X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Metformina

Oceń ten wątek:
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi no to super :). Wiem ze to trudne ale postaraj sie nie denerwowac. Musisz myslec pozytywnie bo Twoje nastawieniempsychiczne jest teraz bardzo wazne. Pomysl sobie, ze w nadchodzacym tygodniu u Twojego maluszka beda rozwijaly sie wszystkie najwazniejsze organy wiec musisz byc spokojna :). Kiedy idziesz na wizyte do lekarza?

Ellasi lubi tę wiadomość

zem3i09kl173cczw.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do ginekologa planujè iść jutro.
    Wiem, że pewnie nic nie będzie widać, niczego się nie dowiem, ale dla spokoju ducha ,uszę iść.
    Po moich przejściach z cp nie chcę ryzykować i wolę dmuchać na zimne.

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile jestes dni po terminie @?

zem3i09kl173cczw.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile po @- trudno powiedzieć moje cykle są w granicach 28-32 dni. Dziś jest 32 dc.
    Podejrzewam że w piątek (04.03) było zagnieżdżenie po pojawiło się plamienie.

Kaska1985 lubi tę wiadomość

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi, a masz jakies objawy :)? Bierzesz oprocz glucophage jakis progesteron? Jak wizyta u gina?

zem3i09kl173cczw.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u ginekologa- beta ok, ale muszę skontrolować jeszcze kilka razy żeby zobaczyć jak przyrasta.
    Dlatego trzymajcie też kciuki za moją betę :) pliss
    Dodatkowo dostałam luteinę dopochwowo bo mam niski progesteron (14) i mam ją brać 2x2 tab. No i oczywiście mam się oszczędzać i spokojnie żyć :) (hmm jak to zrobić? ;) )

Nastepną wizytę mam na 22.03 i jak będzie wszystko ok to już powinnam coś zobaczyć na usg :) Jak ja bym chciała żeby wszystko było ok!

Mam nadzieję że jakoś wytrzymam te 2 tygodnie- wiem że lekko nie będzie ale myślę że jak beta będzie ładnie przerastała to będzie mi znacznie łatwiej.

Z objawów to właściwie skromnie- trochę piersi pobolewają ale tylko przy dotyku- w sumie podobnie jak przed @ i chyba często chodzę siku, no i śliny więcej produkuję. Wszystkie te objawy takie mało wzmożone, jak bym nie wiedziała o ciąży to bym pewnie na nie uwagi nie zwróciła :)

• Wiolinka Znajoma

Wysłany: 8 marca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Ellasi!! Wreszcie jakieś dobre i pozytywne wiadomości na tym forum, super ze Ci sie udało bo biorę to samo wiec jest nadzieja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 22:57

Ellasi lubi tę wiadomość

Wiolinka
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/916cecb58496.jpg

Dzisiejszy Bobotest 14dpo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 09:18

Ellasi lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas, niestety nie widze Twojego obrazka :(. Ale domyslam sie, ze dwie kreski :)?

Ellasi, to tak jak ja, nie mam zadnych objawow ktore zawsze mialam, testuje w sobote. Fajnie, ze z waszymi historiami i problemami takie dajecie nadzieje, mozna zajsc widac wiec, potrzeba chyba tylko czasu i cierpliwosci :)

Ellasi lubi tę wiadomość

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak II kreski i mega stracha mam:-/

Ellasi lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50,
    Gratuluję!
    Piękne masz te krechy- elegancko wyraźne :)
    Moja druga kreska jest dużo jaśniejsza.

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50, cudownie :). Serdeczne gratulacje :). Jak się czujesz?

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza bolącymi cyckami całkiem normalnie. w poniedziałek zrobię betę i zobaczymy co dalej...

Ellasi, kaasik lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Wiolinka Znajoma

Wysłany: 9 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kas50 gratulacje!

Wiolinka
  • Wiolinka Znajoma

Wysłany: 9 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka dawkę metforminy bierzesz?

Wiolinka
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50,
    Mam nadzieję że spotkamy się na belly w listopadowych szczęściach? :)

Ja dziś zrobiłam powtórnie betę i wyszła 352,8
    W poniedziałek było 118 więc przyrost jest- jestem trochę spokojniejsza :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi bardzo bym chciała:-) czas pokaże. Super że beta rośnie ja bede mogła zrobic dopiero w poniedziałek. Trzeci raz też będziesz powtarzac?

Mete biorę 2x500. Boję się że tarczyca namiesza. Hormony mam uregulowane tylko antyTg wysokie 390:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• ako99_2016 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a metforminę odstawiacie po pozytywnym teście ciążowym czy nie?
    a któraś z Was bierze encortolon?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...

Czyli walczę dalej... Oby kiedyś zwyciężyć!
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ako,
    Ja nie odstawiłam.
    Czytałam o tym, że jednak na początku ciąży wskazane jest kontynuowanie mety, a odstawienie może doprowadzić do poronienia.
    Dodatkowo moja ginekolog jest tego samego zdania i po konsultacji z nią nadal jem glucophage.

ako99_2016 lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi jaką dawkę bierzesz?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ