X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady raczej guru immunologii w leczeniu niepłodności jest jednak Paśnik z Łodzi... W Poznaniu chyba jest jakiś ale z tego co wiem wszystkie dziewczyny jeżdżą jednak do Paśnika...

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podczytuje Was cały czas i mam pytanko, bo widzę, ze temat się pojawia? Czy w medarcie można skorzystać z nasienia dawcy? Czy maja tam bank nasienia? Czy przy wyborze poznaje się jakieś cechy dawcy? Wiecie coś w tym temacie?

Aina
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek, Wiwi, Anakonda i ja do crio w grudniu. Chyba beta w Wigilię mi wypadnie. Kornel Ty też z różnicą że świeży.
    Czekamy na wieści od Małej HD i Imbirek Ty następna zwolnisz brzuszek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 20:05

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Dziewczyny, podczytuje Was cały czas i mam pytanko, bo widzę, ze temat się pojawia? Czy w medarcie można skorzystać z nasienia dawcy? Czy maja tam bank nasienia? Czy przy wyborze poznaje się jakieś cechy dawcy? Wiecie coś w tym temacie?

Tak można, ale nie wiem ile kosztuje, bo na szczęście nie skorzystaliśmy :)
    Z tego co wiem to dobierany jest na podstawie wyglądu zewnętrznego ( kolor włosów, oczu i tak dalej...) oraz grupy krwi partnera/męża.

Ainaa lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta - niezły termin na bete :D oby szczęśliwy !

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po ilu dniach od transferu sie robi bete ? Zobaczymy jak to bedzie bo ostanio mialam odwolany przez niski progesteron

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 20:10

Wiwi92
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam podzielić się z wami radosną wiadomością! Dziś o 12:59 z waga 2780 przyszła na świat moja córcia Aleksandra :) Z całego serca życzę każdej z was takiego cudu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 20:24

JaMama84, Imbirek91, Mada29, Mysza1986, anna_b, Moly, Alberta, gabrysia111, susełek, kornelkornel, kiciakocia, Ainaa, antonna, Lena1, Asia_88, anakonda, Bella93, Mała8, Lizzinka lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD gratulacje zdrowka dla obu pań. Niech się chowa Oleńka

MalaHD lubi tę wiadomość

Wiwi92
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Dziewczyny chciałam podzielić się z wami radosną wiadomością! Dziś o 12:59 z waga 2780 przyszła na świat moja córcia Aleksandra :) Z całego serca życzę każdej z was takiego cudu!
    Ogromne grtaulacje dla dzielnej mamy i usciski dla malej Aleksandy!

MalaHD lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 11 dniach od transferu beta zrobiona i dziś 485,10. Oby rosła dalej. Zrobiłam też badanie na progesteron ale wyszedł jakiś zaklamany bo nie ma go w normie. Była uwaga że może być rozcienczony, pewnie przez prolutex.

Alberta Ty beta w wigilię a u mnie wychodzi 4tygodnie po transferze-25.12 wizyta serduszkowa jak będzie wszystko dobrze. Chyba że dr da radę wcześniej ;)

To w grudniu będzie się działo !! :)

JaMama84, Alberta, susełek, Ainaa, Bella93 lubią tę wiadomość

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała wiedziałam że Olcia przyszła na świat! :) gratuluję!

MalaHD lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi92 wrote:
    A po ilu dniach od transferu sie robi bete ? Zobaczymy jak to bedzie bo ostanio mialam odwolany przez niski progesteron

Beta po 7 dniach od transferu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 20:30

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta to na kiedy masz planowany transfer ?

Wiwi92
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Gratulacje! Jestes prawdziwa szczesciara!

MalaHD lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29, pieknie beta przyrasta!
    Kornelkornel, czekamy na wiesci, ile macie zarodkow, bedziecie robic ngs?
    Mam pytanie czy jak sie robi genetyke zarodkow ile sie czeka na wyniki, podaja "swiezaki" czy trzeba czekac do kolejnego cyklu na transfer?

Mada29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Podejrzewałyśmy, że coś się święci ;) Ogromne gratulacje !

MalaHD lubi tę wiadomość

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Ogromne gratulacje :) Buziaki dla Was obu :)
    Miło się czyta takie cudowne wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 20:53

MalaHD lubi tę wiadomość

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Mada29, pieknie beta przyrasta!
    Kornelkornel, czekamy na wiesci, ile macie zarodkow, bedziecie robic ngs?
    Mam pytanie czy jak sie robi genetyke zarodkow ile sie czeka na wyniki, podaja "swiezaki" czy trzeba czekac do kolejnego cyklu na transfer?

Chyba 48h najkrócej, ale nie jestem pewna . Zazwyczaj zamraża się zarodki i w kolejnym cyklu jeśli endometrium jest ok robi się kriotransfer. Teoretycznie mogą podać świeży zarodek ale będzie podany zanim będą wyniki ngs.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 21:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Gratulacje Mała! :):) dużo zdrowia dla Was!
    Cieszymy się z Tobą! Jednak Ola nie poczekala i się pospieszyla? Fajnie, zwolnisz miejscowe dla Imbirka. Dlugo w tym szpitalu to nie posiedzialas? ;)

MalaHD lubi tę wiadomość

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna_b wrote:
    Chyba 48h najkrócej, ale nie jestem pewna . Zazwyczaj zamraża się zarodki i w kolejnym cyklu jeśli endometrium jest ok robi się kriotransfer. Teoretycznie mogą podać świeży zarodek ale będzie podany zanim będą wyniki ngs.
    Dziekuje za odpowiedz! Czekam na luty jak na zbawienie, nie moge sie doczekac, choc bardzo sie boje

‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ