X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Mięsniaki - opreacja tradycyjna
Odpowiedz

Mięsniaki - opreacja tradycyjna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Stokrota Nowa

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy któraś miała operację usunięcia mięśniaków?
    Ja 7 lat temu miałam usunięty duży mięśniak 9 na 6 cm metoda tradycyjnej operacji, od ponad dwóch lat staram się z mężem o dzidziusia, lekarz mówi że wszystko ładnie wygląda że macica jak nowa, ale ja mam obawy że przez operacje i zrosty fasolka nie może się zagnieździć :(
    czekam na informacje o waszych doświadczeniach mam nadzieje że nie jestem sama w tej kwestii i że któraś z was po usunięciu mięśniaków zaszła w ciążę

monjaa78 lubi tę wiadomość

• sylwiunia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam usunietego malego mięsniaka przy okazji laparoskopowego wyłuszczania torbieli ale miałam zastosowany żel antyzrostowy

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • Stokrota Nowa

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie wiem czy u mnie było coś takiego jak żel antyzrostowy, tyle czasu minęło od tych niemiłych zdarzeń pamiętam ze cieszyłam się że macice mi uratowali a były podejrzenia ze usuną wszystko :( wtedy nie myślałam o macierzyństwie była to odległa przyszłość, gdybym miała tatą wiedzę o tym wszystkim jak teraz inaczej bym do tego podchodziła

monjaa78 lubi tę wiadomość

• Stokrota Nowa

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ku pokrzepieniu serc :) jeśli ktoś wejdzie na ten post i będzie miał takie wątpliwości jak ja jeszcze 1,5 roku temu wołam, krzyczę głośno kobietki nie tracie nadziej po usunięciu mięśniaka nawet tak dużego jak mój 9 na 6,5 cm ciąża jest możliwa (zapłodnienie jak najbardziej naturalne) jestem 8 miesiącu i czekam na moja małą kruszynkę tego wam wszystkim życzę :)

Anatolka, sylwiunia lubią tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam operację w czerwcu 2013 roku. Od tamtej pory staramy się o dziecko i jak na razie nic się nie dzieje :(

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • An Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam we wrześniu 2014 laparoskopowo usuniętego podsurowicówkowego mięśniaka średnicy 10cm. Do jamy macicy pozostało zaledwie ok 2mm mięśnia. Niestety poza mięśniakiem okazało się, że mam endometriozę i inne cholerstwa... Nie możemy się jeszcze starać ale żyje nadzieją, że będzie dobrze:)

2014 - 2x biochem, laparoskopia- mięśniak, endo
    2015 - poronienie 10tc. ANA
    2016 - laparoskopia - c.pozamaciczna - usunięcie jajowodu
    Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym. F. Dessauer
    fdd2a35a67.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ