DZIEWCZYNY !!
proszę o pomoc z waszej strony . Proszę o opinię osób które mają endometriozę stwierdzoną laparoskopowo .
Mam endo 1 st. Lekarz chce wyciszyć organizm zoladexem . Tu na forum już zadawałam pytanie i zdania są podzielone . Czy znacie mechanizm działania tej metody ?
Co ja zyskam biorąc zoladex ? ma ponoć przerwać miesiączki a to ma wysuszyc pozostałości endo . jeśli się zgodzę to czy czas na starania zostanie wydłużony ? jajeczka zaczną reagować na zastrzyk i pękać ?
Jedna z użytkowniczek napisała ze to strata czasu a lekarze już powoli od tego odchodzą .
Mam na oku lekarza który należy do stowarzyszenia naprotechnologów . Facet nie ma tyle tytułów co ma obecny który chce zoladex podac ale słyszałam ze szuka przyczyny , robi porządny wywiad . podaje zioła i pozatym jak ktoś ma endo to podaje się kombinacje witamin ziół oraz niestandardowych leków i to sprawia że LUF w koncu zaczyna pękać . Tą metodą posługują się naprotechnolodzy a jak ktoś ma LUF to nawet i profesor w dziedzinie endo i ginekologi chyba nie pomoże . Zatem nie wiem co robić .
proszę podajcie mi więcej info .
narazie zoladex widzę tak :
strata 830 zł
strata 6 miesięcy
strata dobrego samopoczucia
jak pojde do innego lekarza to :
będę nie pewna decyzji
obecny lekarz za nie zastosowanie się do zalecenia po operacji pewnie nie bedzie mnie prowadził i ma cięzki charakter
na chwilę obecną mu ufam a męczę się bo wierzę ze da się to obejść
nowy lekarz ma duzo opinii pozytywnych za fachowośc i troskę o pacjentke.
w chwili obecnej mam endo 1 st
jajowody zdiagnozowano jako drożne .