X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Dwa razu iui. I teraz pierwsze ivf. Badania to nie jest aż taki wieki koszt w porównaniu z całą procedurą. Wiem, że lata uciekają i amh nie urośnie ale nic nie poradzimy.

l22nej28tcppkg68.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile masz lat?

• Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27, ale AMH 1.8, a ciekawe jakie jest aktualnie i komorki bez szału.

Jednak coś mi już nie pasowało od tego krwawienia 2 dni po transferze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 17:33

l22nej28tcppkg68.png
  • hapulus Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś podano dwie kruszynki;)mam nadzieję że im się u matki w brzuchu spodoba!za 7 betuje.
    trzymam kciuki Mysza
    Jasiaa ja miałam przerwę 4 lata pierwsza próbę przy 25 rż., doczekacie się nie martw sie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 17:33

Nowa38, Jasiaaa, Ruda2017, Dalia90, Alberta, kornelkornel, klopsik, Cabrera lubią tę wiadomość

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiaaa wrote:
    27, ale AMH 1.8, a ciekawe jakie jest aktualnie.
    Kurcze Jasia to Ty młoda dupka jesteś

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hapulus, super. Trzymam kciuki.

l22nej28tcppkg68.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a amh szybko spada? Ja w lutym miałam 6,6.

• Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem. Ja raz tylko badałam.

l22nej28tcppkg68.png
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiaaa wrote:
    Nie wiem. Ja raz tylko badałam.
    Jasia kurcze moze tak jest ze za pierwszym razem rzadko sie udaje. W sumie tak posza czesfo ze organizm trzeba poznac itd.. ale rokowania ogolnie dobre mialas czy jakies problemy? Jestes bardzo mloda wiec moze trzeba tylko innych tabletek albo cos

Pelna nadziei
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zdrowa. Mąż też. Jedynie mam niedoczynność tarczycy. Mloda jestem. Tylko moja płodność nie jest za ciekawa. Na 7 pecherzykow mialam 4 komorki. Jedna nadawała się do kosza. 2 tylko się zapłodniły. Uzyskaliśmy jedną blastkę.
    Szkoda mi czasu ale nic nie poradzę. Jak sie będę spinać to nigdy nie wyjdzie.

l22nej28tcppkg68.png
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiaa przykra wiadomość, daj sobie czas na łzy i smutek. Jesteście młodzi. Czy wiecie gdzie może być przyczyna?
    Rezerwa jajnikowa AMH powinna być badana 2-3 dnia cyklu. Spada glownie po 38 roku, kwestia indywidualna. Nie jest wcale tak ważna bo wystarczy jedna zdrowa komórka. Mam koleżankę, która miała AMH 0.01 a zaszła w dwie ciąże z czego ma zdrową córkę. Rodziła przed 41.
    Hapulus oszczędzający tryb życia dla Ciebie.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady dziewczyny pisały o kwiatach dla dr K oraz alkoholu dla Ż. Widziałam ciasto ktoś upiekł, ale oni są bezglutenowi i zdaje się bezlaktozowi.
    Ogólnie płacimy krocie i moim zdaniem pokazanie pociechy i gorące dziękujemy wystarczy. Kwiaty dla dr K to może i dla Ż bym wzięła pod uwagę. Mamy równouprawnienie.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiaaa wrote:
    Jestem zdrowa. Mąż też. Jedynie mam niedoczynność tarczycy. Mloda jestem. Tylko moja płodność nie jest za ciekawa. Na 7 pecherzykow mialam 4 komorki. Jedna nadawała się do kosza. 2 tylko się zapłodniły. Uzyskaliśmy jedną blastkę.
    Szkoda mi czasu ale nic nie poradzę. Jak sie będę spinać to nigdy nie wyjdzie.
    Pewnie latwo nie jest ale tak jak piszesz trzeba myslec pozytywnie jeszcze jestes mloda wiec wszystko moze sie zdarzyc.

Dalia daj znac jak sono.

Hapulus duzo pozytywnej energii i bedzie dobrze:)

Pelna nadziei
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiu, łatwo się pisze, że nie wolno się poddawać, ale musicie walczyć dalej nieważne czy teraz, czy później w końcu kiedyś się musi udać !

Hapulus spokoju i jeszcze raz spokoju oby kruszynki zagościły na stałe u Ciebie :)

My jesteśmy po połówkowych. Niby wszystko ok, ale Sz. wykrył 2 guzki w główce, które mają zniknąć, bo to niby normalne jest. Dodatkowo niedomykające się zastawki, ale do końca nie wiadomo, bo za bardzo fikała (opieprz dostałam za zjedzenie batona przed badaniem :) ) i możliwe, że to błąd pomiaru albo jeśli już się nie domykają to to nie jest żadna wada. Za 6 tygodni kontrola. Mamy pierwsze zdjęcia 3D, super sprawa.
    Marcysia ułożona główkowo co bardzo odczuwam i waży 400 g. Okropnie tam dziś u niego duszno, bo zasłabło mi się...

klz9krhmyflvohw4.png
  • hapulus Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny za wszystkie ciepłe słowa ❤

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, melduję.
    Otóż obyło się bez hsg! Miałam robione tylko usg 3d macicy, oboje - dr Ż i dr Sz zgodnie orzekli, że "pełne badanie" nie jest konieczne, bo jest wszystko pięknie, książkowo, och i ach. Mamy podobno "piękne zielone światło" ;). Tyle słów "pięknie" od dra Ż już dawno nie słyszałam :D, miał bardzo dobry humor.
    Szkoda, że tak pięknie nie jest u mojego męża...

Jasiaaa, bardzo mi przykro, przytulam <3

Nowa38, klopsik lubią tę wiadomość

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornel gdzie zasłabłaś, co się wtedy robi? Było duszno po południu.
    Dalia czy 3D macicy też odbywa się w gabinecie na lewo od toalet i wpuszczają piankę czy nie?

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Kornel gdzie zasłabłaś, co się wtedy robi? Było duszno po południu.
    Dalia czy 3D macicy też odbywa się w gabinecie na lewo od toalet i wpuszczają piankę czy nie?
    Tak, właśnie tam. Coś chyba wpuszczają, bo czułam rozpieranie, jakbym miała dostać okres, ale trwa może ze 3 minuty ;).
    Kornel, zastanawiam się czy czasami nie byłaś w gabinecie u dra Sz przede mną :D

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Tak, właśnie tam. Coś chyba wpuszczają, bo czułam rozpieranie, jakbym miała dostać okres, ale trwa może ze 3 minuty ;).
    Kornel, zastanawiam się czy czasami nie byłaś w gabinecie u dra Sz przede mną :D
    Dalia a to najpierw jest jeszcze zwykle usg ze stwierdzili ze tylko 3D? Ps. Fajnie ze wszystko poszlo bezbolesnie:)

Pelna nadziei
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta na szczęście leżałam więc kazał mi się obrócić na lewy bok.
    Dalia ja wchodziłam ok 15 :)

Alberta lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ