WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną mutacja genu MTHFR
Odpowiedz

mutacja genu MTHFR

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fija Debiutantka

Wysłany: 2 lutego 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio trafiłam na artykuły dotyczące mutacji genu MTHFR odpowiadającego za sposób przyswajania kwasu foliowego. Informacje zawarte w wielu artykułach mówią o tym, że trzeba wiedzieć czy brać zwykły kwas foliowy czy też jego tzw zmetylowaną formę. Czy któraś z Was spotkała się z tym zagadnieniem? Badanie wykonuje się z krwi lub za pomocą wymazu z policzka, można znaleźć w internecie oferty, w których kurier dostarcza patyczek do wymazu i po odesłaniu próbki wynik jest do 2 tygodni, ale nie ufam tego typu praktykom :/ Powiedzcie proszę, ktoś coś robił w temacie?

Fija
  • wombi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest cały wątek o mutacji MTHFR
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/mthfr-mutacje,5073.html

Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
    START 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :(
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11,12.2019 i 02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona
  • Fija Debiutantka

Wysłany: 2 lutego 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję, przez wyszukiwarkę nie mogłam tego znaleźć a trudno przeszukać wszystkie treści... :)

Fija
  • Tyna84 Debiutantka

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mi ginekolog zlecił po dwóch ciazach biochemicznych zrobić tzn. Pakiet badań przy poronieniach w Invikcie w Gdyni. Na miejscu okazało się, że jest to badanie genetyczne (właśnie dotyczące tych mutacji). Wynik był do odbioru po dwóch tygodniach. Koszt ok. 400 zl. Po wizycie z wynikami, dostałam kwas foliowy 5 mg, a po zmianie ginekologa, któremu również pokazalam wcześniejsze badania, zwiększył mi do 15 mg.

Tyna
  • Iza0318 Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem tu nowa. jestem po 2 poronieniach 8 tydzien :(. Mam mutacje mthfr heterozygota c/t 677. byłam u profesora w Warszawie on skierował mnie na te badania wszystkie... okazało sie również ze oprócz tego mam za niski progesteron. przepisał mi luteine i kwas 5mg. powiedział ze po drugim cyklu moge sie starac o dzidzie z mężem. Ja sie troche obawiam czy to nie za wcześnie?czy to wszystko zacznie działac ?

Czekamnaciebieaniolku
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ