Strona główna babyboom.pl
Forum BabyBoom
aceair00
reklama
Fora
Fora ciążowe
Staramy się
Starania PCOS IO mutacja MTHFR NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY
Starter tematuaceair00 Rozpoczęty14 Grudzień 2021 TagiŻaden
Przestań obserwować
•••
aceair00
aceair00
14 Grudzień 2021
Dodaj skrót
Hej, dlugo zbierałam się żeby tutaj napisać. Z partnerem staramy się o dziecko juz 4 lata. Mam stwierdzone pcos, IO, mutacje mthfr, niedoczynność tarczycy. W marcu 2020 zaszłam w ciążę, był to 3 cykl stymulacji lametta niestety było puste jajo płodowe, później jeszcze ponad rok na lamette i w końcu zmiana lekarza , dokładne badania i dowiedziałam się o mutacji mthfr , owulacja niby jest bez stymulacji , tylko problem z ciaza ...
Po zmianie lekarza nowa pani doktor dala 3 miesiące na badania i kazala odstawić wszystko , po badaniach kazala brac 3x500mg sioforu, acard 75mg, folian zmetylowany solgar oraz b12 zmetylowana solgar , euthyrox 50(od endokrynologa). Jeden cykl mialam stymulowany zastrzykami rekowelle (październik 2021) niestety nie udało się zajsc w ciążę a było ryzyko ciąży mnogiej bo w obu jajnikach byla widoczna owulacja . Partner badany 2 razy, przy leczeniu u poprzedniego lekarza i przy nowej pani doktor i wszystko z nim Ok, nasienie wzorowe . Na razie do lutego dałam sobie czas, i spróbujemy znow z rekovelle ... jak kilka cykli się nie uda to tylko invitro . Czy ktoś miał podobne doświadczenia i się udało? Moja lekarka nie jest za żadnymi suplementami, sama biorę od siebie wit d3, wit c , omega 3, jod(przepisany przez endokrynologa) , INOZYTOL MYO/D-CHIRO 40/1. Teraz wyczytałam na forum o nac , zakupiłam i planuje spróbować od 3 do 7 dnia cyklu, dziś akurat 3 dzien cyklu wiec będę testować .