X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Mięśniaki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kikunette Debiutantka

Wysłany: 7 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Jestem taka rozklejona :-(
    myslalam,ze môj cykl sié dobrze zakonczy a tu taka niespodzianka:Mięśniak 6 cm wielkosci i operacja do przewidzenia.cZY KTOS Z wAS mial juz takie doswiadczenie i jest po operacji "Miomektomia" prosze Was o Wasze doswiadczenia.

http://www.pocket-pilule.weonea.com/
  • Kikunette Debiutantka

Wysłany: 8 września 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktos moze pomôc w tym temacie?
    a moze jest ktos z Was,kto jest w ciàzy z miésniakiem...

http://www.pocket-pilule.weonea.com/
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zdiagnozowane mięśniaki, jeden jest o wielkości ok. 2 cm, mój lekarz nie jest zbyt wylewny- twierdzi jedynie, że nie są one operacyjne, macica jest przez nie lekko zniekształcona, zajście w ciąże jest możliwe, ale będzie to ciąża podwyższonego ryzyka.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Dżasta_a Nowa

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 5 małych mięsniaków, największy ma ok 2cm. Gin mówił mi że jeden z nich jest w takim miejscu że jest to wskazanie do CC i ze mięsniaki wskazują na ciąże wysokiego ryzyka.

Mama Aniołka Kropeczki 6tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz wykrył mięśniaka wielkości 3cm jednak do usunięcia się nie kwalifikuje póki nie rośnie i nie daje objawów typu: silne krwawienia, ból czy krwawienia w środku cyklu. Wiem że kobiety z mięśniakami normalnie zachodzą w ciążę rodzą zdrowe dzieci jednak starania zapewne trwają dłużej i wymagają częstszych wizyt u ginekologa. Mój lekarz już po pierwszym badaniu zalecił częstsze wizyty by sprawdzać czy mięśniak nie rośnie. Jak na razie nie pozostało mi nic tylko starać się dalej i czekać...

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usunięte 3 duże mięsniaki, największy miał 8x6cm, teraz podobno zostało jeszcze dużo ale małych. Mój gin powiedział żeby się starać zajść w ciążę pierw, a jeśli nie zajdę to wtedy usunąć i tak ostatecznie zrobiłam. Nie wiem czy to one były przyczyną niepowodzeń, ale mój gin powiedział że z mięsniakami nikt mi IVF nie zrobi. Kolejny gin do którego etraz chodzę powiedział, że one nie przeszkadzają w zajściu tylko w donoszeniu ciąży.

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam przed ciążą miesniaka 2cm, w ciąży urosl do 4cm,poród naturalny,wszystko ok :-) znam dziewczyny,które rodzily z miesniakami 10cm,głowa do góry :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Justine Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 5 histeroskopii aby usunąć moje mięśniaki. Dr powiedział, że muszą być usunięte przed ciążą, bo mogą przeszkadzać, ale nie każdy mieśniak będzie przeszkadzał, bo zależy w jakim jest miejscu ;)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • kasjja Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy od położenia. Byłam na konsultacji u profesora​ od operacji gin i zalecał mi żeby na pewno nie operować. Dwie donoszone ciążę bez większych problemów, a u mnie cała macica miesniakowata, największe 3 w pierwszej ciąży urosły do 11, 8, 6 cm, w drugiej "tylko" do 7, 6, 4, po ciąży trochę się zmniejszają.

l22nzbmhsqrq54a6.png
    mhsv15nmkhg23r51.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ