Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną menopazua farmakologiczna przy endometriozie - potrzebna czy nie ?
Odpowiedz

menopazua farmakologiczna przy endometriozie - potrzebna czy nie ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY !!

proszę o pomoc z waszej strony . Proszę o opinię osób które mają endometriozę stwierdzoną laparoskopowo .
    Mam endo 1 st. Lekarz chce wyciszyć organizm zoladexem . Tu na forum już zadawałam pytanie i zdania są podzielone . Czy znacie mechanizm działania tej metody ?

Co ja zyskam biorąc zoladex ? ma ponoć przerwać miesiączki a to ma wysuszyc pozostałości endo . jeśli się zgodzę to czy czas na starania zostanie wydłużony ? jajeczka zaczną reagować na zastrzyk i pękać ?

Jedna z użytkowniczek napisała ze to strata czasu a lekarze już powoli od tego odchodzą .

Mam na oku lekarza który należy do stowarzyszenia naprotechnologów . Facet nie ma tyle tytułów co ma obecny który chce zoladex podac ale słyszałam ze szuka przyczyny , robi porządny wywiad . podaje zioła i pozatym jak ktoś ma endo to podaje się kombinacje witamin ziół oraz niestandardowych leków i to sprawia że LUF w koncu zaczyna pękać . Tą metodą posługują się naprotechnolodzy a jak ktoś ma LUF to nawet i profesor w dziedzinie endo i ginekologi chyba nie pomoże . Zatem nie wiem co robić .

proszę podajcie mi więcej info .

narazie zoladex widzę tak :
    strata 830 zł
    strata 6 miesięcy
    strata dobrego samopoczucia

jak pojde do innego lekarza to :
    będę nie pewna decyzji
    obecny lekarz za nie zastosowanie się do zalecenia po operacji pewnie nie bedzie mnie prowadził i ma cięzki charakter

na chwilę obecną mu ufam a męczę się bo wierzę ze da się to obejść

nowy lekarz ma duzo opinii pozytywnych za fachowośc i troskę o pacjentke.

w chwili obecnej mam endo 1 st
    jajowody zdiagnozowano jako drożne .

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzięki za odpowiedź.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ