Mięsniaki - opreacja tradycyjna
-
Hej dziewczyny czy któraś miała operację usunięcia mięśniaków?
Ja 7 lat temu miałam usunięty duży mięśniak 9 na 6 cm metoda tradycyjnej operacji, od ponad dwóch lat staram się z mężem o dzidziusia, lekarz mówi że wszystko ładnie wygląda że macica jak nowa, ale ja mam obawy że przez operacje i zrosty fasolka nie może się zagnieździć
czekam na informacje o waszych doświadczeniach mam nadzieje że nie jestem sama w tej kwestii i że któraś z was po usunięciu mięśniaków zaszła w ciążęmonjaa78 lubi tę wiadomość
-
ja nawet nie wiem czy u mnie było coś takiego jak żel antyzrostowy, tyle czasu minęło od tych niemiłych zdarzeń pamiętam ze cieszyłam się że macice mi uratowali a były podejrzenia ze usuną wszystko wtedy nie myślałam o macierzyństwie była to odległa przyszłość, gdybym miała tatą wiedzę o tym wszystkim jak teraz inaczej bym do tego podchodziła
monjaa78 lubi tę wiadomość
-
ku pokrzepieniu serc jeśli ktoś wejdzie na ten post i będzie miał takie wątpliwości jak ja jeszcze 1,5 roku temu wołam, krzyczę głośno kobietki nie tracie nadziej po usunięciu mięśniaka nawet tak dużego jak mój 9 na 6,5 cm ciąża jest możliwa (zapłodnienie jak najbardziej naturalne) jestem 8 miesiącu i czekam na moja małą kruszynkę tego wam wszystkim życzę
Anatolka, sylwiunia lubią tę wiadomość
-
Ja miałam we wrześniu 2014 laparoskopowo usuniętego podsurowicówkowego mięśniaka średnicy 10cm. Do jamy macicy pozostało zaledwie ok 2mm mięśnia. Niestety poza mięśniakiem okazało się, że mam endometriozę i inne cholerstwa... Nie możemy się jeszcze starać ale żyje nadzieją, że będzie dobrze:)
-