia cyklu. Oceny sa odejmowane od całego kosztu inseminacji, wiec mając 3 oceny płacisz w dzień inseminacji 650 zl.do tej ceny dochodzi koszt leków i stymulacji. Stymulacja jest na puregonie. Refundowane sa 3 cykle, chyba że już korzystałaś. A że są 3 cykle to trzeba sie zastanowić czy chce się korzystać z refundacji, czy nie zostawić jej na ewentualne później.
    Do jakiego lekarza planujesz iść?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 08:46

l22nej28tcppkg68.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobisia wrote:
    Hej. Dziewczyny mam pytanko do was.
    Mialyscie w medart inseminacje? Jakie badania zalecają przed? Ile kosztuje sam zabieg ? ❤chce się zapisać do kliniki tylko chce się obeznac w cenie.
    Dzięki za odpowiedź
    Ja miałam rok temu w listopadzie i płaciłam 1100 zł (w tym były wliczone USG oceniające wzrost pęcherzyka). Pierwsza wizyta w tym cyklu (3dc) była tylko normalnie płatna 250 zł. Do tego leki (w standardzie lekarze używają Puregonu z tego, co wiem), a po IUI progesteron + inne leki wg potrzeby.
    Badania - to zależy, co już macie wykonane i jaki występuje u Was problem. Ja generalnie na zupełnie pierwszej wizycie miałam pobrany posiew z pochwy, cytologię (w sumie coś koło 500 zł płaciłam przy tej wizycie), potem badania krwi moje i męża to jakieś 600-700 zł

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari że tak powiem za twoich czasów było inaczej i teraz też jest inaczej i wiedzę to po sobie . Jeszcze rok temu dr K przyjmowała od świtu do nocy . W tej chwili pracuje dużo mniej wczoraj był a dopiero od 17 wcześniej tylko do 18 czy 20 i koniec maja nie zapisywać pacjentek lub do kogoś innego mają iść. Ja wczoraj na wizycie usłyszałam że jak endometrium nie ruszy to mnie "odda" komuś innemu później dodała że mogę sobie wybrać. Zostaje mi dr Ż bo do B nie pójdę już więcej.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Campari że tak powiem za twoich czasów było inaczej i teraz też jest inaczej i wiedzę to po sobie . Jeszcze rok temu dr K przyjmowała od świtu do nocy . W tej chwili pracuje dużo mniej wczoraj był a dopiero od 17 wcześniej tylko do 18 czy 20 i koniec maja nie zapisywać pacjentek lub do kogoś innego mają iść. Ja wczoraj na wizycie usłyszałam że jak endometrium nie ruszy to mnie "odda" komuś innemu później dodała że mogę sobie wybrać. Zostaje mi dr Ż bo do B nie pójdę już więcej.
    O kurcze Anakonda a jak Ty sie czujesz z tym ewentualnym oddaniem?

bv5tg9v.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    O kurcze Anakonda a jak Ty sie czujesz z tym ewentualnym oddaniem?
    Nawet o tym nie myślę teraz . Wczoraj po dzień dobry usłyszałam te słowa i mnie wbilo ale może moje endometrium się wystraszy i ruszy . Zobaczymy w niedzielę mam podgląd to coś będę wiedziała.

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda byłaś pacjentką dr B i zmieniłaś? Czymś Ci podpadł?
    Tak pytam, bo ja np miałam kilka wizyt u dr Ż i jednak lepiej mi się "współpracuje" z dr B.

• Campari Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E to faktycznie. No prawda to, że było to jakiś czas temu, spory czas... ;-) nie jestem już w temacie kliniki.
    Anakonda ale jak to odda? W sensie, że nie ma już pomysłu co robić? Bo zabrzmiało to jak groźba jakiejś kary. A probowałaś moźe odstawić wszystkie leki i zobaczyć jak będzie z endo?

r9bzabd.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Anakonda byłaś pacjentką dr B i zmieniłaś? Czymś Ci podpadł?
    Tak pytam, bo ja np miałam kilka wizyt u dr Ż i jednak lepiej mi się "współpracuje" z dr B.
    Byłam na kilku wizytach przed histeroskopia. Nie nadajemy na tych samych falach po prostu. Ja co innego chce on co innego .

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ