Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Metformax dawkowanie w ciąży
Odpowiedz

Metformax dawkowanie w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bratek3738 Znajoma

Wysłany: 25 listopada 2025, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Prosze o poradę, ostatnio dowiedziałam się że mam insulinooprnosc po 1hwyrzut insuliny 45 norma 25, czeka mnie transfer, endynokrolog , zaleciła metformax tylko do transferu. Wiem że niektóre dziewczyny biorą w ciąży. Jeśli ktoś miał podobna sytuacje proszę o informację jakie dawkowanie i jak długo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2025, 22:48

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2025, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kilka lat biorę metkę. Ale dawka w ciąży jest taka sama jak przed. Po pierwszym badaniu glukozy na czczo, która wyszła bardzo nisko / zmniejszenie o połowę dawki nocnej .
    Więc było 2x1000, obecnie 1x1000 rano i 1x500 noc. Kolejne badania już glukoza ok.
    Wstępnie zalecenia na metkę całą ciążę, chyba że wejdę na insulinę, bo krzywa wyjdzie źle.

87’👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIRAA/PAI/białkoS/MTHFR/CBA/allo/cross/
    adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/IMKtreg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/LA/
    białkoC/heliko/MUCh/celiaklie/pasożyty/USG piersi/
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy/3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    ICSI 12/22 -14🥚11 MII 6❄️
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno/IPLE❌hsk✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

ICSI 07/24 -13🥚13 MII 8❄️
    09/24👼5AA 7tc A♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    01/25minihsk❌CD138/USG 3D/kontrast✔️
    03/25👼4AA 9tc L&T twins 1o1k♂
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    02.09 GS+YS! 08.09 6+3 CRL+🩷
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    8+4 CRL 1,87cm FHR 176/min
    10+5 FeliaTest 🩷
    Jesteś Okruszku, Nasz Cudzie🩷

preg.png
  • Bratek3738 Znajoma

Wysłany: 28 listopada 2025, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Ja już kilka lat biorę metkę. Ale dawka w ciąży jest taka sama jak przed. Po pierwszym badaniu glukozy na czczo, która wyszła bardzo nisko / zmniejszenie o połowę dawki nocnej .
    Więc było 2x1000, obecnie 1x1000 rano i 1x500 noc. Kolejne badania już glukoza ok.
    Wstępnie zalecenia na metkę całą ciążę, chyba że wejdę na insulinę, bo krzywa wyjdzie źle.

Witam 🙂
    U mnie dawka 500 na noc ale tylko do transferu .Mam zamiar jeszcze skonsultować z innym lekarzem czy nie muszę na pewno brać w ciąży. W porzedniej ciąży bylam na encortonie bo nie widziałam że mam insulinooprnosc .
    Mieszkam z zagranicą i tutaj jak krzywa cukrowa i insulinowa się nie robi.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ