Mięśniaki
-
Witam,
Jestem taka rozklejona
myslalam,ze môj cykl sié dobrze zakonczy a tu taka niespodzianka:Mięśniak 6 cm wielkosci i operacja do przewidzenia.cZY KTOS Z wAS mial juz takie doswiadczenie i jest po operacji "Miomektomia" prosze Was o Wasze doswiadczenia.http://www.pocket-pilule.weonea.com/ -
Ja mam zdiagnozowane mięśniaki, jeden jest o wielkości ok. 2 cm, mój lekarz nie jest zbyt wylewny- twierdzi jedynie, że nie są one operacyjne, macica jest przez nie lekko zniekształcona, zajście w ciąże jest możliwe, ale będzie to ciąża podwyższonego ryzyka.Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
nick nieaktualnyU mnie lekarz wykrył mięśniaka wielkości 3cm jednak do usunięcia się nie kwalifikuje póki nie rośnie i nie daje objawów typu: silne krwawienia, ból czy krwawienia w środku cyklu. Wiem że kobiety z mięśniakami normalnie zachodzą w ciążę rodzą zdrowe dzieci jednak starania zapewne trwają dłużej i wymagają częstszych wizyt u ginekologa. Mój lekarz już po pierwszym badaniu zalecił częstsze wizyty by sprawdzać czy mięśniak nie rośnie. Jak na razie nie pozostało mi nic tylko starać się dalej i czekać...
-
Ja mam usunięte 3 duże mięsniaki, największy miał 8x6cm, teraz podobno zostało jeszcze dużo ale małych. Mój gin powiedział żeby się starać zajść w ciążę pierw, a jeśli nie zajdę to wtedy usunąć i tak ostatecznie zrobiłam. Nie wiem czy to one były przyczyną niepowodzeń, ale mój gin powiedział że z mięsniakami nikt mi IVF nie zrobi. Kolejny gin do którego etraz chodzę powiedział, że one nie przeszkadzają w zajściu tylko w donoszeniu ciąży.I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
Ja miałam 5 histeroskopii aby usunąć moje mięśniaki. Dr powiedział, że muszą być usunięte przed ciążą, bo mogą przeszkadzać, ale nie każdy mieśniak będzie przeszkadzał, bo zależy w jakim jest miejscuProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Zależy od położenia. Byłam na konsultacji u profesora od operacji gin i zalecał mi żeby na pewno nie operować. Dwie donoszone ciążę bez większych problemów, a u mnie cała macica miesniakowata, największe 3 w pierwszej ciąży urosły do 11, 8, 6 cm, w drugiej "tylko" do 7, 6, 4, po ciąży trochę się zmniejszają.
-